|
![]() |
#483 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Ja imam E5440 C0, radi tjedan dana kod mene. Ima naljepnicu na sebi već. Pošto bi uzeo E0 stepping, prodajem svoj za 200kn (platio sam ga 41usd, pokažem račun s paypala). Bolje cijene nema na cijelom ebayu, kamoli u Hrvatskoj. Ako treba stavim još printscreen da se uvjerite da je sve ok s njim, upravo ovo pišem s tog procesora. Ko ne želi OC (makar se može čisto normalno) i ko ne planira puno brljaviti isplati se uzeti od mene. Sutra do 11 sati javite ako ne onda prepuštam svoje mjesto za rezervaciju. EDIT: prodano van foruma ![]() Zadnje izmijenjeno od: sipe. 22.01.2014. u 08:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
I.H.S.V.
Datum registracije: Feb 2008
|
Evo dečki situacija je slijedeća: 1. kolega Hei$$e REZERVIRAO 1 kom 2. kolega Venomgamer REZERVIRAO 1 kom 3. kolega vedranzeman REZERVIRAO 1 kom 4. kolega sipe REZERVIRAO 1 kom 1.rezervra: kolega -POP- ukoliko netko odustane 2.rezervra: kolega electro ukoliko netko odustane Znači naručujem za sebe i četvoricu navedenih kolega. Molim vas da mi do sutra javite na pm i definitivno potvrdite narudžbu ili kojim slučajem odustanete. Naručujem sutra oko 12.30. EDIT: procevi naručeni i danas (22.01.) poslani Zadnje izmijenjeno od: yakob22. 22.01.2014. u 23:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
I.H.S.V.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Navalila ekipa. Još smo ja i Igor dobro i prošli za svoje X5460 E0, iako je netko komentirao da se investicija od 300 Kn i više nikako ne isplati :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Silence
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ajoj, gle sad...nemoj se ljutit ![]() ![]() Ma samo dečkima je žao što si ti uspio nabavit taj proc, kojeg mi vise nemozemo za ispod 500 kn, a vrti se na 1000mhz manje nego koliko bi "trebao" ![]() Proc je tvoj, radi štogod, na toj frekvi je kao moj E5430, zašto nemijenjamo? ![]() ![]() @Drug Čisto da se zna, ja sam se bio okupiroa nabavkom ploča(p5q-deluxe, p5q3) i memorije...a nisam računao na faking množitelj i na FSB wall i sad "plačem". ![]()
![]() |
#495 | ||
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Citiraj:
BTW, baš gledam isplati li mi se mjenjati E5440 E0 za X5460 E0. Nekako mi se čini da baš i ne. X5460 se dosta više grije, ima debelo veći TDP, a oba idu na 4GHz. Upravo sam izrezao ove klinčiće na ASRockici. Plastika je mekana ko putar. Povukao sam sa skalpelom za precizno rezanje 5 puta lagano napred-natrag i samo je otpalo, ko u stare babe zub ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 22.01.2014. u 13:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
muimerP
|
Citiraj:
Neisplati se. E5440 E0 je solidan proc, taj množitelj taman za4.0GHz i da si miran(uglavi jelte ![]() Ma mekana ko babin zub što kažeš, nemaš tu puno filozofije. Ja nisam niti gledao šta kako, samo skalp i bubaš. Polako samo sa probom i OC ![]() Imam u dilu dva E5450 E0 za 650 kn, pa sad gruntam. Moram svog probat prodat...
![]() |
![]() |
#497 |
Antimićanin
|
Na 460... fak... ![]() Da, E5440 = Q9550, a oni E0 piče na 4GHz bez beda, tako barem vidim po interenetovima. Ma kakav mir u glavi, buraz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Silence
|
Naspram Conroe nebo i zemlja (imao sam E6550 prije Xeona). Uspoređivati duo i quad je smiješno samo po sebi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Tako da taj geekbench i nije daleko od istine, iako je to uglavnom sintetika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
bas zato me zanima, kontam kolike su razlike, ali praksa me zanima.. pc ne sluzim cesto za igre ali kad hocu igrati onda uvijek neki vrag fali, i sve uvijek bude na nekoj granici igrivosti, a sad kako sam skontao shemu sa xeonom, nisu daleko od Vishera A10-ki amd-ovih po performansama, a zasto bacat pare kad imam dobru pripremu |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
muimerP
|
Citiraj:
Ploča Druže, ploča...pati se jadna. A i po netu zna i slabije potezat. Mada je to dovoljno, multy je problem ez aj sed. ![]() Ma joj, ja xeona nevrtim uopće, tu mi stoji sve razbacano pred monitorom. H**o to ![]() Ma ja sam riješio 2500k jos nedavno, ionak sam imao to radi šminke a ne realne potrebe. Mene i dobro naklokan dualac služi perfektno.
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 22.01.2014. u 19:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
ja kad slozim xeona prodat cu ovo pod moj comp,i5 2500k nema gusta u overclockingu i opcenito ovi novi socketi ,zato je sad opet zivnuo 775 ,uopce nema rasprave o isplativosti kupio sam plocu i ram i sve,realno bacanje love ali gust nema cijene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
Silence
|
Citiraj:
Uzeo sam Torchlight 2 eto da isprobam malo kako to radi iako igra nije zahtjevna. Loading time između nivoa pao je barem za duplo (ako ne i više) u odnosu na conroe. Iz mojeg iskustva što se tiče Windowsa: boot je bar 2put brži (iako sam imao SSD i sa Conroe-om), nema čekanja dok uspiješ pokrenuti prvu aplikaciju kad se digne Win, WinRar također radi bar duplo brže, o Firefoxu da ne pričam (tom đubretu nikad dosta resursa), cijeli sistem je puno stabilniji, isplatilo se ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
StarCraft 2 imam barem 30% bolje performanse i puuuuuuno manji frame drop u 4v4 partijama (prije sam imao možda 3FPS-a ako smo bili svi maxani, sad je oko 25 FPSa) Napokon je i GPU usage većinom preko 90%, još sam malo OCao grafu tako da što se mene tiče ovaj upgrade je ![]()
![]() |
![]() |
#507 |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
ja oko ovog procesora sklatio oko 1100kn u komp :d on 200kn ram 200kn napajanje 200 graficka 500kn XD bez racunanja postarine. sada trebam samo clockat pc kada mi dode 2x2gb ddr 2 800mhz. ali jos trebam kupit neko bolje hladenje prije toga jer mislim da stock nece to izdrzat. Mada opet kada racunam svoj ram prodao za 200 graficku za 150 i cpu sam prodao za 120. tako da opet nisam previse potrosio a imat cu znatno jaci komp. btw narucio sam si 7770 mislim da ce bit ok za ovaj proc. I ovako trenutno sam probao sa jednim ramima clockat na 3.2 ali se komp neprestalno rusi i nece bootat uopce. digao sam ga na 1.3 ram je na 1.8(mislim da ga nebi trebalo clockat jer je ipak 800mhz) fsb sam stavio 400 i to je to. graficku stavio na 100. neznam dali bi jos kaj trebao nastimat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Premium
|
Citiraj:
Ima ih par jeftinih na UK eBayu, ali ne shippaju kod nas. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#509 | ||
Antimićanin
|
Citiraj:
A koliko znam, E xeoni imaju nešto viši Tcase od X serije, tako da i to zemeš u obzir. Nije teško skenjat quada, puno lakše nego dualca. Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
X serija - nije silovanje CPU-a već matične -> objasni ne šalim se za objašnjenja. TJmax je isti na X seriji i E seriji btw, to sam isto čitao i 2008. kada sam E8400 držao na 4.2GHz, prodan je frendu pred 2 tjedna, radi kao san, sad je kod njega na 3,6 GHZ(MBO sucks) EDIT: evo i slike za temp(ispravan je CPU-Z što se tiče frekfencije CPU-a) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|