|
![]() |
#5971 |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
evo, uvažavajući i prihvaćajući mišljenje mnogih ljudi ovdje, odlučio sam se maknuti od ovih kineskih odrona, pa bih molio bih iste za njihovu malu, a meni veliku pomoć. Naime, za jednu dragu osobu bih kupio mobitel, funkcionalan, prilično veliki (4.5"), s koliko toliko ok performansama (znači bez problema da vrti igrice, koje će se povremeno igrati), po mogućnosti dual sim, s gigom rama. Doduše, taj ram nije toliki prioritet, al štajaznam, imam xperiu U koja je deklarirana na 512, pa out of box mi je free 127mb bez i jedne jedine instalirane aplikacije, pa eto, dobro bi mi došla ta giga. I da, nije sad baš da mora, al dobro bi došla i bljeskalica, ako ništa da posluži kao svjetiljka po noći, te kakva takva prednja kamera za razgovore putem skypea. Budžet je 900kn, al mogu se protegnuti i sto, maksimalno 200kn, zlu ne tribalo. Može i njuškalo, samo da je mobitel NOV. Svaki savjet je dobrodošao. Hvala vam puno! |
![]() |
![]() |
#5973 |
Premium
|
"oko 1300kn" mi je 50% veća cijena od onog budžeta koji trenutno imam. A verzija dual sim mislim da je i skuplja od "oko 1300kn". A par mjeseci cekanja mi nije opcija |
![]() |
![]() |
#5974 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ima naznaka koji će mtk aparat prvi biti na kitkat? Ili da pitam koji od tih kineza da je barem 6" ima odličnu software podršku? Planiram nešto kupiti a ovjde se stvarno piše da se nemože ni pratiti ![]() |
![]() |
![]() |
#5975 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
@pokra89, pogledaj si Lenovo A820. Prijateljica si ga uzela, naručen sa BangGooda. Ima ih na njuškalu, a navodno se može i garancija kod nas ostvariti, sad to provjeri još. Nema bljeskalicu, al super radi, sve leti na njemu. Isto tako, ispao joj je par puta, što na beton, što ovako na tepih i slično, nema ni crte na njemu. Neću ni govoriti na šta mi je ličio HTC One X nakon što je jednom ispao na beton |
![]() |
![]() |
#5976 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Bolje pitanje bi bilo koji će prvi imati verziju 5 jer sve verzije 4 androida su skoro pa iste. Mada i i verzija 2 radi još uvijek dobro, govorim iz vlastitog iskustva. |
![]() |
![]() |
#5977 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Sa androidom imam iskustva samo iz viđenja tako da neznam kolika je razlika između između software-a. Volio bi već kad kupujem da bude dobro neko vrijeme a ne da kupim nešto staro. Vidim da ima različitih mtk chipova. Koji je po specifikacijama bolje gledati? Kaj mi vrijedi velki ekran ak je chip spor hehe Što kod kineza ovo znači: Band: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz 3G: WCDMA 850/2100MHz Dali će kod nas imati 3G mrežu ili samo 2G?? Zadnje izmijenjeno od: frajer. 18.02.2014. u 01:08. |
![]() |
![]() |
#5978 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Jel moguce da fruit ninja steka malo kod umi s1 :S malo laga |
![]() |
![]() |
#5979 | |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Gondar. 18.02.2014. u 05:37. |
|
![]() |
![]() |
#5980 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na Lenovo mobitele kupljene u Kini NIJE moguće ostvariti garanciju kod nas. Netko je to već provjerio. @frajer Morati ćeš malo pročitati ovu temu da bi pohvatao konce u vezi čipseta i GSM frekvencija jer se o tome pisalo bezbroj puta. Ukratko, MTK658x su quad core, 657x su dual core, a 659x u octa-core čipseti. @pokra Za toliki budžet ne možeš kupiti pošteni mobitel, pa čak ni Kineza.
#5981 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5982 |
azriel
Datum registracije: May 2008
|
Posto panda vec 23 dana procesira moj umi s1, mozda je najbolje da otkazhem narudzbu :/ *edit: otkazao narudžbu, ali su se bome grčili jako da ili sačekam ili naručim nešto drugo, samo da novac ne ode ![]() Imam totalni grč na te 'sitnice koje ne rade ili polu-rade' lately, radije ću platiti više love, jednostavno nije vrijedno toga.
Chasing shadows, all your life Zadnje izmijenjeno od: brandon. 18.02.2014. u 09:46. |
![]() |
![]() |
#5983 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
HAHA, MTK odron. Došao treći Hongmi kojeg sam vidio u okolici kolegi jučer s carine - BRICKED! Frajer ga u očaju daje meni, daj rođo molim te de ga probudi, što ću sad, za dijete mi je za rođendan ajajajaj. A fon ni prs ni mrs. SPtools ga ne kuži, ovaj ne trza. Paypal dispute ftw. Eto, upravo zbog takvih stvari je MTK odron, jer ne znaš što te u kutiji čeka. I što ti sad imaš gro sranja, hoćeš li popravljati ili slati to nazad, pa tražiti novce od paypala... I sad zamisli da mu je krepao nakon dozvoljenog vremena za dispute, kaj onda? Koliko je sigurno da ćeš dobiti garanciju ili povrat? Heh, to je cijena jeftinoće.
#5984 | |
Premium
|
Citiraj:
i dalje sam otvoren za prijedloge, naravno, dežurni pljuvači nisu još ništa predložili, a njihovo mišljenje najviše cijenim. |
|
![]() |
![]() |
#5985 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
Nije mi jedino jasno kaj taj kinez ima od toga jer očito svi budu dobili povrat love? |
|
![]() |
![]() |
#5987 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() A i ne kužim da je uspio naći 150 budala koji su uplatili lovu u vremenu od sat-dva... |
|
![]() |
![]() |
#5988 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
#5989 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Ne razumijem toliku gorčinu prema kinezima. Nitko nije prisiljen kupiti. Prošli tjedan sam poslao Hongmija natrag Minidealu zbog pucketanja u zvučniku (stigao takav). Koliko vidim po trackingu već je u Kini , za koji dan će biti isporučen i ja ću dobiti novce natrag (-90kn shippinga). Prije dvije i pol godine sam kupio Samsung Galaxy S u Hrvatskoj (jedinicu). Tad je bio vrh ponude. Prvi dan je radio super, drugi dan mu umro ekran. Čekao sam dva tjedna na popravak i na kraju dobio novoga. U idućih godinu i pol mu je dva puta zamijenjen zvučnik. Prvi puta pod jamstvom, drugi put u mojoj izvedbi jer su mi tražili 300 kn na servisu. Mobitel je s originalnim romom (gingerbread) bio koma. Tek s custom romovima je prodisao kako treba. Postoje razna iskustva. Moje iskustvo s kineskim kamerama Što se tiče kamera na kinezima, probao sam ih nekoliko. Ugrubo ovo su moje ocjene: Na dnevnom svjetlu (ocjene 1-10): ZTE V967S - 4 IPEGTOP Z26 - 6 HONGMI - 8 HAIER W910 - 7 HISIKI G2 - 5 NEWMAN N2 (trenutno ga koristim) - 9 do 10 (stvarno odlične slike i video) SAMSUNG GALAXY S (jedinica) - jedini brand nekinez koji sam imao za usporedbu - 9 Naglašam da je i "4" ocjena gdje slika izleda dobro na mobitelu. Noćne slike su priča za sebe. HONGMI je dobar ako je sve "mirno" za slikanje. Ali ako ima neki pokret taj dio se zamuti. NEWMAN N2 je odličan. Jaka bljeskalica, dobro usklađena. Slike do 2,5 - 3 m jako dobre. I koliko sam primjetio kad se slika bljeskalicom iz blizine, lica nisu "spaljena". Što će reći da se jačina bljeskalice automatski regulira? Zadnje izmijenjeno od: Brko. 19.02.2014. u 07:03. |
![]() |
![]() |
#5990 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#5992 |
Creeper
|
|
![]() |
![]() |
#5993 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#5994 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Sad sam prošao CCOne zapad-om i u prizemlju ima jedan dućan/kiosk odmah na početku (sredini) sa podosta Zopo uređaja. Pa ako nekoga zanima ućivo nek ode pogledati. Radi se o ovom dućanu/trafici http://www.h18.hr/
#5995 |
Registered User
|
Možete li mi reći hoće li rom od Star S5 koji se može naći na needrom raditi i na umi s1 s obzirom da su isti mobiteli Ima li itko umi s1 i da preporuci nek rom.... Bio bih prezahvalan Zadnje izmijenjeno od: puding22. 18.02.2014. u 16:37. |
![]() |
![]() |
#5996 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
#5998 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
3 zanimljiva osmojezgrasa: CUBOT x6 - 174$ http://www.pandawill.com/cubot-x6-sm...ck-p86114.html THL W200S - 199$ http://www.pandawill.com/thl-w200s-s...ck-p85921.html JIAKE X3s - 224 $ http://www.pandawill.com/jiake-x3s-s...ue-p85856.html Ovaj Jiake mi je totalno nepoznat brand, ali ima fine specifikacije, dok sa THL-om imam najbolja iskustva od svih Kineza do sada. A Cubot je... Cubot ![]() |
![]() |
![]() |
#5999 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Jel bi Cubot One bio dobar izbor za djecu kojoj je samo važno da ima veliki ekran, da se može spojiti na WLAN , fejs i nešto igrica s play storea (a da ga ne moram flashati odma ![]() GPS, dual sim i slično su nebitni. Tražim takve neke do 1000 kn jer trebam dva komada... Možda da preformuliram... koji je najbolji do 1000 kn kojeg ne treba flashati da bi gorenavedene stvari radile? |
![]() |
![]() |
#6000 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
bome ovaj cubot jako lijepo izgleda. stvarno jedan od zanimljivijh uredaja (izgledom, iako ni specke nisu lose) Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Brko. 19.02.2014. u 07:02. |
|
![]() |
![]() |
|
|