|
![]() |
#661 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Čisto da javim jednu jako lošu vijest, za koju se u biti znalo, ali nebi bio ja da neprobam. Xeon E5430 neradi na DFI X48-T3RS ![]()
![]() |
#662 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
muimerP
|
Ma imam ja tu sliku odavno ![]() Pa trenutno je problem X38/48 čipseta. Mada je poznato da je tipu sa Ga X38T-DQ6 proradio, ali X3363. LINK Stvarno mi nije jasno što neštima sa tim čipsetom. ![]() Citiraj:
The one who dares lives on! ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 29.01.2014. u 13:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
da se ubacim u klan debelog fsb-a i cache-a Xeon E5420 proradio na Gigabyte P31-DS3L ploci, malo zajebavanja sa BIOS-om bilo, nisu stala sva 3 koda pa sam ubacio samo za C0 reviziju procesora i radi sve. Performanse se osjete na jacim poslovima, tipa rekodiranje videa, igre moram poinstalirati da vidim razliku. za sad sam zadovoljan, nadam se malo OC-a ali posto je C0 sumnjam.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Silence
|
Citiraj:
Frend se treba odlučiti koji proc želi i kopati po ebay-u dok ne nađe ponudu koja mu odgovara. Nađe se još uvijek dobrih ponuda samo treba biti uporan. Edit: ponuda 2 Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 30.01.2014. u 12:27. Razlog: ima još... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
zašto glupo?? recimo e5430 je cca 300 kn dok se za 24 eur dobije E5420 LINK Po meni je to onda bolji izbor, zar ne? Klokanje se neće odvijati na tom računalu, a razliku od 100 mhz neće primjetiti. Razlika u cijeni je skoro pa duplo. Ne razumijem zašto je ovo gore glupo pitanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Silence
|
Citiraj:
Apsurdno je uopće pitati šta je najisplativije kad isti procesor može koštati od 20€ pa do 200€. Ovo što si ti našao je E5420 C0 (SLAxx), ne mora biti loš ali poželjno je naći E0 procesor (SLBxx) i tu je razlika u cijeni. Ja sam ti dao 2 komada E0 koji su oko 300 Kn sa uračunatim shippingom iz UK (znači stignu za 2-3 tjedna max) i to sam iskopao u roku 5 min (baci oko na njuškalo pa vidi šta se nudi za oko 300 kn). Samo kažem ako se malo potrudiš mogao bi naći i bolje od ovoga za manje love ![]() Edit: E5420 SLBBL oko 220 Kn, signed shipping, UK ![]() Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 30.01.2014. u 14:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Nema glupih pitanja, samo glupih dogovora. Čovjek je postavio pitanje, na tebi je da mu odgovoriš ili da mu ne odgovoriš. Soljenje pameti o tome je li pitanje glupo ili nije, krajnje je nepotrebno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
muimerP
|
![]() |
#677 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
ajde pročitaj moj post gore. Kao prvo ovaj zadnji koji si predložio nema free shipping za Hrv, samo za UK (dodatnih 5 funti je za shipanje u Hrv). E0 koje si predložio su brži za 100 Mhz i koštaju praktički duplo više od ovog C0. Napominjem opet, neće biti clockanja (g31 ploča). I uzevši to u obzir, koji proc bi bio best buy? Po meni ovo uopće nije loša opcija Quad 2.5GHz za 190 kn. Ne isplati mi se dati još 140 kn više za E0 koji ionako neću clockati. 100 MHz neću sigurno osjetiti. Pitanje sam postavio jer vidim da ima kolega koji imaju više iskustva s time pa da daju savjet što tražiti tj uzeti. Možda da se na prvom postu topica napravi tablica koja će se osvježavati na dvotjednoj ili mjesečnoj bazi? Tipa trenutno što tražiti do 200 kn, do 300, do 400 itd.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#679 | ||
Silence
|
Citiraj:
Onaj iz tvog linka je 19 € + 5€ shipping znači oko 180 Kn za E5420 C0. Znači našao sam ti E0 za 40 Kn više što i nije neka lova za bolji proc. Vjerovatno se može naći i bolje ali to je ono što sam spomenuo; nema tu nekih pravila. Samo treba kopati ![]() Po pitanju X54xx E0 što sam prve predložio... Nemogu se više ni naći ispod 300+ Kn. Da sada uzimam, uzeo bi ovaj X5440 za 320 Kn bez previše razmišljanja. ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 30.01.2014. u 17:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Evo friški E5420 25usd I evo ti xeoni poredani po newly listed, samo opali CTRL+F i 54 i klikaj next Oc ide kad dođe cooler, prvo na 3.4 onda je nebo granica jel ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
sta maltretirate covika kad kaze da nece ili nemoze overclockat sa plocom koju ima? bolje da uzme dvi kile teletine za tu razliku. mislin, bezveze dramite, osim tih parsto Mhz i par stupnjeva u zagrijavanju zbog nizih napona, procesori su prakticki isti za prosjecnog korisnika. uostalom moj E5450 C0 je bez problema dosao blizu 4Ghz. kome to nije dosta, neka baci sve u more i nabavi si nesto novije a ne ove fosile. kod mene trenutno X5492, X5460, i 2 komada E5410 cekaju da ih upogonim. sve E0. samo nek mi stignu rami i pasta termalna pa cu se malo za***avat. za X5492 ce tribat vodeno cini mi se, a stimen mi se neda tramakavat. za sad, vidicemo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
muimerP
|
Citiraj:
Sretno, popi si ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#685 |
Silence
|
Imam ja |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Registered User
|
meni radi super, sve leti, ali uz office i pribacivanje nesto slika i videa sa fotica, vrhunac mog koristenja kompjutera je gledanje HD por.... ![]() za takvog (prosjecnog) korisnika, normalno da se ne isplati. bolje uzest neki SSD za sistem disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Također, nedostatak novijih instrukcija isto baš i ne pomaže.
![]() |
![]() |
#689 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Sve ovisno o tome imaš li već ploču ram.... ako imaš onda svako se isplati uzet xeona... Ići slagat kom iz temlja bazirajuć na ovom procu hmmm možda ako naletiš na jeftinu ploču sa ddr3 memorijom, kontam da bi to imalo nekog smisla. Mbo 200kn Proc 250kn Ram cca 400kn 8gb sve skupa cijena jednog i3, po meni nije tako suluda ideja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Registered User
|
najbolje smo prosli mi sta imamo high end 775 kompjutere sa relativno slabim dvoglavin procesorjem. produzis mu zivot za jos koju godinu. a ima i neki gust u svemu tome, nesto ka sa oldtajmer autiman ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|