Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 11.02.2014., 14:15   #1021
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
"14.2.A.1.142 firmware certified for Xperia Z1, Z Ultra, Z1 Compact"
Izgleda da će "Z1 obitelj" dobiti novi software prije izlaska samog Kitkata 4.4.X koji je najavljen vrlo skoro također..
Staro 11.02.2014., 15:51   #1022
spajder
Registered User
Moj komp

spajder's Avatar

Datum registracije: May 2011
Staro 11.02.2014., 18:22   #1023
spajder
Registered User
Moj komp

spajder's Avatar

Staro 13.02.2014., 01:40   #1024
tomy234
Registered User

Datum registracije: Aug 2010
Pozdrav.
Može li mi itko reći jel prolazi unlockan bootloader kad se odnese na garanciji, Tele2? Dobio sam ga takvog polovnog, nisam siguran jel ga prijašnji vlasnik unlockao ili je došao unlockan. Razmišljao sam da ga relockam, pa sam onda pročitao informaciju da sony ima mogućnost provjeriti na serverima je li bl ikad bio unlockan, a i TA particije nema. Da relockam ili ne? c6603, 4.3., fw 10.4.B.0.569.
Nadalje, ako ipak odlučim relockat, kako da to uradim? Treba mi rootan mobitel. e sad, da ga rootam dok je otključan BL (hoće li nakon relocka ostat root?) ili da spustim na 4.2., rootam, i podignem na 4.3 nekom metodom koja će ostaviti root? Koja mi je najbolja i najlakša solucija?
Hvala puno unaprijed
tomy234 je offline  
Staro 14.02.2014., 00:12   #1025
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ovako. Ono što sigurno znam je da nema metode di root može preživjeti upgrade sa 4.2 na 4.3.
Imaš DoomLoRD-ovu metodu za rootanje 4.3 verzije androida i za nju ti treba unlockani bootloader. To imaš na na xda developers forumu. Sve je u detalje objašnjeno. Da sada ne pišem ovdje romane i linkam te metode, samo odeš na xda, odabereš da ti je uređaj Xperia Z i imaš sve što ti treba.
Jasno, unlockani bootloader je warranty void tako da ako ga šalješ na garanciju gdje je kvar nije ubio mobitel, 99% je da će skužiti i otpiliti te.
A relockat ne možeš ako nisi backupirao TA particiju, neki su brickali mobitel kad su nečiju tuđu išli restorirati.

No, nisam ja 100% mjerodavan. Ali sam ti jedini ja barem nešto odgovorio. Ponavljam, idi na xda developers, tamo imaš sve moguće tutoriale how-to, tako da ne možeš zaje..t ni da hoćeš.

Iako, jedan lik je uspio flešati boot.img sa Samsung Note na Xperiju Z i time ju je zauvijek ubio
Brko je offline  
Staro 15.02.2014., 14:02   #1026
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Gledam malo XZ i bas kad sam se odlucio kupiti taj mob naletim na ovu temu, koliko vidim pun je net primjera. Navodno da staklo na XZ puca samo od sebe??

Sto vi kazete na to?

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia...wn/td-p/321733

EDIT:

Sad sam u nedoumici, jos kad se sjetim da je ekran na mom S500i isto puknuo bez da je mob pao...

Zadnje izmijenjeno od: QuidZz. 15.02.2014. u 14:30.
QuidZz je offline  
Staro 15.02.2014., 14:38   #1027
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Čuo sam da se na svašta ljudi žale na tom mobu, ali za ovo još nisam.
Staro 15.02.2014., 14:58   #1028
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Čuo sam da se na svašta ljudi žale na tom mobu, ali za ovo još nisam.
Pogledaj link na sluzbeni Sony forum pa ces vidjet...

Citiraj:
This poor Xperia Z was just 4 days old when I took it out of my bag in an hot israeli summer day and found the screen cracked and touch not working.
http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia...321733/page/38
Staro 15.02.2014., 15:10   #1029
spajder
Registered User
Moj komp

spajder's Avatar

Zdrav razum govori,da se ništa ne događa samo od sebe.Imam sxz sad če skoro godinu dana,ma da bi rijeć reko po pitanju kvalitete izrade.
Staro 15.02.2014., 15:19   #1030
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor spajder Pregled postova
Zdrav razum govori,da se ništa ne događa samo od sebe.Imam sxz sad če skoro godinu dana,ma da bi rijeć reko po pitanju kvalitete izrade.
Ma da se razumjemo, svi mobiteli koje imam i koje sam imao su bili vrhunski ocuvani, stvarno svaki je bio u tip top stanju, bez ikakvog pada, ogrebotine i ljustenja boje. Ali eto naletio na ovo pa pitam, vidim ima preko 60 stranica, dali je moguce da su "neke" serije losije napravljene?
Staro 15.02.2014., 16:40   #1031
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Eto, moj je star 9 mjeseci. Bio samnom u svim vremenskim uvjetima. Ljeto i zimu preživio. Ok, nije bio po torbicama, na direktnom suncu ili hladnom kamenu, ali nošen po đepovima hlača, jakni, košulja...
Mogu reći da kvalitetniji mobitel nisam imao do sada. Ne koristim kurton već duže vrijeme, a mob je u mint stanju.
Jedini minis mu je to što se packe poznaju, ali to je to.
Jako sam zadovoljan njime. Svakim novim updejtom je sve bolji i bolji
Samo pogledaj ovu temu što se sve loše o tom mobu napisalo i napljuvalo
Brko je offline  
Staro 15.02.2014., 16:59   #1032
spajder
Registered User
Moj komp

spajder's Avatar

U mene ovi polugolač kurton,to je sve šta koristim za zaštitu!
http://imageshack.com/a/img856/720/eylc.jpg
http://imageshack.com/a/img607/4715/ap23.jpg
Staro 15.02.2014., 17:18   #1033
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Eto, moj je star 9 mjeseci. Bio samnom u svim vremenskim uvjetima. Ljeto i zimu preživio. Ok, nije bio po torbicama, na direktnom suncu ili hladnom kamenu, ali nošen po đepovima hlača, jakni, košulja...
Mogu reći da kvalitetniji mobitel nisam imao do sada. Ne koristim kurton već duže vrijeme, a mob je u mint stanju.
Jedini minis mu je to što se packe poznaju, ali to je to.
Jako sam zadovoljan njime. Svakim novim updejtom je sve bolji i bolji
Samo pogledaj ovu temu što se sve loše o tom mobu napisalo i napljuvalo
Najvise me zanimalo ovo za ekran. Naravno necu citati cijelu temu, dovoljno mi je sto si mi ti rekao ( i spajder ).

Zanima me jos nesto, vidim da XZ dolazi sa naljepljenim screenprotectorom koji na sebi ima Sony logo. Dali se gubi garancija ako se on skine? Ne namjeravam ga skidat ali me zanima.
Btw kolega Brko, koliko se sjecam ti si naljepio jos jedan screenprotector preko ovog sto je dosao na mobu, kao se ekran sada ponasa? Jel fino hvata svaki potez? Nemas poteskoca sa jos jednim sp?

Staro 15.02.2014., 17:30   #1034
spajder
Registered User
Moj komp

spajder's Avatar

Servisi naši velebajni kažu da se gubi jamstvo,kod skidanja dotične!
Staro 15.02.2014., 17:38   #1035
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Pratio sam dosta to kod nas za ekrane, ali nisam nigdje vidio da je nekome ekran pukao sam od sebe ili prilikom vađenja iz đepa. Svi kojima je ekran pukao su ga ili šišnuli, nagazili ili pretisnuli.

Što se tiče tvorničkog screenprotectora, jedna stvar je bitna. To NIJE screen protector to je AntiShatter Film. Dakle, ako staklo pukne, da se ne sasipa i ozlijedi ti nedajbože oko ili bilo koji drugi dio tijela, a i da spriječi veće oštećenje moba, kad se ekran može zamjeniti.

Taj ASF je lako grebiv i ako se ne skine ili ne preljepi screen protector odma na njega, užasno izgleda nakon nekog vremena korištenja, koliko sam vidio na netu. Ja sam čim sam ga izvukao iz kutije naljepio SP gore, kasnije sam stavio matt antifingerprint od rockymobile-a i imam ga dan danas gore i još ga nemam potrebe mjenjat.
Također naljepio sam ga i otpozadi jer je iza isto folija.

Ako se ASF skine, ispod je "golo" dragontrail staklo. Lijepo to izgleda, prst lijepo po tome ide i nemre se samo tako ogrebati. Navodno su i boje bolje. Neki onda na čisto staklo nakelje SP. E sad, garancija. Negdje kažu da se gubi, negdje kažu da se ne gubi. Znam da u njemačkoj, nizozemskoj i belgiji se ne gubi jamstvo. Kod nas mislim da da, ali to treba pitati Soyn Mobile HR na facebooku. I da, nema više Sony loga na mobitelu. Xperia T ima logo na staklu, Xperia Z nažalost nema nego na ASF-u.

Ponavljam, osobno ga nebi skidao, no ako kupuješ rabljeni mob sa ogrebanim ASF-om, onda ti se ne isplati keljiti na to SP jer ćeš imati mjehuriće i to jako loše izgleda. Onda ti savjetujem da se konzultiraš sa Sonyjem oko skidanja ASF-a i stavljanja SP-a na staklo.

Što se tiče mog user expirience sa screen protectorima, nikad nikakvih problema sa odazivom ili bilo čim. Ipak to nije neko kinesko smeće već flagship iz 2013 kojeg proizvođač nije zaboravio i uredno ga apdejta iako više nije glavni u krdu
Brko je offline  
Staro 15.02.2014., 18:06   #1036
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Pratio sam dosta to kod nas za ekrane, ali nisam nigdje vidio da je nekome ekran pukao sam od sebe ili prilikom vađenja iz đepa. Svi kojima je ekran pukao su ga ili šišnuli, nagazili ili pretisnuli.

Što se tiče tvorničkog screenprotectora, jedna stvar je bitna. To NIJE screen protector to je AntiShatter Film. Dakle, ako staklo pukne, da se ne sasipa i ozlijedi ti nedajbože oko ili bilo koji drugi dio tijela, a i da spriječi veće oštećenje moba, kad se ekran može zamjeniti.

Taj ASF je lako grebiv i ako se ne skine ili ne preljepi screen protector odma na njega, užasno izgleda nakon nekog vremena korištenja, koliko sam vidio na netu. Ja sam čim sam ga izvukao iz kutije naljepio SP gore, kasnije sam stavio matt antifingerprint od rockymobile-a i imam ga dan danas gore i još ga nemam potrebe mjenjat.
Također naljepio sam ga i otpozadi jer je iza isto folija.

Ako se ASF skine, ispod je "golo" dragontrail staklo. Lijepo to izgleda, prst lijepo po tome ide i nemre se samo tako ogrebati. Navodno su i boje bolje. Neki onda na čisto staklo nakelje SP. E sad, garancija. Negdje kažu da se gubi, negdje kažu da se ne gubi. Znam da u njemačkoj, nizozemskoj i belgiji se ne gubi jamstvo. Kod nas mislim da da, ali to treba pitati Soyn Mobile HR na facebooku. I da, nema više Sony loga na mobitelu. Xperia T ima logo na staklu, Xperia Z nažalost nema nego na ASF-u.

Ponavljam, osobno ga nebi skidao, no ako kupuješ rabljeni mob sa ogrebanim ASF-om, onda ti se ne isplati keljiti na to SP jer ćeš imati mjehuriće i to jako loše izgleda. Onda ti savjetujem da se konzultiraš sa Sonyjem oko skidanja ASF-a i stavljanja SP-a na staklo.

Što se tiče mog user expirience sa screen protectorima, nikad nikakvih problema sa odazivom ili bilo čim. Ipak to nije neko kinesko smeće već flagship iz 2013 kojeg proizvođač nije zaboravio i uredno ga apdejta iako više nije glavni u krdu
Svaka cast kolega na detaljnom objasnjenju. Naravno ne kupujem polovni nego cu novi sa Amazona, tako da slusam tebe i odmah ljepim sp preko ASF-a ( mob ide staroj, a svi znamo da zene stavljaju mob u torbu sa svim zivim i nezivim, tako da je ostaviti ASF nezasticen ravno ludilu ). Btw kad smo kod Amazona, kako da budem siguran da je ovaj sim free i da ce radit kod nas, ne vidim nigdje taj info. I dali ovaj salju iz EU ili...?
Staro 15.02.2014., 18:28   #1037
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nema frke, ako te još kaj zanima, samo pitaj
Odma si naruči od rockymobile-a screen protectore i s-line tpu kućište (za ženske torbice obavezna oprema da ne strada rub i poklopci na rubovima).
Matt sp-ovi su malo kao hrapavi ali se ne poznaju packe. Oni skroz čisti su isto ok, ali packe se vide. To ostavljam tebi.
Obavezno kupi i prednje i stražnje.

Nadalje, sim free je sigurno jer ga samo telekomi brandiraju i zaključavaju. Ovaj je vjerojatno Unbranded DE. To je ok software, nije bloatan isprobao sam ih nekoliko već i ima hrvatski jezik i tipkovnicu.

A i cijena je OK. Parsto kuna skuplji od polovnih i švercovanih CAPS LOCK na njuški, 2650kn.

Uglavnom, lijep poklon za gospođu majku
Brko je offline  
Staro 15.02.2014., 18:31   #1038
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Nema frke, ako te još kaj zanima, samo pitaj
Odma si naruči od rockymobile-a screen protectore i s-line tpu kućište (za ženske torbice obavezna oprema da ne strada rub i poklopci na rubovima).
Matt sp-ovi su malo kao hrapavi ali se ne poznaju packe. Oni skroz čisti su isto ok, ali packe se vide. To ostavljam tebi.
Obavezno kupi i prednje i stražnje.

Nadalje, sim free je sigurno jer ga samo telekomi brandiraju i zaključavaju. Ovaj je vjerojatno Unbranded DE. To je ok software, nije bloatan isprobao sam ih nekoliko već i ima hrvatski jezik i tipkovnicu.

A i cijena je OK. Parsto kuna skuplji od polovnih i švercovanih CAPS LOCK na njuški, 2650kn.

Uglavnom, lijep poklon za gospođu majku
Odlicno, hvala ti puno. Imas gajbu pive ako budes isao prema Sinju ali i ako ja budem isao prema sjeveru drzave.
Staro 15.02.2014., 19:50   #1039
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Gajbu? jeste da bome dogovoreno javi kad stigne. I obavezno potegni .101 jer popravlja stamina battery bug. Ako ti ga neće nuditi, budeš ga odma preflešal
Brko je offline  
Staro 15.02.2014., 20:36   #1040
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Gajbu? jeste da bome dogovoreno
Jeste gajbu.

Citiraj:
javi kad stigne.I obavezno potegni .101 jer popravlja stamina battery bug. Ako ti ga neće nuditi, budeš ga odma preflešal
Budem, nadam se da ce stici kroz mjesec dana. Cekam da mi sjedne jedna uplata. A mozda do tad i mrvicu padne cijena jer koliko vidim ceka nas nasljednik XZ. Trebao bi biti predstavljen u Barceloni sad pred kraj mj.
Staro 15.02.2014., 20:54   #1041
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nasljednika XZa već imamo, to je XZ1. Sad stiže njegov nasljednik, vjerojatno Z2.
Brko je offline  
Staro 15.02.2014., 21:20   #1042
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Nasljednika XZa već imamo, to je XZ1. Sad stiže njegov nasljednik, vjerojatno Z2.
Yep u pravu si, logicno bi bilo da cijene malo padnu. Pa zasto ne malo pricekat?
Staro 16.02.2014., 01:13   #1043
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Koliko vidim, kod naših lihvara u Svijetu Medija, XZ je cca 500 EUR-a, 1000kn više nego na amazonu. Fakat nagodinu ako ću kupovat mob, kupujem izvana. Nema teorije da ikad više kupim mob od lopova telekoma, niti "ovlašćenih distributera" pa makar 5 puta slao mob van na RMA.
Brko je offline  
Staro 16.02.2014., 18:47   #1044
spajder
Registered User
Moj komp

spajder's Avatar

Staro 17.02.2014., 09:25   #1045
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Koliko vidim, kod naših lihvara u Svijetu Medija, XZ je cca 500 EUR-a, 1000kn više nego na amazonu. Fakat nagodinu ako ću kupovat mob, kupujem izvana. Nema teorije da ikad više kupim mob od lopova telekoma, niti "ovlašćenih distributera" pa makar 5 puta slao mob van na RMA.
Hebiga. Meni su zahtjevali kupnju mobitela uz produženje pretplate. Za istu lovu koju sam dao njima za S3 uz 2g. ugovora, isti sam mogao kupiti na oglasniku. I to otključan.

EDIT: Xperia D6503 aka Sirius aka Z2
http://www.youtube.com/watch?v=dPeYgwhFn1M

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 17.02.2014. u 14:26.
coconut je offline  
Staro 18.02.2014., 19:31   #1046
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Frend kupio Xperiu SP i pita me jel se to može otključat za sve simove bez kupovanja onog koda?

I ako ne može jel ti kodovi uopće rade kod nas na Tele2 telefonima ili ne vrijede?
Dizel je offline  
Staro 20.02.2014., 11:50   #1047
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Pitanje za one koji imaju z1...

Znaci imam navedeni mob, u njemu bonbon karticu, uredaj otkljucan na sve mreze.
Kada stavim mrezu na lte/wcdma/gsm, mob izgubi signal na 5 min i onda upali 3g/h+ i nikako nece lte. U centru zg sam gdje sam sa htc one,sa istom karticom imao lte...
thezero je offline  
Staro 20.02.2014., 12:52   #1048
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
posebni su APN-ovi za lte, zovi bonbon pa provjeri koji su APN-ovi u igri kod njih. za tmobile je recimo za 3g mrežu web.htgprs, za lte internet.ht.hr
edit; i za bonbon je isto internet.ht.hr
tor je offline  
Staro 20.02.2014., 16:41   #1049
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Vidis nisam se sjetio da je mozda bio jos jedan APN -.-
Hvala, budem probao
thezero je offline  
Staro 21.02.2014., 12:57   #1050
kyz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Možda je ovo više pitanje za Android općenito, a ne za Sonya, no zanima me da li je ikako moguće (bez dodatnog alata, voltmetra, ampermetra i slično) vidjeti "brzinu punjenja" preko određenog micro USB kabla. Ne znam bilježi li to mobitel uopće, te ako bilježi da li to prikazuje ijedna aplikacija.

Konkretan problem je da imam 5 micro usb kablova i od toga samo 2 original sonya lako dovedu Xperiu z1 do 100%, dok se ostala 3 jako muče, uključeni u struju.
kyz0 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na