|
![]() |
#871 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
neko mišljenje o ovome? http://www.instar-informatika.hr/log...mx-performance |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Poz, trebam savjet oko kupovine miša. Totalnom njubu bi poklonio konkretan i kvalitetan miš. Ono kaj mi je upalo u oko je Razer Deathadder i Logitech G500S. Deathadder je optički navodno pa me zanima koliko je to "problem"? Da li imate neki drugi prijedlog? Novčani rang je tak, 400tinjak kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
kakav je ovo točno " switchable resolution of 1000/1200/1600 dpi" gumbić na mišu što stoji skroz gore na vrhu? o kakvoj se to promjeni rezolucije radi? stišćem taj gumbić i ništa se ne dešava.. http://www.canyon-tech.com/products/...02#pr-switcher |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Ne primjecujes razliku izmedju 1000/1200/1600 ? Razlika je jako velika wth. Ako si iole malo gejmo, osjetis 100dpi razliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Premium
|
Citiraj:
i ne znam što im onda to u vezi rezolucije piše na kutiji .. hmm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Banned
|
Moguce da nisi dobre drivere instalirao? Kad instaliras drivere trebao bi imat nekakav "programcic" preko kojeg mozes to dalje gledat i namjestat u njemu postavke misa. Ako to nemas, vjerojatno ti to fali. Ako to imas, tamo promjeni dpi u 1000 i apply, te onda u 1600 i apply, ako ne osjetis razliku, onda nesto nevalja. Evo gledam im na stranici, nemaju nikakve drivere, tako da ocito windows bi to sam trebao instalirat. Razliku izmedju 1000 i 1600 bi trebao osjetit. Stavi na 1000, stavi cursor skroz lijevo na ekran te ga pomici desno dok ne dodjes do kraja podloge. To isto ponovi s 1600. S 1600 bi trebao bit mnogo vise "desno" na ekranu. Ako si na istom mjestu, ne radi dobro. E da, provjeri da ti nije akceleracija ukljucena u driverima da to ne uzrokuje krive rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Premium
|
nema nikakve posebne drivere miš, sve se instalira automatski i taj dio je skroz glatko prošao u win8.1. miš kao miš super radi, dvije standarne tipke, dvije sa lijeve strane za naprijed/nazad kod stranica, i naravno kotačić u sredini. no ta tipka skroz gore na vrhu ne daje baš nikakve znakove života, odnosno da se nešto desi kad je stisnem.. sad sam na drugom kompu no probat ću kasnije kad se prebacim tamo gdje mi je taj miš potražiti tu akceleraciju u postavkama.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Premium
|
Citiraj:
Tako da mozda cak i tipka nije ispravna. Ne bi bilo nista novo da mis dodje sa manjom tvornickom greskom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Premium
|
ne mogu nikako naći akceleraciju u win8.1. .. evo upravo klikam ko blesav po tom gumbiću i baš ništa se ne dešava. iako ja i dalje ne kužim što bi se uopće trebalo desiti .. promjena rezolucije ili podešavanje osjetljivosti miša.. nije da mi je išta od toga potrebno da se mijenja na mišu, ali čudi me da ništa ne primječujem .. može biti da je pokvareno to na njemu, nezz svejedno, hvala vedran i sandokan na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Banned
|
Pa napisao sam ti gore sto bi se trebalo desiti. Znaci stavi kursor skroz lijevo na ekran, izmjeri neku fiksnu razdaljinu na podlozi misa (obicno je dovoljna njena sirina), ali eto, uzmi 10cm, i skrolaj misom tih 10cm u desno te zapamti gdje ti je kursor na monitoru stao. Nakon toga promjeni dpi (stisni 1 taj botuncic) te ponovi pokus. Nakon toga ponovno promjeni dpi (stisni 1 taj botuncic) te ponovi pokus. Tako bi trebao proci kroz sva 3 dpi settingsa te bi sva 3 puta trebao kursor na ekranu zavrsiti na drugom mjestu (blize/dalje od lijeve marigine odakle je poceo). Ako sva 3 puta zavrsi na istom mjestu, botun ne valja, ili opce ne sluzi tome te se dpi mjenja drugdje. Ako sva 3 puta zavrsi na drugom mjestu, sve je u redu te ona razdaljina kad je presao kursor na ekranu najveci put od lijeva do desna je 1600 dpi. Najmanji put je 1000 dpi. Posto neznas gdje se akceleracija iskljucuje, pomici misa polako tih 10cm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Pozdrav momci! Molio bih ako netko zna preporuku nekog miša da je klik nečujan. Običan neki wireless miš, optički, nebitno kojih svojstava, samo da je klik nečujan? Jer sad ovaj na poslu koji imam mi stvara glavobolju od glasnoće klika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Moze preporuka za bezicni mis? I kad kazem mis, mislim na mis, ne trebam tipke za "naprijed, nazad", ne trebam nikakve inovacije, samo ono osnovno i da funkcionira kao i obicni mis. Sto se tice ergonomije i dizajna, svejedno mi je posto sam desnjak, vecina stvari ce mi odgovarat. Cak mi ni to nije bitno, samo da nije mali jer mi saka zna "zaspati" dok radim nesto. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
http://www.edigital.hr/Bezicni_mi_bijeli-p28297.html Kada sam jednom prešao na laserski miš... Više nikada ne bih uzimao ništa drugo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
molim preporuku bluetooth miša za laptop kojeg ste vi imali ili imate, ili ste osobno probali, a da je velike preciznosti a da ima inteligentno praćenje tj da ne vrluda kursor ko blesav (radi prevelike preciznosti) ili da kad se pokušavate zaustaviti kursorom, on ne prođe još par cm dalje jer ste malo mrdnuli miša. cijena je do 200kn, može biti nov ili polovan ali ispravan. jako bitna stavka je kotačić da nije onaj kineski enkoder na kotačiću sa potrošnim grafitnim kontaktima pa kad prođe određeno vrijeme, počne preskakat ko blesav. na ebayju sam se nakupovao jeftinih takvih miševa i ne želim ih više. trenutno koristim gigabyte m7700b koji je preprecizan tj nema inteligentno vođenje i ne možete npr ga vozit po ravnoj crti, samo npr horizontala, uvijek vrluda i nikakvo podešavanje na tipku dpi ili postavkama u windowsu onaj "enhance cursor precision" ili sensitivity ne pomaže. koštao je 150kn. i da veličina miša po mogućnosti mala za laptop ili srednja, ne bih full size miša ako ne moram, ali to je najmanje bitan kriterij. 1. preciznost i enkoder kotačića 2. cijena 3. veličina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Powaaa user
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() Ja sam presao sa MX518 na G500 i pozalio, od onda mi G500 stoji na polici i skuplja prasinu, a koristim Salmosu i Abyssusa. Optika majka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ja sam danas potrgao G400 starog 3 mjeseca! Idiot...sad opet moram kupovat,razmišljam uzet G400s... Ima li netko G400s? EDIT: kupio g400s,isti vrag....
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 24.02.2014. u 22:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Banned
|
Jesu ti driveri up to date? Odi u device manager misa i pogledaj koji ti driver koristi mis. Zna se cesto dogodit da razer naprasito drzi svoje drivere i nakon sto si ih maknuo (da se tako glupasto izrazim oko neceg sto je racunalo). Ako i dalje imas lag, nesto nevalja. Meni se jedino javlja ako mi je komp preopterece, ali eto reko bi, driveri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Instalirao sam zadnje drivere, u device manageru piše Logitech unifiying mouse. Baš malo testiram i čini mi se da je stari deathadder puno precizniji. Možda je stvar što ne koristim podlogu na drvenom stolu (kad uzmem neku šroteks stvar je ista), ali recimo kad radim fine pokrete i tražim nešto na ekranu kursorom od miša baš vidim i osjetim da je neprecizniji (nije to jako neprecizno ali za miš od 600kn to je katastrofa) A u FPS da ne pričam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#898 | |
Banned
|
Citiraj:
Za mis od 600kn bilokakav lag i nepreciznost je nedopustiv, a kako je to logitech, neznam sto bi mislio, oni imaju jako dobre miseve. Ti driveri "unifying mouse" to neznam da nije neki genericki driver windowsa ili je to bas ovaj sto se treba instalirat. Ako se i to poklapa, onda je ipak mozda do misa. Je li to wireless mouse? S njima sam ja uredno uvijek imao lag (al dobro, probao sam 2 neka ima par godina) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Premium
Datum registracije: Aug 2011
|
meni ti je moj logitech g500s imao isto lag ali to sam citao da svi g500s valjda imaju ali na netu se može naći fix za to, samo se instalira, refresha mis i sve radi, vise nema laga. Ne znam koji miš imaš ali probaj naći na googlu, znam da za g500s postoji. To ako je do laga, što se tiče nepreciznosti, vjerojatno je podloga kriva jer drvo nije baš najbolje za podlogu. probaj na nekim drugim stvarima bar da vidiš ako ti se šta poboljša. ukoliko je samo do podloge, najbolje ti je onda kupiti neku za 50tak kn |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|