|
![]() |
#3961 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Nisi jedini koji se brzo adaptirao na WP sučelje. Nakon više od 3 godine Androida - ni ne pomišljam na njega. Kada mi netko da Android u ruke - moram pročitati šta ispod koje ikone piše, da bi skužio "šta je šta i šta je gdje". Dakle za pisanje SMS poruke mi treba 30 sekundi samo da bi našao aplikaciju za SMS. Koji god WP uzmeš u ruke - sve je isto - i to tako i treba biti - bez potrebe za učenjem. Učiš jednom i znaš za stalno. |
![]() |
![]() |
#3965 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Najnoviji MS partneri najavili svoje WP mobitele - jeftinjava na vidiku http://wmpoweruser.com/more-informat...hones-released
#3966 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Meni je za WP8 bilo dovoljno što ima najbolju navigaciju i što radi bar za trećinu brže od konkurencije. A probao sam sve pa znam što pišem. Ista igra ili aplikacija leti na Wp8 u odnosu an Android. Ako uspoređujemo sličan hardver i cjenovni rang mobitela naravno. Kod androida mogućnost za "prčkanje" (iako tu nije svako komforan). Jedina dobra stvar kod appleovih mobitela je što i dalje imaju najbolji store. Tu mislim najviše na izbor i širinu ponude kod igrica i edukacijskog softvera. Bitni softveri su ionako već tu na Wp8. A kamere na Lumijama da ni ne spominjem. U pravilu daju bolje slike nego konkurenti u cjenovnom rangu. Top modeli Lumie se mogu već uspoređivati i sa kvalitetnim kompaktnim fotićima što konkurencija može samo sanjati. Još kad izađe 8.1 koji će riješit separatni volume i slične stvari koje još fale nemamo što više ni uspoređivati. E sad, neko npr. svršava na puno ikonica na ekranu ali tilesi meni ipak imaju više stila i veću funkcionalnost (iako je to stvar osobnog ukusa) ali osjećam se mjerodavnim da to kažem obzirom da sam godinama radio kao grafički dizajner a bome sam završio i studij dizajna. Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 16.03.2014. u 19:07. |
![]() |
![]() |
#3968 | |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Jedini drawback, kao što rekoh, koji još uvijek prema WP svijetu imam je taj nedostatak nativih Google aplikacija (alternative su vjerujem ok, ali nikad to ne radi kao nativna aplikacija) i nedostatak Google Mapsa. Vidio sam HERE Maps na WP-u i nisu loše, dapače, ali npr. street view ili traffic information (gustoća prometa na cestama) još uvijek nema nitko osim Googlea. Vjerojatno je samo pitanje vremena kad ću prevagnuti na WP. Kad izađe 8.1 i neka 5-inčna Lumia recimo ![]() Za stylus, da, mislio sam na sistem kakav je na Noteu, s posebnim digitizerom samo za pen. Malo mi se čini bezveze imat 6-inčnu mrcinu u džepu koja nema pen. Tko zna, možda i to dočekamo ![]() Ovo što @Don Kihoty priča da treba 30 sekundi da nađe aplikaciju za SMS... da se toliko mučim s Androidom već bi davno bio na WP-u ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3969 |
Sremium
|
Dopustio sam si "slikovito" izražavanje. Iako je to otprilike i moje slobodno zapažanje kad sam imao prilike uspoređivati lumije različitog cjenovnog ranga sa konkurencijom. Uspoređivao sam općenito rad u GUI-u i fluidnost istih aplikacija/igri. Osim toga, svi znamo da je win8 najoptimiziraniji mobilni operativni sustav. Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 16.03.2014. u 20:34. |
![]() |
![]() |
#3970 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Sve OK ako je najoptimiziraniji sustav al zasto se pljuvalo po Androidu da im treba 2 GB rama,4 jezgre da radi lagfree kad sad vidimo da i Nokia ide u istom smjeru sa istim hardverskim komponentama a mogucnosti realno jos nisu kao Androidove..
#3971 | |
Sremium
|
Citiraj:
1) razgovaranje 2) igranje igrica 3) surfanje netom/čitanje maila 4) fotkanje I sad u 2 kategorije win phone je na vrhu (fotke (nove lumije npr.) i igranje/performanse). Dakle cijel ovrijeme govorim kad uspoređujemo cjenovno istu kategoriju. Ne uspoređujemo L520 i npr. S4 itd.. Sve drugo radi u najmanju ruku jednako dobro kao android. Store je svakim danom sve popunjeniji, podrška za razne stvari sve šira....sučelje je prilično subjektivna stvar ali tiles versus ikonice....za mene nema dvojbe. To je danas vs jučer imho. |
|
![]() |
![]() |
#3972 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Isto tako procesuiranje slika (kao što su 20mpx slike na Lumiji Icon i 1520) isto trebaju jači hardver. Lumia 1020 je specifična jer mislim da ima zaseban čip za obradu fotki, isto kao i 808 Pureview.
![]() |
#3973 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
Nema 1020 nikakav zaseban čip za obradu fotografije kao nekada 808, SoC je potpuno jednak kao i kod 820, 920, 925, samo uz dodatak ram-a (ukupno 2 GB). Mislim da će nekoj budućoj 1030 jako dobro doći neki četverojezgreni Snapdragon 805, kao i 3 GB ram-a, jer 41 MP (ili možda više u budućnosti) stvarno zahtjevaju veliku procesorsku snagu, naravno ako želimo napraviti više RAW fotografija u nekoj seriji. Za laganini slikanje dovoljno je i trenutno stanje. |
![]() |
![]() |
#3974 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Konacno dostupan black update za lumiu 620!! Koliko je proslo od pustanja prvog ota black updatea? |
![]() |
![]() |
#3975 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#3976 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#3981 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Zanimljivi novi Nokia patenti http://wmpoweruser.com/nokia-patents-another-gimmick/ http://wmpoweruser.com/nokia-applies...esture-patent/
Zadnje izmijenjeno od: Brko. 18.03.2014. u 23:25. |
![]() |
![]() |
#3984 |
Premium
|
jel itko isprobao office lens kako radi? ja jos nisam stiga btw razmisljamo da napravimo site za wp community hrvatsku di bi useri glasali kakve im aplikacije trebaju pa da ih napravimo za regiju sta mislite o tome? |
![]() |
![]() |
#3985 | |
Banned
|
Citiraj:
Primjerice - uslikam A4 dokument iz kosa - Lens ga sam izreže i poravna. Do sada sam sve dokumente morao "digitalizirati" putem skenera, sam poravnavati i spremati u arhivu i na OneDrive, sada to ide automatizirano. Skener komotno može u smeće. ![]() A što se comunity-a tiče - to bi bila dobra ideja, s tim da bi bilo dobro povući WP korisnike i sa drugih foruma i portala - da nas bude više. Općenito je broj veoma mali - osobito broj power usera, te je zapravo sve više početnika u WP-u, žene, djeca, kojima je WP jedan od prvih spartphone OS-ova. |
|
![]() |
![]() |
#3986 |
lijevo smetalo
|
#3987 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
|
![]() |
![]() |
#3988 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
Nemogučnost kontrole jačine zvuka alarma je nedostatak ili moj previd? potrošio sam jučer sat vremena da pronađem tu banalnu opciju ali ništa. Pa nemoogu vjerovati da WP8 toga nema,ili se ne snalazim u ovom OS-u |
![]() |
![]() |
|
|