|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
(riješeno) RAM 4GB, usable 2.3GB na x64
Molim za pomoć. Prije par dana sam instalirao iste Windowse kao i prošli put Windows Ultimate x64 i primijetio sam da mi se RAM vrti na oko 60% što mi je bilo čudno kad pogledam bolje usable 2,3gb. Moj laptop je Acer Aspire 7739G sa 2 grafičke, integrirana koja koristi maximalno 1gb rama i NVIDIA GT520m 1GB vram. Dosada mi je uvijek bilo usable 3.4GB jer je 600 otpadalo na integriranu grafičku. Išao sam i na "msconfig" stavljao 4096, 3534, 3500 no ne pomaže uvijek je 2.3GB usable. Na biosu mu ne nudi previše opcija, samo boot i infromacije o biosu. Bios mi je najnoviji 1.06. Driveri su njegovi orginalni jer su ujedno i najbolji. Freamwork 4.5... itd Bios nema mogućnosti remapiranja ili čega već. Memory test sam radio prije nekih 2 mjeseca i sve ok. Tu je i par slika: slika1 slika2
![]() |
#2 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
probaj iskljuciti integriranu grafiku u biosu ako mozes.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Možda se u driveru treba isključiti shareana grafika? Ili nekom Intelovom utilityju za grafiku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
rak21 nema opcije da se isključi integrirana grafička u biosu niti bili koje slične opcije. Do sada mi je sve radilo dobro. syss u kojem da programu provjerim koliko mi rama ždere grafička? Maximalno je 1GB al i da je maximalno zanima me gdje je još 700mb. medo Ma nema nigdje šugavi opcija za grafiku jedino ovo i to je to. Ja sumnjam da mi je jedan update sve ovo usr*o jer sam ga ja posebno dodo da update-a. Sutra ću testirati sa memotest da vidim da mi nije možda krepo dio rama... Očajan sam.
![]() |
#6 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Nemoze dio rama krepat, ram ili radi ili ne radi ![]()
![]() |
#7 |
Registered User
|
Uspjeh
Riješen problem sa instaliranje novog sustava. Učite na mojim greškama i restratirajte nakon svakog drivera kada to zatraži te nemojte instalirati više od preporučenih update-a. Hvala svejedno na preporukama. Zaključajte.
![]() |
#8 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
ako misliš na windows update svaki pojedini hotfix može se deinstalirati pa tako vidjeti koji te muči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne baš svaki, neki su namjerno napravljeni da kad jednom uđu nema nazad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Update
Kada sam imao XP nikad nisam update-o jer su pravili više problema nego koristi. A nisu ni ovi puno bolji. Moderno je imati nešto "novo" mada i staro super funkcionira...
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Maximum Graphics Memory Microsoft Windows 7 Windows 8.1 Up to 1.7GB Up to 1.8GB Mislim da je do Windowsa + BIOS. Nemaš opciju u BIOSu koliko rama, ovaj je valjda dao punu kontorlu driveru u Windowsima. Tako da sa Win 8 ćeš past na 2,2 GB ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|