Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 29.04.2014., 20:13   #6991
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
sestra narucila i za sad je jedini problem taj sto nakon gasenja/paljenja sve zvukove vraca na defaultne i odprilike svaka deseta slika je preeksponirana.. koliko vidim na jednom drugom hr forumu, manje vise svi imaju nekakve probleme i traze se rjesenja u raznim romovima..
prilikom slijedećeg gašenja, makni kvaćicu sa opcije "fast boot" i riješit ćeš reset na defaultne postavke ringtonova (i još neke)
dak0001 je offline  
Staro 29.04.2014., 20:46   #6992
sina1212
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
coolpad f1

Citiraj:
Autor fora Pregled postova
Od kud si ga naručio i koliko platio?
aliexpress, 190$
sina1212 je offline  
Staro 29.04.2014., 20:50   #6993
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
Na antelife je sad 330. Sa pdvom izađe ispod 2500kn. Da je dual sim, mislim da se ne bih puno mislio, ovako... Ne mogu vise sebe zamisliti bez dual sima
na xiaomishop.it je oko 2200kn sa PDV-om.trenutno je nedostupan,ali me i ne čudi jer su spustili za više od 50€....vjerujem da će brzo bit dostupan
locks je offline  
Staro 29.04.2014., 21:42   #6994
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Da, al koliko znam tu se placa i shipping, koji je 50ak dolara?
pokra89 je offline  
Staro 29.04.2014., 21:43   #6995
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Vau, Cubot X6 ima Antutu od 28500, prilično impresivno za 172$. Je li ga još tko dobio osim mene?
Staro 29.04.2014., 21:52   #6996
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Vau, Cubot X6 ima Antutu od 28500, prilično impresivno za 172$. Je li ga još tko dobio osim mene?
Daj fotke da vidimo.
Brko je offline  
Staro 29.04.2014., 22:05   #6997
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Natprosječno dobar rezultat. Oko 5% iznad prosjeka za taj čipset i taj mobitel
Da mu je još malo RAM-a ...

@Brko
Slika imaš koliko hoćeš
26800
27700
26289

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 29.04.2014. u 22:12.
Dakok je offline  
Staro 29.04.2014., 22:56   #6998
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ma jebo skrinšotove... fotke koje radi Cubotar taj Fotografije
Brko je offline  
Staro 29.04.2014., 22:58   #6999
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Btw, MTK platformu sam nazvao odronom u smislu tehničke podrške za romove i slično, pogotovo ove starije dualcore i prve quadcore. Kriminal koliko je to loše nor u mom Alcatel OT idolu. Imam filing da je taj dual core slabiji od single corea koji sam imao u Desireu. Koliko vidim, situacija se poboljšava, samo da još daju source developerima, di će im bit kraj.
A nemoj tako, ja sam sa svojim v967s još uvijek jako zadovoljan . Uspoređujući ga s NOTE2 u svakodnevnom korištenju razlika je minimalna. V967S ima slabiji prijem signala i treba mu jedno 20-30 sec da locka setelite, dok NOTE2 ima puno slabiji dohvat wi-fi signala (što zna biti poprilično iritirajuće kad si baš na granici uhvati-neuhvati ).
Staklo na NOTE2 je izgrebano zbog ostataka kvarca i pijeska koji se znaju naći na rukama i velika greška je što mu odmah nisam prikeljio foliju, a bolje je zaštićen od v967s jer je u kožnoj torbici.
v967s ima lošiju kameru, a može se spomenuti i razlika u ekranima. Kod v967s se sve lijepo vidi na danjem suncu, dok se kod note2 nevidi skoro po ništa na suncu , no crna boja je ljepša i dublja. Ogromna prednost v967s je što košta kao dvije i pol rate od note 2 .Ostalo nebih uspoređivao jer se radi o minimalnim razlikama pri svakodnevnom korištenju.

Što se tiče source-a za MTK platforme situacija je mnogo zaj*****. MTK za full source naplaćuje ogromnu količinu novaca, a distributeri poput ZTE, Lenova i ostalih ne nadograđuju romove baš zbog toga jer ima je to skupo.
Ekipa sa XDA foruma došla je do full source-a za MTK6589 platformu, ali je napredak jako spor jer je svaki source poprilično zbrkan, a arhitektura MTK procesora nepoznata developerima. Za sad ima par novih kernel-a i jellybean CM koji jedva da se boot-a. Navodno rade na kitkat-u, ali vjerovatno su godinama daleko.
Za sad je tu jedino LEWA os koji je sra**, ali za neke kineske mobitele najstabilniji i najpotpuniji romovi.
boris1408 je offline  
Staro 30.04.2014., 06:59   #7000
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Bora, već sam ti opisivao da taj ZTE koji sam proslijedio frendu ima katastrofalnu kameru. I dokazali smo da je to druga serija kamere jer postoje sa boljom i sa lošijom. Ovo je lošija, ona druga serija nakon nestašice
Ali mobitel je dobar. Čak ni reza nije mala za 5" ekran. Frend ga i dalje ima živog i zdravog i nikih problema nema.
Brko je offline  
Staro 30.04.2014., 09:16   #7001
džek bauer
Registered User

džek bauer's Avatar

Kad se već dotičemo ZTE V967S, samo da napomenem da moj radi besprijekorno od 11. mjeseca, uz sve prije navedene mane oko kamere (fotografiranje u noćnim uvjetima).
džek bauer je offline  
Staro 30.04.2014., 11:27   #7002
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
Da, al koliko znam tu se placa i shipping, koji je 50ak dolara?
Koliko vidim, poštarina je 7€ što i nije baš neka cifra.. E sad, ili ja krivo gledam, ili postoje još neki skriveni troškovi..
Wuchko je offline  
Staro 30.04.2014., 11:42   #7003
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

koliko znam to je za italiju. nisam logiran, pa ne znam koliko je za hrvatsku, al prije su spominjali 57 dolara. sad je li poraslo/smanjilo se, ne znam.
pokra89 je offline  
Staro 30.04.2014., 11:53   #7004
kolibri
Premium

Datum registracije: Oct 2013
Kineski mobiteli

Da sumiram ovaj coolpad. Zakljucili smo da nema kompas. Kako znam koristiti mobitel u autu za gps navigaciju, zanima me kako ce se tp odraziti na funkcionalnosti gps-a. I gdje ce mi jos nedostatak gyroscopea i compassa faliti?
kolibri je offline  
Staro 30.04.2014., 12:51   #7005
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
koliko je meni poznato, neće uopće utjecati
dak0001 je offline  
Staro 30.04.2014., 12:59   #7006
sina1212
Registered User

da tako se i meni čini.
a i na dosta stranicama čitam da ima gyroscope, pa sad teško je točno znati.
sina1212 je offline  
Staro 30.04.2014., 13:20   #7007
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Bora, već sam ti opisivao da taj ZTE koji sam proslijedio frendu ima katastrofalnu kameru. I dokazali smo da je to druga serija kamere jer postoje sa boljom i sa lošijom. Ovo je lošija, ona druga serija nakon nestašice
Ali mobitel je dobar. Čak ni reza nije mala za 5" ekran. Frend ga i dalje ima živog i zdravog i nikih problema nema.
Po tome ispada da kinezi kad se prva serija odlično proda krenu s jeftinijim modelom na kojem se špara na materijalu.
c-shadow je offline  
Staro 30.04.2014., 13:33   #7008
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ne znam kaj je bilo, ali fotke koje je postao kolega Boris ili već tko i moje slike, razlika je bila dan i noć. Mislim da je i Ag008 isto recenzirao taj mobitel na svom blogu i imao je identično grozne slike. Osim kamere, taj mob mi je OK, pogotovo jer je koštao 100 EUR-a.

OK, frendu, za kojeg je taj ZTE nabavljen, fotić nije ni bitan. Njemu je bitno da se Christy Mack i Rachel Starr vide dobro na 5" zaslonu
Brko je offline  
Staro 30.04.2014., 13:38   #7009
pimar
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
pa evo,u vezi kamere zte-a v967s,moje skromno iskustvo nakon što se moj nakon 5 mjeseci vratio s popravka(mijenjana matična ploča i ekran,a usput ih zamolio da mi kameru naprave boljom),dakle kamera je puno,puno bolja,čak i flash u potpunom mraku solidno funkcionira i slike su sasvim u redu
u međuvremenu sam imao newman n2;najlošiji od 5,6 kineskih mobitela koje sam koristio;pun bugova(punjenje baterije,ne primanje kodova,povremeno blokiranje rada..),svaki rom ima neki problem,sve mi je žao ljudi koji su to naručili...
napomena:ne prodajem ni jedan mobitel
pimar je offline  
Staro 30.04.2014., 13:49   #7010
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

jos kad bi napisao kad je riknula maticna, i kako, kad je riknuo ekran, i kako, di si kupio, di si slao, kako je tekao razgovor glede popravka, jesi li ista, i koliko, morao placati, sto su tocno radili s kamerom osim sto su je "napravili boljom", koje si jos mobitele koristio pa su svi redom bolji od n2, etc...
pokra89 je offline  
Staro 30.04.2014., 13:56   #7011
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ček, jesu ti kameru zamjenili ili stavili neki ROMac koji čini kamaru boljom (što god to značilo).
Brko je offline  
Staro 30.04.2014., 14:01   #7012
pimar
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
u vezi kvara i popravka zte v967s post 6843;neznam što su radili s kamerom ,samo pošto su me prisilili da platim 52$,rekao sam im da me mob sad dođe kao zte 987,pa neka mi bar kameru naprave normalnijom;koristio sam zopo c2,lenovo a820 i a 760,feiteng 9500,a indirektno imao uvid u korištenje s9902(ili tako nekako,kopija s3),ali nijedan nije imao takve probleme kao newman;neznam,možda sam bio loše sreče,ali moje iskustvo nije dobro...

ovaj izraz(puno boljom) bih zamijenio izrazom -dosta boljom nego prije popravka

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 30.04.2014. u 14:19.
pimar je offline  
Staro 30.04.2014., 14:17   #7013
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Ima raznih iskustava s Newman N2. Moje je pozitivno, jako.
fora je offline  
Staro 30.04.2014., 14:47   #7014
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Pošto mi je krknuo Alkatel, a popravak je 700kn i nije u garantiji, treba mi neki kineski ODRON za iste fukncije kao i Alkatel koje je imao "po prašini i divljini skitam se (da mogu na net do mejla i da mogu tapatalkom ovdje do foruma )", da ne ujebavam svoju lijepu Xperiju Z po vanjskim uvjetima ljeta i zime.

Dakle, neke solidne performanse, solidnu kamaru 8 MP i da je OK. Do max 1000kn bez PDV-a. Ili ako neko ima nekaj iz svoje ergele u tom razredu neka se javi, možda se dogovorimo. GPS, digitron, kompas, nož, vilica i ostali Ranbo dodaci me ne interesuju.

Pretvorio sam se u uho, a za ponude imate moj PM. Hvala.
Brko je offline  
Staro 30.04.2014., 14:57   #7015
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Coolpad F1 - fali račun
Nakon desetak dana zavlačenja u Kini (što im mogu oprostit jer sam ga platio dva dana prije no što je stigao kod trgovca i onda još par dana za flešanje softvera), iz Kine u ZG za samo 6 dana SG poštom.

Drastična razlika od Banggood kupovine gdje je od Malezije do Italije išao 30 dana i sad leži u Italiji dva tjedna. Koma...

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 30.04.2014., 15:00   #7016
sina1212
Registered User

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Coolpad F1 - fali račun
Nakon desetak dana zavlačenja u Kini (što im mogu oprostit jer sam ga platio dva dana prije no što je stigao kod trgovca i onda još par dana za flešanje softvera), iz Kine u ZG za samo 6 dana SG poštom.

Drastična razlika od Banggood kupovine gdje je od Malezije do Italije išao 30 dana i sad leži u Italiji dva tjedna. Koma...
Kod kojeg prodavaca si ga uzeo?
sina1212 je offline  
Staro 30.04.2014., 15:02   #7017
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Jel bi ovo bilo OK za ove pare ? naravno, nebi ga kupio tu jer ga ne mislim čekat 3 godine.
Brko je offline  
Staro 30.04.2014., 15:25   #7018
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor sina1212 Pregled postova
Kod kojeg prodavaca si ga uzeo?
Kupio sam kod Eternal Team jer su ga jedini imali s besplatnom dostavom

Da sad uzimam, uzeo bih ovdje, jer im je još bolji rejting i jeftiniji su za par dolara

Od poznatijih bi preporučio izbjegavati Wise i RTDC

Dakok je offline  
Staro 30.04.2014., 15:27   #7019
kolibri
Premium

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Coolpad F1 - fali račun
Ajd bjež u carinu!
Čekamo tvoj review. Pretpostavljam da se radi o dealsprime.com...
Vele mi da imaju samo english i chinese ROM. Jel ima način da se gore stavi multilanguage rom?
kolibri je offline  
Staro 30.04.2014., 15:36   #7020
sina1212
Registered User

Citiraj:
Kupio sam kod Eternal Team jer su ga jedini imali s besplatnom dostavom

Da sad uzimam, uzeo bih ovdje, jer im je još bolji rejting i jeftiniji su za par dolara

Od poznatijih bi preporučio izbjegavati Wise i RTDC
Ja sam uzeo kod FANTACY TECHNOLOGY, odmah mi odgovarao na sve upite i cinio mi se jako pouzdan.
Ponedjeljak mu uplatio u utorak poslao i sad mi na TN stoji da su zaprimili posiljku pa cekam da posalju prema HR, nadam se da bude to cim prije
sina1212 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na