|
![]() |
#992 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Nemam nešto konkretno, ali ima dovoljno hintova u njihovim roadmapima, ono što govore i ono što ne govore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
http://www.tomshardware.com/news/amd...apu,24223.html Zanimljiv procesor...kad bi neko napravio 13.3" notebook sa normalnom baterijom vjerojatno bi mogao čitav dan raditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Propali Amigaš
|
To mi zbilja nije jasno, kad izađe ovakav low power procesor, oni odmah gledaju kako smanjiti troškove i stavljaju neku minijaturu koja opet drži 3-4 sata, umjesto da stave normalnu koja bi držala 20+ sati. Slično kao što nikome ne pada na pamet u neki low power mobitel staviti bateriju od 3300mAh iz galaxy note-a, pa da konačno opet imamo mob koji drži 4-5 dana bez punjenja kao nekad |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Propali Amigaš
|
http://www.overclockarena.com/kaveri...nce-over-iris/ Imam dojam da uskoro zbilja više nećemo vidjeti procesore bez integrirane grafike |
![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Premium
|
Meni se to čini logičnim. Na serverima se odustali od velikih jezgri jer ionako nemaju zarade od njih. Intel drži x86 serversko tržište, IBM i ostatak ekipe ostalo. S druge strane APU + HSA ima smisla u nekim specijaliziranim serverima. Tu je i kupnja SeaMicroa s čim pokušavaju naći svoje mjesto među mikroserverima gdje je ARM tražena roba. FX procesori su bili derivirani iz velikih Opterona, sad kada su oni ispali iz igre, a sve upućuje na to (nema najavljenih serverskih socketa, roadmape), ne vidim koliko bi im se isplatilo ulagat novac u razvoj procesora koji zauzima jako jako malo tržište. Ako Steamroller zaista ponudi ~10-15% veći IPC onda ni maksimalno četiri jezgre neće biti loš izbor. Moje mišljenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Premium
|
Kabini, koji je predstavljen još na proljeće, ali matičnih nema ni za vidjeti. ECS je predstavio jednu ploču, ali naravno toga nema kod nas. Nestale bi iz dućana vrlo brzo samo da dođu na tržište. Vjerojatno je u pitanju veća potražnja nego što se tih procesora proizvede pa je ovaj segment malo zapostavljen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Svi trebamo, ja sam cekao serversku verziju, ali je nazalost nemoguce doci do njih. Kako stvari stoje doci ce nova generacija, a mi necemo vidjeti Kabini apu.
![]() |
#1002 |
Tuco “the Rat” Ramirez
Datum registracije: Nov 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Hmm...ovo ce biti zanimljivi procesori.koliko vidim,novi procesori dolaze sa manjom stock frekvencijom za razliku od Richlanda ali sa poboljsanim IPC-em i poboljsanom integrusom.jedva cekam prave i sluzbene benchmarke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Imaš nešto malo veće od Zotaca sa AMD A4-5000 APU-om. http://www.zotac.com/products/mini-p...fications.html ![]() Još jedan protutip: http://www.bug.hr/vijesti/amd-ov-tab...lo/129538.aspx ![]()
![]() |
![]() |
#1007 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
I šta je s tim AMD-om planiraju li izbaciti u ovom stoljeću nasljednika piledrivera ili su odavno odustali od tog segmenta i konkuriranju intelu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldo...A10-7850K.html Ako pak misliš na socket AM3 na njemu nema za sada ništa novoga.
![]() |
![]() |
#1014 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
Nama običnim kućnim korisnicima AMD je dovoljan za sve |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
Registered User
|
Citiraj:
Činjenica je da je i5 u brojnim testovima brži, osim u igrama, ali ima par zanimljivih testova gdje Intel gubi. Kad pogledaš novi PcMark 8, onda u sva 3 dijela testa (Home, Creative, Work) pobjeđuje AMD sa Kaverijem. ![]() Inače u PcMarku je Intel dugo suvereno vladao. Kao što veli Segregator za običnog korisnika AMD je dovoljan. Kad aplikacije budu optimizirane za HSA, pa još uz Mantle, milism da APU koncept ima budućnost. Evo još dva zanimljiva benchmarka: ![]() ![]() Naravno, za onoga kome računalo služi samo za igranje na viokim rezolucijama uz maximum detalja APU nije izbor.
![]() |
![]() |
#1019 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() edit: oprostite što sam možda malo bezobrazan i preizravan ali nisam se mogao suzdržati, namjerno glumi b**alu i zato jer je frustriran što si ne može priuštiti bolji procesor pa se onda tu tješi da je ovaj njegov sasvim dovoljan i navede 5 stvari u kojima je brzina procesora bitna, koliko ja znam procesor je mozak računala i njegova jačina i brzina je bitna za sve što radiš na računalu i može se koristit za milijun stvari a ne samo za editiranje 4k videa, terabajtne baze podataka, autocad modele sa više od milijun poligona itd.... tako da moj savjet radije sakrij to svoje nezadovoljstvo s procesorom i kad budeš imao šta pametnije za napisat onda se javi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gondar. 18.02.2014. u 23:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |