Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.08.2005., 23:00   #1
montan
Registered User

Datum registracije: Aug 2005
Ljudi pomagajte!!!!!!! (titrava slika)

Otprilike godinu dana se mučim sa prebacivanjem VHS-a na DVD i još uvijek mi se događaju neke stvari za koje ne znam uzrok. VHS capturiram pomoću Leadtek Win Fast TV2000 XP "expert" kartice i VirtualDUB-a, koristim Morganov MJPEG codec i u principu ovaj dio posla prolazi bez greške. Uglavnom ispuštenih frameova nema. Capturirani AVI obrađujem u Adobe Premieru i tu nisam primijetio ništa čudno. U MPEG2 prebacujem TMPGEnc-om, a onda Adobe Encore-om sve ostalo (VOB i prženje). I tu nastaju problemi. Ponekad mi finalni DVD zastajkuje i na nekim dijelovima (npr. gdje su brzi pokreti) slika titra. Jako tesko za gledanje. No to se događa samo kad DVD pustim na linijskom playeru (SONY), znači na TV-u. Na compu ne. Inače, isprobao sam i druge programe: Sony Vegas, DVD Architect, Nero Vision Expres ..., pržio i s Nerom i DVD Shrinkom ... ali slika uvijek titra. Jedno vrijeme sam koristio GXTranscoder i sa njim sam dobivao izvrsnu sliku, ali s vremena na vrijeme mi se događao pomak zvuka i slike.
Staro 05.08.2005., 00:45   #2
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
e vidiš, ja imam takav problem također kod gledanja dvd filmova na tv-u preko tvout-a na kompu.
slika trza, odnosno "lomi" se kod brzih pokreta na filmu, brzi pomaka kamere.. tada dolazi do "pucanja" slike vodoravno..

je li i kod tebe takav slučaj? ja nisam našao rješenje...
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.08.2005., 06:05   #3
montan
Registered User

nažalost, nemam tv-out pa ne znam. No ne znam da li pod "titranjem" i "trzanjem" mislimo na isto. Jel ti se to događa samo kod tvojih, capturiranih DVD-ova ili i kod originala?
montan je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2005., 14:12   #4
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
meni se to dešava i kod originala i kod divx filmove, uglavnom bilokakav video file koji gledam preko tvouta..

mislio sam da je do grafičke, pa da je do tv-a, ali sam probao sa drugim tv-om i drugom grafičkom, i isto sranje...
mora biti neko sranje sa decoderima ili inim stvarima...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2005., 20:32   #5
Robertus
Rider of the Storm

Robertus's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
To je po meni problem v-synca!!!
v-sync je sinkronizacija slike! Kako da objasnin, to se naprimjer pojavljuje u igrama!!!
Uzmimo za primjer neku pucačinu, ako prebrzo okrenemo mišem livi ili desno tada dolazi do pucanja slike po zredeini ekrana!!! Al ako u optionsima upalimo v-sync tada se slika ne lomi!!!!

E sad pošto ja neman blage veze o tin programima šta vi koristite, pretpostavljan da negdi ima ta opcija za ukljućit prije obrade videa!!!

Toliko od mene!!! Javite ako ste šta uspili
Živili
Staro 05.08.2005., 23:38   #6
montan
Registered User

Gabre, ne znam što bi to moglo biti, ali i meni se čini da ima veze sa codecima. Malo mi je smiješno da mi svi ti programi koje sam naveo rade istu grešku. Ipak se tu radi o nekim profi programima koji si, smatram, ne bi smjeli to dopustiti.

Što se tiće v-synca, ne znam. Nisam u nijednim postavkama primjetio nešto takvo. Ipak ću provjeriti još jednom. Možda nisam primjetio zato što nisam znao o čemu se radi.
Staro 06.08.2005., 09:31   #7
Robertus
Rider of the Storm

Robertus's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Originally posted by montan
Što se tiće v-synca, ne znam. Nisam u nijednim postavkama primjetio nešto takvo. Ipak ću provjeriti još jednom. Možda nisam primjetio zato što nisam znao o čemu se radi.
Nisan ni ja reka da se nužno tiće v-synca!!! Ja ne kažen da ima ta opcija u tim programima, ali to pucanje slike šta si opisa, to je upravo ta pojava!!!!
Javi ako šta uspiješ
Staro 06.08.2005., 20:49   #8
montan
Registered User

OK. Hvala svejedno.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore