|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Sony A57 Clean HDMI
Pozdrav Imam A57 sa mini HDMI izlazom. E sad bi ja, ako je to moguće, htio napraviti nekakav live stream tog fotića na 1080p LCD TV. No kad to probam napraviti, dobijem nekakvu razvučenu interpoliranu sliku koja u biti je stvarno rezolucija valjda samog ekrana od fotića. U postavkama je podešeno da bude 1080p output. Kad npr radim playback sve je ok i reza je ok. No HDMI out live jednostavno ne vozi. Da li nešto krivo radim ili to jednostavno nije moguće? Čitam da A57 ne podržava Clean HDMI out... ako je to to.
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Punu rezoluciju dobivaš samo na playback, nikako drugačije. Mislim da je tako kod svih aparata. Clean HDMI znači da na ekranu ne vidiš nikakve podatke osim onog što snimaš, a to napraviš s DISP tipkom. Ne znam za A57, ali na A77 imam menu u kojem si odredim što mi se vrti na ekranu, a što na EVF-u kad stisnem DISP.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hvala ti na ovoj informaciji. Znači na ovom uređaju ne mogu dobiti live stream preko HDMI-a. Postoji li uređaj u toj cjenovnoj klasi koji bi mi to mogao omogućiti? Ili nešto drugo? Naime imam jedan mikroskop gdje bi obavio neka kemijanja pa bi rado da kolege to gledaju tijekom par sati. I napravio sam postolje za fotić da to sve snima i to sve šljaka na playbacku, no live nikako neće. Webcam npr ne dolazi u obzir jer interpolira sliku i to ispada prilično jadno.
![]() |
#4 |
The mighty pirate
|
Ne kužim kako misliš "live stream". Ako staviš aparat u mode za video, staviš snimanje i namjestiš da ti na ekranu nema ničeg od informacija, to mora raditi, ali prebaci eye start EVF na off i ručno mu zadaj da koristi samo ekran.
![]() |
#6 |
The mighty pirate
|
To bi trebalo biti to. http://www.youtube.com/watch?v=YjMpXocOWxg Ima smisla jer dok ne snimiš nešto, sve je u preview modu, i to se prikazuje na rezolucijama za EVF i njegov LCD. Aparat bi morao imati puno jači procesor i puno više memorije da uspije preview sliku renderirati i u 1080p.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.02.2014. u 11:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Eeee da, to je to. Taj sam video i ja šnjofao po netu, nadao sam se da i ovaj jeftiniji fotić to može izvesti, no izgleda da je hardverski ograničen. Što misliš, postoji li možda još neka, financijski prihvatljiva, metoda kojom bi mogao izvesti to što sam naumio? Kako bi npr ti to izveo? Vidim da imaš znanje pa te cijedim, isprika na tome... ![]()
![]() |
#8 |
The mighty pirate
|
Hm, jesi probao u Menu - Setup - HDMI resolution, pa staviti ručno na 1080p ili 1080i? Nikon to recimo ima drugačije riješeno s više postavki, ali i košta tri puta više ![]() http://www.youtube.com/watch?v=8gmwRBJSERM Ako zapneš negdje, Sony ti ima dobar live chat support https://docs.sony.com/startchat.asp?...on_id=1&chat=1
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|