|
![]() |
#9811 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Jebiga sranja se događaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9812 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Ma da, LOL mora da je ljubomora! Ne čudi obzirom da su Nissan i Renault ista grupa, ali fakat nemrem zamislit kak netko može uživat u Cliu dok sluša lažan zvuk nečeg ala GT-R... Da je obratno bar bi se mogel smijat kad bi mi zvučal GT-R ko Yugo 45, pogotovo s izbušenim spuhom! ![]()
![]() |
#9813 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Sad si jos i ljut kaj ti nemas sustav u autu mijenjanja zvuka ![]() U hondi civic 9gen su isli dizajnirat airbox da se "sportski" cuje isto kao jer je auto "pretih" sto je po meni isto debilizam al ajde puno manje nego ovo. Mogli su napraviti aftermarket dio pa si kupis ak oces "sportski"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9814 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Btw. M5 ovaj zadnji ima zvuk auspuha a V10 je imal zvuk motora koji se cuje i u autu i to bez zvucnika. Nemre ni imat kad se ne vrti ko V10. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 15.02.2014. u 18:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9815 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9816 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
![]() to ima rs zvučnik,jel tako? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9817 |
PC Ekspert
|
![]() |
#9818 |
Banned
|
Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 15.02.2014. u 23:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9820 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Odvratan mi je ovaj umjetni auspuh prdilica zvuk na A45. To mogu slozit i ja doma sa bušilicom i svrdlom pa i na dizlu. ![]() Nikad nece biti dobrog zvuka od 4 cilindra... Kad V8-ica "prdi" barem znas da pol toga dolazi iz motora. Tj. barem ja imam osjecaj da vecinu zvuka proizvodi motor. Zato su mi u prvom redu najbolji svi oni big/small block americki muscleovi pa Maseratiji pa AMGovi pa Audi RSovi... Od ovih normalnijih autiju koji ne kostaju trilijun novaca. Uzivo samo snisam cuo Maseratija. ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 16.02.2014. u 00:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9821 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9822 | |
Banned
|
Citiraj:
Sta se tice V8 volio san prije vise te muscle, pa san prirasta to sranje, sad samo flat plane V8, pogotovo Ferkan. A šta se tiče AMGa, pogledaj malo na papiru taj A45 pa reci da je los, samo je 0.2 losiji od 63 brace (CLS npr). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9823 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Joooooj nisam reko da je auto sranje. Auto mi je prezakon i stoji mi na listi onih koje cu kupit kad mi Bill Gates ostavi pare. Reko sam da je zvuk sranje i pri tome cu ostat. Ne mozes stvorit dubinu iz 4 cilindra, a zvuk je skroz umjetan. Ovo sta su oni napravili rade i vlasnici Civica koje sretnem na svakom semaforu prije nego sto odprde dalje. Moze se itekako lijep zvuk dobit od 4 cilindra, al glumit da si uz veliku bracu koji imaju dvaput vise mi je bezveze. Osobno ne podnosim to kad ga razvrte do trilijun rpm da napravi neki zvuk koji brzo nestane i onda se dalje cuje samo kak se taj mali motoric vrti. Ne mora mi auto uopce biti glasan da bi dobro zvucao. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 16.02.2014. u 05:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9824 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Kad već o A klasi pričamo...meni taj auto još uvijek ne izgleda kao Mercedes iako ih je već dosta na cestama i ne mogu ga prihvatiti kao Mercedesa. Svaki put kad ga vidim iz daleka u glavi mi se stvori Citroen ili Peugeot. Kao nekakav podvaljeni sin Mercedesu. Njegov je, ali liči na poštara ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 16.02.2014. u 10:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9825 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
Meni inače V8/12 AMG-i imaju super zvuk, ali ovo s A45 je čisti BS.
Nissan GT-R Black Edition Zadnje izmijenjeno od: ozren. 16.02.2014. u 15:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9827 |
PC Ekspert
|
Baš tak! Ivona, čiji Evek iskonski prducka, grglja i puca, kad je ovo čula je rekla "Kaj je na ovom autu nekaj strgano? Svi ti zvukovi nisu kak treba, niti prate kaj se dešava u motoru! I to je AMG? Pa koji je njima vrag, to je totalno van karaktera!"
![]() |
#9828 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#9829 |
Premium
|
Kupuje se autić za nekakvih € 2.500, koji bi godišnje vozio nekakvih +-10.000 km uvrh glave, kratke do srednje relacije. U izbor je ušao Clio benzinac (najvjerojatnije 1.2), što zbog budžeta, što zbog ostatka računice tipa potrošnja benzina/dizela, dostupnost i cijena dijelova, itd... Vidim može se nać 2002. bez nekih većih problema, a možda i 2003. godina. Može i drugi prijedlozi, naravno! Što se tiče Clia: Ono kaj me zanima je na kaj pripazit kod kupnje? Znam da je dosta generalno pitanje, ali zanima me sve. Može i par riječi o velikim/malim servisima, cijenama, itd... Volio bih čuti i vlasnike, kao i bivše vlasnike istog. ![]()
![]() |
#9830 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9831 |
Premium
|
Stilo također igra (super prijedlog ovak na prvu), ali Punta ne bih. Imao sam par komada u familiji (benzinci) i jednostavno to nije to što se tiče svega osim motora. Auto ko sa trake ni ne očekujem, jebiga, o kojem god da se radi to je ipak 12 godina na grbi. Automehaničar će ić s menom naravno i za početak ga odfurat na dijagnostiku.
![]() |
#9832 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Clio, ovisi di se voziš i kako se voziš ali uzmi ili 1.2 16v ili 1.6 16v. Ako ti je noga nešto teža onda će ti 1.2 trošiti ko 1.6, a ne idu ni približno isto. Mane: Plastičan je naprijed i ako je ikad bio u kakvom sudaru, čak i manjem to nikad ne možeš dovest u red. Mjenjač zna biti tvrdoglav kad je hladno(prvih 10 metara). Zna bobina zezat ali to je vrlo vjerojatno promijenjeno. Senzor radilice oće krepat svake 3-4 godine. Ništa skupo. Osluškuj prednji kraj jel kaj lupa, obično zna krajnik. Drugo mi niš ne pada na pamet, prevencije radi odma promjeni sve tekućine, remenje i miran si duže vremena. Cijene su ti sad jako relativne, i slabo se auti prodaju. Slobodno gledaj 200-300 eura skuplje. Ovo bi bilo zgodno, naravno ako ima račune od toga što se radilo. http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-10695129 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9833 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Kolega je imao nerješiv problem sa ABS senzorom na prednjem desnom pa pripazi na to. Ne znam kako se to provjerava, ali mehaničari znaju. Provjeri kako se hauba zatvara jer to zna otići ap dobiješ iznenađenje u vožnji. Bratić bi imao veselje da nije imao krovni nosač (hauba je stala na njemu pa nije razbila šajbu). Obavezno provjeri prostor motora ventilacije. Tu možeš vidjeti ako je plivao auto. Imaju nekakav glupi čep i zna se zaštopati i pustiti slivne vode u kabinu, kroz ventilaciju. Moj akumulator je malo slab, ali auto pali od prve u bilo koje doba. Ljeto ili zima, nije problem. Ako ti ne upali odmah, onda nešto gadno ne valja ![]() Nisam mehaničar pa sam, možda nešto krivo imenovao ili pridodao preveliku važnju problemu, ali auto je jeftin za standardno održavanje. Kd nešto ode, postaje skup. Ukupao sam 5k kuna, nakon kupnje, ali sam skinuo cijenu za tu svotu i zadovoljan sam kupnjom i autom. Nakon tih prvih popravaka, samo dolijevam ulje, mijenjam filtere i ostale sitnarije. Koelga i bratić su imali puno više problema, a jedina razlika je u motoru. Moj 8v, stara kornjača, a njihov 16v zec. Razlika je zamjetna u snazi, ali i u cijeni održavanja. Ako sam puno pogriješio, molim ispravak. Mislim da Jopis zna puno više ![]() btw, ovaj iz oglasa izgleda lijepo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9834 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Vidim da me se proziva ![]() Moja preporuka ako nisi divljaner i ne treba ti za previše vangradske vožnje uzet običnog 1.2 8v 60ks jer je ideala za održavat i neproblematičan autić skroz. 16 ventilci vole više okretaje, osjetno bolje idu, i što je najbolje svi troše u 0.5L razlike (1.2 16v, 1.4 16v i 1.6 16v), samo je razlika u cijeni osiguranja zbog snage (75ks, 98ks i 107ks), te kako je d1vry rekao, u cijeni održavanja, koja je solidno veća kod 16ventilaca. Sve drugo je već rečeno - plastični od naprijed, tako da se svako dofarbavanje i mrdanje lako vidi. Pogotovo na crvenima, kojih je bilo bar 50% u cjelokupnoj prodaji ![]() S tehničke strane su odlični jer nemaju nikakav kompliciran ovjes, tako da je sve jednostavno za zamijenit i nije skupo. Što se tiče fiata, ja kao netko ko je imao cca 20 komada ti kažem, bježi od toga ![]() Stvarno onako na prvu gledajući, mali autić do 2.5k €, a da je mlađi od 2000.e, i nema baš nekog boljeg picka od clia gledajući kao cjelinu što se može dobit po pitanju omjera uloženo dobiveno. Najveća prednost mu je što nerijetko uleti na oglasnik auto od prvog vlasnika sa manje od 100.000km prijeđenih, za takvog ti se isplati dati i parsto € više ![]()
![]() |
#9835 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9836 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Clio 1.2 8v nepoderiv! Ne ide s mjesta, na autoputu ne voli iznad 120-130km/h (idealno stotka ![]() Veliki servis sa rukama i dijelovima 1500kn, redovni godišnji sa sva 4 filtera (klima aktivni ugljen, zrak, ulje, gorivo) i uljem 400kn, a tako je jednostavno da se i doma odradi. Imam ga 2 i pol godine, sad ima ukupno 4,5god i 45tkm na satu. Za veliki servis znam od kolege koji ima isti kao moj. Svjećice 20kn/kom po katalogu. Kvarova nikakvih, točim i vozim već skoro 30tkm uglavnom vožnje po ZG-u i par izleta godišnje na more i sl. Potrošnja po gradu 7.0-7.3 ljeti, 7.8 kad je vani u minusu.
![]() |
#9837 |
Premium
|
Btw, borny, maglenke su super. Malo smo morali kemijati po autu, ali rade. Možda nemamo istog, ali moj ide s mjesta. Ne baš brzo, ali ide ![]() ![]()
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. ![]() Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6 Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 16.02.2014. u 20:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9838 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Zadnja dva dana vozim Volva C70, 2.4 sa pet cilindra iz 08. Skroz opremljen, koza, xenon itd. Auto je silky smooth, ne cuje se skoro nist, salta se ko diesel i ko stvoren za lagani cruising. Danas na kupanje bez krova i vjetar ne smeta ni iznad 100, bar naprijed. Nebi nikad kupil takav auto ali dobro je i to probat.. 7.8-8 trosi moj Suzuki po gradu sa 120ks ali bez stiskanja i tak se vozim cijelu zimu. Ak se stisce ode i preko 9 ali nema potrebe.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9839 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9840 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Ne vidim ništa opasno u ovom videu JER lik cijelo vrijeme vozi ravno. Moja pretpostavka je da je na autoputu ili barem brzoj cesti. Ubrzavao je par sekundi i spustio se na putnu brzinu. Evo po meni ovo je totalno bezopasno. Naravno da ne odobravam ako je bila vožnja po gužvi ili gradu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|