Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 03.05.2014., 23:56   #3181
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor daxxx88 Pregled postova
iskustva sa S4 mini?
ima li laga (pomažu li ovih ekstra 0.5 GB RAM), kakva je kamera, baterija i ostali dojmovi dobrodošli

upada mi u rang do 1800kn, zasad mi on konkurira uz LG L90 (glavne prednosti: baterija, veći ekran (no slabiji ppi), quad-core)
nisam sigurno neki power user, ovo bi mi bio prvi Android fon
Evo kratak osvrt na s4 mini..dvoumio sam se izmedju xperie m i s3 mini ali na kraju ispao s4 mini za nesto vise novaca..mislim da se to vise novaca i isplatilo

Ekran prva liga to je jedino sta imam za rec,meni jednostavno impresivan nakon sony-a TFT

Baterija odlicna ali dva tri puta mi se desilo da prazni bateriju ko lud i isprazni se nakon 4 sata malo vise koristenja i kad sam ga napunio izdrzo dva dana normalnog/nesto manjeg koristenja

Fluidnost na nivou,za sada nisam primjetio nikakvo lagganje,brzo otvara sve sto mu se zada

Kamera takodjer impresivna nakon sony xperie U,ali ovisi sto se ocekuje od kamere,nekima nijedan mob ne moze okinuti dobru fotku al meni na ovom ispadaju odlicne

I sta jos reci..preporucio bih ga svakome jer vrlo dobro radi poslove koje mu zadam
L31 je offline  
Staro 04.05.2014., 00:19   #3182
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Fotke su super dok je dovoljno svijetla, vjerojatno iznad prosjeka za mob u tom rangu ali se dosta gubi cim je malo tamnije tak da je po meni kamera ok ali da je malo bolja kad je tamnije bila bi vrhunka. Video je fludian i OK.

Jedna fotka po tmurnom vremenu, moje zelene Folke..

Pokrenul sam Real Racing 3, Thora koji dela super u na max grafici, GP2 i jos par slabijih i idu odlicno i izgledaju dobro. Za igre je mob ok, nevleka rezolucija i dosta brz proc..
Memorija se najvise napunila do 89% ali i tad je sve delalo fludino. Mislim da je tih extra pola gige poprilicno korisno i da je dosta bitan faktor pri odabiru..

Ekran je jako dobar sto je potvrdio moj shogi koji ima 5s i mini nije puno losiji. Zvucnik i zvuk su isto super..
Treba otic mob pogledat u zivo i vidit kak kome odgovara jer se nekima mozda nebu svidio kak je mali dok bu drugima kao meni bas zbog toga bio idealan. Mislim da je za preporuku sad kad su cijene povoljnije nego ranije..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 04.05.2014. u 00:25.
MAGARAC je offline  
Staro 04.05.2014., 00:24   #3183
L31
Premium
Moj komp

Meni takodjer idealna velicina
4.3"
L31 je offline  
Staro 04.05.2014., 12:38   #3184
daxxx88
Premium

daxxx88's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Odlično, hvala vam na dojmovima iz prve ruke.
Za te novce mislim da se ne može puno više tražiti ni dobiti.
Kamera, kakva god bila, će biti bolja od dosadašnje 5MP na mom starom Samsung Omnia 7.
Frend ga ima, pa ću ga isprobati i sam, i probati usporediti s ovim LG-em u dućanu.

What man is a man that doesn't make the world better
daxxx88 je offline  
Staro 04.05.2014., 16:00   #3185
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Zanima me sljedeće. Cijelo vrijeme sam mislio da mi se na mobu sprema sigurnosna kopija na google račun. I sad odem na opcije i vidim da mi je spremanje te sigurnosne kopije uključeno, ali mi na onoj drugoj opciji piše da nije odabran niti jedan račun za spremanje toga. E sad zanima me kako da ja odaberem da mi se sprema na moj glavni google račun na mobu ? Inače sam na 4.4.2 stock (note 3)
Goranbm je offline  
Staro 05.05.2014., 10:21   #3186
kyz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Molim nekoga tko ima Samsung S4 bijeli mob, da uslika originalni micro usb kabel, te ako je moguće, sa njega pročita serijski broj (to bi trebao biti prvi u nizu ugraviranih brojeva).

Zanima me samo kabel koji je došao uz mobitel u kutiji.
kyz0 je offline  
Staro 05.05.2014., 16:00   #3187
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Objavljena cijena Galaxy K Zooma - 519€ u Švabiji
http://www.phonearena.com/news/Samsu...ermany_id55816
Staro 05.05.2014., 19:38   #3188
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

EDIT: riješio
-->
Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Zanima me sljedeće. Cijelo vrijeme sam mislio da mi se na mobu sprema sigurnosna kopija na google račun. I sad odem na opcije i vidim da mi je spremanje te sigurnosne kopije uključeno, ali mi na onoj drugoj opciji piše da nije odabran niti jedan račun za spremanje toga. E sad zanima me kako da ja odaberem da mi se sprema na moj glavni google račun na mobu ? Inače sam na 4.4.2 stock (note 3)
Na ovo sam mislio u poruci, nisam još skužio zašto je to tako

EDIT: riješio

Zadnje izmijenjeno od: Goranbm. 05.05.2014. u 19:48.
Goranbm je offline  
Staro 05.05.2014., 23:26   #3189
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Jos malo o S4 mini.
Ekran nije bas u elementu pri jakom suncu. Kamera je u prostorijama pa cak i sa dobrom rasvjetom poprilicno losa, za razliku od vanjskih fotki gdje je prva liga za mob. Isto je i sa videom. Malo sam usporedival sa 5s i jednostavno je 5s za 3 koplja ili vise bolji kad se slika nutra. 5s ekran bolje prikazuje bijelu boju a ostalo je dosta blizu cak ni visa rezolucija ne radi velku razliku.

Zvuk i zvucnik su mu jaca strana kao i kvaliteta poziva i tu nemam nikakvih zamjerki. Zvucnik nije nest posebno glasan ali je zvuk cist i vise nego dovoljan za gledanje nekog filma ili sl..

Najveci problem tog mobitela je Samsung i njihove predinstalirane aplikacije i tezak OS koji bezobrazno zdere RAM. Bz pardona se napuni i preko 90% i treba stedit sa aplikacijama ak se hoce dobit maksimalne performanse i glatkoca. Osim kaj zdere ram, zdere i prostor tak da je ostalo samo oko 5gb za aplikacije a ne moze se sve prebacit na SD karticu i eto problema. Mozda je tak i bolje jer ne ostavlja puno prostora za pretrpavanje svim i svacime.
Tri pol sata igranja skoro isprazni bateriju, danas je izdrzala od pol 7 do pol 6 ali sam odgledal epizodu Games of Thrones, oko sat vremena igranja i jako puno fotki i videa te GPS aplikacija. Jos je to nerazradeno ali nije lose pod opterecenjem.

Zadovoljan sam sa mobitelom, prije sam imal teske drlje pa mi je ovo avion po svemu ali malo kritike nije na odmet..

Drndav video HZ 2044 ali dovoljno dobar da se vidi kak je video gladak i solidan kad je snimano vani po svijetlu. Opcija za rezanje videa je skoro beskorisna jer od dosta glatkog vida napravi jako trzav isjecak. Filtera i efeketa na kameri ima poprilicno i fora su za zezat se sa fotkama..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 06.05.2014. u 01:24.
MAGARAC je offline  
Staro 06.05.2014., 00:51   #3190
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Taj samsung bi trebao prijeci na cisti AOSP. Bez ikakvih tačvizova.
Staro 06.05.2014., 08:04   #3191
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Trebao bi da, uređaji bi im bili mnogo bolji...
Goranbm je offline  
Staro 06.05.2014., 10:41   #3192
L31
Premium
Moj komp

Dobro sad svako ima svoj pogled na mob, al kazem nakon sony xperie U ovo je avion i za sada nemam zamjerki..jedino me malo zivciraju te samsungove aplikacije od kojih je brdo beskorisnih
A sto se tice rama tj lagganja,sve mi je za sada islo glatko
L31 je offline  
Staro 06.05.2014., 12:20   #3193
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor L31 Pregled postova
Dobro sad svako ima svoj pogled na mob, al kazem nakon sony xperie U ovo je avion i za sada nemam zamjerki..jedino me malo zivciraju te samsungove aplikacije od kojih je brdo beskorisnih
A sto se tice rama tj lagganja,sve mi je za sada islo glatko
Pa zamrzni ih i neće te uznemiravati.
Brko je offline  
Staro 06.05.2014., 17:31   #3194
L31
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Pa zamrzni ih i neće te uznemiravati.
Mislis na ono da ju iskljucim u postavkama aplikacija?
L31 je offline  
Staro 06.05.2014., 23:15   #3195
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor L31 Pregled postova
Mislis na ono da ju iskljucim u postavkama aplikacija?
Tako je. Odes u application manager - all - odaberes aplikaciju ( za koju si siguran da je bez "opasnosti" mozes iskljucit ) - i kliknes disable. Onemogucene aplikacije nalaze se skroz na kraju application manager izbornika i uvijek ih mozes ponovo omoguciti. Ja na S4 imam official KK i 4 aplikacije su iskljucene. Mobitel leti i uvijek imam cak 1GB RAM-a slobodno.
Staro 06.05.2014., 23:41   #3196
L31
Premium
Moj komp

Ja cu ih malo vise poiskljucivat makar ni sad nemam problema s ramom
L31 je offline  
Staro 07.05.2014., 00:04   #3197
Mad_Duke
Guest

Slobodan RAM = neiskorišteni RAM

Staro 07.05.2014., 00:55   #3198
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Da ali ja hocu koristit taj RAM a ne proizvodac za svoj marketing i gluposti. Nije to problem kod minija jer ga ima 1.5gb ali nije bas da nije natrpan sa glupostima. Mada ga vidam nakon intenzivnijeg koristenja i na 90% pa onda ak mi padne na pamet da se hocu igrat moram prije pocistit, ne ja nego cleaner.. Mene vise smeta kaj su zauzeli mjesto na ROMu kojeg nema bas na bacanje..
MAGARAC je offline  
Staro 07.05.2014., 05:35   #3199
Mad_Duke
Guest

RAM bi idealno trebao biti prek 90% pun cijelo vrijeme. Ako je prazan, znači da OS ne odrađuje svoj posao.

Staro 07.05.2014., 15:25   #3200
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Ma kakvih 90%? Da pljunem 3000 kuna za mob pa da ne mogu normalno multitasking funkcije obavljat?
Evo na S2, upaljeni servisi za poruke pozive i ostalo(Viber, Whatsapp), FB, Browser, Dropbox nesto uploada. I 90ak mb free. Sad naprimjer hocu upalit neku aplikaciju i onda da mi ubije neku od vec upaljenih koji mi trebaju? Ma daj sinko samo ti meni RAMa...
Samsung je usro OS do neba...
dinos3 je offline  
Staro 07.05.2014., 15:43   #3201
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
Ma kakvih 90%? Da pljunem 3000 kuna za mob pa da ne mogu normalno multitasking funkcije obavljat?
Evo na S2, upaljeni servisi za poruke pozive i ostalo(Viber, Whatsapp), FB, Browser, Dropbox nesto uploada. I 90ak mb free. Sad naprimjer hocu upalit neku aplikaciju i onda da mi ubije neku od vec upaljenih koji mi trebaju? Ma daj sinko samo ti meni RAMa...
Evo moji SS dok sam imao S2 Plus. Sve aplikacije kao i u tebe osim fb aplikacije ( koristim fb preko browsera i facebook messenger-a ) i konstatno je bilo pola RAM-a slobodno. Nikakvog lagg-a kod multitaskinga nije bilo. Sada na S4 uvijek imam oko 1gb slobodno ( 4.4.2 KK ) i mob radi jos bolje nego na 4.3. Sve leti i nema ni najmanjeg lagga i trzanja. Odlican mob su napravili jos boljim s update-om.

Ja neznam sto vi radite s tim mobitelima da se zalite na ram.

SS Galaxy S2 Plus:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-14-20-18-59.png‎
Views:	224
Size:	137.0 kB
ID:	13403   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-14-20-20-26.png‎
Views:	221
Size:	127.1 kB
ID:	13404  
Staro 07.05.2014., 15:43   #3202
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
To ti je fon, a ne komp i Android nije Windows. Ohani malo dinos3.

The Man je offline  
Staro 07.05.2014., 17:21   #3203
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
Pa nije mislio da je optimalno imati 90% rama natrpanog smecem koje ne koristis.

Ne vidim smisao 1GB "slobodnog" rama.
Rista je offline  
Staro 07.05.2014., 19:45   #3204
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Ne vidim smisao 1GB "slobodnog" rama.
Ne vidim ni ja smisao da 1GB bude slobodan, samo neka ga ima dosta da mi ne ubija aplikacije, jer ih i sam ubijam koje mi ne trebaju stajati upaljene, a da nista ne rade.

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
To ti je fon, a ne komp i Android nije Windows. Ohani malo dinos3.
Nitko nije rekao da ja od njega ocekujem da mi bude Windows i desktop.
_
Samsung objavljuje KNOX 2.0.
dinos3 je offline  
Staro 07.05.2014., 22:19   #3205
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Malo da promijenimo temu..

S4 mini shooter vs shitty Canon PowerShot A3500 IS (razocarenje od fotica). Nema Mini puno sansi cim se malo smraci kao sto se vidi na donjoj slici. Nist novo za mnoge ali eto, tek tolko.. 3.5mb su slike pa oprez..

MAGARAC je offline  
Staro 08.05.2014., 09:47   #3206
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Koje gluposti, ja stvarno imam puno instaliranih programa i ne znam da li sam ikad vidio spomenutih 1.2 od 1.32gb zauzeca. Sa hrpom programa pokrenutih zauzece je oko 1gb. Nekad ga po tjedan dva ne resetiram i mobitel ne ne uspori, sta bi onda rekli na one mini koji ima gb znaci efektivnih oko 830mb rama.
Staro 08.05.2014., 12:54   #3207
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kakvo je stanje sa garancijom na sim otključavanje? Zva sam agram servis di su mi odbrusili da je to modifikacija softvera i da gubim garanciju ako nije otkljucano priko operatera dok su mi u europatradea rekli da to nema veze i da prihvaćaju sim unlock.

Tko je tu lud? Da li je ovo agramovo samo strašenje ljudi u dosluhu sa operaterima? Kako uopće mogu znati da je otključavan sa kodovima s neta kad su to službeni Samsung kodovi? Nije vrag da za svaki uređaj provjeravaju sa operaterima da li je kod njih otključan ili ne?
Staro 08.05.2014., 13:13   #3208
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Šu*ci. SIM unlock nema veze sa modifikacijom softvera. Nije to stavljanje drugog ROM-a već upisivanje koda kojim mobitel postaje otključan za sve kartice.
I ja bih volio znati postoji li kakav baza u kojoj je zapisano koji su mobiteli otključani, a koji nisu.
Staro 08.05.2014., 13:29   #3209
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Samsung mobiteli

Vjerojatno su mislili na softwaresko otkljucavanje preko boxeva jer se tada ne upisuju kodovi nego se softwareski modificira,roota,itd itd.

@Kokos
Svi su mobiteli kod nas zakljucani. Tj. vecina. Tu i tamo pokoji otkljucan mobitel.
spawn je offline  
Staro 08.05.2014., 13:47   #3210
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nisu svi. Kod teleta prva tura novih modela obično dođe otključana. Prije 2g. kupio S3 Mini kod VIP i bio otključan kao i frendov kupljen kod tscuma. Ista priča je bila i sa S Advance modelom.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na