Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.01.2014., 10:18   #6451
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Doživljaj 3D-a ovisi o puno stvari.
Moraš biti ispred TV, a ne pod kutem, moraš imati savršen vid...
Nisam ni ja bio neki fan dok nisam Real3D probao.
Nije ga loše imati, pa pogledati koji film tako.

Zaobiđi aktivni 3D i drži se pasivnog. Većina TV-a danas i ima samo pasivni.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 10:20   #6452
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Da, upravo to što kažeš.. Ako već netko i želi uzet TV sa 3D-om onda ok.. Pored "običnog" prikaza može ponekad pogledati i 3D film, pa eto, jedna dodatna opcija koju može koristiti i ne mora.. Ali eto, svoje mišljenje sam rekao
Staro 31.01.2014., 10:50   #6453
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Slažem se s većinom što se tiče 3D-a, iskreno mi je puno veći užitak pogledati kvalitetno sripani mkv ili blue-ray u 2D nego isti materijal u 3D. Problem 3D-a je što vi ne gledate zapravo 1080p nego 540 linija tako da je taj manjak oštrine itekako vidljiv i netreniranom oku.

No, npr. sinoć sam odgledao Metallica Through The Never koncert/film u 3D-u i ostao naprosto oduševljen, ovaj nedostatak oštrine se valjda kompenzirao kroz stvarno jedno novo i drukčije iskustvo gledanja koncerta. Iskreno ne bi se bunio da i ostali izvođači počnu pratiti taj trend . Mislim da je to najbliže što se možete približiti live osjećaju koncerta...
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 11:20   #6454
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Gledanje u mrklom mraku svakako za oci nije optimalno.
Bias lightning je marketinška pizdarija. Ako ju pušiš. Slobodno i dalje.

Gledanje u mrklom mraku je jedini način za pravilnim i immersive načinom gledanja filmova. Sve ostalo su neke osobne fiks ideje. Ako tebe glava počne boliti nakon gledanja filma u takvom okruženju. Imaš problem. See a doctor. I oči boli briga.
  Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 11:26   #6455
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

@ Mad_Duke - Ima Rista pravo.. Ne vidim smisla pričati o tome što je zdravo a što nije zdravo kada je u pitanju tehnologija.. Jer budimo na trenutak realni, NIŠTA to nije prirodno, sjedenje po cijele dane pred PC-em, gledanje u svjetlost/ekran, igranje igara, itd itd itd..

Tako da, ako nekog počne boliti glava od gledanja u mrklom mraku, od igranja igara, od ovog ili onog, nije problem u njemu, već u tome što organizam na jedan način pokušava reći da mu nešto smeta.. A mi to lagano ignoriramo.. Ja prvi..

Ali što je tu je, takav je današnji život.. I da stvarno želiš otići živjeti u šumu, brzo bi te našli i proglasili ludim.. Toliko o tome..

Sorry na OT, očekujem napad nuklearnim oružjem, ali ako barem malo promislite, vidjet ćete da sam u pravu..
Staro 31.01.2014., 12:11   #6456
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Lcd u polumraku mora posegnuti za nekim trikovima. Da bi prikaz crne kod nekih scena u sjeni ili polumraku ostao koliko toliko prihvatljiv elektronika potamni komplet kadar, rezultat je nešto slično kao na ovoj slici
http://upload.slike.com/slike/2014/0...x-DSC01055.JPG
Inače kod prikaza sd signala lcd sony je u usporedbi sa ovim philips crt-om totalni gubitnik

Općenito bi se moglo reći da se lcd/led i plasma telkaći teško nose sa crt tehnologijom kod prikaza sd sadržaja. Na slici pany plasma osim što slika nije tako detaljna kao na crt televizoru (što se najbolji vidi u kadru na vlasima kose, borama na nečijem licu, crt televizor prikazuje puno više "bora") svijetlina slike plasme nije u stanju pratiti svjetlinu crt televizora
http://upload.slike.com/slike/2014/0...x-DSC01121.JPG

Tanki ekrani dakako nemaju problema sa geometrijom, disanjem slike i sličnim crt karifekama

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 31.01.2014. u 12:28.
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 17:13   #6457
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Bias lightning je marketinška pizdarija. Ako ju pušiš. Slobodno i dalje.

Gledanje u mrklom mraku je jedini način za pravilnim i immersive načinom gledanja filmova. Sve ostalo su neke osobne fiks ideje. Ako tebe glava počne boliti nakon gledanja filma u takvom okruženju. Imaš problem. See a doctor. I oči boli briga.
Haha, hajde objasni na koji nacin je bias lighting marketinska pizdarija? Pretpostavljam da ti je onda i nasvirana svjetlina "immersive".
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 23:01   #6458
Mad_Duke
Guest

@Omerta

Prirodno si ostaviš u "narodnim lijekovima" i sličnim glupostima. Da su ti preci živjeli prirodno, najvjerojatnije ne bi bio živ

Isto tako, prirodnije je kenjati na čučavcu doma nego na WC-u pa nisam nikad bio kod nekog doma da ima dotični.

Citiraj:
Haha, hajde objasni na koji nacin je bias lighting marketinska pizdarija? Pretpostavljam da ti je onda i nasvirana svjetlina "immersive".
Joj, vidi kako blješći u bojama Woow. Tako dobro izgleda. Idem buljiti u zid dok gledam film
  Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 23:09   #6459
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Komunikacija ti je stvarno na niskoj razini..

Ajde još nabaci onu svoju fotku facepalm-a i bit će super..
Staro 31.01.2014., 23:19   #6460
Mad_Duke
Guest

Razina komunikacije je spuštena na nivo ambilighta i njegove veze sa riječi "tehnologija".
  Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 23:49   #6461
KrunoSTc
Owner

KrunoSTc's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Imam panasonic p42st50e,,,te si mislim uzeti ove aktivne 3d naočale. Što mogu očekivati?
ako netko ima iskustva, neka mi napiše...hvala

http://www.ebay.com/itm/251383315624...84.m1423.l2649

Sintron 3d active glasses...
KrunoSTc je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2014., 08:25   #6462
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Razina komunikacije je spuštena na nivo ambilighta i njegove veze sa riječi "tehnologija".
Inače cijenim tvoje mišljenje i tvoji postovi su obično jedni od kvalitetnijih na ovom forumu, ali da li imaš Ambilight ili si ga koristio? Nisi.

Zato prestani govoriti o nečemu o čemu imaš svoj sud zasnovan samo na pretpostavkama. I ja sam mislio da je Ambilight glupost dok nisam vidio.

Kažem da na LCDu kod staraca pet godina gledam Ambilight i da je stvar jednostavno dobra i da mi fali na mojoj VT-ici. Dapače, kada sam kupovao telku, jedini LCDovi koji su ulazili u obzir su bili F8000 i Philips serija 8008 (i to jedino zbog Ambilighta).
Garro je online   Reply With Quote
Staro 01.02.2014., 08:59   #6463
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Mani također potpuni mrak najbolje paše. Nekada kino dvorane nisu bile tako dobro izolirane od vanjskog svjetla i uvijek bi me ispizdilo kada bi netko kasnio te bi se zbog njega otvarala vrata. Ulazak svjetla mi je bio bljak. Također i u kućnim uvjetima slika je najbolja u potpunom mraku. U tim uvjetima gledam samo filmove kada sam i najzahtjevniji. Za TV program više manje, može svakako. Pozadinsko ili bilo koje drugo osvjetljenje mi samo smeta.
Mladenxy je online   Reply With Quote
Staro 01.02.2014., 10:02   #6464
Garro
Premium
Moj komp

Jesi li svjestan da si usporedio ulazak zakašnjelog gledatelja u kinodvoranu sa pozadinskim osvjetljenjem?

I jesi li isprobao Ambilight?
Staro 01.02.2014., 10:28   #6465
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Odgledao više filmova u 3D-u kod frenda na philipsu. I meni osobno taj ambilight samo smeta. Također više volim da je sve u potpunom mraku.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2014., 10:58   #6466
Garro
Premium
Moj komp

Ovako već može, vidio si Ambilight, nije ti se svidio i to je ok. Nismo svi isti.

Ali objašnjavati da nešto ne valja, a da to nisi vidio mi je bedasto.
Staro 01.02.2014., 10:59   #6467
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Jesi li svjestan da si usporedio ulazak zakašnjelog gledatelja u kinodvoranu sa pozadinskim osvjetljenjem?

I jesi li isprobao Ambilight?
Nisi ti mene shvatio jer ja to nisam direktno usporedio. I da, imao sam prilike isprobati i samo mi smeta.
Mladenxy je online   Reply With Quote
Staro 01.02.2014., 11:11   #6468
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Kada sam ljetos u stan sa bratom dofurao philipsa 42pfl6007 nakon jednodnevnog isprobavanja rekao sam bratu, nosi ti to lijepo doma,brat ti poklanja tv.
On je rekao, pa u čemu je problem, lijepi je, evo ima čak i lampe koje svijetle..
Sreća živa da sam ga uspio zamjenit za pany 42st60 pa je buraz osto bez poklona.
Šalu na stranu, ja isto volim kada uz tv u blizini postoji barem malo nekog drugog svjetla (koje naravno nije dominantno),nekak se lagodnije osjećam. Stoga smatram da taj philips-ov ambilight ok stvar.
Staro 01.02.2014., 11:11   #6469
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Joj, vidi kako blješći u bojama Woow. Tako dobro izgleda. Idem buljiti u zid dok gledam film
Kojim bojama? Ucini si uslugu i pogledaj malo link koji je Gabre stavio. Mislim da se podrazumjeva da pod bias lighting mislim na 6500k osvjetljenje. Idealno bi to bilo sa 10% svjetline TV-a i sto neutralnijom bojom zida.
Staro 01.02.2014., 11:15   #6470
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Ja pak gledam filmove/serije u mraku.. Ali dok sam za PC-em i igram/surfam onda mi mora biti neko svjetlo.. Nalazi se iza mene, kraj kreveta, ali također nije dominantno, već dapače, jedva da osvjetljava taj kut iza.. No i to malo svjetla je točno dovoljno da ubije mrak dok gledam u ekran..
Staro 02.02.2014., 00:49   #6471
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Inače cijenim tvoje mišljenje i tvoji postovi su obično jedni od kvalitetnijih na ovom forumu, ali da li imaš Ambilight ili si ga koristio? Nisi.

Zato prestani govoriti o nečemu o čemu imaš svoj sud zasnovan samo na pretpostavkama. I ja sam mislio da je Ambilight glupost dok nisam vidio.
Ambilight proban od prvih i preskupih modela koji su izašli prije sada već dosta godina. 50" kod familije se vrti od tada. Točan model, ne znam. Bljak mi je od prvog trenutka kad sam ga vidio.
  Reply With Quote
Staro 02.02.2014., 04:11   #6472
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
mad duke - postovi su ti kriminal, nameces svoje misljenje.

bias light je provjereno dobra stvar za oci, za percepciju boja na ekranu, manji zamor, itd itd.
ja ne zagovaram philips ambilight, osobno mi je to malo presareno, ali jedna lampa iza ekrana, je pun pogodak.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2014., 09:49   #6473
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
A čuj, kak vi mislite da Duke nameće svoje mišljenje, tak ja mogu mislit da vi koji ste za tu tehnologiju, namećete svoje. Ja mogu reć da to fensi izgleda, guba je za vidit kad ti dođu gosti, ali gledanje filmova sa pozadinskim osvjetljenjem mi je iritantno da ne može bit iritantnije. Može to bit dobro za oči koliko god hoćeš al ja ću gledat filmove bez toga. Jer jednostavno smeta mom pojmu uživanja u filmu. Naravno, ko to voli, nek si stavlja lampe di god hoće, hebe mi se, radi to kod sebe doma, ne kod mene.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2014., 10:27   #6474
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
radi to kod sebe doma, ne kod mene.
wtf

Ocito je da vecina koji su protiv bias lightinga ili ne znaju sto je, s obzirom da se spominje philips ambilight, ili nisu nikad probali pravi setup. Svatko gleda kako mu odgovara, jel, ali utjece li bias lighting drasticno na percepciju kontrasta, nije stvar misljenja.
Staro 02.02.2014., 10:42   #6475
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
mad duke - postovi su ti kriminal, nameces svoje misljenje.

bias light je provjereno dobra stvar za oci, za percepciju boja na ekranu, manji zamor, itd itd.
ja ne zagovaram philips ambilight, osobno mi je to malo presareno, ali jedna lampa iza ekrana, je pun pogodak.
Citiraj:
wtf

Ocito je da vecina koji su protiv bias lightinga ili ne znaju sto je, s obzirom da se spominje philips ambilight, ili nisu nikad probali pravi setup. Svatko gleda kako mu odgovara, jel, ali utjece li bias lighting drasticno na percepciju kontrasta, nije stvar misljenja.
Ja kažem, kriminalno ogavna stvar. Evo, sa vrha glave jedan film koji ne bi mogao gledati sa bilo kakvim pozadinskim lightom. Zid iza TV-a mi je namjerno pofarban (kompromis) tamno crveno. Da je bilo do mene, bio bi pitch black. Nego, taj film je Sin City. Gledati sa bilo kakvom rasvjetom iza meni jednostavno ubija izgled filma. Nije mi to radni monitor da dok pikam po nečem za posao da mi dobro dođe. To je plazma za gledanje filmova i dok se gleda nešto u HD-u ili čak neka serija (tipa Breaking Bad dok je išao) imam rolete, imam svjetlo. Bogme ću pogledati u mraku, a ne sa nekim tu kvazi glupostima.
  Reply With Quote
Staro 02.02.2014., 10:48   #6476
Garro
Premium
Moj komp

Nemam ništa protiv onih koji su to isprobali i ne sviđa im se. To je ok, o ukusima se ne raspravlja.

Nego, ima li negdje za kupiti gotov setup sa bijelim LEDicama da se upiknu u USB port na telki? Vidio sam to negdje, ali ne mogu sada naći gdje. Zanima me koliko je takvo bias osvjetljenje bolje/lošije od Ambilighta.
Staro 02.02.2014., 10:59   #6477
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Ja kažem, kriminalno ogavna stvar. Evo, sa vrha glave jedan film koji ne bi mogao gledati sa bilo kakvim pozadinskim lightom. Zid iza TV-a mi je namjerno pofarban (kompromis) tamno crveno. Da je bilo do mene, bio bi pitch black. Nego, taj film je Sin City. Gledati sa bilo kakvom rasvjetom iza meni jednostavno ubija izgled filma. Nije mi to radni monitor da dok pikam po nečem za posao da mi dobro dođe. To je plazma za gledanje filmova i dok se gleda nešto u HD-u ili čak neka serija (tipa Breaking Bad dok je išao) imam rolete, imam svjetlo. Bogme ću pogledati u mraku, a ne sa nekim tu kvazi glupostima.
Sasvim je nebitno hoces li ti gledati film u mrklom mraku ili kako god drugo zelis. Bias lighting je spomenut u kontekstu znatno poboljsane percepcije kontrasta/dubine crne boje koja je ocita boljka LCD panela. Da bias lighting tu igra veliku ulogu je cinjenica. Jos uvijek nisi objasnio razlog zbog cega je to "marketinska pizdarija" osim sto se tebi ne svidja. Vjerojatno zato jer to nema smisla.

Citiraj:
Nemam ništa protiv onih koji su to isprobali i ne sviđa im se. To je ok, o ukusima se ne raspravlja.

Nego, ima li negdje za kupiti gotov setup sa bijelim LEDicama da se upiknu u USB port na telki? Vidio sam to negdje, ali ne mogu sada naći gdje. Zanima me koliko je takvo bias osvjetljenje bolje/lošije od Ambilighta.
Mislim da ima toga ali skeptican sam prema temperaturi boja svih tih "6500K" LED kitova. To vecinom u praksi bude daleko preplavo.
Staro 02.02.2014., 15:45   #6478
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Kad si spomenuo SinCity, kakvu telku imas?
To je valjda najgori film za ekran, tamno stalno, veliki kontrast, i ako nemas vrhunsku Kuro plazmu, onda ovo tvoje blebetanje pada u vodu jer inace taj film izgleda za K. Na prosjecnom panelu.

A pogotovo ga gledati u mrklom mraku.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2014., 08:04   #6479
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp

MeanBoss's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
ajmo ljudi..trebam prijedlog za tv..od 4500 do max 6000k kn! 107 cm minimum...smart,i nekako preferiram plazmu!? ima li ideja?

malo sam gledao...imam malu trilemu između ovih modela:

Panasonic Tx-P42St50E

Samsung PS51F5000

Philips 46PFL4908H

nisam baš ljubitelj philipsa...ali 117cm...i cijena od 4700kn me nekako privlače,iako sam puno bliži Panasonicu..može pomoć ?

Zadnje izmijenjeno od: MeanBoss. 06.02.2014. u 17:39.
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2014., 17:59   #6480
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

p42st50e je model 2012. Nadam se da je nisi našao u nekom dućanu gdje je dan-noć radila kao izložbeni primjerak 2 godine
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na