Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 27.04.2014., 10:27   #6871
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Još bolje vas našao

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 27.04.2014., 11:43   #6872
chief_wolfinjo
Guest

sasvim slučajno

Staro 27.04.2014., 12:01   #6873
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Namjerno, svakako. A i tebi ce se popravit statistika na PCE .
Nakon pogroma na forumu vjerojatno ce biti jos prebjega

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 27.04.2014., 12:17   #6874
chief_wolfinjo
Guest

hehe sve ok
uživaj

Staro 27.04.2014., 13:23   #6875
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Namjerno, svakako. A i tebi ce se popravit statistika na PCE .
Nakon pogroma na forumu vjerojatno ce biti jos prebjega
Što se tamo događa da je mnogo ljudi odonuda "pobjeglo" ovamo? Neka represija ili?
Nemam niš protiv, samo ako ste tamo imali neke prepirke, molim vas da ih ne nastavljate ovdje. Bilo je par pokušaja, ali smo to uklonili.

U svakom slučaju, drago mi je vidjeti nekoga tko ovu temu neće koristiti kao poligon za svoj privatni biznis i zaradu.
Brko je offline  
Staro 27.04.2014., 13:34   #6876
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Recimo samo da jedan mod trenira strogoću.
Staro 27.04.2014., 13:38   #6877
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
O čem vi pričate?
Ajde ajde, samo polako

Jedan mod ili više njih, reda je bilo i biti će na ovom forumu. Još jedino kvalitetno nam je to ostalo..
Staro 27.04.2014., 13:47   #6878
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ohoho, tomislačak po3zdio čisto da znate, sve isto vrijedi i ovdje što se tiče reklamiranja i sličnih stvari. Administracija se javila prošli tjedan i mislim da je sve jasno.
Forum služi za rasprave gdje se izmjenjuju iskustva, dobra i loša.

Dok se to poštuje, neće biti problema. Krene li se putevima flejma, samoreklamiranja, pumpanje dobrih reviewova da se mob bolje proda na tržnici, neće biti iznimaka u kažnjavanju. Temu nećemo zaključavati jer nema smisla da pate pošteni kolege zbog par dibidusa, nego će isti biti udaljeni iz teme.

Eto, mali heads up. Uživajte u druženju.
Brko je offline  
Staro 27.04.2014., 13:58   #6879
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Neću sad u off, ali recimo da se toleriralo reklamiranje, smišljana su specijalna pravila i slično...

Npr. za svaki mob se treba otvoriti nova tema. O kineskim webshopovima bi se trebalo raspravljati u temi o trgovinama. Svaka usporedba 2 ili više modela - nova tema kao i za vijesti. Rješenja problema i custom ROM-ovi također zasebno.

Mislim da je jasno u čemu je problem.
Staro 27.04.2014., 14:10   #6880
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Drugi forum, druga pravila. Mi nemamo nikakve veze ni sa modovima tamo ni oni sa nama. Iako su mi neki kukali na PM kak smo svi modovi u dosluhu, to nije istina.

Ovdje je jednostavno. U ovoj temi se piše o svim kineskim mobitelima, njihovim ROMovima, kvarovima i sličnim 3zdarijama. U biti sve osim poštarina, carina, reklamacija i naručivanja jer za to imamo drugu temu. I to je to.

Mišljenja sam da nam ne treba tema posebno za Cubot, posebno za Neo, posebno za THL ili kaj ja znam kaj još ima. Kažem, zasada nam ne treba jer ljudi ipak i dalje u puno većoj mjeri koriste renomirane marke.

No dobro, to smo apsolvirali. Nastavite dalje u revijalnom tonu u duhu naslova ove teme
Brko je offline  
Staro 27.04.2014., 14:13   #6881
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Dakok dobrodošao!

Malo sam i ja pratio jedno vrijeme forum.hr dok sam bio zaluđen kineskim mobovima i Dakok je svakako uvelike pridonosio temi i dobro je da ga imamo konačno tu.

Tamo mi se zgadilo jer je tema služila kao poligon za osobne interese (naravno istih likova ima i ovdje).
Sam moderator je zaključavao temu po potrebi, u nekakvom njegovom tutorialu za naručivanje je stavio da je najbolje naručivati s banggooda i da se time izbjegava pdv... Užas...

Evo nam se sad i tema o fotoaparatima pretvorila u reklamu za stvari s banggooda...
Staro 27.04.2014., 14:22   #6882
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Gulsova iskustva vrijede puno vise od bilo kakve reklame

Bez obzira na to meni je zanimljiv mobitel na kojeg je Dakok ukazao, Dakele small cola. Zbog dobre kamere a i djeluje po slikama dosta dobro napravljen. Bio sam spreman kupiti td scdma verziju jer se na njemu ne bi koristio 3g, ali nema shopova koji podrzavaju Paypal. Vidim da je napisano na telekinezi da stize uskoro na "normalne" shopove i u wcdma verziji.
Je li uopce ispravno ovo moje uvjerenje da kineski mobiteli koji podrzavaju TDSCDMA rade normalno na nasim GSM mrezama ili sam nesto zabrijao? Jasno mi je da 3g nece raditi ali 2g?
goran1985 je offline  
Staro 27.04.2014., 14:26   #6883
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Normalno će radit, naravno samo na 2G frekvencijama.
Staro 27.04.2014., 15:13   #6884
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

ima tu još jedna stvar s 3G - tu ne idu samo podaci već i glasovna komunikacija. Zna li itko više o tome? Zanima me da li odsustvo 900MHz u 3G utječe na mobilnu telefoniju, odnosno što se dešava ako je u tijeku razgovor a mobitel prolazi kroz ruralna područja na kojima se izmjenjuju 2G i 3G (900MHz) antene?
Nemoj sad da mi netko spočitne "vantemlje"

P.S.
Evo prigode za solidan mob - stariji Chili Pepper / Xiaolajiao La Q1 za 90USD
Nisam gledao detalje - odakle ga šalju i koliko je shipping

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 27.04.2014. u 15:34.
Dakok je offline  
Staro 27.04.2014., 15:44   #6885
kolibri
Premium

Datum registracije: Oct 2013
Eto i ja dosao s jednog foruma gdje neki modovi lijece komplekse pa zabranjuju pisanje o kineskim mobovima na forumu o kineskim mobovima.
Jel netko uspio kupiti Neo M1 po akcijskoj cijeni?
Za 130 usd je bila dobra prilika ali za 180 usd je malo previse za prosjecni quad core.

Zadnje izmijenjeno od: kolibri. 27.04.2014. u 15:56.
kolibri je offline  
Staro 27.04.2014., 16:41   #6886
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Trebam pomoć. Imam iNew V3, software na njemu je v1.0.8, i to onaj neki češki sa gps fixom. Sa običnim 1.0.8 nisam mogao uopće vidjeti niti jedan satelit preko GPS Testa, a sad vidim 18 komada čak i kad sam u kući, ali se neće povezat niti na jedan. Jel se to da riješiti?
Staro 27.04.2014., 16:50   #6887
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Aj probaj staviti MTK ujaka i proći kroz njega
http://www.gizchina.com/2013/07/23/h...diatek-phones/
Staro 27.04.2014., 17:07   #6888
porecan
Registered User

Talking

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Ovo još nisam probao

Ovo jesam na par mobitela i puno kineskih romova.

Ne pomogne li, imaš Funny SIM sindrom pa zamijeni rom ili karticu.

pozz

evo još jednog prebjega
evo imam problem citao sam ovo ali ja kad idem u aplikacije i u APN nema ničega, ne mogu uopće postavke APN postaviti. Prije par dana došao mi je mob iz focalprice Htm-Lendvo i sada se tu igram ali ne ide nikako
porecan je offline  
Staro 27.04.2014., 17:12   #6889
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Aj probaj staviti MTK ujaka i proći kroz njega
http://www.gizchina.com/2013/07/23/h...diatek-phones/
Napravio sve to 2x, ne pomaže, i dalje nađe satelite ali se nikako neće povezat. I stalno mi iskače onda ova poruka "SI request received for UP Session"
Staro 27.04.2014., 17:19   #6890
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Imaš direktan pogled na nebo i povezan si na internet?
Reinstaliraj rom.
Staro 27.04.2014., 17:43   #6891
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
MTK EPO

Izgleda da su mediatekovi serveri spori i nedostupni u posljednje vrijeme, onaj fix s Mobileuncle baš i neće raditi. Imam jedan stariji MTK mobač koji ima u settings opciju za download i već par tjedana regularnim putem se ne može downloadati. Probao sam i ftp klijentom to pokupiti i nula bodova, nakon pola sata uspije se konektirati i onda pukne prijenos nakon par kB. Ima tema na XDA posvećena downloadu EPO datoteka. U postu br. 82 su dvije adrese otkuda se mogu downloadati datoteke i ručno kopirati u /data/misc. U zadnjem postu je i zadnja datoteka pa probajte s time. Ne znam da li treba root, svi mobači su mi rootani
c-shadow je offline  
Staro 27.04.2014., 18:04   #6892
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor porecan Pregled postova
pozz
citao sam ovo ali ja kad idem u aplikacije i u APN nema ničega, ne mogu uopće postavke APN postaviti.
Kad si ušao u APN i nema ničega, idi na menu tipku i dodaj novi APN.

Dakok je offline  
Staro 27.04.2014., 19:19   #6893
Eyekool_CN
n00bmate
Moj komp

Eyekool_CN's Avatar

ZTE je predstavio Star 1, 4G smartphone s Qualcomm Snapdragon 400 procesorom i Android KitKat OS-om, trebao bi koštati oko $225, samo sam negdje našao navedeno da ima 1GB RAM-a, a negdje da ima 2GB, službenu objavu nisam našao, zna li netko konkretno koliko RAM-a ima?
Eyekool_CN je offline  
Staro 27.04.2014., 19:26   #6894
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Pozdrav kolega prebježe

Dakok je offline  
Staro 27.04.2014., 19:28   #6895
Eyekool_CN
n00bmate
Moj komp

Eyekool_CN's Avatar

Pozdrav
Eyekool_CN je offline  
Staro 27.04.2014., 19:34   #6896
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Nekada je najbolje sačekati da mobiteli doista dođu u trgovine i da se prvi kupci jave kakav im je mobitel.
Često najave znaju biti krive, cijena bude drugačije i mobitel ne bude dobar.
Staro 27.04.2014., 19:34   #6897
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Citiraj:
Autor Eyekool_CN Pregled postova
ZTE je predstavio Star 1, 4G smartphone s Qualcomm Snapdragon 400 procesorom i Android KitKat OS-om, trebao bi koštati oko $225, samo sam negdje našao navedeno da ima 1GB RAM-a, a negdje da ima 2GB, službenu objavu nisam našao, zna li netko konkretno koliko RAM-a ima?
Izgleda da je 2GB

http://www.ztedevice.com.cn/
http://ameblo.jp/povtc/entry-11824806467.html
"Capacity of system memory in 2GBB, capacity of the internal storage is available is 32GB and 16GB."

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Nekada je najbolje sačekati da mobiteli doista dođu u trgovine i da se prvi kupci jave kakav im je mobitel.
Često najave znaju biti krive, cijena bude drugačije i mobitel ne bude dobar.
Cemu onda narucivati Cubot X6...
stops je online  
Staro 27.04.2014., 19:40   #6898
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Izgleda da su mediatekovi serveri spori i nedostupni u posljednje vrijeme, onaj fix s Mobileuncle baš i neće raditi. Imam jedan stariji MTK mobač koji ima u settings opciju za download i već par tjedana regularnim putem se ne može downloadati. Probao sam i ftp klijentom to pokupiti i nula bodova, nakon pola sata uspije se konektirati i onda pukne prijenos nakon par kB. Ima tema na XDA posvećena downloadu EPO datoteka. U postu br. 82 su dvije adrese otkuda se mogu downloadati datoteke i ručno kopirati u /data/misc. U zadnjem postu je i zadnja datoteka pa probajte s time. Ne znam da li treba root, svi mobači su mi rootani
Probao i to, i sa onim FasterFix i brisat sve, pa ponovno dodat kroz onog Uncle-a. Kopirao nekoliko različitih EPO datoteka tamo sa foruma, i dalje pronađe 15+ satelita, ali se ni na jedan ne spoji...
Staro 27.04.2014., 19:56   #6899
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
Probao i to, i sa onim FasterFix i brisat sve, pa ponovno dodat kroz onog Uncle-a. Kopirao nekoliko različitih EPO datoteka tamo sa foruma, i dalje pronađe 15+ satelita, ali se ni na jedan ne spoji...
Jasi ga probao ostaviti malo tako? Meni na jednom starom mobaču odmah u staru GPStest ispiše "in view" uvijek 13, jačine signala nema niti za jedan, a nakon 10-ak minuta se broj satelita smanji, pojavi se jačina signala i pojavi se status "in use" i ubrzo nakon toga dobije lock.
c-shadow je offline  
Staro 27.04.2014., 21:23   #6900
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Jasi ga probao ostaviti malo tako? Meni na jednom starom mobaču odmah u staru GPStest ispiše "in view" uvijek 13, jačine signala nema niti za jedan, a nakon 10-ak minuta se broj satelita smanji, pojavi se jačina signala i pojavi se status "in use" i ubrzo nakon toga dobije lock.
Evo sad sam bas isao prosetat s njime, pustim ga po 15 min, pa promjenim postavke. Niti jednom se nije spojio -.- čini mi se da ide na tržnjak

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na