|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
Alternativa za Bnet - ov Thomson TWG850-4
Imam problem. Kupio sam laptop sa windows 8, i pokusao se spojit na net preko svog racunala(rotera) ali mi ga laptop uopce ne nalazi, a susjedov ruter je nasao. Pokusao sam preko mobitela se spojit na svoj ruter i nasao ga je bez problema. Bio bi zahvalan ako itko netko bilo tko moze pomoc ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.03.2014. u 16:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Postavi na router wireless-u vidljivi SSID (ssid broadcast) i fiksni kanal izmedju 1 i 11, pa probaj. Nastoj svakako izbjec kanale koje hvatas od susjeda... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
![]() Da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje. Na bnetu sam i imam Thomson TWG850-4 router i želim ga zamjenit s nekim boljim routerom iz više razloga (slab wifi signal, pucanje veze u igrama čak i kad sam spojen preko žice itd.), čujem da je ovaj Siemens SX763 dobar. Taj router nema utor za koaksijalni kabel koji mi je spojen na ovom routeru kojeg imam. Zanima me jel mogu koristit siemens router kod sebe zbog toga ? Pretpostavljam da bih ga morao i otključati poslije da radi na Bnetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zbog kabelskog igrokaza moraš koristiti njihov uređaj, jedino možeš "prebaciti pametan" posao na drugi uređaj. Ima tu posla za odraditi: - Thomson TWG850-4 bi trebalo prebaciti / podesiti u Bridge mode za internet, wireless na njemu ugasiti - SX763 otključati, ubaciti wan konfig, wan se konfigurira kao Dynamic IP, dodati njihove DNS servere, ... Nešto brža i jednostavnija varijanta je da ti ovaj prvi dio oni odrade preko remote, a da kao 2. uređaj staviš "gotovi" wan router (npr. DIR-600 ili sl), detalja imaš u onoj temi o Bnetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
A zar nema neki adapter za koaksijalni kabel? Da u njega stavim coax kabel, i s druge strane adaptera stavim LAN kabel i do Siemens routera... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.03.2014. u 18:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne može to tako, osim toga kada odradiš prvo gore navedeno onda i dobiješ "adapter". |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Nije ti ni ovo neki velik posao ako ćeš uzet taj DIR600, sto je gore spomenuto, radio sam to i DLINK je povukao sve postavke. Samo sam kasnije stavio enkripciju i sve bilo OK. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|