Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Koji piknuti ?
HD2 9 26.47%
Desire 7 20.59%
i9000 23 67.65%
Anketa s više izbora. Glasači: 34. Ne možete glasati na ovoj anketi

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 07.03.2014., 23:08   #3541
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Imao sam Y300, i sretan sam bio kad je otišao, zamjenio sam ga Galaxy S advanceom, rabljenim u super stanju, i mobitel je odličan. Čak je sad preživio i 'okršaj' sa xperiom M, mislio sam da xperia bude sigurno bolja, ali na kraju sam ju prodao a ostavio si samsunga koji uz stvarno dobar ekran, daje i ok slike, te taman mi je za moju ruku,a i kombinacija procesor i memorija mu je taman za sve kaj trebam.
Router je offline  
Staro 07.03.2014., 23:49   #3542
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
super... bas mi je drago da si naveo sve opsirno razloge zasto ti je toliko smetao, cuj, ovo su super razlozi da i ja jedva cekam da otide...
Staro 08.03.2014., 02:46   #3543
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Imao sam Y300, i sretan sam bio kad je otišao, zamjenio sam ga Galaxy S advanceom, rabljenim u super stanju, i mobitel je odličan. Čak je sad preživio i 'okršaj' sa xperiom M, mislio sam da xperia bude sigurno bolja, ali na kraju sam ju prodao a ostavio si samsunga koji uz stvarno dobar ekran, daje i ok slike, te taman mi je za moju ruku,a i kombinacija procesor i memorija mu je taman za sve kaj trebam.
A ne znam samo po čemu je s adv toliko bolji mob, nit je kamera nešto spešl, nit je proc brži, baterija je poprilično bolja na y300, što je imho jedan od najvažnijih faktora, a oversaturirani amoled na sammyu mi je postao naporan odavno. Pogotovo ne bi razmišljao o s adv. otkad je lako dostupan 4.4 za y300 s kojim sve radi besprijekorno za takav lowbudget mob. Da ne ubrajam u priču još garanciju i činjenicu da je y300 novi uređaj.
Staro 08.03.2014., 08:26   #3544
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
super... bas mi je drago da si naveo sve opsirno razloge zasto ti je toliko smetao, cuj, ovo su super razlozi da i ja jedva cekam da otide...
Dao sam svoj subjektivan dojam, možda tebi se svidi na njemu. Mene je smetalo što po mobu treba petljat da bi bio upotrebljiviji, 512mb memorije je premalo kad je natovareno njihovim glupostima,a takodjer huawei sučelje emotion ui meni ne odgovara. Fotke sa y300 su dosta loše. A na mom primjerku je i slušalica bila stvarno pretiha, a i na ekranu mi je probijalo svjetlo. Takodjer kad sam ga ja imao, mobitel nije koštao 650kn kao danas, nego osjetno više, i zato sve to me smetalo.

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
A ne znam samo po čemu je s adv toliko bolji mob, nit je kamera nešto spešl, nit je proc brži, baterija je poprilično bolja na y300, što je imho jedan od najvažnijih faktora, a oversaturirani amoled na sammyu mi je postao naporan odavno. Pogotovo ne bi razmišljao o s adv. otkad je lako dostupan 4.4 za y300 s kojim sve radi besprijekorno za takav lowbudget mob. Da ne ubrajam u priču još garanciju i činjenicu da je y300 novi uređaj.
Toliko je bolji po mom subjektivnom dojmu, zato jer meni toliko više paše. Novo nije uvijek bolje za početak. Baterija na y300 je nazivno bolja, a inače isto mi je držala dan i pol do dva, kao i na ovom. Proc je istog takta, ali nije isti 1ghz od svakog proizvođača i na svakom chipsetu,a i adreno 203 i mali400 nije baš isto. Za ekran je tebi naporan, a meni recimo dobar. Vrtim android 4.1 i nisam zamjetio da mi išta fali, makar mi ikona za kit kat je super jer obožavam kit kat. Garancija sa našim servisima mi je odavno prestala biti faktor, a novo mi je manje drago nego rabljeno. Za 650kn sad koliko je y300, mobitel toliko vrijedi, ali ja sam ga imao kad je bio puno više, nažalost, pa očito onda mi nedostaci su bili,barem u mojim očima puno veći.

Zadnje izmijenjeno od: Router. 08.03.2014. u 08:33.
Router je offline  
Staro 08.03.2014., 10:51   #3545
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
kako se upgreda na 4.4? lako ili? joj, ja sam do sada imao htc desire, rootan s muiu romom, adremover - nikakvih reklama s aplikacija s marketa, uredno iGo app + sa svim kartama koje su me zanimale... šta ću sada? isto tako, čim sam dobio i Note, bacio gore custom rom, nikakvih addova, nikakvih problema oko instalacije bilo kakvih app...

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Dao sam svoj subjektivan dojam, možda tebi se svidi na njemu. Mene je smetalo što po mobu treba petljat da bi bio upotrebljiviji, 512mb memorije je premalo kad je natovareno njihovim glupostima,a takodjer huawei sučelje emotion ui meni ne odgovara. Fotke sa y300 su dosta loše. A na mom primjerku je i slušalica bila stvarno pretiha, a i na ekranu mi je probijalo svjetlo. Takodjer kad sam ga ja imao, mobitel nije koštao 650kn kao danas, nego osjetno više, i zato sve to me smetalo.

Toliko je bolji po mom subjektivnom dojmu, zato jer meni toliko više paše. Novo nije uvijek bolje za početak. Baterija na y300 je nazivno bolja, a inače isto mi je držala dan i pol do dva, kao i na ovom. Proc je istog takta, ali nije isti 1ghz od svakog proizvođača i na svakom chipsetu,a i adreno 203 i mali400 nije baš isto. Za ekran je tebi naporan, a meni recimo dobar. Vrtim android 4.1 i nisam zamjetio da mi išta fali, makar mi ikona za kit kat je super jer obožavam kit kat. Garancija sa našim servisima mi je odavno prestala biti faktor, a novo mi je manje drago nego rabljeno. Za 650kn sad koliko je y300, mobitel toliko vrijedi, ali ja sam ga imao kad je bio puno više, nažalost, pa očito onda mi nedostaci su bili,barem u mojim očima puno veći.
hvala na mišljenju... mada kad čitam ovo izgleda da bi ovaj mob morao koštati max 300 kn, po ovome sudeći je i 650 kn previše šta je sa našim servisima / garancijom - papci ha? treba se natezati sto godina s njima? još uvijek im je glavni razlog da ne ostvare garanciju ofarbani markeri zbog dodira uređaja i tekućine? nema veze, imam živaca a ima i HAKOM a i Potrošač...
Staro 08.03.2014., 11:10   #3546
VedranO
Premium
Moj komp

VedranO's Avatar

Datum registracije: Jun 2013
Jel imao netko nokiu E7. Svidja mi se jer ima veci ekran i kliznu tipkovnicu, kako OS radi, ne patim na applikacije i slicne stvari samo neka radi bez trzanja i nek brzo otvara to sto je na njemu.

Vidim da se cijene polovnih krecu od 600 kuna nadalje, koliko realno taj mob vrijedi.
VedranO je offline  
Staro 08.03.2014., 22:19   #3547
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

za upgreadat y300 na android 4.4.x treba ga rootat??? sta ne postoji neki update iz moba, skine s neta i sam instalira? znaci dvije god se moram patiti dok traje garancija i tek onda staviti 4.4.x... svasta...
Staro 08.03.2014., 22:21   #3548
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
za upgreadat y300 na android 4.4.x treba ga rootat??? sta ne postoji neki update iz moba, skine s neta i sam instalira? znaci dvije god se moram patiti dok traje garancija i tek onda staviti 4.4.x... svasta...
Naravno da nema... Kada bi svi uređaji dobijali najnoviji OS, tko bi kupovao nove uređaje istih karakteristika za veće novce.
partwish je offline  
Staro 08.03.2014., 22:30   #3549
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

ah... bas sve mora imati smisla... nego, zbog toga mi se ne isplati gubiti garanciju, ali me znatizelja ubija,.vjerovatno s novim romom radi 5x bolje nego sve stock... a evo nekog cudnovatog odgovora na mejl od bonbona vezano za unlock prije god. dana:Pozdrav,
dostavljaču smo javili da te obavezno kontaktira
na taj broj.
Uređaj ima garanciju 2 godine i zaključan je na
mreže koje si naveo. Nakon godine dana dostaviš
nam scan ili fotku računa, IMEI uređaja i model
pa ti damo kod za otključvanje.
Ako to želiš učiniti prije godine dana morat ćeš
se obratiti nekom od servisa, ali tada mi ne
odgovaramo za uređaj. Ne znamo detalje o tome
koliko će te to koštati, to ćeš provjeriti u servisu.
Uz uređaj dobiješ novu bonbon karticu na kojoj
možeš odabrati broj koji ti se sviđa. Aktiviraš je
slanjem riječi BROJ na 0977 i slijediš upute.

ne odgovaramo za uredaj?!?! wtf?! dali ga uopce smijem izvaditi iz kutije ili gubim garanciju?!
Staro 09.03.2014., 04:37   #3550
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
aj neko neki prijedlog zašto nešto uzet, odnosno ne uzet...

Idem drugi tj u tele2 po mob (produljenje ugovora) i vise manje cijenom su tu negdje pa ne znam ni sam kaj uzet...

mislim na LG G2, HTC ONE, S4 ili da dam nekaj vise za Z1? za sad mi je izbor G2, S4 sam vec imao... A bio sam fun htc-a ali eto zadnji i trenutni je bio sensation koji je dao svoje (ne pali se i izdao me bas kad mi je trebao) tako da ONE mi je bio favorit, a sad ga nebi... xd

ugl, mislim si uzet i imat, ne mjenjat itd pa nez koji od navedenih uzet... lg je po nekim specifikacijama najbolji, ali nekak nisam za lg... ili sam u krivu?
zwer54 je offline  
Staro 09.03.2014., 09:52   #3551
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ja bi od ovih nabrojanih LG bez razmišljanja.
rodriguez je offline  
Staro 09.03.2014., 10:13   #3552
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:

ne odgovaramo za uredaj?!?! wtf?! dali ga uopce smijem izvaditi iz kutije ili gubim garanciju?!
Što je tu čudno? Ako ti ga netko u nekom servisu otključa, gubiš garanciju. Oduvijek je tako.
partwish je offline  
Staro 09.03.2014., 10:16   #3553
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
aj neko neki prijedlog zašto nešto uzet, odnosno ne uzet...

Idem drugi tj u tele2 po mob (produljenje ugovora) i vise manje cijenom su tu negdje pa ne znam ni sam kaj uzet...

mislim na LG G2, HTC ONE, S4 ili da dam nekaj vise za Z1? za sad mi je izbor G2, S4 sam vec imao... A bio sam fun htc-a ali eto zadnji i trenutni je bio sensation koji je dao svoje (ne pali se i izdao me bas kad mi je trebao) tako da ONE mi je bio favorit, a sad ga nebi... xd

ugl, mislim si uzet i imat, ne mjenjat itd pa nez koji od navedenih uzet... lg je po nekim specifikacijama najbolji, ali nekak nisam za lg... ili sam u krivu?

Ako te zanima prvenstveno kamera,s4,ako ne zanima LG G2 je moj prvi izbor
spawn je offline  
Staro 09.03.2014., 15:46   #3554
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ako te zanima prvenstveno kamera,s4,ako ne zanima LG G2 je moj prvi izbor
hmm... mislim, kamera je vjerujem zadovoljavajuca na svima sad... ne ocekujem od nje da bude SLR... Ali kolko sam gledao po netu, kamera na g2 je odlicna tako da ni ne znam zasto si to rekao...
zwer54 je offline  
Staro 09.03.2014., 15:49   #3555
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Preporuke za mobitel

Zato sto je bolja nego na G2.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 09.03.2014. u 16:00.
spawn je offline  
Staro 10.03.2014., 01:19   #3556
seno
Registered User
Moj komp

seno's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Toliko je bolja da 99% korisnika nece vidjet razliku izmedju s4 i g2 slike.
seno je offline  
Staro 16.03.2014., 19:44   #3557
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Prelazim sa dumbphona na smartphone.
Dao bi nekih 1000 kn, ali bi bilo dobro da mogu ići i ispod te cifre.
OS mi nije bitan i nisam zahtjevan korisnik ali bitan mi je dobar ekran, dobra baterija i dobra kamera, naravno, kad kažem dobro onda mislim dobro za taj cjenovni razred.
Ne bi se zezao preko njuškala nego bi kupovao u trgovini (webshopu).
Vidim da bonbon ima zanimljive modele, da li je ovaj ok: http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji/s...ne/ascend-y300
Ili vrijedi dati 250 kn više za ovaj: http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji/s...ouch-idol-mini
Koji radi bolje fotografije pošto mi je to dosta bitno?

Ili možda nešto treće?

Hvala
panasonic je offline  
Staro 16.03.2014., 19:47   #3558
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ti mobiteli nemaju dobru kameru.
Brko je offline  
Staro 16.03.2014., 20:04   #3559
ivan77
Guest

Y300 kamera nije loša.
Znači za slikati tu i tamo po prirodi, gradu, slikanje papira i
onaj camera scan dokumenata mi je bitan pa kažem iz iskustva.

Ali sigurno nije vrhunska. Ali za vrhunsko se moraš opružiti puno duže od 250 kn.

Staro 16.03.2014., 20:09   #3560
panasonic
Banned

Ma normalno da ne tražim vrhunsku kameru, zato i kažem da želim što bolje ali u tom cjenovnom rangu.
Y300 mi se čini kao bestbuy ali me više privlači Alcatel radi boljeg izgleda (tanje kućište).
Ako ima još nekih dobrih opcija slobodno nabacite.
panasonic je offline  
Staro 16.03.2014., 20:46   #3561
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Malo sam izasao iz mobilnog svijeta, moze preporuka mobitela za cca 1000kn, moze novo, moze oglasnik novo ili kao novo. Android ili WP svejedno, makar mi se vise svidja WP.
Bitno mi je sto duze trajanje baterije i sto veci ekran (min 4.3").

THX
Mejzlik je offline  
Staro 16.03.2014., 21:50   #3562
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Malo sam izasao iz mobilnog svijeta, moze preporuka mobitela za cca 1000kn, moze novo, moze oglasnik novo ili kao novo. Android ili WP svejedno, makar mi se vise svidja WP.
Bitno mi je sto duze trajanje baterije i sto veci ekran (min 4.3").

THX
One Touch Idol u bonbon-a za 1300kn? Dao bi se i na oglasniku nac nesto jeftinije. Ako se ne varam kolega Drug Brko ima taj mob kao sekundarni, cak mislim da je napisao review tu.
Staro 16.03.2014., 23:36   #3563
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Jes. Za tu lovu odličan mob. Da, mini review postoji, ovako na brzinu, odličan dizajn i ergonomija, fenomenalan IPS ekran i dragontrail zaštita, SD utor, dobar zvučnik. Pristojna baterija, ali jedva prosječna 8MP kamera. Overall za te pare odličan uređaj sa 2 godine garancije i kvalitetnije izrađen od tele2fona v5.
Brko je offline  
Staro 17.03.2014., 05:19   #3564
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Samo da javim da sam kupio G2 i pre zadovoljan sam... A izdrzljivost baterije mi je no comment Šta god da mu radim, ne mogu ga u jednom danu ispraznit ispod 25%...
zwer54 je offline  
Staro 17.03.2014., 08:19   #3565
rafko
Registered User

Datum registracije: Mar 2014
Pozdrav!
Trebao bih savjet u vezi kupnje mobitela, radi se o kinezima...
Što mislite o mlais MX28. Čuo sam da ima nekakve probleme s GPS-om pa me zanima kakvi su to problemi i dali su rješivi...
I što bi bilo bolje kupiti Neo N003 koji bi stajao sveukupno oko 1380 kn, ili pak Jiayu G3C za 1150 kn?
Evo i linkova...
http://www.to2c.com/jiayu-g3c-basic.html
http://www.merimobiles.com/neo-n003-...p/meri7121.htm
http://www.merimobiles.com/mlais-mx2...p/meri8465.htm

Uglavnom bitno mi je da mobitel ima gorilla glass, dobru bateriju i dobru kameru te ispravan GPS, pa mi možete preporučiti i neki drugi mobitel s tim značajkama s cijenom do 200 dolara...
rafko je offline  
Staro 17.03.2014., 08:54   #3566
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Fulao si temu, a i odgovor si već dobio (post #6350)
http://forum.pcekspert.com/showthrea...49250&page=212
Staro 17.03.2014., 19:41   #3567
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
One Touch Idol u bonbon-a za 1300kn? Dao bi se i na oglasniku nac nesto jeftinije. Ako se ne varam kolega Drug Brko ima taj mob kao sekundarni, cak mislim da je napisao review tu.

Pogledao review, ali bih najradije pobjegao od androida, wp na njokama mi se svidja, pa neznam jel bi se isplatila nova 520 za 800kn. Brine me jedino 512mb RAM-a, sestra mi ima 920 na kojoj stvarno nista ne steka, ali ima 1,5ghz i 1gb RAM...
Mejzlik je offline  
Staro 17.03.2014., 21:14   #3568
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Ne šteka ni na L520. Jedina veća razlika je to što nećeš imati pristup svim igrama.
Staro 18.03.2014., 19:14   #3569
stipe1771
Premium
Moj komp

stipe1771's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Ekipa mislim se kupit izmedu novog alcatela touch idola ili polovne sony xperia S . Jel imate koju preporuku na sta treba pripaziti i sta je bolja kupnja ?
Hvala.
stipe1771 je offline  
Staro 18.03.2014., 21:26   #3570
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Sony je bezpogovorno močnejši. Alcatel je ampak zelo privlačnejši i elegantiše a lot.

The Man je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na