|
![]() |
#3691 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
hehe I meni je trebalo par dana da skuzim, ukratko trebas se logirat na https://selfcare.amis.hr/ i tu aktivirat uslugu. nakon toga se sa username od amis-a i passom koji ti je generiran na "korisnickim stranicama" mozes ulogirat, s tim da nemoj copy/paste passworda jer ce javit da je pogresan.
![]() |
#3692 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3693 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Sad sam vidio novi cjenik od optike i ostao sam WOW, 2u1 200kn 40/20 je vrh vrhova što se cijene tiče. Ne znam za vas, ali meni je to OK za omjer uloženo/dobiveno. Zanima me samo kakvi će biti VDSL paketi? Nadam se npr. 2u1 30/10 za nekih 170 krznenih životinjica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3695 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Da ide preko HT-a onda bi bili dostupni u vise gradova i u cijelom ZG-u. Koliko znam Amis ima svoju infrastrukturu za ADSL, tj. ne koriste onaj bit stream.
![]() |
#3696 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Negdje imaju svoju, no u vecini slucajeva koriste HT-ovu infrastrukturu. Takav slucaj je bio i kod mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3697 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
U Zagrebu koriste svoju opticku i HT-ovu bakrenu infrastrukturu. Zasto na taj nacin ne nude svoje usluge po cijeloj zemlji nije mi poznato... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3698 |
MadModerator
|
A da, skroz sam zaboravio da oni imaju i bitstream. Ali su i cijene razlicite. 2u1 bitstream, 199kn, 4 Mbit Flat (uz ugovor na 24 mjeseca) 2u1 199kn, 12 Mbit Flat (174kn u prosjeku ako se potpise ugovor na 24 mjeseca) Tako da je sasvim moguce da ponude VDLS po jako jeftinoj cijeni, samo ne u bitstream paketima.
![]() |
#3700 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Dok bi povukli/rentali medjugradsku vezu, pa upucali pare u opremu za centrale, pa odrzavanje svega toga + barem jedan tehnicar u gradu zbog kvarova koji se ne mogu rijesiti telefonski... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3702 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Doma imam TG782i, za ostale ne znam. Puno bolji od ovog kineskog cuda koji sam dobio uz Iskon.
![]() |
#3706 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Kakav je 2u1 bitstream preko T-comove linije? meni opcija flat, 10/640, 300 free minuta telefona za 199,00kn mjesečno izgleda primamljivo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3707 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Dječaci, imam ja jedno pitanje s kojim se borim duže vrijeme. Dakle brzina na optici garantiranih 20/10, no kada mjerim brzinu prema amisu dakle njihovom serveru direktno skidanje stalno varira od 0,500 do 2,3 onako padane pa se digne i to radi konstantno dok se skida ponuđeni paket za provjeru. Kako je moguće da uopće ima bilo kakva oscilacija na optičkoj vezi s matičnim serverom davatelja usluge. Oni mi tvrde da mi puštaju maksimalnu propusnost 20/10 i da je kod njih apsolutno sve u redu i upućuju me na hakometar koji gle čuda uvjek pokazuju 19,50 da mi je brzina. Nekako ne vjerujem da smije biti i najmanje oscilacije u ovom slučaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3708 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Ako im speedometar radi s nekom javom/flashom mozda ti to zeza na kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3709 |
Registered User
|
Ne to nema veze, skida se sa http://speedtest.amis.hr/ u Mozilli, a kad pogledam preuzimanje tamo pokazuje te velike oscilacije što po meni optika nesmije imati zapravo tolika je propusnost optike da bi trebao stajati stalno na najvišoj brzini skidanja od početka do kraja ili ja nemam sve podatke o toj tehnologiji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3710 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Nemam optiku ali mi ne isporučuju ni zagarantiranih 14Mbita Mjerim hakometrom, dobivam 7 Mbita i 100ms ????? Nekad i 2Mbita Šaljem prijave njima međutim nitko me ne j... ni pol posto, uredno dobivam odgovor da oni meni isporučuju 15Mbita I vidiš tebe upućuju na hakometar a mene skidaju s njega i upućuju me na njihov speedtest za kojeg me boli đoko, jer kao hakometar ne radi dobro Izgleda da to rade kak im paše Prije godinu i pol dana kada sam uzeo amis imao sam konstantih 16Mbita sad nemam niti pola Od 9 mjeseca prošle godine ih zove i niko niš ne poduzima - dobivam odgovore : -da sam spojen na 15 Mbita -Da su mi računala preslaba -> quad core i 16gb rama preslabo???????? -i sad najnovije je, budući da sam kupio novi router, postavljen je njihov u bridge, da mi taj router ne valja - > Asus Black Diamond ![]() -I da mi nešto konstantno troši 5Mbita - e tu sam ih čekao jer sam u trenutku kad sam ih zvao počupao sve van iz mreže i ugasio wifi Sad ću 10 dana svaki dan hakometrom mjerit i fino im poslat prijavu, uopće me ne dira ništa, dosta mi je zajebancije s njima više Da je optika dostupna uzeo bi optiku da sam miran, ali na žalost još je nema kod mene u kvartu Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 23.02.2014. u 11:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3711 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Kad se logiraš u njihov router, koji su podaci linije? Copy-pastaj... @ssdv: Pa kako ti radi download drugdje, ajmo reć "u realnim uvjetima". Imaš li drugdje tih 19-20 Mbps? Meni ovaj Amisov speedtest daje oko 1100kBps u downloadu, što je realna brzina neta kad je TV STB aktivan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3712 | |
MadModerator
|
Citiraj:
http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1147
![]() |
![]() |
#3713 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
imam jedno pitanjce vezano za Amis TV, naime primjetio sam da na raznim kanalima prilikom gledanja kanala, zna se događati da ne prikazuje gornji red titlova, već samo donji pa onda nastaje borba sa slušanjem / gledanjem. osobno mi toliko ne smeta, ali žena mi engleski kuži ko Jadranka Kosor. prvi put je gledala sinoć Trainspotting pa joj doživljaj skroz uništen. jel to nešto što se može srediti sa centrale? resetom rutera? nešto treće? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3714 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3715 | ||
Premium
|
Citiraj:
znam samo da mi linija dopušta preko 17 000, a da mi je propušteno 15 300 ostale podatke nemam, kad sam tek kupio paket te dvije brzine su bile iste, dakle isporučivali su koliko je linije mogla dati Sutra mi dolazi novi router pa ću provjerit sve to jer novi neće biti u bridge modu Uglavnom funny thing is - kad skidam sa amis speedtesta - dobivam 1.6MB/s Kad odem bilo kam van njihove domene, dobivam drastično manje... Na torrentima sam sretan ako ulovim 1100 - prije je to bilo kontantnih 1800-1900, i dobivam ping preko 100ms sad sam izmjerio sa hakometrom - 7,96Mbit i 90ms Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3717 |
Premium
|
E vidiš kod mene to nije moguće, nemrem se ni nakačit ni niš, pokušao sam sve živo Sutra mi dolazi drugi router jer sam s njima dogovorio zamjenu. Inače je router bijel, a moj je na gornjoj stranici sav požutio, može bit da je rekao bye bye ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3718 |
Registered User
|
Paa to ja i tvrdim, dakle ako je optika a ona pruža apsolutne brzine k tome ako se provjerava brzina direktno od poslužitelja koji dapače daje direktnu vezu optikom apsolutno je nemoguće da imam gubitak brzine a kamo li toliku variaciju u brzini. Ispravite me ako griješim: ako imaš garantiranu brzinu od 20 mbps download na optici onda skidaš brzinom od 2,3 mb/s i to u konstantnoj vrijednosti a ne od 0,300 do 2,3 tu mi nešto ne štima pogotovo kada sam vidio brzine (mjerio) u razdoblju promo brzina od 100/100 i gle čuda tada je brzina konstantno bila na čini mi se 12 mb/s dakle od početka do kraja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3719 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3720 | |
Registered User
|
Citiraj:
mjerio sam i na carnetu i na speedtestu. na oba varira ali vidim samo krajnji rezultat. Svakako meni su rekli da ta mjerenja nevaljaju i da moram mjeriti s njihove stranice koja pokazuje loše rezultate no oni ni to ne priznaju već me upućuju na hakometar koji mi je sumljiv jer uvijek pokazuje iste vrijednosti odnosno 19,50 mbps što ako se idemo inatiti ni to nije po ugovoru jer ako garantira 20 onda mora dati 20. Tvrde da puštaju tu brzinu prema meni a ja je ne dobijam i nisam na žici. Ma bilo je tu svašta išli su sve do toga da mi kablovi nisu dobri, komp, da se netko prikačio, da koristim više kompjutora doista su svašta nabrajali dok me konačno neki klipan nije odj. s hakometrom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|