Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2014., 17:08   #1
gaggo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2009
Preporuka Internet providera(u bezmreznoj lokaciji)

Unaprijed se ispricavam modovima, ako sam fulao mjesto posta ili ako ovak nest slicno vec postoji.

Ovako, frend zivi u ulici gdje nema nitko telefon, ni internet, vec godinama cekaju da se nest provuce, ali nista od grada, uprave, politie ili telekoma. Pa je se poceo raspitivati - Koji je najbolja opcija, da ima flatrate, normalnu brzinu i nesto tipa maxtv, a da je kolko tolko povoljno? do 350kn

Imao je dosad neki homebox, sto je placao 220kn i imao je 7gb prometa, ali sada trazi nešto pošteno. Pa s obzirom, da ovdje ima vise ljudi, koji se razumiju u mreze i informirani su o novijim mogućnostima, volio bi cuti vase prijedloge, kako bi pomogli covjeku bez interneta
gaggo je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 17:13   #2
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kakva je to ulica u 21.st da nema infrastrukturu za telefon i nitko nema telefon?
Juice je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.01.2014., 17:15   #3
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor gaggo Pregled postova
Ovako, frend zivi u ulici gdje nema nitko telefon, ni internet, vec godinama cekaju da se nest provuce, ali nista od grada, uprave, politie ili telekoma. Pa je se poceo raspitivati - Koji je najbolja opcija, da ima flatrate, normalnu brzinu i nesto tipa maxtv, a da je kolko tolko povoljno? do 350kn
Neki internet preko 3/4G mreze i MaxTv preko satelita koriste ljudi na slicnim lokacijama.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.01.2014. u 22:32.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 17:22   #4
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Pogledaj si mobilni internet te eventualno nešto preko satelita što se nudi ali nisam siguran koliko će te to povoljno izać.

Druga stvar je kakva je pokrivenost signalnom (mobilnih operatera) u toj ulici ... tak da to ti je drugi faktor.

Mislim da nema previše opcija ak se ne varam mobilni internet nude svi operateri, e sad oko TV.a je Vip i onaj evoTv ak se ne varam, a ima i maxTv opciju preko satelita ... sad ne znam jel ima još tko.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.01.2014. u 22:33.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 20:00   #5
gaggo
Premium
Moj komp

Pokrivenost mreze je odlicna, tvrdi frend. Ali ga zanimaju jel postoje neki posebni paketi od nasih provajdera, za slicne situacije?

Da, cijela ulica nema telefon i jos je u sklopu Zagrebačke županije, ako te zanima kako i zašto, onda pitaj u gradskoj upravi, jer ja i susjed odgovor nemamo...
Staro 19.01.2014., 20:44   #6
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Pa pogledaj provajdere. Koliko mene pamćenje služi Vip je jedini nekad imao all in one riješeno tv, internet te telefon.
Sad jesu li i drugi ponudili takvu uslugu ne znam, isto upitna je isplativost svega toga.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.01.2014. u 22:35.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 22:29   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Preporuka Internet providera(u bezmreznoj lokaciji)

U maxadsl temi ima rijeci o Maxnet mini usluzi od tcoma. 150kn ili manje za flat do 3.6mbit preko 3g mreze. I uzmes maxtv preko satelita
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2014., 05:26   #8
Old friend
Premium

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Kakva je to ulica u 21.st da nema infrastrukturu za telefon i nitko nema telefon?
kakva je to ulica u Zagrebu u 21. kod donjih svetica koja nema vodovod nego pumpu Martina na početku ulice?

Je svi imaju telefon, asfalt, vodovod.... kako da ne.

Neka frend ide preko vipa veći su paketi preko sticka ako je već dobro pokriven a postoji eto i noćna opcija u kojoj je prometom neograničen pa može imati sve skupa i 100-200GB ako mu treba.

A ima i vip satelit ili neki drugi pa neka to iskombinira.

7GB prometa na HB nije 220 kn tu nešto mulja morao je imati više prometa od 7GB jer se svaka giga iznad paketa plaća po 15kn tako nešto.
Old friend je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2014., 10:00   #9
gaggo
Premium
Moj komp

Pogledali smo zajedno opcije i mislim da ce na kraju uzeti internet stick od t-coma, s obzirom da imaju flatrate i smanjuju brzinu nakon 25gb. Dok vip nema flatrate vec ima 33gb prometa. A telku najvjerovatnije satelitsku od vipa.

Na kraju je jedini problem, dal laptop moze imat funkciju hotspota za druge uređaje?
Staro 20.01.2014., 10:03   #10
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor gaggo Pregled postova
Na kraju je jedini problem, dal laptop moze imat funkciju hotspota za druge uređaje?
Može - http://www.connectify.me/
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2014., 20:57   #11
Old friend
Premium

I vip smanjuje brzinu na do 64kbps odnosno do 8 kilobajta sekunda ako to smatraš flet rejtom onda dobro. Neće se sa time pomoći.

A HT nema noćne za 50kn tako ako je dobro pokriven tih 25 ili 33 GB napravi u jednu noć.

Ako nešto treba.

Vaši novci vaš izbor.
Staro 20.01.2014., 23:22   #12
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
gaggo, pogledaj si još kombinaciju telefon + maxnet mini + maxtv sat. maxnet mini daje pravi flat, brzina max. 3.6 mbps + ako uz njega uzmeš max tv sat ide prvu godinu u pola cijene. Ja imam maxtv sat - extra paket - prvu godinu 40kn drugu godinu 80kn. Naravno, koristim svoju postojeću antenu. Maxnet mini košta 150kn mjesečno. Na stickovima svih provajdera bi dobio veću brzinu ali uz ograničenu gigabajtažu po punoj brzini.
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2014., 12:07   #13
Old friend
Premium

Da osim u noćnoj. U njoj se ne broje GB.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno