|
![]() |
#1 |
AMD mobile
Datum registracije: Apr 2004
|
![]() I da zvuk hvata preko PCI, a ne posebnom žicom u line in. Jer mi se zna dogodit da zvuk zakasni za slikom. Može netko i ponudit ako ima. Dajem SS2 sa daljincem u zamjenu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja ne znam ni za jednu analognu TV karticu koja zvuk hvata preko PCI-a. Mozda neki skuplji modeli (800+kn), ali nisam bas upucen u tu cjenovnu kategoriju. Sta se tice digitalne zemaljske TV tj. DVB-T , misli mda vecina kartica ima izveden capture zvuka preko PCI-a. Sad, ne znam da li ti je DVB-T signal dostupan. Eto... znam da ti nisam puno pomogao, nadam se da ce ti netko znat konkretnije pomoc. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Koja je best buy TV kartica sa hardverskim mpeg2 kodiranjem?
Citiraj:
jesi li siguran da ti zvuk kasni radi nacina spajanja, a ne radi greske u softwareu/codecima?
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
meni se isto to zna dogodit. Zvuk malo kasni za slikom. Ništa značajno, ali dovoljno da izživcira čovika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Zvuk ti ne kasni zbog načina spajanja već je stvar u software-u ili možda u hardware-u. Ja imam Leadtekovu karticu i ne koristim kabel koji je spojen iza u zvučnu pa ti to ružno izgleda nego imam audio kabel koji je spojen na cd in gdje se inače spaja cd-rom na matičnu tako da je sve u kućištu i puno bolje rješenje od onog spajanja na zvučnu gdje ti vani viri kabel nepotrebno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Kako ide ona pjesma? (pomoc) Ako netko zna, Jura zna ![]() Jedini nacin osim vanjskog SB Line-In je interni J8 4-pin konektor. Znan i kao kabel za interno spajanje CD-ROM izlaza na SB. Danas neovisno o klasi Tunera, gotovo svaki drugi ili treci ima na sebi i po jednu J8 konekciju za interno povezivanje. Osobno koristim na svom AIW-u bas takvo spajanje, jer je urednije i viri manje kablova + Line In je slobodan ako mi zatreba. Ovo funkcionira i za one koji nemaju SB vec koriste onboard audio na ploci jer i dalje vecina ploca ima po jedan interni (cd&aux) U praksi ovo moze biti i los nacin jer sam kabel (signal) prilicno krhak, nezasticen/gol pa u unutrasnjem okruzenju masine (ovisno o situaciji) moze povuci dosta smeca i na kraju ispasti prilicno nekvalitetnog zvuka. Ponekad kod pojedinih tunera se pocne kolebati u mono/stereo (kod pojedinih programa, mada ima puni left / right / ground) Ja sam imao srecu i poduzeo neke mjere pa mogu reci da kod mene radi odlicno i bez ikakve razlike naspram Line-In, mada ponavljam Line-In je preporucljiviji. No istina je i da mnogima skupina J8 radi iz prve kako treba. Kasnjenje nema veze sa kablom, osim ako ga ne vuces iz druge ulice ![]() default postavkama za snimanje VBR opciju za audio, pa zbog problema sat-a (SB) (jako duga prica) dolazi do ovakvih dogadjana (ovisno o snazi masine, software...razni razlozi) U programu se moze ovisno o snazi tvoje masine smanjiti vrijednost defautl postavki ili za nestrpljive pronto prebaciti na CBR. Ovo je ho-ruk objasnjenje ali cini mi se dovoljno za ovaj put. Vise ce ti reci Tor jer bas sprema jedan Sticky o "hvatanje zvuka preko PCI-a" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
AMD mobile
|
Citiraj:
![]() Inače nemam više SS2. Gledao sam malo kartice, pa pitam jel bolja WinTV-PVR-150 ili PIXELVIEW PLAY TV P7000 PVR |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
ali po pitanju softa spavaju vec duze vremena. Vise ta slika nije najbolja u klasi ali su i dalje jako pouzdane i stabilne. Ja bih na tvom mjestu birao samo izmedju TerraTec Cinergy 600 ili 400 ili Leadtek PVR2000 ili TV2000XP Expert-a. Terratec ima odlican Philips chip, vrhunsku sliku i jos model 600 ima i RDS za FM ![]() A Leadtek isto daje odlicnu sliku,stabilan i redovit software, bas pun pogodak za cijenu. Mislim samo da model 600 nema J8 na sebi, ali mozda sam u krivu, no opet je odlican izbor. Za ove modele imam samo pohvale i zadovoljstvo koje cujem od njihovih vlasnika, osim CK-a kojem kao da je Leadtek daljinski pao u pojas Bermudskog Trokuta , buduci iz nepoznatih razlog a ne radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
AMD mobile
|
Jel bolja slika kad kartica ima hardwerski mpeg2 enkoder? Jako je velika razlika u cijeni ove dvije leadtek kartice (250 i 600). Jel se isplati uzet skuplju, odnosno jel dovoljno bolja da se da duplo više novaca? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Sto je potentniji enkoder ili u ovom slucaju razlika imati i nemati je blagoslov koliko ce manje ili vise tvoj CPU morati se preznojavati a samim tim ako nije dorastao poslu, moguce i degradirati isti Nekome tko ce tu i tamo nesto snimati i treba tuner kao praktican TV dok je na svojoj masini...nema neku potrebu za mpeg2 enkoderom (mada je po pozeljan) A opet netko tko trlja ruke nakon svake serije i filma i sniva kao Zond zlokobne planove koliko ce frame-ova reducirati za "Mucke" ...njemu ce enkoder dobro doci ![]() Sve ovisi o namjeni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
AMD mobile
|
znači meni treba ona skuplja. ![]() |
![]() |
![]() |
|