Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2014., 12:18   #991
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor triki555 Pregled postova
jedno pitanje u vezi smart tarife. ovih 100% više nadoplate što ide na dodatni račun. jel se mogu koristiti za uspostavu poziva?

edit: troši li prvo novca s glavnog računa ili s tog bonus računa na to mislim
Da,može,i prvo 0.29kn skida sa bonus računa.
Router je online   Reply With Quote
Staro 25.02.2014., 23:50   #992
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Ajd mi pokaži di je to EDGE po dijelovima Zagreba, a da nisu garaže ili podrumi?

http://www.cellmapper.net/map

Imaš i vip i t-mobile, ali za tele2 sam više manje sve ovo ja mappirao, naravno ima rupa, ima i dijelova gdje je ostao na 3G i nije prebacio na 2G pa su crvene točke, ali stvarno ne mogu naći dio Zagreba i okolice da nema signala.

Sve je mappirano s ceste iz automobila i nešto sitno pješke.
S tele2 sam zavrsio prije 2 godine, u Zagrebu tesko da bi prebacio preko 1Mbita i na dosta mjesta je pisalo da je 3G, a stranice su bile nedostupne. Ako se dobro sjecam ni na D1 nije bilo bajno, uglavnom usluga nije bila neka sreca, ako su se popravili u meduvremenu svaka cast, makar cisto sumnjam. U Splitu tele2 je isto bio koma, rijetko gdje si mogao normalno surfati, dok na t-mobilu skoro svugdje imam bar 3G, ako ne i 4G mrezu.
Staro 02.04.2014., 18:52   #993
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Centar zagreba - 2 stanice od lisinskog. Slučajno izmjerih danas download koji je ispao bijednih 0,7 mbita.

Ne mogu vjerovati da plaćam pretplatu za to sranje.

A o "crnim rupama" gdje uopće nema interneta da niti ne govorim.
Valley7 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2014., 19:13   #994
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Rijeka, Rastocine (neboder): http://www.speedtest.net/my-result/a/784279575

I jedna usporedba da se vidi kako HSPA radi u nekoj normalnoj drzavi http://www.speedtest.net/my-result/a/615937207

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2014., 19:23   #995
Valley7
Banned

Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Rijeka, Rastocine (neboder): http://www.speedtest.net/my-result/a/784279575

I jedna usporedba da se vidi kako HSPA radi u nekoj normalnoj drzavi http://www.speedtest.net/my-result/a/615937207
Uuuu, pa to je duplo brže od mene.

Nemaš se kaj žalit.
Staro 02.04.2014., 19:27   #996
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Server je u Bihacu, kad stavim ZG, bude jos gore xD
U centru Rijeke je koma, kad ulazis u Zadar, signal se izgubi pa pise R, kao roaming. Poruke i pozivi rade, ali nema podatkovnog prometa.

Razmisljao sam da prestanem placati pretplatu. Znam da se gamad ogradila da se mora placati ako usluga negdje nije dostupna, ali ne znam koje bi posljedice snosio.
Inace, kad odem doma, u grad slucaj-Knin, signal je dobar i brzina zadovoljavajuca

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 07:04   #997
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Fascinira me činjenica da nakon svih ovih godina pisanja o koma mobilnom internetu na teletini, još uvijek ima ljudi koji nisu shvatili da 'Tele2' i 'dobar mobilni internet' ne mogu stati u istu rečenicu.
Da stvar bude bolja, ništa bolja situacija nije ni sa običnim GSM signalom, ali ljudi i dalje puše Janka, Gregora i jeftinoću.
Pa vi i dalje imajte slom živaca zbog toga.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 03.04.2014. u 11:04.
coconut je online   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 09:43   #998
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Fascinira me činjenica da nakon svih ovih godina pisanja o koma mobilnom internetu na teletini, još uvijek ima ljudi koji nisu shvatili da 'Tele2' i 'dobar mobilni internet' ne mogu stati u istu rečenicu.
Da stvar bude bolja, ništa bolja situacija nije ni sa običnim GSM signalom, ali ljudi i dalje puše Janka, Gregora i jeftinoću.
Pa bi i dalje imajte slom živaca zbog toga.
Bas to, ko onaj lik sto me na prosloj strani pitao gdje tele2 ima los signal. Vec sam dvije godine na tmobilu minimalnu brzinu koju sam vidio je 2/1mbit obicno je oko 10/6, a maksimum 19/2mbita na HSPDA.
A sa natjecajem za LTE su pokazali da niti ne misle dalje ulagati u infrastrukturu, ovo im je dosta, glavno da ulazu u PR agencije koje sa svojim klonovima uvjeravaju da je sve super.
Staro 03.04.2014., 12:55   #999
Valley7
Banned

Citiraj:
Da, lako je biti general poslije bitke. Imaš li ti neki pametan prijedlog za ljude koji su već u braku sa njihovom pretplatom? Razvod i plaćanje masnih penala nije nikakva opcija.

A koliko sam imala prilike čuti, i ostali operateri su pušiona oko tog mobilnog interneta. Na vipu pretplatnicima smanje brzinu do neupotrebljivosti nakon što premaše neku kvotu, i također im podatkovni signal ima rupa kao sito, unatoč tvrdnjama njihove marketinške mašinerije.
Staro 03.04.2014., 13:02   #1000
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Nitko ti ne moze dati pravi savjet.Jedino sto mozes napraviti ja da uzmes karticu operatera i na lokacijama na kojim koristis mobilni internet pogledas brzine.Osobno sam i sam tako napravio i za sada sam zadovoljan sa Tele2
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 13:02   #1001
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Drugarice, živim u centru grada. Tele2 signal ženi i meni se znao izgubiti skroz. 3G smo imali tu i tamo. Sada otkako smo na T-Mobile (ja) i bonbonu, 3G nam je konstantno bez gubitaka na maksimumu.
A imam 2+2 GB u tarifi tako da me umanjenje brzine ne plaši ni najmanje. Đaba 3GB na teletini kad nemam sa čime ih ni povući.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 13:08   #1002
Valley7
Banned

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Drugarice, živim u centru grada. Tele2 signal ženi i meni se znao izgubiti skroz. 3G smo imali tu i tamo. Sada otkako smo na T-Mobile (ja) i bonbonu, 3G nam je konstantno bez gubitaka na maksimumu.
A imam 2+2 GB u tarifi tako da me umanjenje brzine ne plaši ni najmanje. Đaba 3GB na teletini kad nemam sa čime ih ni povući.
Pa lijepo je to.

No u obranu mrske teladi moram reći da su nestabilnost mobilnog interneta donekle kompenzirali sa hrpetinom besplatnih poziva (bez naplate uspostave), prometa i smsova. Bar na ovoj tarifi koju ja koristim.

Tako da je jeftinoća argument koji stoji. Čak me niti jednom nisu pokušali prevariti, računi su dolazili u skladu sa očekivanjem, bez ikakvih dodatnih šok-troškova.
Staro 03.04.2014., 13:11   #1003
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nemamo ni mi na T-Mobilu i BonBonu isto uspostave poziva. What's the point? Danas je na smartphoneovima ipak bitniji internet nego pozivi i sms.
Staro 03.04.2014., 13:15   #1004
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Tele2 je čudna biljka.

Generalno imam dobru pokrivenost (Šibenik i obala) te na vikendici imam najbolji signal od sva 3 operatera.

S druge strane, na Tele2 je ogromni lag što se najviše osjeti prilikom browsanja i pokretanja konekcije gdje često treba 3-4s da krene otvarati stranicu dok je kod Tcoma i Vipa to gotovo trenutačno.

Također, pokrivenost zaleđa je u teškoj banani, kreneš prema Skradinu, Drnišu i slično i odma upadneš u roaming, da ne govorim na A1 da nema signala 80% vrimena.

Mene isto zanima kao poslovnog korisnika da li se može zatražiti raskid ugovora zbog njihove nesposobnosti pružanja konzistentne kvalitete usluge.
Staro 03.04.2014., 13:18   #1005
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Jasno da možeš i trebaš. Ako oni počnu kenjavit, samo predaš HAKOMu dokaze o tome i to je to.
Staro 03.04.2014., 15:18   #1006
MikaHR
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Aha, zato kad me frajer iz VIPa zvao da je stigao ispred kuće nisam ga mogao razumjeti što hoće reći od lošeg signala koji VIP ima (na koji se i sam požalio) (ironija jelte).

A kada sam prešao s VIPa na Tele2 apsolutno nikakve razlike nisam vidio osim 3 puta jeftinije cijene. A da ne pričam kako je sestrična hodala po dvorištu na moru kao neki vjerski fanatik da uhvati T-Com signal jer ima neke menadjerske neodgodive stvariu banci. Bolje od Monthy Pythona.

Ne znam kako još uvjek ljudi puše duplo veće cijene za govno od usluge (ili u njaboljem slučaju istu uslugu) i PR koji T-Com i VIP sa svojim klonovima provode.

I da, koristim mobilni internet već 3+ godine.

------------------------------------------------------------------------------------

Jedini pametan savjet (bez ovakvih gluposti) je isprobati, svaka 3 mjeseca možeš broj prenesti. Il kupiš jeftinjaru karticu na bonove i isprobaš. Ne znam di je tu neki problem. Menije 1GB bilo premalo imorao sam se prilično suzdržavati tak daje ovih 3 GB za istu cijenu sjelo ko naručeno.

Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 03.04.2014. u 15:37.
MikaHR je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 15:35   #1007
Valley7
Banned

Citiraj:
Autor MikaHR Pregled postova
Jedini pametan savjet (bez ovakvih gluposti) je isprobati, svaka 3 mjeseca možeš broj prenesti. Il kupiš jeftinjaru karticu na bonove i isprobaš. Ne znam di je tu neki problem.
Problem je ako imaš zaključani telefon pa ne možeš isprobati druge operatere.

A ni nove sim kartice + bonovi nisu baš besplatni.
Staro 03.04.2014., 15:47   #1008
MikaHR
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Valley7 Pregled postova
Problem je ako imaš zaključani telefon pa ne možeš isprobati druge operatere.

A ni nove sim kartice + bonovi nisu baš besplatni.
Tu ima i neka pouka ;P

A nije da za karticu+bon ne dobijes nista, u slucaju popularnih tarifi dobijes mjesec dana koristenja u rangu 1000 minuta+1GB prometa, što je i više nego dovoljno za isprobati mrežu.

I ne košta puno jer ako se pokaže da je zadovoljavajuće u principu vratiš taj ulog u mjesec/dva dana ako predješ na tele2 s VIPa ili T-coma recimo. A o daljnoj uštedi da ne pričamo.
Staro 03.04.2014., 16:23   #1009
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
@MikaHR
U nekim dijelovima Hrvatske jednostavno svi imaju loš signal, ali problem je taj da tele2 ima u više dijelova loš signal. Provozaj se samo ultrabrzim vlakom Zagreb-Varaždin pa budeš vidio o čemu pričam
domis je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 16:36   #1010
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Sjećam se kad sam prelazio na Tele2 sa Tmobila 2009 i uzeo tada Nokiju 6303C. Nikad nije bilo problema sa signalom. Imam filing da su se srozali kasnije. A dobro, i dumbphone nije toliko zahtjevan, ali na desireu sam znao skroz izgubit signal, a pošto mi je roming zbog podatkovne mreže bio ugašen, često sam bio nedostupan.
Staro 03.04.2014., 16:43   #1011
MikaHR
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
@MikaHR
U nekim dijelovima Hrvatske jednostavno svi imaju loš signal, ali problem je taj da tele2 ima u više dijelova loš signal. Provozaj se samo ultrabrzim vlakom Zagreb-Varaždin pa budeš vidio o čemu pričam
E vidiš, sad smo došli do onoga da prozivanje tele 2 da je "općenito loš" je bullshit.

Ako si u području koje ne pokriva tele 2 ne gine 1,5-2x veća cijena usluge. Ili ako ti je ta ruta vlakom presudna i vrijedna veće cijene mada ostatak vremena imaš dobru uslugu, good for you.

Kod mene doma (širi centar zagreba) je VIP recimo katastrofa jer im nitko neda postaviti antenu. I šta sad, da ja odem srati po VIPu kak je katastrofa i treba ga izbjegavati il neš? Uzmeš, probaš i vidiš iz prve ruke, košta te nekih 70-tak kuna i ako se pokaže zadovoljavajuće za tvoje potrebe (bilo koji operater) uzmeš.
Staro 03.04.2014., 16:59   #1012
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Meni će se sutra T-Mobile broj prebaciti u TELE2 poradi REVOLUCIJE na bonove. Inače ne preferiram TELE2 i njihovo šlepanje na T-Mobile signal (zbog kojeg moram imati traženje mreže na automatski), ali često obavljam pozive koji traju manje od 10 sekundi i ovo mi se čini super.

Nadam se da će sve biti ok.

The Man je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 17:21   #1013
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Meni će se sutra T-Mobile broj prebaciti u TELE2 poradi REVOLUCIJE na bonove. Inače ne preferiram TELE2 i njihovo šlepanje na T-Mobile signal (zbog kojeg moram imati traženje mreže na automatski), ali često obavljam pozive koji traju manje od 10 sekundi i ovo mi se čini super.

Puno bolje bi prošao da si otišao u bonbon i uzeo njihove pakete.
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 17:22   #1014
MikaHR
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova

Uvjek možeš nakon 3 mjeseca prebaciti opet ako ti ne paše. Neki dan me bratić pitao za bon bon i njihove tarife, jednostavno sam mu reko gle, prebaci se, probaj 3 mjeseca, ak ti ne paše voziš dalje ili nakon mjesec dva uzeš mobitel ako ti paše. Barem danas ima opcija ako ne potpisuješ ugovor (što je ionako banana i nema smisla više)
Staro 03.04.2014., 17:24   #1015
Router
Hejter

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Puno bolje bi prošao da si otišao u bonbon i uzeo njihove pakete.
Ne bi,jer bonbon imao jako kratko trajanje bonova po principu koliko kuna toliko dana(osim bona od 160kn),a i sa paketima treba paziti na datume i stanje.
Staro 03.04.2014., 17:27   #1016
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor MikaHR Pregled postova
Uvjek možeš nakon 3 mjeseca prebaciti opet ako ti ne paše. Neki dan me bratić pitao za bon bon i njihove tarife, jednostavno sam mu reko gle, prebaci se, probaj 3 mjeseca, ak ti ne paše voziš dalje ili nakon mjesec dva uzeš mobitel ako ti paše. Barem danas ima opcija ako ne potpisuješ ugovor (što je ionako banana i nema smisla više)
To pravilo od 3 mjeseca ne postoji već duže vrijeme, možeš prebacivat brojeve svaka 3 dana (koliko traje prijenos) u drugu mrežu.
wooden je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 17:33   #1017
MikaHR
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
To pravilo od 3 mjeseca ne postoji već duže vrijeme, možeš prebacivat brojeve svaka 3 dana (koliko traje prijenos) u drugu mrežu.
Još bolje Probaš mjesec dana pa vidiš iz prve ruke.

Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 04.04.2014. u 10:24.
Staro 03.04.2014., 18:24   #1018
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Ne bi,jer bonbon imao jako kratko trajanje bonova po principu koliko kuna toliko dana(osim bona od 160kn),a i sa paketima treba paziti na datume i stanje.
Znači to što tele2 bon od 50 traje 60 dana, a bonbon bon od 40kn 40 dana je problem? U bonbonu za 30 kn dobiješ 12 000 sekundi razgovora, u Tele2 za 50kn dobiješ 5000 sekundi razgovora...
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 18:37   #1019
Router
Hejter

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Znači to što tele2 bon od 50 traje 60 dana, a bonbon bon od 40kn 40 dana je problem? U bonbonu za 30 kn dobiješ 12 000 sekundi razgovora, u Tele2 za 50kn dobiješ 5000 sekundi razgovora...
U tele2 je bon od 50 još uvijek 90 dana, a u bonbonu tih 12 000 moraš potrošiti u roku 30 dana, jer toliko vrijedi paket. A i ako slučajno ne paziš, i potrošiš paket, onda te sljedeća jedna sekunda samo može koštati 70 lipa.
Staro 04.04.2014., 11:16   #1020
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
U tele2 je bon od 50 još uvijek 90 dana, a u bonbonu tih 12 000 moraš potrošiti u roku 30 dana, jer toliko vrijedi paket. A i ako slučajno ne paziš, i potrošiš paket, onda te sljedeća jedna sekunda samo može koštati 70 lipa.
Napokon osoba koja kuži moje motive.

Jedino TELE2 ima tih 90 dana za bon od 50 kuna uz 1 lipu za 1 sekundu i bez naknade za uspostavu poziva. Pošto koristim DS uređaj, za dugačke pozive, poruke i net imam VIP pretplatu, no to je prastara tarifa sa 50% popusta doživotno i ima naknadu za uspostavu poziva od 25 (ili 29) lipa + 60 sekundi je obračunska jedinica.

DS uređaji su fantastična stvar. Uz dobro odabranu kombinaciju tarifa i operatera uvijek imaš najbolje od svega.

The Man je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na