|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Kako povezati ?
trebam nekako dovesti internet u sobu koja je najudaljenija od routera u kući..kabel bi mi bio predugačak jer bi mi trebalo bar 20 metara i bilo bi ga nespretno odvlačiti jer su router i soba na različitim etažama..ono što sam ja imao na umu je kupiti wifi pci karticu i uzeti produžni kabel na koji bi spojio antenu nakon 5-6 metara kabla..hoće li to funkcionirati? Znači kartica poput OVE s tim da bi ovaj kabel zamijenio dužim.kad sam kod kabela, to je obični koaksijalac kakav se korisiti za telku ili mi se krivo čini? I jel mi treba baš ova kartica ili mogu uzeti neku drugu, maknuti antenu i na nju staviti kabel pa na kraj kabela antenu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Više puta smo govorili da pojedina "dionica" Lan kabela može biti duga do 100 M, a to znači da ovih tvojih cca 20 M sigurno nije predugo. Druga vrsta problema šta je nekad komplicirano / nezgodno / lijeno provlačiti (bez uvrede) kabel okolo - naokolo. Još kad se u cijelu priču doda detalj o različitim etažama eto veselja. Nitko te ne sprječava da realiziraš kako si zamislio ali mislim da nećeš dobiti dobar (da ne kažem zadovoljavajući) rezultat preko wireless - a, pogotovo samo sa spomenutom opremom. Nadalje nisi naveo koji je router u pitanju pa da znamo kakve su mu wireless karakteristike u praksi. Za početak pokušaj napraviti neku skicu stana / kuće sa lokacijama opreme u prostoru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
router je Thompson tg782i, od amisa i nemoguće je zamjeniti antenu bez da prčkam po njemu a to ne bi smio pretpostavljam..on je znači na donjoj etaži i otamo idu 2 LAN kabela do 2 IPTV-a..i baš zbog toga mora ostati tamo di je jer jedino otamo je nekako moguće odvući ta 2 kabela do IPTVa..soba u kojoj treba wifi je na etaži iznad i sveukupno cca 15 metara udaljena (zračnom linijom) ali signal mora proći kroz 2 zida i to ga ubije od cca 14 Mbps na 0,5-1..uglavnom, danas sam ujutro napravio onaj windsurfer wifi booster sa alu folijom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U Zg - u si, znači da imaš nešto veće šanse posuditi na dan / dva neki wireless repeter pa da probaš na nekoliko lokacija unutar prostora. Jedna od test pozicija je na gornjoj etaži a poviše routera. Gore nisam napomenio kako se wireless signal "još nekako" prostire unutar iste etaže jer: - obično antene stoje okomito > signal se prostire vodoravno - unutar etaže dosta zidova je pregradnog tipa > manje ili nema armiranog betona > lakše prostiranje signala - u prelasku sa etaže na etažu skoro u pravilu imaš armirani beton > obrnuto od gore, imaš poprilično slabljenje signala Dobar rezultat bi mogao dobiti, sve zavisi o situaciji na lokaciji, kombinacijom Lana i Wifi: - probit "ploču" negdje zgodno poviše routera, spustiš Lan kabel kojeg sakriješ jednom vertikalnom kanalicom - u prostoru poviše stavi ap, npr. x puta spominjani EW-7228APn - finalno na komp stavi usb ili pci wireless karticu, traži one kojima se antena može fino usmjeriti ili dolaze sa stalkom / produžetkom kako bi bolje "nanišanio" ap i da ne ostane "zakopana" iza kompa Po ovome vidiš potencijalne troškove ... šta nas opet vodi prema već danom odg., fino objasni "ekipi", nabavi Lan kabel i kanalice, jedan dan radna akcija i provuci / položi od routera do kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Thompson Tg782i (T-com) - TP-Link TL-WR741ND
Molim Vas pomoć u spajanju ova dva routera. Znači ovako: Trebam proširiti Wi-fi preko navedenog TP-Linka WR741ND koji je instaliran na dijelu kuće s kojeg pokriva zadnji dio objekta. Nemam nikakve upute za ovaj router, pa mi treba pomoć Kako se TP-link međusobno povezuju da mi tp-link bude proširena pristupna točka. Kada se spojim mrežnim kablom u TP-Link, ne mogu ući u izbornik jer mi se na adresi 192.168.1.1 stalno pojavljuje (thompson Gateway). Treba li možda obrisati kolačiće u pregledniku? OK uglavnom kako ide postupak spajanja ova dva routera. Thopson koji je "glavni", TP-Link pristupna točka. Što i kako moram činiti. Hvala svima unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Koja hardverska verzija je TP-Link? Ovdje imas online emulator, samo trebas izbrat verziju V1 ili V2. Inace, prvo se spoji direktno kompom na TP-Link, bez TG782, i promjeni mu IP adresu na recimo, 192.168.1.2. Mrezne postavke kartice na kompu za konfiguraciju postavi na "Automatic" da se mozes spajat na bilokoji router kad su spojeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo da se javim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|