Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 14.03.2014., 21:36   #6331
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Isuse... Baš sam divno napisao shvatili ste, crkno je Hongmi.
Samo da ga neora vracati u Kinu.
RAUL je offline  
Staro 14.03.2014., 22:21   #6332
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
sad bumo bar vidli kak njemci rješavju reklamacije .... i kak brzo
dak0001 je offline  
Staro 14.03.2014., 23:54   #6333
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Samo da ga neora vracati u Kinu.
Rekli su mu Hans and Gretchel sa das androidfiguren keine geshlapfen da ga šalje njima. Bude on to u ponedjeljak poslao. Ne želim imat s tim veze. Uzeo sam mu to prek sebe jer nema paypal, ovo nek si sam rešava...
Brko je offline  
Staro 14.03.2014., 23:59   #6334
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor MASVA Pregled postova
probaj origigi
http://en.miui.com/download-82.html
ili ovaj multi,njega ima frend koji je uzeo moj hongmi
http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html
imaš i ovaj portani s SG
http://xiaomi.eu/community/threads/h...n-hk-tw.23648/
Od ova 3 mogu instalirati samo onaj ultimate i na tome izgleda da ekran ne zaštekava. Našao negdje po forumima da izgleda imaju neki bug oko proximity senzora. Druga dva roma ne mogu instalirati iz twrp jer se buni nešto oko build numbera i sl. Probao sam vratiti iz twrp backupa natrag onaj s xiaomi.eu kojem sam spflashom stavio i taj najbolje šteka kod poziva, čak mi je i zblokirao, crni ekran i tipke ne reagiraju, nakon par minuta se restartao. Ovaj ultimate rom izgleda da radi dobro.
Nažalost, meni izgleda da je problem s zvučnikom hardverske prirode, ne trza na promjenu roma.
c-shadow je offline  
Staro 15.03.2014., 17:36   #6335
chief_wolfinjo
Guest

bok

imam jednog kineza kod kojeg gps neče raditi pa me zanima koje su sve moguće solucije odnosno fixevi da gps proradi ?

probao sam ovo http://www.gizchina.com/2013/07/23/h...diatek-phones/ ali bez uspijeha

sada neznam što još mogu probati, gps.conf ? ili samo možda pogriješio kod gornje tutoriala

hvala

edit: riješio problem... samo je trebalo za prvi put malo dulje čekati....

Zadnje izmijenjeno od: chief_wolfinjo. 16.03.2014. u 19:13.

Staro 15.03.2014., 19:13   #6336
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Koji mobitel?
Staro 15.03.2014., 20:00   #6337
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
GPS fix služi samo da brže uhvati satelite, ni jedan fix ne riješava loše izvedenu antenu.
gil je offline  
Staro 15.03.2014., 21:23   #6338
eKICh
Premium

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Od ova 3 mogu instalirati samo onaj ultimate i na tome izgleda da ekran ne zaštekava. Našao negdje po forumima da izgleda imaju neki bug oko proximity senzora. Druga dva roma ne mogu instalirati iz twrp jer se buni nešto oko build numbera i sl. Probao sam vratiti iz twrp backupa natrag onaj s xiaomi.eu kojem sam spflashom stavio i taj najbolje šteka kod poziva, čak mi je i zblokirao, crni ekran i tipke ne reagiraju, nakon par minuta se restartao. Ovaj ultimate rom izgleda da radi dobro.
Nažalost, meni izgleda da je problem s zvučnikom hardverske prirode, ne trza na promjenu roma.
Prvo da velim zasto su maknuli CWM recovery vjerovatno zato je je touch verzija znala izbrisati IMEI, poslat cu ti ja svoj CWM recovery i verziju koju sam ja stavil. Taj CWM nema touch nego tipkama za volumen ides gore dolje a a tipkom power potvrdujes.

Dali si provijerio dali je orginal Hongmi, znaci izgrebal ono sivo i 20 znamenkasti broj?
Moguce je da si dobio neki koristeni model ili neki s greskom model, jer kolega koji je vratio isto zbog pucketanja u zvucniku bili su na akciji kod nekog kineza.
Cudno kaj steka jer sam ja na zeninom mobitelu koristio par dana taj rom i bio je ok..
eKICh je offline  
Staro 15.03.2014., 21:46   #6339
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor eKICh Pregled postova
Prvo da velim zasto su maknuli CWM recovery vjerovatno zato je je touch verzija znala izbrisati IMEI, poslat cu ti ja svoj CWM recovery i verziju koju sam ja stavil. Taj CWM nema touch nego tipkama za volumen ides gore dolje a a tipkom power potvrdujes.

Dali si provijerio dali je orginal Hongmi, znaci izgrebal ono sivo i 20 znamenkasti broj?
Moguce je da si dobio neki koristeni model ili neki s greskom model, jer kolega koji je vratio isto zbog pucketanja u zvucniku bili su na akciji kod nekog kineza.
Cudno kaj steka jer sam ja na zeninom mobitelu koristio par dana taj rom i bio je ok..
Ovako, onaj ultimate rasturi build.prop pa se origigi rom više neće instalirati (u phone about piše neke gluposti), moraš modificirati updater-script i onda ide. Mob je origigi, sve provjere prolaze, samo su u shopu nakrcali kineski cwm i neki čudnu verziju roma. Zvuk šteka samo kod poziva, ne znam da li može imati veze s karticom, zasad je tele2 bijela unutra, imam još doma t-mobile i vip, ali u drugim mobačima, to ću isto isprobati. Zasad sve ukazuje na problem sa zvučnikom.
Zabrinuo me fora koji veli da je kupio 2 s takvom greškom.
Probati ću snimiti neki razgovor u pustiti na kompu, valjda će se čuti.
Što se tiče gašenja ekrana, ima neki bug u miuiu s proximity senzorom, ekran kad se ugasi više se ne upali, mob živ, ali ne možeš sliku nikako dobiti. Obično dođe slika kad druga strana spusti, ali ne uvijek. Origigi i multi rom imaju taj problem, onaj ultimate nema, znači tu kao da nije hardver u pitanju. Zašto se događa samo meni, nemam pojma.
Mob ne izgleda korišten, osim što su očito rootali, kontakti na bateriji bili su zalijepljeni pik trakom
Jučer poslan mail u Merimobiles, nema odgovora. Biti će neki RMA, vidim ja
Sad idem isprobati ovaj zadnji singapurski portani rom.
c-shadow je offline  
Staro 16.03.2014., 00:06   #6340
eKICh
Premium

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ovako, onaj ultimate rasturi build.prop pa se origigi rom više neće instalirati (u phone about piše neke gluposti), moraš modificirati updater-script i onda idehttp://www.android-hilfe.de/showthread.php?t=519668. Mob je origigi, sve provjere prolaze, samo su u shopu nakrcali kineski cwm i neki čudnu verziju roma. Zvuk šteka samo kod poziva, ne znam da li može imati veze s karticom, zasad je tele2 bijela unutra, imam još doma t-mobile i vip, ali u drugim mobačima, to ću isto isprobati. Zasad sve ukazuje na problem sa zvučnikom.
Zabrinuo me fora koji veli da je kupio 2 s takvom greškom.
Probati ću snimiti neki razgovor u pustiti na kompu, valjda će se čuti.
Što se tiče gašenja ekrana, ima neki bug u miuiu s proximity senzorom, ekran kad se ugasi više se ne upali, mob živ, ali ne možeš sliku nikako dobiti. Obično dođe slika kad druga strana spusti, ali ne uvijek. Origigi i multi rom imaju taj problem, onaj ultimate nema, znači tu kao da nije hardver u pitanju. Zašto se događa samo meni, nemam pojma.
Mob ne izgleda korišten, osim što su očito rootali, kontakti na bateriji bili su zalijepljeni pik trakom
Jučer poslan mail u Merimobiles, nema odgovora. Biti će neki RMA, vidim ja
Sad idem isprobati ovaj zadnji singapurski portani rom.
Nemoj taj rom singapurski stavljati nije za tvoj mobitel, koliko sam skuzio taj singapurski je samo za singapursku verziju hongmija osim ak ja nisam krivo shvatil.
Imam ja jedan rom koji mi je dao jedan njemac, ima samo engleski, njemacki i kineski jezik nisam ga isprobal ali on ga koristi, uglavnom dok dodem sutra doma ti posaljem sve, zapravo evo link:

http://www.android-hilfe.de/showthread.php?t=519668

pa slijedi upute, nadam se da znas njemacki, ako ne onda javi pomoci cu ti.
eKICh je offline  
Staro 16.03.2014., 00:14   #6341
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Dobro si shvatio. Ovaj Singapurac je portan tako da radi. Već se vrti gore, zasad bez problema s crnim ekranom. ali čekam prvo što će reći Meri. Njemački znam :-)
c-shadow je offline  
Staro 16.03.2014., 08:33   #6342
rafko
Registered User

Datum registracije: Mar 2014
Question Mlais MX28

Poštovanje!
Čuo sam da ovaj mobitel Mlais MX28 ima probleme s GPS-om, pa me zanima da li je to istina, i ako je kakvi su to problemi te da li se oni mogu kako riješiti.
rafko je offline  
Staro 16.03.2014., 14:21   #6343
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Sudeći po komentarima ima nepotrebljiv GPS
Staro 16.03.2014., 17:26   #6344
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ljudi, kaka je situacija sa iNew V3 i softverom? Znam da je bilo kenjaža sa nekim verzijama, da nije čitao dobro sd kartice i još nešto. Jel to sad popeglano?
Brko je offline  
Staro 16.03.2014., 17:29   #6345
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Trbealo bi. Za SD kartice moj je bio sasvim ok
Staro 16.03.2014., 17:39   #6346
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Uzeo bi ga osobi kojoj je bitno da ima 5 colni ekran, da su slike OK (vidio sam da jesu) i da može turiti sd karticu punu muzike u njega. iNew mi se nekako čini best buy po toj prilici, a nije ni skup.
Brko je offline  
Staro 16.03.2014., 18:29   #6347
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ja sam kineze proučavao 15-ak dana, čitao forume, reviewe, youtube, pregledavao cjenike i definitivno je ispao best buy.

Sljedeći tjedan bi mi trebao stići pa ćemo vidjet iz prve ruke. Ako platiš pivu i ti ga možeš vidjet iz prve ruke, a za dvije ga možeš i isprobat malo
kasandro je offline  
Staro 16.03.2014., 18:34   #6348
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Hebote, sve neki žiceri... ti oćeš pivu, jedan mi nudi iNew V3 za 1500kn preko PM-a
Može, nema problema. Javi se kad stigne pa ćemo pogledati Oklen si ga naručio?
Brko je offline  
Staro 16.03.2014., 19:26   #6349
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor kasandro Pregled postova
. Ako platiš pivu i ti ga možeš vidjet iz prve ruke, a za dvije ga možeš i isprobat malo
Ovo zvuči zastrašujuće gay!
partwish je offline  
Staro 16.03.2014., 20:27   #6350
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Daj fooy .

Brko, kad stigne iNew javit ću ti pa ga možeš pogledat.
Naručio sam ga iz Mix-e-shopa na nečiju preporuku, ali ne preporučam taj shop nikome. Lažu da ga imaju in stock, neznaju engleski a i kad im nacrtaš pitanje jedostavno ga besramno izignoriraju.
Samo da stigne cijeli i ispravan mobitel i trudit ću se što prije zaboravit tu traumu Ako nedajbože crkne imam osjećaj da s garancijom koju oni daju mogu guzicu obrisat.
kasandro je offline  
Staro 16.03.2014., 21:20   #6351
eKICh
Premium

Ja sam kod tog Mix-e-shopa ali preko Alibabe dogovorio i naručio svoj Hongmi, i koliko znam upitao sam ih za par modela i uvijek su odgovrili što imaju a što nemaju, s time da sam ja direktno preko njihovog agenta naručival, a što se tiče engleskog s Tinom Zhang sam ok komuniciral i odgovrila mi je na sva moja pitanja. meni je moj došao s zadnjim multilanguage MUIU V5 5.0. Tako da nisam imao nikakvih problema s njima, a što se tiće garancije to bolje neću znati, moj i ženin Hongmi rade bez problema.
eKICh je offline  
Staro 16.03.2014., 21:43   #6352
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Kad imaš jamstvo i kupuješ od provjerenog trgovca ovakvo vraćanje ti nije problem;
http://i.imgur.com/zSMCVGZ.png
Staro 16.03.2014., 22:00   #6353
kosjenko2
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Ag008 šta ti je bilo s mobitelom?
kosjenko2 je offline  
Staro 16.03.2014., 22:29   #6354
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Ujutro ga idem otključati i radi mu samo power tipka. Ne mogu ga otključati, ni Home, back, ništa ne reagira. Probao sve s flashtoolsom, 1.0.1. 1.0.3, ništa. Digitizer i ekran su napravljeni od jednog djela, ne znam koliko je složena zamjena ali ionako nitko nema sam ekran.
Ne znam, je li samo moj takav, riječ o izdvojenom slučaju ili će touch problem imati više korisnika.
Uglavnom, to je moja priča s inewom v3.
Staro 16.03.2014., 22:39   #6355
kosjenko2
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
jbga, al bar imaš veze u banggoodu pa znaš da ćeš rješit sve..

Ja evo koristim lenovo A820 preko 6 mjeseci, i nema nikakvih problema.. jedini minus mobitela je što nema flash.. sve ostalo je na nivou, čak bih rekao jako kvalitetno... pao je desetak puta sa visina od pola metra do metra i pol, na razne podloge i niti ogrebotine..jedino što primjećujem zadnjih 15-ak dana da se trajanje baterije od početnih 2 dana, smanjilo na dan i pol.. ako koga što zanima neka pita
kosjenko2 je offline  
Staro 16.03.2014., 22:45   #6356
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Neki govore protiv Cubota GT99 ali evo, imam ga od srpnja prošle godine, znači već oko 6 mjeseci i nikakvih problema. GPS je zahtjevao fix ali sada radi sasvim ok. Fotografije odlične, ja zadovoljan.
Nadam se da će takav a i još bolji biti Cubot X6 koji ima izuzetno primamljivu cijenu.
Samo ne znam uzeti srebrni ili crni
Staro 17.03.2014., 10:49   #6357
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor kosjenko2 Pregled postova
jbga, al bar imaš veze u banggoodu pa znaš da ćeš rješit sve..
Tesko da ce rijesiti, Bangg je jako tezak za RMA.
RAUL je offline  
Staro 17.03.2014., 11:12   #6358
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Tesko da ce rijesiti, Bangg je jako tezak za RMA.
A tko je OK za RMA, koji dućan ne kenja?
Brko je offline  
Staro 17.03.2014., 11:26   #6359
RAUL
Registered User

Nemam pojima za druge, ali ovi iz Bangga su katastrofa.Polovicni spas je onih 45 od Paypala.
RAUL je offline  
Staro 17.03.2014., 11:29   #6360
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Da, a 40 dana mobitel putuje...
Brko je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme