Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.04.2014., 11:58   #1
chrom
Šljaker

Datum registracije: Jun 2013
Microsoft Office 2010 proffesional

Pozdrav, u firmi bi kupili original office 2010, e sad pošto smo d.o.o treba na profesional verzija? zar ne? i vidim da postoje neke home & small bussines verzije, pa ne znam dali bi nam to bilo dosta?
chrom je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2014., 11:59   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
small biznis je minimum... provjerio ja sa ms-om neki dan.
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.04.2014., 12:43   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne treba ti Pro verzija kao što nije potreban ni Pro windows za firme.
Staro 02.04.2014., 13:34   #4
chrom
Šljaker

Datum registracije: Jun 2013
znaci mozemo kupiti microsoft office 2010 small busines? ne treba nam profesional? Dali negdje to piše ili ?
chrom je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2014., 13:37   #5
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

piše u mom postu gore

velim ti zvao sam ms i dobio tetu koja je rekla da win nema limita u verziji koja će se koristiti (ja sam trebao info za dućan mješovite robe), ali office mora biti minimalno small biznis (~1200kn).
Staro 08.04.2014., 08:00   #6
ivo_k
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
zasto kupovati office 2010?
to je softver pisan 2007., posjedujes li ijedan komad tehnologije iz 2007.?
zamisli da imas mobitel iz 2007...

i jos ta prevara s licenciranjem vristi NEMOJ ME KUPITI.
ivo_k je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2014., 09:17   #7
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

onda najbolje neka ga ukrade.
Staro 08.04.2014., 09:29   #8
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ma joj syss...ne pricaj gluposti...svi znamo da je najbolje da koristi google docs, ipak je cloud majkaaa u ovoj državi sa ultrastabilnim internetijom

ajd da budem malo ozbiljan
mi u firmi koristimo office 2010 i ništa mu ne fali, pa neznam zašto bi se nekog odgovaralo od istoga. Da, 2013 je noviji, ali i skuplji (odnosno, licenciranje je malo promijenjeno)
Nemam nikakve koristi od reklamiranja majkrosofta, gugla ili bilo čega drugoga, ali u puno primjera sam se uvjerio da MS office najbolje radi sa dokumentima. Dobri su i libre i open, ali jednostavno useru neke zahtjevnije fajlove. Google docs ne koristim jer imam neku cudnu averziju prema toj kompaniji.

Alternativa koju sad isprobavam na svom kucnom serveru je Kingsoft Office (free verzija) na preporuku člana ovog foruma. Taj office paket bi trebao imati najbolju kompatibilnost sa MS office, ali to jos treba vidjeti
domis je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2014., 09:39   #9
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

samo da mi je vidjeti onoga koji koristi 90% mogućnosti office-a, pa makar to bio i 2007.
Staro 08.04.2014., 09:42   #10
domis
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
samo da mi je vidjeti onoga koji koristi 90% mogućnosti office-a, pa makar to bio i 2007.
Iskreno, to mene isto zanima. Zato i isprobavam malo ovaj kingsoft koji ima samo excell, word i powerpoint
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.04.2014., 16:36   #11
ivo_k
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
ma joj syss...ne pricaj gluposti...svi znamo da je najbolje da koristi google docs, ipak je cloud majkaaa u ovoj državi sa ultrastabilnim internetijom

ajd da budem malo ozbiljan
mi u firmi koristimo office 2010 i ništa mu ne fali, pa neznam zašto bi se nekog odgovaralo od istoga. Da, 2013 je noviji, ali i skuplji (odnosno, licenciranje je malo promijenjeno)
Nemam nikakve koristi od reklamiranja majkrosofta, gugla ili bilo čega drugoga, ali u puno primjera sam se uvjerio da MS office najbolje radi sa dokumentima. Dobri su i libre i open, ali jednostavno useru neke zahtjevnije fajlove. Google docs ne koristim jer imam neku cudnu averziju prema toj kompaniji.

Alternativa koju sad isprobavam na svom kucnom serveru je Kingsoft Office (free verzija) na preporuku člana ovog foruma. Taj office paket bi trebao imati najbolju kompatibilnost sa MS office, ali to jos treba vidjeti
samo sam tebe ignoranta cekao da se javis.

poanta je: zasto kupovati prastari proizvod? jedna stvar je kad ga vec imas pa ti sluzi, a druga da ga ides svjesno sada kupovati i instalirati.
preko 90% ukupnih korisnika ne zna i/ili ne koristi nikakve kompleksnije funkcije u officeu. koji btw ne podrzava nikakvu modernu kolaboraciju.
Staro 08.04.2014., 16:57   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ima brdo raznih officea koji su legalni za komercijalnu upotrebu (npr. LibreOffice, OpenOffice,..). Ja u firmi koristim LibreOffice na jednom kompu. Za razne dopise i jednostavne kalkulacije i više nego dovoljan.
Staro 08.04.2014., 17:17   #13
domis
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor ivo_k Pregled postova

poanta je: zasto kupovati prastari proizvod? jedna stvar je kad ga vec imas pa ti sluzi, a druga da ga ides svjesno sada kupovati i instalirati.
preko 90% ukupnih korisnika ne zna i/ili ne koristi nikakve kompleksnije funkcije u officeu. koji btw ne podrzava nikakvu modernu kolaboraciju.
poanta ti je, ajmoreć, dobra, uvrede nisu potrebne...
Staro 08.04.2014., 18:40   #14
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ima brdo raznih officea koji su legalni za komercijalnu upotrebu (npr. LibreOffice, OpenOffice,..). Ja u firmi koristim LibreOffice na jednom kompu. Za razne dopise i jednostavne kalkulacije i više nego dovoljan.
Već sam 2 godine na LibreOffice i stvarno, zadovoljit će 99% stvari koje prosječnim i srednje naprednim korisnicima trebaju.

Nisam imao nikakvih problema sa Excel / LO kooperacijom, najviše problema se javlja kod Word i PowerPoint kada se krenu koristiti razne XYZ kombinacije u dokumentima.
Neka moja odokativna procjena je, da preko 90% word dokumenata se može otvoriti bez ikakvih problema, ostalo će se otvoriti samo što će biti vizualnih promjena (sitno pomaknute tablice i slično).
Samo jedan dokument nisam mogao otvoriti, i to je bio dokument sa 110 stranica u kojem je sav tekst strpan u dvije tablice te su neka čuda izvodili nad njima.

Također, problem je i u dubokim itegracijama sa BI ili ERP sustavima, većina ostalog software-a prilagođena je i integrirana sa MS Office, tako da tu nema pomoći.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2014., 18:50   #15
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Sva sreca imamo tebe strucnjaka koji si se vec iskazao vezano za Docse.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2471548

Libre/Open Office su nazalost nedostojne alternative MS Office paketu. Tko drukcije kaze, klevece i laze, ili nije napisao vise od tri paragrafa Word teksta. O Excelu necu trositi rijeci, kao ni o prezentacijama (koje nekad ni u samom Powerpointu ne ispadnu dvaput isto, a gdje u ovakvoj kombinaciji).

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2014., 13:52   #16
ivo_k
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Sva sreca imamo tebe strucnjaka koji si se vec iskazao vezano za Docse.

Libre/Open Office su nazalost nedostojne alternative MS Office paketu. Tko drukcije kaze, klevece i laze, ili nije napisao vise od tri paragrafa Word teksta. O Excelu necu trositi rijeci, kao ni o prezentacijama (koje nekad ni u samom Powerpointu ne ispadnu dvaput isto, a gdje u ovakvoj kombinaciji).
ti sigurno znas bolje nego milijuni firmi, ukljucujuci i mega korporacije, koje su zamijenile office docsima tj. driveom. daj se ne sramoti ignoracijom.

ozbiljni developeri i ozbiljne firme van ove zaostale kaljuze zvane hrvatski IT rade na heetsima i googleovom cloudu (pa i na aws, ibm i azure) vrhunske stvari sto ova lokalna sirotinja ne moze ni pojmiti. njima je vrhunac kupiti/prodati servere, cognos, sap i slicno i onda failati u implementaciji.

a office koriste skoro kao podmetac za stol - ofrlje i rudimentarno.
evo npr. statistika 80% korisnika NA SVIJETU ne treba office, a u hrvatskoj je valjda 99%.
Staro 16.04.2014., 13:58   #17
Mad_Duke
Guest

Evo ti statistika. 99.99% tvojih postova su gluposti
  Reply With Quote
Staro 16.04.2014., 14:01   #18
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ako misliš da je migracija sa "klasičnog hrvatskog it-a" na ova cloud rješenja besplatna, jeftina i bezbolna onda se gadno varaš.
Staro 16.04.2014., 21:01   #19
domis
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ako misliš da je migracija sa "klasičnog hrvatskog it-a" na ova cloud rješenja besplatna, jeftina i bezbolna onda se gadno varaš.
a kako ne?
google chrome ti predstavlja neku konzolu u kojoj imaš mail, chat, office i drive

mislim, stvarno sisa
Staro 16.04.2014., 21:27   #20
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
ti sigurno znas bolje nego milijuni firmi, ukljucujuci i mega korporacije, koje su zamijenile office docsima tj. driveom. daj se ne sramoti ignoracijom.
Evo, opet cu ti kopirati link:

Vec smo te nekoliko puta molili da nam kazes koji to, pa si onda poslao link "referenten liste Googla", kojom si samo dokazao da nisi bas mudar i bistar tip, no nazalost ne i to da su miljini firmi i mega korporacije zamijenili Office Docsima.

Eto, pokazi nama u "hrvatskoj IT kaljuzi" koje su to firme, odnosno, ispricavam se, "mega korporacije" zamijenile Office Docsima.

Pliz. Spusti se na nasu razinu kaljuze!

Citiraj:
evo npr. statistika 80% korisnika NA SVIJETU ne treba office, a u hrvatskoj je valjda 99%.
Jesi to izracunao SaS-om ili si koristio R ili nesto iz Google Docs ergele? Ili si preuzeo clanak s alternativa.org?

Programer
Staro 16.04.2014., 22:10   #21
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Da su to neke mega koorporacije sumnjam, sami proces prelaska na takvo nešto nije jednostavan a ni jeftin baš.

Kolko sam pročitao bio u članku prije kakvu godinu o Docsima, u porastu jesu, to se ne može poreći. Sjećam se da je tada pisalo da je oko 19% firmi na docsima, danas je ta brojka nešto i viša vjerojatno. U principu se radilo o manjim firmama(ili ti business kako kažu oni), sa nekoliko zaposlenika, do par desetaka, mahom i novim firmama.
U članku je bio i razgovor sa resellerom Docsa i spomenuo je kako ima sve više kontakata od firmi sa 200 i više zaposlenika.
Docsi se koriste sve više, ne može se poreći. U Hrvatskoj jako polako, dok u svijetu ide to brže.

Da ne dođe do zablude, ne tvrdim kao kolega ivo, već samo spominjem što sam bio pročitao

A i doći do informacija tko koristi je nemoguće, osim ako sama firma ne kaže da koristi Docse. Bar nisam naišao nikad na popis ili na neku referencu gdje se navode.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2014., 22:19   #22
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Kolko sam pročitao bio u članku prije kakvu godinu o Docsima, u porastu jesu, to se ne može poreći. Sjećam se da je tada pisalo da je oko 19% firmi na docsima, danas je ta brojka nešto i viša vjerojatno.
19% firmi? Nemoj se ljutiti, ali koristis li zdrav razum kada citas PR clanak kakav si ocito citao? "19% firmi" je podatak koji se odnosi na sto? 19% firmi na svijetu? 19% firmi od svih tvojih prijatelja i poznanika? 19% firmi na istrazivanju MaleFirmeZaJavnoMnijenje d.o.o.?

Citiraj:
Bar nisam naišao nikad na popis ili na neku referencu gdje se navode.
Ma zar zbilja?

Ali, Ivo_kkk zna jer je on u "mega korporacijama" - tu vjerojatno misli na onom megauspjesnog frenda s MekBukom i poslovima nesagledivih razmjera u Excelu koje mi pileci mozgovi ne shvatjamo.

Programer
Staro 16.04.2014., 22:23   #23
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
19% firmi? Nemoj se ljutiti, ali koristis li zdrav razum kada citas PR clanak kakav si ocito citao? "19% firmi" je podatak koji se odnosi na sto? 19% firmi na svijetu? 19% firmi od svih tvojih prijatelja i poznanika? 19% firmi na istrazivanju MaleFirmeZaJavnoMnijenje d.o.o.?
Moj bed, 19% od 2000 koje su bile u istraživanju haha
Zaboravio navesti broj firmi, sorry.
I to ne u kompletnom obliku, već samo neki oblik Docsa su uzele tih 19%

A i sami Google navodi 5 milijuna da ih ima na svojim stranicama. Kad se pogleda na razini svijeta to je mala brojka.
Staro 16.04.2014., 23:34   #24
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
zasto kupovati office 2010?
to je softver pisan 2007., posjedujes li ijedan komad tehnologije iz 2007.?
zamisli da imas mobitel iz 2007...

i jos ta prevara s licenciranjem vristi NEMOJ ME KUPITI.
Mozda zato sto outlook 2010 radi s IMAP-om vise manje bez problema? Outlook 2013 se smrzava i ne radi kako treba, a nemam alternativu, jer vise ne prodaju 2010. Na MS sluzbenim forumima je sve zatrpano sa zahtjevima da se to rijesi, naravno da jos nista nije rijeseno. Ako nekog zanima zapne na sinkroniziranju inboxa i tako stoji, mora se restartati outlook da proradi. A citav 2013 poluproizvod nije moguce instalirati bez da se odgleda reklama za oulook 365 koji je sada kao privlacan kad su srezali prava offica. Nema vise migracije office na drugi komp ili kao u 2010 za kucne korisnike kombinacija desktop plus laptop. Necu o dizajnu 2013, tu bi se isto puno lijepoga moglo reci.
Obozavam taj umjetni napredak u softwaru gdje bi oni da svakih dvije godine kupujes novi office ili se pretplatis na office 365. A realno 2003 je vise nego dovoljan ili 2007 koga privlaci novo sucelje, nes ti razlike u funkcionalnosti.

EDIT: Vidim da veselje i dalje traje i 365 je zahvacen isto:
http://www.inmotionhosting.com/suppo...-functionality

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 17.04.2014. u 00:39.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2014., 09:44   #25
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
I to ne u kompletnom obliku, već samo neki oblik Docsa su uzele tih 19%

A i sami Google navodi 5 milijuna da ih ima na svojim stranicama. Kad se pogleda na razini svijeta to je mala brojka.
Ja bih volio vidjeti koliko ih je zamijenilo neku verziju Officea, ne da koristi u paraleli.
Staro 17.04.2014., 18:53   #26
ivo_k
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Evo, opet cu ti kopirati link:

Vec smo te nekoliko puta molili da nam kazes koji to, pa si onda poslao link "referenten liste Googla", kojom si samo dokazao da nisi bas mudar i bistar tip, no nazalost ne i to da su miljini firmi i mega korporacije zamijenili Office Docsima.

Eto, pokazi nama u "hrvatskoj IT kaljuzi" koje su to firme, odnosno, ispricavam se, "mega korporacije" zamijenile Office Docsima.

Pliz. Spusti se na nasu razinu kaljuze!

Jesi to izracunao SaS-om ili si koristio R ili nesto iz Google Docs ergele? Ili si preuzeo clanak s alternativa.org?
evo npr. jedan woolworths: http://au.ibtimes.com/articles/49066...m#.U1AFhfkWYRQ

http://www.computerworld.com.au/arti...s_woolworths_/

a statistike su od ove firme koji se bave mjerenjem koristenja softvera po korporacijama?
http://www.ancoris.com/products/soft...or-google.html

oces se sad napokon pokorit i priznat ili ces i dalje zivjet sretan u svojoj kutiji?
Staro 17.04.2014., 18:58   #27
ivo_k
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Mozda zato sto outlook 2010 radi s IMAP-om vise manje bez problema? Outlook 2013 se smrzava i ne radi kako treba, a nemam alternativu, jer vise ne prodaju 2010. Na MS sluzbenim forumima je sve zatrpano sa zahtjevima da se to rijesi, naravno da jos nista nije rijeseno. Ako nekog zanima zapne na sinkroniziranju inboxa i tako stoji, mora se restartati outlook da proradi. A citav 2013 poluproizvod nije moguce instalirati bez da se odgleda reklama za oulook 365 koji je sada kao privlacan kad su srezali prava offica. Nema vise migracije office na drugi komp ili kao u 2010 za kucne korisnike kombinacija desktop plus laptop. Necu o dizajnu 2013, tu bi se isto puno lijepoga moglo reci.
Obozavam taj umjetni napredak u softwaru gdje bi oni da svakih dvije godine kupujes novi office ili se pretplatis na office 365. A realno 2003 je vise nego dovoljan ili 2007 koga privlaci novo sucelje, nes ti razlike u funkcionalnosti.

EDIT: Vidim da veselje i dalje traje i 365 je zahvacen isto:
http://www.inmotionhosting.com/suppo...-functionality
a kao outlook je bitan i nezamjenjiv softver?
kuzim tko ima excel vezan na nekakav BI i custom developed VBA itd. da nece to krsiti...
al outlook...je bugirano, bloatano, sporo i nesigurno smece koje je postalo popularno jer ga dobijes s excelom.
Staro 17.04.2014., 19:14   #28
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Kad se već priča o Officeu i alternativama. Jel koristi tko Kingsoft office? Koliko vidim to je kineski rip off, barem po dizajnu
Na Androidu je čist dobar, kak je na PCju za kućnu upotrebu?
http://www.kingsoftstore.com/
Staro 17.04.2014., 21:14   #29
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
a kao outlook je bitan i nezamjenjiv softver?
kuzim tko ima excel vezan na nekakav BI i custom developed VBA itd. da nece to krsiti...
al outlook...je bugirano, bloatano, sporo i nesigurno smece koje je postalo popularno jer ga dobijes s excelom.
Navika je gadna stvar kad navuces korisnika tesko je to mjenjati. Ja sam na thunderbirdu i nemam nikakvih zamjerki daleko bolje radi od outlooka.
Staro 17.04.2014., 22:31   #30
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
evo npr. jedan woolworths: http://au.ibtimes.com/articles/49066...m#.U1AFhfkWYRQ

http://www.computerworld.com.au/arti...s_woolworths_/

a statistike su od ove firme koji se bave mjerenjem koristenja softvera po korporacijama?
http://www.ancoris.com/products/soft...or-google.html
Supermarket chain testing 500 Chromebooks and Chromeboxes

http://forum.pcekspert.com/showpost....4&postcount=20

Znaci, i dalje nisi dao niti jedan nedvosmisleni konkretan primjer "megakompanije" koja je zamijenila Office Docsima.

Citiraj:
oces se sad napokon pokorit i priznat ili ces i dalje zivjet sretan u svojoj kutiji?
Priznajem, zaista si nepopravljivo glup i nemas to problem pokazivati u javnosti. Iako nije pohvalno, svejedno je fascinantno.

Programer
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno