|
![]() |
#181 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Ako se originalni G5/macpro usporedi s bilo kojim picekom, nekako mi se čini da je picek inferiorniji po svemu. Ne kažem da se na PC-u ne može postići nešto slično, ali ćeš se puno preznojiti da bi dobio nešto kao ovo. Tako je, bitno je kakvo je kućište, ali kako ne uspoređujemo kućišta koja su u slobodnoj prodaji (tj. mac kućište nije u slobodnoj prodaji), nema smisla išta dalje reći. Čoeče, počeo sam sam sebi zvučat ko da obožavam ovu jabučicu, a daleko je od toga... EDIT: mislio sam isključivo na kućišta, da ne bi dušebrižnici sad napali oko hardwarea...
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 04.02.2014. u 10:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Imaš zatvoren sustav? Možeš složiti što želiš - pogledaj sve takve zatvorene sustave. Imaš otvoren sustav? Moraš definirati standard kojem se drugi moraju prikloniti i raditi po tome. kako Mac izgleda iznutra? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Avocado
|
Nisam htio potencirati daljnju raspravu o kućištima. Osvrnuo sam se na kvalitetu materijala, bez upliva dizajnerskih gluposti dok me niste uhvatili za nos, ali očito je samo meni to bitno.
![]() |
#184 |
Premium
|
![]() |
#185 |
Avocado
|
Ne razumijem, valjda sam prost i zatucan kad ne razumijem polovična pitanja. EDIT: kvaliteta materijala: Neću kupovati drek od kućišta koji se uvija. Drugim riječima, da mac nema takva kućišta kakva ima u ovoj temi me ne bi niti bilo jer bi ih prezirao na svim nivoima. Ovako su mi po nekim stvarima bar nijansu ispred ostalih, a meni su te stvari bitne: kvaliteta izrade kućišta i hlađenja.
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 04.02.2014. u 10:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#187 |
Avocado
|
Toronja se očitovao po tom pitanju. Voli čitat i jest kokice. Ne tipkaj bezveze, ja sam nabrijani pisijaš i ljubitelj sam aluminija. Šta ćemo sad, imam konflikt u sebi, mora da ti je teško zbog toga.
![]() |
#188 | |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Premium
|
Citiraj:
99% korisnika nema blagog pojma kakvo im je kućište iz jednostavnog razloga: računalo je alat koji obavlja servis, ne dizajnerski produkt. Na stranu što ni Mac rješenja nekad nisu savršena, dapače. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#190 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Nema smisla pisati u ime drugih što mi to volimo kod proizvoda i zašto. Debilno. Računalo je i dizajnerski produkt, itekako.
![]() |
![]() |
#191 |
Premium
|
![]() |
#192 |
Guest
|
Još nisam čuo da je Macbook spasio nekome život ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Premium
|
Citiraj:
2:35 ![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Premium
|
![]() |
#195 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ne znam zašto svaka tema koja se Maca dotikavlje mora prerasti u prepucavanja, i u ovoj temi najmanje je odgovora na upit iz prvog posta, a najviše MAC vs PC/OSX vs Win sranja ![]()
![]() |
![]() |
#196 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ukratko, presmijesno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Premium
|
točno to, smiješno mi je kako se javljaju pojedinci sa postovima tipa "koristite ono što vam paše, rasprava nema smisla", a odma ga svi napali da uzme pc i ne baca lovu...
![]() |
#198 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() http://www.apcom.hr/nasipartneri.html
![]() |
![]() |
#199 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Premium
|
znam, želja mi je bila da se pogleda cijeli video ![]() ![]() apple fanboi
![]() |
#201 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Upit: Postovani, mozete li mi reci cijenu baterije za MBP (SN xxxxxxxxx) i rok isporuke (MBP je u jamstvu) Hvala Odgovor: Postovani, hvala na upitu ali ne prodajemo samo bateriju, cijena je 1400 (tu negdi) s zamjenom ( ![]() ![]() To je bio odgovor iz iStyle, MBP je kupljen vanka, ali garancija je teska nula. Mene ne zanima jer nije moj, ali mislin da su po tom pitanju teska katastrofa s lokalnim serifima i poluznalcima. PS je li ima ko kakvu semu za nabavku Apple dijelova ali da nisu iz iStyle jer me zele oderat (85W MagSafe cca 700 HRK) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Osobno imam iPod touch 4. gen, i pred istek garancije crkao je i odnio sam ga u jedan od resellera u Zagrebu (cvjetni) gdje su mi rekli nista bez racuna, ja kazem nemam racuna jer je narucen online, provjerite na njihovom siteu, jos je pod garancijom. Nista lik ne popusta. Nakon cega sam prekopao cijeli support da bi naletio na sekciju malim slovima napisanu za reprintanje racuna za kupljene proizvode (trebalo mi je nekih sat vremena klikanja po apelovoj stranici i guglanja), nakon cega sam spremio racun u pdf na mob i odnio ipod nazad u cvjetni. Lik je tada morao zvati sefa prodaje koji je buljio u taj racun ko tele u sarena vrata nekih pola sata i onda rekao da mu prosljedim racun na email i zaprimio ipod na servis. Nakon tjedan dana ipod je uredno zamijenjen novim novcatim modelom. ebay, bez ambalaze iz kine, 50$ gledao sam za bateriju za MBP (dok sam jos imao MBP), iz tvornice, zagubljena ambalaza, prodaje se na ebay 10 puta jeftinije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
No vidim sve vrli poznavatelji od ovih grlatih i glasnih, samo su sramezljivi pa se nece javiti da nam rasvjetle kako to super funkcionira.
![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Dosli i zamenili grafu ![]()
![]() |
![]() |
#205 | |
Premium
|
Citiraj:
Covjeku bih pomogao ali na zalost ne mogu. Nikako. Samo jednom sam imao problem sa macom, a bio sam tada na putu. Drzava u kojoj sam bio imala je sluzbeni apple store gdje su mi u roku od dvije minute ponudili novi mac iako se moj mogao popraviti. No kako sam morao ici pitao sam za mogucnost zamjene za novi i bez pogovora isti dobio. Naravno, kod nas su ovakve stvari pusti snovi i bajke. No tu je najmanje apple kriv. A na zalost nije tako sam kod apple proizvoda, vec i kod drugih. iStyle je uzasan (po pricama mojih kolega), ali opet odlican ako se usporedi sa prijasnjim apcomom. Ali nedavno sam preko ovog foruma prodao iPad koji je imao gresku na ekranu. Ja istu nisam skuzio. Kupac naravno je. Ponudio sam povratak novaca, ali kupac je odlucio isti pokusat zamjenit u iStyleu jer je iPad bio pod garancijom. Nisu mu stvarali nikakve probleme, dapace. Mene je ta situacija iskreno iznenadila, jer iz vise prica sam cuo dosta loseg o iStyleu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ja imam 2/2 dobra iskustva sa iStyleom. prvo je isto defektan ekran na iPadu, dobio novi bez problema u kratkom roku (3-4 dana, kratko s obzirom da moraju cekat odobrenje i dobit novi uredaj od Applea). drugo je mojom greskom strgana tipka na macbooku koji je kupljen vani, dosao u ducan u nadi da cu uopce moci to srediti nekako makar platio parsto kuna servis, da bi mi na kraju covjek sredio to za dzabe, nije htio ni za kavu uzet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
REDMOND, WASHINGTON (The Borowitz Report)—Bill Gates’s first day at work in the newly created role of technology adviser got off to a rocky start yesterday as the Microsoft founder struggled for hours to install the Windows 8.1 upgrade. The installation hit a snag early on, sources said, when Mr. Gates repeatedly received an error message informing him that his PC ran into a problem that it could not handle and needed to restart. After failing to install the upgrade by lunchtime, Mr. Gates summoned the new Microsoft C.E.O. Satya Nadella, who attempted to help him with the installation, but with no success. While the two men worked behind closed doors, one source described the situation as “tense.” “Bill is usually a pretty calm guy, so it was weird to hear some of that language coming out of his mouth,” the source said. A Microsoft spokesman said only that Mr. Gates’s first day in his new job had been “a learning experience” and that, for the immediate future, he would go back to running Windows 7. ![]() ![]() Izvor: http://www.newyorker.com/online/blog...indows-81.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
@Bubba - iStyleovci ti mogu doći doma i servisirati komp, ako ga ne poprave ne znam kakav je postupak i u koliko dana, mislim da nekad ponude zamjenski ili iznajmljivanje ovisno o dogovoru. iStyle, doduše, nije Apple. Ja sam imao iskustvo sa garancijom na dva iPada. Jednom sam reklamirao iPad 2, 2 tjedna prije kraja garancije (jako blag burn-in slike kada bi staticno stajala na ekranu par minuta), zamijenjen je u roku od tjedan dana. Drugi put sam reklamirao iPad Air i tu sam prošao kroz dvije reklamacije, sve kroz dva dana - prva dva uređaja su imala zrno prašine ispod stakla - jedno je bilo veličine 2-3 pixela, drugo je bilo veličine 1-2 pixela. S tim da sam drugog "sa greškom" (isto to zrnce prašine na drugom mjestu) dobio na par dana kako više nisu imali tih modela i njega su mi nevoljko dali jer im Apple ne dozvoljava izdavanje takve robe. U isto vrijeme kad sam i ja bio tamo, došao je čovjek sa jednim mrtvim pixelom (2048x1536 rezolucija na 9.7" ekranu od 3.1mil pixela) i odmah su mu zamijenili. Pitao sam dal bi tako mijenjali i da pixel rikne nakon mjesec dana, rekli su da naravno. A sad odi probaj zamjenit 27" 1080p ekran non-Apple sa jednim mrtvim pixelom koji se vidi iz aviona. Iako su leakane neke specifikacije zamjene prije 4 godine, pogotovo vani se u dogovoru sa "Apple Geniusima" svašta može riješit. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 06.02.2014. u 20:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Moze ti doc i Baja popravit komp, on je pita za on_site podrsku kakvu dell i ostali profi nude, znaci nesto ne valja ekipa je tu kod tebe u Glavini Donjoj mjenja ECC RAM, kužiš? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|