|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() Pozdrav! Trenutna konfiguracija: Abit KT7A via kt133a chipset Athlon XP T-bred B 2400+ (radi kao 20*100) otkljucan 256 sd rama gf2 mx400 64mb ddr 30gb seagate barracuda ata100 cdrw lg 40/12/40 dvd citac nec fdd zvucna cl pci64 + cl 2.1 sistem mrezna (neka bezveze) psu 400w noname monitor 19" Philips 109B5 Koristim je za: Surfanje netom, slusanje mp3ca, Autocad koliko fax zahtjeva, Photoshop, Word, Excel, i pokatkada zaigram nesto (nije bas da se mogu igrati sa konfom, ali volim zaigrati ponesto tipa nfsu, morrowind, gothic 2...) Posto mi se maticna kolje sa grafickom (ponekad nemogu ukljuciti komp jer ne detektira graficku u agp portu),procesorom (mnozitelji su mi totalno pobrkani i mogu samo koristiti 20 i 17, nemogu natjerati fsb od 133mhz, radi vrlo nestabilno , photoshop se smrzava, rusi, igrice izbacuje navodno pravi probleme) odlucio sam skupiti nesto love i napraviti upgrade. Trenutno raspolazem sa: 1500kn (plafon) Upgradeom namjeravam: rad na racunalu uciniti barem mrvicu ugodnijim (bez onog gore spomenutog), omoguciti si igranje malo novijih naslova (nfsu2, san andreas) posto sam dosada bio ogranicen na nesto starije rpg-ove te starije 3d igre, produziti zivot svog kompa za cca. 2 godine Namjeravam kupiti: mbo Albatron kx18ds pro (ako nadjem novu) ili ait kw7 512mb ddr pc3200 transcend gecube radeon 9550gt extreme 128mb 128bit Sve komponente namjeravam kupiti u ducanu, prvenstveno radi garancije i radi neiskustva sa kupovanjem rabljene robe, ganjanja u slucaju pokvarene robe itd. Na socket A sam se odlucio sbog nedostatka sredstava, nezakljucanog athlona i jer mi se ne cini da mi treba jaci procesor (jesam li u pravu?) Pitanje: Upgrade ili ne? Jos ono sto me je pocelo "bockati" je, da li da mozda pristedim i pricekam jos koji mjesec, pa ubodem s754 plocu i procesor (nf4 k8ne i sempron 2600+), 512 ddr-a, i pci-x graficku? Bi li ova varijanta bila isplatljivija i da li bi osjetio neku vecu razliku te kakva je buducnost socketa 754, hoce li on ispariti za koje 2-3 godine? Zahvala svima na odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Najbolje bi ti bilo još malo pričekat,šparat lovu i onda pređi na soc.939 Nemoj ič na soc 754 zato šta je on zastario, više neče izlati procevi novi za njega,i nečeš imati nikakve mogučnosti nadogradnje Rađe odi na jeftiniju vaijantu soc.939,nego 754, jer ti ona ima više prednosti kao dual ch. mem.,sata 2,pci-e i možeš kasnije za koju godinu ubost Athlona X2 ![]() A ako ako ipak ćeš poć na s.754 rađe kupi polovnu lan patyicu i proc,njih možeš nač povoljne za 1300-1400kn np.Sky ti prodaje na tržnici za 1400 ploču i proc(s garancijom) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Sckt 754 će ispariti u roku godinu dana isto kao i scktA. Ako se ne igraš previše odi rađe na gigu rama i malo slabiju grafičku.Obična 9550. Ploča, ako misliš clokat neka sa NF2 čipsetom(abit,epox može i gigabyte),ako ne onda via ili sis. Ali definitivno ti se isplati pričekat zimu skupit još koju kunicu pa u potpunosti prijeći na sck.939 koji bi trebao durat sljedeće 2-3god.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Znaci nebi mi se bas isplatilo stuci te novce za socket A? Ako s754 uskoro umire onda ni njega bas nebih trebao uzeti? A izgleda da onda nista od upgradea zasada, nego lijepo "stisnut dupe" i do zime prisparat koju kunu pa ubost s939. Hvala na sugestijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Za puni i "pravi" prelazak na sck 939 ce ti i na zimu trebati oko 3000Kn (a sigurno neces htjeti da ti tako skupu konfiguraciju "pogoni" no name napajanje pa ce se i tu jos skupiti...)... Tako da ako ti treba upgrade ovo sta si napisao ce ti donjeti znacajni porast perfomansi u igrama u odnosu na dosadasnju konfu no ako mozes zaraditi bilo od prodaje starih komponenti(SDRAM,mbo,gpu) ili bilo kako koju kunu vise da uzmes 9800PRO imati ces (trenutno) odlicnu konfiguraciju , a onda neces misliti na buducnost... I na kraju na tebi je da rijesis vjecnu dvojbu: sada 1500Kn (razmisli o novom HDD i napajnju u skoroj buducnosti dakle jos 800Kn) pa za kakvih godinu i pol 1500Kn za kakav polovni sck 939 sa solidnom grafickom, a tko zna ako budes imao para mozda i nesto novo sta tada bude aktualno(X2 il slicno)... Ili cekati pa ako sve bude po planu na jesen pa uzeti nesto za 3000-3500Kn... Neznam meni bi se vise svidjela prva opcija no ja nemogu a da nesto ne kupujem ili planiram kupiti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Pošto već imaš i više nego pristojan Socket A procesor, ja bi ti preporučio slijedeće: MBO ABIT NF7-SL - 544,05kn ram pc-3200, 1024mb, ddr, buffalo, kit, value, ddr 400 mhz, 2 x 512mb - 757,56 KN Ploča koristi ispeglani stabilni nForce 2 čip te na ploči imaš i SATA ako se odlučiš na novi disk te MCP-T u kojem je nvidia APU (čitaj - odličan zvučni čip). Pošto na računalu i nešto radiš mislim da je sada pravo vrijeme za 1Gb memorije jer su cijene počele opet skakati pa tko zna kad će opet biti tako povoljna. Glede grafike - potraži rabljenu GF4ti/Gf3Ti/Radeon8500/9100 i imat ćeš odličan stroj, samo postavi procesor na 10x200 da profitiraš od bržeg FSBa ![]()
![]() |
#7 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ovaj put se slazem s cetom makar nema mrcinu neg ima recimo mobilca...kupi si maticnu,ram neko napajanje tipa hiper ili forton malo diska i neku 8500-4200 malo harda...i to je dolidna kanta jer za te pare nemres slozit ozbiljniju amd 64 konfu...(trebas bar 3500) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|