Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.03.2014., 17:30   #3781
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor NTN Pregled postova
Jel znas mozda koja kvaliteta parice ti je bila prije uvodjenja VDSL-a, jos dok si bio na ADSL-u?

Meni je:

DSL Type:...

Kontaktirao sam ih u vezi VDSL-a...
Meni nije neki problem to napravit, ali pitam nekog s iskustvom.
Kod mene prije na ADSL-u:

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.585 / 18.136
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,0 / 11,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,0 / 9,5

Što se tiče kućnih instalacija, meni je pomoglo. Imao sam neku račvu na kući i prvo mi je brzina na VDSL-u bila skoro ko i ADSL. Kad sam to maknuo i direkt spojio paricu sa kućnom instalacijom brzina je "podivljala"
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2014., 18:19   #3782
NTN
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Jel ti to max sync ili na koliko si sada? Ako je max, to je nesto malo za taj attenuation/sn.
Nije to max. sync, to je profil prema paketu koji placam 8 Mbps/768 kbps.
Imao sam jedno vrijeme 16mbit kao poslovni korisnik, no to sam ugasio.
NTN je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2014., 18:22   #3783
NTN
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Kod mene prije na ADSL-u:

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.585 / 18.136
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,0 / 11,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,0 / 9,5

Što se tiče kućnih instalacija, meni je pomoglo. Imao sam neku račvu na kući i prvo mi je brzina na VDSL-u bila skoro ko i ADSL. Kad sam to maknuo i direkt spojio paricu sa kućnom instalacijom brzina je "podivljala"
Ok, hvala.Krenut cu u radove na kucnoj instalaciji(kod mene iz ormarica na fasadi ide vanjskom kanalicom do tavana, tamo se spaja na na staru kucnu instalaciju do uticnice i onda jos plosnati telefonski do routera). Nekih 20-25 metara cu smanjit na 5-6m.
NTN je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2014., 00:44   #3784
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Sumnjam da mu je to max, jer prema podacima trebao bi biti iznad 20.000kbps, a nije mi jasna ni njihova procjena udaljenosti, jer calculator veli cca 1300m...
Nije mi bas jasno zasto na takvoj liniji VDSL ne dolazi u obzir.
Pa zato i pitam. Trenutni profil koji mu je pusten nije bitan, treba vidjet max sync, a da mu je to max sync bi objasnilo zasto kazu da vdsl ne dolazi u obzir, jer parametri nisu tako losi da vdsl ne bi mogo izvuc vise od adsla, pa pretpostavljam ako su to rekli da jos nesto ima. Zato me ta brojka bunila. Iako, vdsl je toliko osjetljiv na smetnje da mozda imaju neku internu politiku koji im je minimum sto stavljaju, jer si tako ustede glavobolju korisnika koji ne shvacaju ogranicenja linija, pa placu po forumima i svugdje jer ne mogu dobit koliko su procitali na netu da vdsl nudi.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2014., 00:58   #3785
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Meni je ovaj njihov bijeli router(iskreno ne znam ni koji je, trebao bih ić gledat sad) počeo opasno cvilit i zavijat.
Da ih zovem i tlačim, kolika je mogućnost da bi ga zamijenili? :/
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2014., 09:53   #3786
hedgehog
Premium
Moj komp

hedgehog's Avatar

Datum registracije: Apr 2013
Meni su zamjenili ispravan router jer su mislili da on uzrokuje probleme sa IPTV-om..vjerojatno ih mijenjaju reci da ti smeta dok spavaš
hedgehog je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 19:33   #3787
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
IPTV im je smece ja ih zovem svaki drugi dan
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 19:55   #3788
hedgehog
Premium
Moj komp

hedgehog's Avatar

Datum registracije: Apr 2013
Slažem se meni svako malo se zacrni pola programa i ne pomaže ni reset modema ni albisa nit išta..
hedgehog je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 20:16   #3789
_Juicy_
Squeeze me
Moj komp

_Juicy_'s Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Meni je ovaj njihov bijeli router(iskreno ne znam ni koji je, trebao bih ić gledat sad) počeo opasno cvilit i zavijat.
Da ih zovem i tlačim, kolika je mogućnost da bi ga zamijenili? :/
Thompson 782...

Meni krepalo napajanje istog (barem mislim da je napajanje), i zamijenili su ga bez pogovora u roku 24h...
Na neku foru, iako sam prije imao potpuno isti ruter, bežični signal je sad jači..

Nakon Iskon Carneta, samo pohvale Slovencima :P
_Juicy_ je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 15:18   #3790
zzac
Registered User

Datum registracije: Sep 2012
Poštovanje ekipa

Friški odjučerašnji korisnik amis optike 40/20, Utrine.
I odmah problemi i to takvi da je za moje potrebe 2u1 premium
praktično neupotrebljiv.
Srećom još tjedan dana imam Iskon Duo pa vam se uopće mogu javiti.

Dakle, što se tiče downloada ako su fajlovi veliki sve leti. Pri uploadu međutim sto jada. Nisam u stanju poslati fajl veci od par 100k kao attachment, odmah slijedi connection reset, probao sam HFS server - 0 bodova, privatni torrent - 0 bodova. Pri surfanju ponekad jedva posalje request pa je i surfanje vecinom sporo a često stranice imaju frankeštajnsku formu jer ne pokupi resurse kako treba.
Najčudnije od svega, u kontaktu s korisničkom isprobali smo FTP upload na njihov test server. Fajlovi od 1gb ili 0.5gb prođu u većini slučajeva, ali maleni od 1mb ili t10mb ili taj red veličine nikako.
Naravno da tvrde da bi problem morao biti kod mene, pa su me čak dobili da noćas instaliram friške windowse 7. Što je naravno bilo beskorisno.
U biti problem mi izgleda najsličniji nekakvoj MTU diskrepanci kakva nam je nekoć znala krv piti.
U Galaxisu nema nikakvih postavki koje bih mogao štelati a da imaju efekta.

Moje je pitanje, ima li još netko ovakvih problema ? Ako ima isto Galaxis Titanium, koja je revizija hardvera i softvera gore ?
Kod mene je ovako

Device Information:
Platform HRG1000
Product Name HRG1044
Product Number 652712020701
Production Date 2013-09-25
Hardware Revision 2
Serial Number P.1337013641
MAC Address **********

Software Information:
Bootloader Revision drgldr-hrg1000-1.3.1-RC14
Firmware Revision drgos-hrg1000-1.10.1-RC2

Teško mi se preganjati s korisničkom mada su fini i susretljivi, ako imate kakvu ideju kako da napravim dijagnostiku pričajte,

Još da napomenem, kad preštekam kabel na Iskon ruter sve radi kako treba
I upload i surfanje i sve djeluje daleko brže makar je download 4 puta a upload 40 puta manji.

Pomagajte

Zadnje izmijenjeno od: zzac. 20.03.2014. u 17:51. Razlog: naknadna pamet ;)
zzac je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2014., 18:21   #3791
Gawro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Zna li netko od enkoma administratorski username i password?
Gawro je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2014., 18:41   #3792
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Zar nije:

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <woNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>HR</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <wontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> <w:EnableOpenTypeKerning/> <wontFlipMirrorIndents/> <w:OverrideTableStyleHps/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> <m:mathPr> <m:mathFont m:val="Cambria Math"/> <m:brkBin m:val="before"/> <m:brkBinSub m:val="--"/> <m:smallFrac m:val="off"/> <m:dispDef/> <m:lMargin m:val="0"/> <m:rMargin m:val="0"/> <m:defJc m:val="centerGroup"/> <m:wrapIndent m:val="1440"/> <m:intLim m:val="subSup"/> <m:naryLim m:val="undOvr"/> </m:mathPr></w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99" LatentStyleCount="267"> <w:LsdException Locked="false" Priority="0" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="35" QFormat="true" Name="caption"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="10" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" Name="Default Paragraph Font"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="11" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="22" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="20" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="59" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Placeholder Text"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Revision"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="34" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="29" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="30" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="19" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="21" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="31" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="32" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="33" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="37" Name="Bibliography"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" QFormat="true" Name="TOC Heading"/> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Obična tablica"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} </style> <![endif]--> username: user
password: (ostavite prazno polje)
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 14:13   #3793
Gawro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Da, user.
Administrator se trazi...
Gawro je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2014., 15:08   #3794
zzac
Registered User

Datum registracije: Sep 2012
Dakle, problem s optikom 40/20 riješen, zbilja su se potrudili na svaki način.

Ovako čudne probleme nikad nisam vidio. Uz sve što sam prije napisao, down/up link prema slovenskim providerima ( npr. Telekom Slovenije, Telemah, SGH ... ) bio je izvrstan, do 70-80 mpbs. Također i prema Carnet test serveru. Sve drugo bilo je očajno.

Promijenili su router i to je bilo to. Defektan i/ili loše konfiguriran, svejedno.
Sad sve leti.

Pohvale korisničkoj i tehničkoj službi, naročito g. Tomislavu koji je na kraju riješio problem kod mene. Svaka čast.

Kome je dostupno nek ne čeka. Radi odlično, a čak ako imate i za*eban problem poput mene, sve se relativno brzo raščisti.
zzac je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2014., 22:10   #3795
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Meni crni startup na iptvu rijesavaju 3 mjeseca i nikako da ga rijese!
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2014., 08:25   #3796
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Evo, vezano za ovo cvrčanje modema, samo da ih pohvalim, bili su zaista ljubazni i zamjenit će ga bez beda. Još mi je frajer testirao paricu i kaže da može potegnut do 23Mbita/s što je odlično kao pa da razmislim o povećanju brzine (sad imam 8mbit/s)
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2014., 11:23   #3797
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Evo, vezano za ovo cvrčanje modema, samo da ih pohvalim, bili su zaista ljubazni i zamjenit će ga bez beda. Još mi je frajer testirao paricu i kaže da može potegnut do 23Mbita/s što je odlično kao pa da razmislim o povećanju brzine (sad imam 8mbit/s)
Kak da ne. PA da ti račun od 170kn skoči na 260kn. I ja imam 8Mbita (sad trenutno na akciji pipa otvorena ali ne ide preko 17 heh).
Čekam VDSL2 i neke normalnije cijene. A ako ništa ne naprave po tom pitanju nakon isteka ugovora prelazim na H1. Amis je u principu dobar jedino za ekipu kojoj je dostupan optički.
Ali korisnička je Amisu za pohvalu, tu se slažem.

BTW, onaj paket od 200 kn (2u1) za max 12 Mbita? Ne kužim to, pa pogledajte cijene kod konkurencije.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2014., 20:49   #3798
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Sigurno ce se ugledat na h1... sto se vdsla tice.
paket +50kn doplata tj 100kn za najjacu brzinu.
Staro 28.03.2014., 12:26   #3799
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Sigurno ce se ugledat na h1... sto se vdsla tice.
paket +50kn doplata tj 100kn za najjacu brzinu.
Surf and Call 20 je 200 kn. Dakle gledam 2u1 pakete. Amis ispod 260 kn nema te brzine u 2u1....
Ali kao što rekoh, ja gledam kompletnu uslugu (korisnička, stabilnost veze, bla bla itd.) pa bi rađe ostao na Amisu ako korigiraju cijene odn. uvedu konkurentne vdsl2 pakete i prestanu sa beskonačnim testiranjima kod frendova i svojih zaposlenika (mislim da ima i koji forumaš ovdje usko povezan s njima. Nije teško bilo za dokučit.). Kad sam ih (nekoliko puta) zvao u vezi uvođenja usluge oni su mi uvijek trubili isto. Nemamo pojma. A dobro znaju da je testna faza davno krenula.
I kad već pričamo o odnosu prema korisniku. Njihov sam korisnik od kad postoje na našem tržištu (računaj koliko je to godina i plaćenih računa) pa jedini popust sam dobio uz produljenje ugovora na 2 godine. I to je to. Skoro kao da sam jučer prvi put potpisao na 2 godine. Ali sličnu, ako ne i goru, "istočnoeuropsku politiku poslovanja" vode i mnoge druge kompanije ala VIP, Tcom itd. U odnosu na njih Amis je još i među korektnijima. Živimo tu gdje živimo.

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 28.03.2014. u 12:35.
Staro 28.03.2014., 13:43   #3800
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Kad sam ih (nekoliko puta) zvao u vezi uvođenja usluge oni su mi uvijek trubili isto. Nemamo pojma. A dobro znaju da je testna faza davno krenula.
I još uvijek ne znaju kad će (ako će) uopće zaživjeti.
Staro 28.03.2014., 14:29   #3801
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Kad sam ih (nekoliko puta) zvao u vezi uvođenja usluge oni su mi uvijek trubili isto. Nemamo pojma. A dobro znaju da je testna faza davno krenula.
Pa zasto ti je to tako cudno? Ja bi bas rekao da hoce istestirat tako da kad to puste u promet da bude tip top, a ne da pol radi, pol ne radi jer nisu sve stvari pokrili i onda imas hrpu negativnih komentara svuda po internetu i bezveze si srozavas reputaciju. Neko mora na brzaka izbacit uslugu da bude konkurentan, oni ocito ne, zato valjda i kruzi glas o njima kao "najboljem" ispu.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2014., 14:44   #3802
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
ako će uopće zaživjeti.
Baš tako. Neki smo se dan šalili da će mi prije optika doći (u oranice) a to sad više i nije tako nestvarno.
Staro 28.03.2014., 22:52   #3803
damiramida
Premium

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Ja sam im to jednom spomenuo i nikakve promjene. Kod mene su dva uredjaja doma i na oba mi se ista stvar dogadja. Morat cu ih malo gnjaviti da ubrzamo stvar. Problem je nastao kod zadnjeg upgradea firmwarea i one nove grafike na kanalima.
damiramida je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2014., 15:27   #3804
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Amis najavio gradnju svjetlovodne distribucijske mreze i u naselju Sredisce, trebali bi zapoceti sa radovima 30.04.2014. god., planirani zavrsetak 01.07.2014. god.
Postojeci Amisovci a i oni koji ce to tek postati, veselite se.

Sopot je trebao biti zavrsen sa 01.03.2014. god. korisnici iz Sopota jeste prikopcani.
Staro 03.04.2014., 13:14   #3805
sasoon
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor zzac Pregled postova
Dakle, problem s optikom 40/20 riješen, zbilja su se potrudili na svaki način.

Ovako čudne probleme nikad nisam vidio. Uz sve što sam prije napisao, down/up link prema slovenskim providerima ( npr. Telekom Slovenije, Telemah, SGH ... ) bio je izvrstan, do 70-80 mpbs. Također i prema Carnet test serveru. Sve drugo bilo je očajno.

Promijenili su router i to je bilo to. Defektan i/ili loše konfiguriran, svejedno.
Sad sve leti.

Pohvale korisničkoj i tehničkoj službi, naročito g. Tomislavu koji je na kraju riješio problem kod mene. Svaka čast.

Kome je dostupno nek ne čeka. Radi odlično, a čak ako imate i za*eban problem poput mene, sve se relativno brzo raščisti.
Razmisljam o uzimanju paketa na optici 3 u 1 sa 40/20.
Kako se to spoji u kuci (da li je jedna kutija u koju se spoji telefon, lan i tv ili nesto drukcije)?
Da li mogu na opticki modem spojiti svoj router ili moram koristiti njihov?
Koje se brzine realno postizu, moze jedan speedtest.net :-)?
sasoon je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 14:46   #3806
damiramida
Premium

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Jucer mi do.izdilo, pa ih nazvao vezano uz ovaj problem i odgovorili da znaju za njega, te da ispravka ide ovaj ili iduci mjesec...
damiramida je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2014., 18:46   #3807
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor sasoon Pregled postova
Kako se to spoji u kuci (da li je jedna kutija u koju se spoji telefon, lan i tv ili nesto drukcije)?
Evo pogledaj pa ce ti biti jasnije.
Staro 03.04.2014., 22:05   #3808
smw
dev

smw's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor sasoon Pregled postova
Montiraju ti kutiju negdje na zid di ti želiš, također ti kanalice za kabele montiraju, sve ti se spaja na to, telefon, lan, iptv. Genexis afaik ne radi u bridge modu, ali ako napomeneš da želiš spojiti svoj ruter, daju ti Telsey na kojem bridge radi. Brzine su ti u pravilu one po ugovoru, +/- koji postotak.

edit: genexis ipak može u bridge

Zadnje izmijenjeno od: smw. 09.04.2014. u 00:42.
smw je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2014., 19:53   #3809
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Koji T-com fuckup kvart ravnice su bile bez Interneta od 00:40 do negdje 15:45. Ovo je bio najduzi downtime otkad sam na Amisu.
Staro 08.04.2014., 20:07   #3810
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Koji T-com fuckup kvart ravnice su bile bez Interneta od 00:40 do negdje 15:45. Ovo je bio najduzi downtime otkad sam na Amisu.
Ufff, tako blizu a tako daleko; u Dubravi sve normalno osim...

Da li su zvali nekoga tko je na VDSL-u da će doći kurirska služba po stari ADSL router? Kaj to znači da mi VDSL ostaje, a ADSL bye bye?
the chosen one je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na