|
![]() |
#2256 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#2257 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Nažalost ovo je jako glupo pravilo, ali po pravilu ovo je uvijek crveni karton.. Nije sudac kriv što je golman poletio kuda??? Ni u snu blizu lopte.. Budala.. Nego prva 2engleza su skoro ispala.. Ostaje vidjet šta mogu ManU i Chelsea napravit protiv realno slabijih protivnika.. Zadnje izmijenjeno od: dean225. 20.02.2014. u 01:48. |
![]() |
![]() |
#2258 | ||||||
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Baš kad ja počnem sumnjati u njega zbog gluposti koje zna izvesti u ligi, on izvuče ovakvu predstavu ![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ak ti engleski nije jača strana, samo zovi za prijevod ![]() Citiraj:
Citiraj:
Kakvi su onda kriteriji za staklenog Busquetsa ? Citiraj:
Ukoliko van 16m pokosiš zadnjeg igrača pred golmanom. Dobit ćeš crveni, a protivnik slobodan udarac. (slučaj Demichelis od neki dan, iako je Barca na kraju dobila penal, a ne slobodni kao što su trebali). Ukoliko napraviš prekršaj unutar 16m (a da nije suviše ozbiljan), protivnik dobije penal. Sad zbroji 2 sa 2. Pokosi zadnjeg igrača pred golmanom unutar 16m (ili ako golman pokosi zadnjeg igrača) = penal + red card.
I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same. Zadnje izmijenjeno od: panda505. 20.02.2014. u 07:57. |
||||||
![]() |
![]() |
#2259 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Boli me qrac i za Bayern i Arsenal, ali tko misli da ono nije bio crveni karton ima nekih problema u glavi. Školski primjer crvenog kartona, od takvih startova noga puca ko čačkalica. |
![]() |
![]() |
#2261 |
Strichek Moderator
|
#2262 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
![]() |
#2263 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
A za namjeru, tko te brate pita kad ti netko polomi je li slučajno ili namjerno. Obje situacije su crveni karton samo što koad Messija nije bilo penala. |
|
![]() |
![]() |
#2264 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma jasno da ali golman je trebao predvidjeti da će roben baš tu "sletjeti" i da neće poskočiti...ma daj. ![]() Možda je glupa usporedba ali to je kao da nekom u boksu daš kaznene bodove jer mu je slomio nos, a mogao je nokautirati i bez toga. ![]() Ne velim da se trebaju lomiti ali za takve faulove koji su posljedica nepredvidljivih situacija ja crvene ne bi davao. Ok da može ti puknuti noga..da može ali.... |
![]() |
![]() |
#2265 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Po pravilima crveni karton, iako se vidi x ovakvih situacija di se dogodi ista stvar pa bude samo zuti. Naime, pravilo nogometa govori da igrač koji omete drugog igrača u izrazitoj gol šansi dok trči okomito prema golu je prekršaj ( ili penal ako je riječ o 16metara ), te direktni crveni karton. Da je Robben trčao ukoso, od gola ( što većina igrača radi dok dribla golmana ), bio bi samo žuti i penal. Mrzim Robbena, mislim da je jednako govno simulirajuće kao i C.Ronaldo i Busquets, ali realno je reći da je ovo crveni karton zbog kretnje samog igrača. Golman je najmanje kriv, Robben je pao ko pokošen iako je u trenutku padanja već gledao prema sucu, ali za crveni prema pravilima nema puno dileme. Ozilov penal je čist ko suza također. Po meni jedina greška suca je što Boatengu nije dao drugi žuti za prekid kontre, izuzev toga, sudac je bio na vrhunskoj razini, a pomoćnici su mu bili katastrofalni. Arsenal je sam kriv što su dali Ozilu da puca penal, i opet se pokazala teza da taj čovjek nije nikad bio igrač za velike utakmice, tu su pukli psihološki, a mogli su slomiti bayern, koji baš ništa nije pokazao do crvenog kartona ( osim udarca Kroosa na početku utakmice ). Nadam se da će uzvrat biti zanimljiviji.
#2266 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Šta nije Beusan nedavno govorio da se po novim pravilima golmanu više ne daje crveni kao zadnjem igraču? Tekma je na trenutke bila negledljivo dosadna zbog dodavanja koji su svrha sami sebi. 5 minuta se dodaju tri igrača ili barem dijeluje tako dugo. U zadnje vrijeme nije za trećeligaške utakmice. |
![]() |
![]() |
#2267 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
![]() |
#2269 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
@panda Zakaj svaki komentar shvatiš osobno, pričamo o Bayernu ![]() Arsenal, stare boljke, utakmica izgubljena nakon promašenog penala, Bayern bolji, vidimo se na uzvratu ![]() Edit: jebe me ovo gledanje LP u 5 popodne ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Jbga suci su u zadnje vrijeme katastrofa, dali se brže igra, ili ljudi simuliraju više. Trebalo bi uvesti malo više tehnike, jer ove stvari previše utječu na direktnu pobjedu. Svi drugi sportovi su pomalo počeli prihvaćat i ubacivat tehnologiju, ali nogomet jos uvijek se tome odupire. Sada dali bi to oduzelo dio čari nogometa ili ne, to će se vidjeti s vremenom. Npr ono označavanje prekršaja sprejom/linije gdje obrana mora stajat (koje je bilo na nekom u21 turniru) koji nestaje nakon minutu je super, treba više takvih stvari postepeno uvodit |
![]() |
![]() |
#2271 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
![]() |
#2272 |
Strichek Moderator
|
#2273 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
![]() Ofkorz ![]() btw. danas se navija da još jedan turčin napraši Juventusa ![]()
![]() |
![]() |
#2275 | |
Into my head it goes
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#2276 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pričamo o kruškama i jabukama, ja govorim o kažnjavanju igrača, a ti o čemu? Sve su prekršaji koje si naveo, ovisno o težini prekršaja je karton, radije konkretiziraj, gdje se nalazi lopta, gdje je golman, da li je izgledna gol šansa ( naglasak je na izgledna, primjera radi: ako šeće po gol liniji je izgledna, ako trči po liniji peterca, a nema golmana je također izgledna, ako trči po liniji peterca a golman je na golu, nije izgledna [napominjem, ako licem i kretnjom nije usmjeren prema golu] itd itd... Znači u pravilima postoji nešto što se zove "obvious goalscoring opportunity", ili ti ga konkretan primjer od jučer, jer se prema Robbenovim kretnjama da zaključiti da je golmana prošao, lopta je bila u njegovoj neprisutnoj blizini, te je tijelom i licem bio okrenut prema golu. Pravilo koje te zanima, i koje ti se čini izuzetno smješno glasi : • denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player’s goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick a nalazi se u sekciji kažnjavanja igrača pod "Crveni karton". Da je malo jače puknuo loptu u stranu, gdje postoji šansa da ju ne stigne, ili da ju stigne pa je u nečistoj situaciji za postizanje pogotka ( čitaj stoji dosta iskosa na prazan gol ), onda bi golman dobio samo žuti, ili ništa, ovisno o slobodnoj sudačkoj procjeni ( da li je namjerno utjecao na igru ili nije ), odnosno crveni ukoliko sudac procjeni da je riječ o grubljem prekršaju gdje je postojala namjera ili je igrač ozljeđen ( start na stajnu nogu, opet nije očita namjera, može se suditi u oba smjera ). Kao što vidiš, zato postoje suci, jer pravila jesu jednostavna i definirana, ali situacije u nogometu nisu, i zato je ljudski faktor bitan da presudi da li je to bilo by the rulebook ili nije. Mislim da je Hokej jedini sport u kojem postoji suđenje by the rulebook i van rulebooka, odnosno sudac može pregaziti odluku u pravilniku ukoliko smatra da je odluka koju donosi ispravna ( uz pristavku sudačke komisije tj delegacije ).
#2277 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Da se bar ista provode doslovno, barem bi bilo neke konzistentnosti.. Inače, možda je to samo moj dojam i ljudi s kojima pričam, no nekako prije nije bilo toliko priče o sucima... mislim je ali ne u tolikoj mjeri. Malo mi je čudno da se uz razvitak tehnologije i samog nogometa događaju tolike greške. Na stranu to što netko navija za ovaj ili onak klub, no svaki faul u prilici za gol zadnjeg igrača ( i golmana) je izravni crveni. Bilo da mu prdne u kopačku ili da mu polomi kičmu ( da budem živopisan) ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2278 |
Into my head it goes
|
Pogledaj šta si boldao,trčanje okomito prema golu ili izgledna šansa? Ispalo je da ti je okomito trčanje važnije od izgledne šanse.I onda krećeš objašnjavati meni šta je šta,a hoću ti ukazati da si krivo boldao ![]() Robben je bio u izglednoj šansi za gol,zato je golman dobio crveni i penal. Ozil je bio u obećavajućoj šansi za gol,zato je protivnik dobio žuti i penal. Da ti zdravo seljački objasnim o čemu se tu radi ![]()
#2279 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
No realno, u ovom slučaju, golman nije išao na loptu, već je direktno pokosio stajnu nogu najisturenijeg igrača i to u vrlo izglednoj prilici za gol. Crveni k'o kuća. Citiraj:
Bayern me prikazanim (nedostatcima) razveselio, jer se dobiva dojam da će ovogodišnja liga prvaka biti daleko napetija i izjednačenija nego što je većina prvotno mislila. Disclaimer: Naravno, ukoliko suci u narednim tekmama malo rjeđe posegnu za crvenim kartonima ![]() Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#2280 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nitko ne komentira mala iznenađenja europa lige? Črnomorec 0 : 0 Lyon Dnipro 1 : 0 Tottenham Ajax 0 : 3 Salzburg Lazio 0 : 1 Ludogorec Maribor 2 : 2 Sevilla Real Betis 1 : 1 Rubin Kazan
|
|