|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Ljudi pomagajte!!!!!!! (titrava slika)
Otprilike godinu dana se mučim sa prebacivanjem VHS-a na DVD i još uvijek mi se događaju neke stvari za koje ne znam uzrok. VHS capturiram pomoću Leadtek Win Fast TV2000 XP "expert" kartice i VirtualDUB-a, koristim Morganov MJPEG codec i u principu ovaj dio posla prolazi bez greške. Uglavnom ispuštenih frameova nema. Capturirani AVI obrađujem u Adobe Premieru i tu nisam primijetio ništa čudno. U MPEG2 prebacujem TMPGEnc-om, a onda Adobe Encore-om sve ostalo (VOB i prženje). I tu nastaju problemi. Ponekad mi finalni DVD zastajkuje i na nekim dijelovima (npr. gdje su brzi pokreti) slika titra. Jako tesko za gledanje. No to se događa samo kad DVD pustim na linijskom playeru (SONY), znači na TV-u. Na compu ne. Inače, isprobao sam i druge programe: Sony Vegas, DVD Architect, Nero Vision Expres ..., pržio i s Nerom i DVD Shrinkom ... ali slika uvijek titra. Jedno vrijeme sam koristio GXTranscoder i sa njim sam dobivao izvrsnu sliku, ali s vremena na vrijeme mi se događao pomak zvuka i slike.
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
e vidiš, ja imam takav problem također kod gledanja dvd filmova na tv-u preko tvout-a na kompu. slika trza, odnosno "lomi" se kod brzih pokreta na filmu, brzi pomaka kamere.. tada dolazi do "pucanja" slike vodoravno.. je li i kod tebe takav slučaj? ja nisam našao rješenje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nažalost, nemam tv-out pa ne znam. No ne znam da li pod "titranjem" i "trzanjem" mislimo na isto. Jel ti se to događa samo kod tvojih, capturiranih DVD-ova ili i kod originala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
meni se to dešava i kod originala i kod divx filmove, uglavnom bilokakav video file koji gledam preko tvouta.. mislio sam da je do grafičke, pa da je do tv-a, ali sam probao sa drugim tv-om i drugom grafičkom, i isto sranje... mora biti neko sranje sa decoderima ili inim stvarima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rider of the Storm
Datum registracije: Nov 2004
|
To je po meni problem v-synca!!! v-sync je sinkronizacija slike! Kako da objasnin, to se naprimjer pojavljuje u igrama!!! Uzmimo za primjer neku pucačinu, ako prebrzo okrenemo mišem livi ili desno tada dolazi do pucanja slike po zredeini ekrana!!! Al ako u optionsima upalimo v-sync tada se slika ne lomi!!!! E sad pošto ja neman blage veze o tin programima šta vi koristite, pretpostavljan da negdi ima ta opcija za ukljućit prije obrade videa!!! Toliko od mene!!! Javite ako ste šta uspili Živili ![]()
![]() |
#6 |
Registered User
|
Gabre, ne znam što bi to moglo biti, ali i meni se čini da ima veze sa codecima. Malo mi je smiješno da mi svi ti programi koje sam naveo rade istu grešku. Ipak se tu radi o nekim profi programima koji si, smatram, ne bi smjeli to dopustiti. Što se tiće v-synca, ne znam. Nisam u nijednim postavkama primjetio nešto takvo. Ipak ću provjeriti još jednom. Možda nisam primjetio zato što nisam znao o čemu se radi.
![]() |
#7 | |
Rider of the Storm
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Javi ako šta uspiješ ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User