|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() :confused: Ima li netko ideju što da još pokušam?! Uzeo sam polovnu GeForce FX 5600 Ultra grafičku karticu, stavio zadnje whql drivere Forceware 77.72 i spojio je na TV preko coax kabla (dug 5 m) i dobio sam sliku na TV-u, ali samo background drugog (next display) desktopa. Nisam mogao ništa jer mi je monitor bio zacrnjen, a na TV-u desktop bez ičega. Jedini izbor mi je bio reset. Nakon toga više nemogu dobiti sliku na TV-u. Pokušao sam sve čega sam se moga sjetiti nove drivere 80.40, stare Detonatore, tvtool, ntune 2.00.23, bios, na TV-u sva 3 scart-a, s-vhs/vhs. Što god uradio slike na TV-u nema. U TVtool-u čak skuži da kao next display ima TV, ali kad pokušam prebacit prikaz - ništa. Ponestaje mi ideja... Ako ima netko iskusan da mi da još neki savjet što da pokušam, bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
jesi li siguran da si sve u driverima namjestio kako treba? namjestiš: 1) clone display 2) primary display staviš na tv 3) namjestiš u opcijama na PAL B... neznam ako sam što zaboravio, jer pišem po sjećanju (sad imam ATi)... ako ti sa svim driverima šteka i dalje, možda ti može pomoći flash biosa grafičke... ali sumnjam da je do toga problem, prije je do drivera.... ako ti je sve ovo u redu, a slike i dalje nema, vjerojatno ti je na grafičkoj neispravan tv-out. Isto tako je na Ti-4800se od frenda krepao tv-out od udara groma, a u tv-toolu mu uopće nije prepoznavao tv čip na kartici... pogledaj u tv-toolu da li se tebi isto dešava, tj, da li prepoznaje čip? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||
Registered User
|
Hvala Cali na replayu! Citiraj:
zacrni mi se monitor a na TV-u ništa. Čudno mi je sve to jer je u prvom pokušaju kad sam spajao sve šljakalo. Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() Čini mi se malo vjerojatno da zbog restarta (ručnog) može vrisnut bilo koji čip. Citiraj:
U Tvtool-u nema oznaku tv čipa, ali piše u helpu da ima različitih verzija i ako nije u njegovoj listi da ga neće imenovati nego samo napiše NV (ili nešto slično) |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
H2TB
|
hmmmm..... da li si probao sa drugim kabelom? stvarno mi ponestaje ideja... sa nibitorom možeš samo mijenjati postavke u biosu i to u biosu koji je kao file na disku, a ne flashat.. za to ti treba nVflash... preporučam ti da za konkretnu karticu nađeš na netu najnoviji bios i flashas ju sa njim, a ne modat postojeći sa nibitorom.... međutim, ako je krepao čip, onda flash ne pomaže na žalost... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Probao sam drugi kabal - nije do kabla. ![]() Probat ću još flashat bios. Nešto mi je palo na pamet. Možda sam imao sliku zato što sam kad sam prvi put stavio karticu imao drivere od ATI-ja koje sam pregazio s nVidijinim. Poslije dam sve deinstalirao i štanga... Imao sam Radeonku 9000 koja je normalno prikazivala sliku na TV-u, Njene sam drivere pregazio s Detonatorom za GF3 koju sam imao poslije i ona je radila o.k (mislim na TV) Onda sam uzeo Gainward GeForce FX 5600 Ultra PowerPack 256 RAMa i zadnje drivere koji su napravili rusvaj! :mad: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Skini drivercleaner i očisti smeće. De-instaliraj Nvidia drivere, i sa drivercleanerom očisti ostatke i ATI-jevih drivera i od Nvidie. Onda lijepo lupi friško chipset drivere, DX i drivere za Nvidiu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Skinuo sam: Driver Cleaner Professional Edition_12 Detonator Destroyer detonator_RIP I nakon što sam u Add/Remove deinstalirao Display drivere gorenavedeni programi nisu ništa našli ??!:confused: Bio sam u Safe modu, kad sam išao deinstalirati. Zaključio sam da su deinstalirani. Možda sam trebao drugačije? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Pa isto sa Nvidiom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Thnx Jelc! To ću sad prvo uraditi. Ako sam dobro razumio, netrebam ići u Add/Remove nego odma startam DC odaberem ATI pa START, i šta napravi napravi. Zatim resetiram PC i u Safe modu ponovo pokrenem DC i na Toolsima odaberem CAB Cleaner Onda opet startam Windowse i DC pa cijeli postupak još jednom samo s nVidiom. Malo će potrajati ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Thanx! ![]() Moram radit, pa ću sutra postat kak je prošlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Nije prošlo ![]() ![]() ![]() Sve mi se više čini da je čip vrisnuo. Pozdrav svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderators
|
Probaj neki drugi kabel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Probao sam drugi kabel ista priča... Probao sam ga spojiti preko videa - isto neće... znaći da nije do TV-a Jedino čudno kod kabela je što kad je uštekan u TV, slika je crna i lagano treperi kao da prima neke šumove ali mislim da je to zbog dužine kabla. Ipak hvala na savjetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
Jedino kaj mi pada na pamet je da probaš neke druge drivere umjesto 77.72. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Jesam... 71, 72, 80.... Bad luck! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
H2TB
|
ma to je ili čip prdnuo (kažem ti, imao sam takvih iskustva) ili možda ti se pojeo sam tv-out konektor na grafičkoj... probaj malo kabel mrdat lijevo-desno, pa vidi ako ti se slika na tv-u možda pojavi, odnosno da li ima ikakvih promjena... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|