Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2014., 10:31   #181
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
U čemu je fora s kvalitetom aluminija?
Bitno je kakvo je kućište, materijal je nebitan.
Primjerice, aluminij kod Lian Lia može sisat kitu ovom na macu (debljina, čvrstoća, robusnost)

Ako se originalni G5/macpro usporedi s bilo kojim picekom, nekako mi se čini da je picek inferiorniji po svemu. Ne kažem da se na PC-u ne može postići nešto slično, ali ćeš se puno preznojiti da bi dobio nešto kao ovo.

Tako je, bitno je kakvo je kućište, ali kako ne uspoređujemo kućišta koja su u slobodnoj prodaji (tj. mac kućište nije u slobodnoj prodaji), nema smisla išta dalje reći.

Čoeče, počeo sam sam sebi zvučat ko da obožavam ovu jabučicu, a daleko je od toga...

EDIT: mislio sam isključivo na kućišta, da ne bi dušebrižnici sad napali oko hardwarea...

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 04.02.2014. u 10:36.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2014., 10:35   #182
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ne kažem da se na PC-u ne može postići nešto slično, ali ćeš se puno preznojiti da bi dobio nešto kao ovo.
Opet se brkaju kruške i jabuke.

Imaš zatvoren sustav? Možeš složiti što želiš - pogledaj sve takve zatvorene sustave.
Imaš otvoren sustav? Moraš definirati standard kojem se drugi moraju prikloniti i raditi po tome.

kako Mac izgleda iznutra? Pa koga to briga?!? Imam milijun boljih primjera zatvorenih sustava, ali isto tako - nikog realno briga. Joj da, i ne završavaju freakovima na stolu.
Staro 04.02.2014., 10:40   #183
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Nisam htio potencirati daljnju raspravu o kućištima. Osvrnuo sam se na kvalitetu materijala, bez upliva dizajnerskih gluposti dok me niste uhvatili za nos, ali očito je samo meni to bitno.
Staro 04.02.2014., 10:42   #184
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Nisam htio potencirati daljnju raspravu o kućištima. Osvrnuo sam se na kvalitetu materijala, bez upliva dizajnerskih gluposti dok me niste uhvatili za nos, ali očito je samo meni to bitno.
I kvaliteta materijala?
Staro 04.02.2014., 10:50   #185
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ne razumijem, valjda sam prost i zatucan kad ne razumijem polovična pitanja.

EDIT: kvaliteta materijala: Neću kupovati drek od kućišta koji se uvija. Drugim riječima, da mac nema takva kućišta kakva ima u ovoj temi me ne bi niti bilo jer bi ih prezirao na svim nivoima. Ovako su mi po nekim stvarima bar nijansu ispred ostalih, a meni su te stvari bitne: kvaliteta izrade kućišta i hlađenja.

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 04.02.2014. u 10:57.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2014., 11:03   #186
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Mislio sam da je tu rasprava o tome da li kupiti Mac ili složiti hackintosh.
Krivo. Tema je GDJE kupiti mac. I odgovori su po meni trebala biti takvi. Finder, istyle i slicno. A ne klasicne long-term debate nabrijanih pisijaša vs ljubitelja aluminija
Staro 04.02.2014., 11:04   #187
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
Krivo. Tema je GDJE kupiti mac. I odgovori su po meni trebala biti takvi. Finder, istyle i slicno. A ne klasicne long-term debate nabrijanih pisijaša vs ljubitelja aluminija
Toronja se očitovao po tom pitanju. Voli čitat i jest kokice. Ne tipkaj bezveze, ja sam nabrijani pisijaš i ljubitelj sam aluminija. Šta ćemo sad, imam konflikt u sebi, mora da ti je teško zbog toga.
Staro 04.02.2014., 11:04   #188
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
Nisam mislio na naziv ovog threada, mislio sam na zadnjih nekoliko postova. Ispada da svako malo tema ode lijevo ili desno
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2014., 11:12   #189
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Ne razumijem, valjda sam prost i zatucan kad ne razumijem polovična pitanja.

EDIT: kvaliteta materijala: Neću kupovati drek od kućišta koji se uvija. Drugim riječima, da mac nema takva kućišta kakva ima u ovoj temi me ne bi niti bilo jer bi ih prezirao na svim nivoima. Ovako su mi po nekim stvarima bar nijansu ispred ostalih, a meni su te stvari bitne: kvaliteta izrade kućišta i hlađenja.
Znači, kućište ti je key point?

99% korisnika nema blagog pojma kakvo im je kućište iz jednostavnog razloga: računalo je alat koji obavlja servis, ne dizajnerski produkt. Na stranu što ni Mac rješenja nekad nisu savršena, dapače.

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Nisam mislio na naziv ovog threada, mislio sam na zadnjih nekoliko postova. Ispada da svako malo tema ode lijevo ili desno
Klasična forumska tema, dok ne dođe lugar i istjera nas iz šume.
Staro 04.02.2014., 11:30   #190
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova

99% korisnika nema blagog pojma kakvo im je kućište iz jednostavnog razloga: računalo je alat koji obavlja servis, ne dizajnerski produkt.
neznam zašto se onda u bilo kojem reviewu gleda i case/kućište ? Bio da je to mobitel, tablet, laptop, monitor, nešto deseto. Pa veliki dio priče oko applea se vrti dosta u dizajnerskom dijelu, dizajnu kućišta, tipografiji, dizajnu ikonica/sučelja itd, oku ugodno.

Nema smisla pisati u ime drugih što mi to volimo kod proizvoda i zašto. Debilno. Računalo je i dizajnerski produkt, itekako.
Staro 04.02.2014., 11:38   #191
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor wnbeeeE Pregled postova
neznam zašto se onda u bilo kojem reviewu gleda i case/kućište ?
Pitanje je tko radi review. Da je to toliko bitno, ThinkPad bi nestao s tržišta prije 20 godina. Kao i većina ostalih modela.
Staro 04.02.2014., 12:27   #192
Mad_Duke
Guest

Još nisam čuo da je Macbook spasio nekome život Za Toughbook od Panasonica sam čuo A čak nije ni "reklamirani feature"
  Reply With Quote
Staro 04.02.2014., 12:32   #193
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Još nisam čuo da je Macbook spasio nekome život Za Toughbook od Panasonica sam čuo A čak nije ni "reklamirani feature"
https://www.youtube.com/watch?v=Xp697DqsbUU

2:35
Staro 04.02.2014., 12:39   #194
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Usporediti Mac i bilo koji Toughbook je smiješno.
Ti Panasonici su ipak ozbiljna oprema u odnosu na Mac.
Staro 04.02.2014., 12:43   #195
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Pa kad smo kod toga, od ovih velikih Macofila, je li netko imao 1st hand iskustva s onsite jamstvom u Hrvatskoj?
Kaj ti ne znaš da to Macofilima ne treba, jerbo se to ne kvari ni u kom pogledu

Ne znam zašto svaka tema koja se Maca dotikavlje mora prerasti u prepucavanja, i u ovoj temi najmanje je odgovora na upit iz prvog posta, a najviše MAC vs PC/OSX vs Win sranja
Staro 04.02.2014., 13:01   #196
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Kaj ti ne znaš da to Macofilima ne treba, jerbo se to ne kvari ni u kom pogledu

Ne znam zašto svaka tema koja se Maca dotikavlje mora prerasti u prepucavanja, i u ovoj temi najmanje je odgovora na upit iz prvog posta, a najviše MAC vs PC/OSX vs Win sranja
Covjek pitao gdje kupiti mac racunalo. Prvi odgovor koji je dobio je bio nesto u stilu 'zasto mac kad moze xy?'

Ukratko, presmijesno
Mileni je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2014., 13:03   #197
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

točno to, smiješno mi je kako se javljaju pojedinci sa postovima tipa "koristite ono što vam paše, rasprava nema smisla", a odma ga svi napali da uzme pc i ne baca lovu...
Staro 04.02.2014., 13:04   #198
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Covjek pitao gdje kupiti mac racunalo. Prvi odgovor koji je dobio je bio nesto u stilu 'zasto mac kad moze xy?'

Ukratko, presmijesno
A odgovor se u principu vrlo lako riješi

http://www.apcom.hr/nasipartneri.html
Staro 04.02.2014., 20:59   #199
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Autor wnbeeeE Pregled postova
https://www.youtube.com/watch?v=Xp697DqsbUU#t=2m35s

timestampat možeš kak ti paše
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2014., 22:14   #200
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

znam, želja mi je bila da se pogleda cijeli video ž

apple fanboi
Staro 05.02.2014., 20:50   #201
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Pa kad smo kod toga, od ovih velikih Macofila, je li netko imao 1st hand iskustva s onsite jamstvom u Hrvatskoj?
Mislin da je nema

Upit:
Postovani, mozete li mi reci cijenu baterije za MBP (SN xxxxxxxxx) i rok isporuke (MBP je u jamstvu)
Hvala

Odgovor:
Postovani, hvala na upitu ali ne prodajemo samo bateriju, cijena je 1400 (tu negdi) s zamjenom () i ne ide posebno. Vasa se vraca u Apple

To je bio odgovor iz iStyle, MBP je kupljen vanka, ali garancija je teska nula. Mene ne zanima jer nije moj, ali mislin da su po tom pitanju teska katastrofa s lokalnim serifima i poluznalcima.

PS je li ima ko kakvu semu za nabavku Apple dijelova ali da nisu iz iStyle jer me zele oderat (85W MagSafe cca 700 HRK)
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2014., 22:38   #202
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp

R@zzoR's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
neznam da li sam dobro razumio ali ako si pitao da li uvazavaju jamstvo za uredaje kupljene vani, da ali trebas pregazit brda i doline da ti ga uvaze.

Osobno imam iPod touch 4. gen, i pred istek garancije crkao je i odnio sam ga u jedan od resellera u Zagrebu (cvjetni) gdje su mi rekli nista bez racuna, ja kazem nemam racuna jer je narucen online, provjerite na njihovom siteu, jos je pod garancijom. Nista lik ne popusta.

Nakon cega sam prekopao cijeli support da bi naletio na sekciju malim slovima napisanu za reprintanje racuna za kupljene proizvode (trebalo mi je nekih sat vremena klikanja po apelovoj stranici i guglanja), nakon cega sam spremio racun u pdf na mob i odnio ipod nazad u cvjetni.

Lik je tada morao zvati sefa prodaje koji je buljio u taj racun ko tele u sarena vrata nekih pola sata i onda rekao da mu prosljedim racun na email i zaprimio ipod na servis. Nakon tjedan dana ipod je uredno zamijenjen novim novcatim modelom.

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
PS je li ima ko kakvu semu za nabavku Apple dijelova ali da nisu iz iStyle jer me zele oderat (85W MagSafe cca 700 HRK)
ebay, bez ambalaze iz kine, 50$ gledao sam za bateriju za MBP (dok sam jos imao MBP), iz tvornice, zagubljena ambalaza, prodaje se na ebay 10 puta jeftinije
R@zzoR je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2014., 23:23   #203
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor R@zzoR Pregled postova
neznam da li sam dobro razumio ali ako si pitao da li uvazavaju jamstvo za uredaje kupljene vani, da ali trebas pregazit brda i doline da ti ga uvaze.
Ne, pitam za on site jamstvo - tip jamstva u kojemu se krajnji korisnik pozove na isto, a tada ovlasteni tehnicari dolaze na lice mjesta (on site) i izvrsuju popravak ili preuzimaju te dostavljaju novi uredjaj ukoliko popravak nije moguce otkloniti na licu mjesta.

No vidim sve vrli poznavatelji od ovih grlatih i glasnih, samo su sramezljivi pa se nece javiti da nam rasvjetle kako to super funkcionira.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2014., 23:38   #204
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Ne, pitam za on site jamstvo - tip jamstva u kojemu se krajnji korisnik pozove na isto, a tada ovlasteni tehnicari dolaze na lice mjesta (on site) i izvrsuju popravak ili preuzimaju te dostavljaju novi uredjaj ukoliko popravak nije moguce otkloniti na licu mjesta.

No vidim sve vrli poznavatelji od ovih grlatih i glasnih, samo su sramezljivi pa se nece javiti da nam rasvjetle kako to super funkcionira.
Evo da ti ja prikazem kak je to kod mog della pa se mozda i koji jabcar javi. U ponedeljak ujutro zovem dell: bok crklo mi je to i to. Izvrtel sam te i te testove da potvrdim. Smem sam izvadit gpu van da morem samo integrirku koristit da se komp ne rusi dok ne dojde novi gpu, ak niste sigurni u svoje znanje mozemo vam poslat tehnicara u roku sat vremena da vam izvadi da mozete nesmetano radit. Nema problema mogu sam. Nema problema mladi gospon, ali moram vas upozorit ak nekaj ostetite nemate jamstvo na taj dio. Ocekujte u petak da smo kod vas s drugom grafom, nazalos u hrv nemozemo ispostovat next business day jer istu saljemo iz nizozemske, kad vam pase a da nije poslje 5? Tad i tad.
Dosli i zamenili grafu

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2014., 23:51   #205
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Citiraj:
Najglasniji u ovoj temi si upravo ti. I naravno, offtopicarenje i trolanje.

Covjeku bih pomogao ali na zalost ne mogu. Nikako. Samo jednom sam imao problem sa macom, a bio sam tada na putu. Drzava u kojoj sam bio imala je sluzbeni apple store gdje su mi u roku od dvije minute ponudili novi mac iako se moj mogao popraviti. No kako sam morao ici pitao sam za mogucnost zamjene za novi i bez pogovora isti dobio.

Naravno, kod nas su ovakve stvari pusti snovi i bajke. No tu je najmanje apple kriv. A na zalost nije tako sam kod apple proizvoda, vec i kod drugih.

iStyle je uzasan (po pricama mojih kolega), ali opet odlican ako se usporedi sa prijasnjim apcomom.

Ali nedavno sam preko ovog foruma prodao iPad koji je imao gresku na ekranu. Ja istu nisam skuzio. Kupac naravno je. Ponudio sam povratak novaca, ali kupac je odlucio isti pokusat zamjenit u iStyleu jer je iPad bio pod garancijom. Nisu mu stvarali nikakve probleme, dapace. Mene je ta situacija iskreno iznenadila, jer iz vise prica sam cuo dosta loseg o iStyleu.
Mileni je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2014., 23:56   #206
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Dok to tak velis mileni ja sam upravo se setil da sve svoje upite i probleme rjesava preko dell uk. Nista preko ove nase mafije xD

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2014., 00:02   #207
Shockre
Premium
Moj komp

Shockre's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
ja imam 2/2 dobra iskustva sa iStyleom. prvo je isto defektan ekran na iPadu, dobio novi bez problema u kratkom roku (3-4 dana, kratko s obzirom da moraju cekat odobrenje i dobit novi uredaj od Applea). drugo je mojom greskom strgana tipka na macbooku koji je kupljen vani, dosao u ducan u nadi da cu uopce moci to srediti nekako makar platio parsto kuna servis, da bi mi na kraju covjek sredio to za dzabe, nije htio ni za kavu uzet.
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2014., 18:17   #208
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
REDMOND, WASHINGTON (The Borowitz Report)—Bill Gates’s first day at work in the newly created role of technology adviser got off to a rocky start yesterday as the Microsoft founder struggled for hours to install the Windows 8.1 upgrade.

The installation hit a snag early on, sources said, when Mr. Gates repeatedly received an error message informing him that his PC ran into a problem that it could not handle and needed to restart.

After failing to install the upgrade by lunchtime, Mr. Gates summoned the new Microsoft C.E.O. Satya Nadella, who attempted to help him with the installation, but with no success.

While the two men worked behind closed doors, one source described the situation as “tense.”

Bill is usually a pretty calm guy, so it was weird to hear some of that language coming out of his mouth,” the source said.

A Microsoft spokesman said only that Mr. Gates’s first day in his new job had been “a learning experience” and that, for the immediate future, he would go back to running Windows 7.

Izvor:

http://www.newyorker.com/online/blog...indows-81.html
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2014., 19:59   #209
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
@Bubba - iStyleovci ti mogu doći doma i servisirati komp, ako ga ne poprave ne znam kakav je postupak i u koliko dana, mislim da nekad ponude zamjenski ili iznajmljivanje ovisno o dogovoru. iStyle, doduše, nije Apple.

Ja sam imao iskustvo sa garancijom na dva iPada. Jednom sam reklamirao iPad 2, 2 tjedna prije kraja garancije (jako blag burn-in slike kada bi staticno stajala na ekranu par minuta), zamijenjen je u roku od tjedan dana.

Drugi put sam reklamirao iPad Air i tu sam prošao kroz dvije reklamacije, sve kroz dva dana - prva dva uređaja su imala zrno prašine ispod stakla - jedno je bilo veličine 2-3 pixela, drugo je bilo veličine 1-2 pixela. S tim da sam drugog "sa greškom" (isto to zrnce prašine na drugom mjestu) dobio na par dana kako više nisu imali tih modela i njega su mi nevoljko dali jer im Apple ne dozvoljava izdavanje takve robe. U isto vrijeme kad sam i ja bio tamo, došao je čovjek sa jednim mrtvim pixelom (2048x1536 rezolucija na 9.7" ekranu od 3.1mil pixela) i odmah su mu zamijenili. Pitao sam dal bi tako mijenjali i da pixel rikne nakon mjesec dana, rekli su da naravno. A sad odi probaj zamjenit 27" 1080p ekran non-Apple sa jednim mrtvim pixelom koji se vidi iz aviona. Iako su leakane neke specifikacije zamjene prije 4 godine, pogotovo vani se u dogovoru sa "Apple Geniusima" svašta može riješit.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 06.02.2014. u 20:04.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2014., 00:08   #210
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
@Bubba - iStyleovci ti mogu doći doma i servisirati komp, ako ga ne poprave ne znam kakav je postupak i u koliko dana, mislim da nekad ponude zamjenski ili iznajmljivanje ovisno o dogovoru. iStyle, doduše, nije Apple.
Mislin da Bubba slaze tekst

Moze ti doc i Baja popravit komp, on je pita za on_site podrsku kakvu dell i ostali profi nude, znaci nesto ne valja ekipa je tu kod tebe u Glavini Donjoj mjenja ECC RAM, kužiš?
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na