Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 25.12.2013., 12:11   #6541
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Mrtvoj operi treba neki puta 8 pokušaja da otvori neku stranicu...
Opera je zbog male potrošnje odlična i meni radi savršeno još od doba Nokia N81 i Nokia 5800 XpressMusic telefona. Mislim da ti ovo nikako nije ok da tako širiš laži i obmane o jednom od najboljih mobilnih browsera po pitanju štednje data prometa, a to je za mobilni browser daleko najbitnija stavka. Uvijek možeš pojedine stranice otvoriti u klasičnom android browseru ako su problematične, ali meni 98% stranica normalno radi unutar Opere (uključujući i PC Ekspert forum), a recimo da surfam preko mobitela i do 10 puta više od prosječnog android korisnika. Opera je do jaja uvijek bila i bit će. Uštedjela mi je dosad nekoliko tisuća kuna i zato ne dam da se po njoj pljuje neutemeljeno.

Sve najbolje za blagdane svima koji ovo čitaju.

&

Zadnje izmijenjeno od: The Man. 25.12.2013. u 12:51.
The Man je offline  
Staro 25.12.2013., 13:44   #6542
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Smanji dozu i više duvana koristi u mešavini...
Brko je offline  
Staro 25.12.2013., 13:45   #6543
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Meni je prije bio dobar jedino stock Android browser. Jedno vrijeme sam vozio i Dolphin i Operu Mini, pa obicnu Operu i uvijek se vracao na Android browser. Vjerojatno bi ga i sad koristio da ga nisu prestali razvijat i zamjenili sa Chromeom.
tutix je offline  
Staro 25.12.2013., 14:54   #6544
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Smanji dozu i više duvana koristi u mešavini...
Duhan ne koristim već nekoliko godina.

The Man je offline  
Staro 25.12.2013., 15:19   #6545
tominho
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Meni je prije bio dobar jedino stock Android browser. Jedno vrijeme sam vozio i Dolphin i Operu Mini, pa obicnu Operu i uvijek se vracao na Android browser. Vjerojatno bi ga i sad koristio da ga nisu prestali razvijat i zamjenili sa Chromeom.
Speaking of which,meni je Dolphin zakon,odmah nakon njega slijedi stock browser.po meni,stock browser ne zaostaje za nicim. Chrome mi se cinio ok,al kad sam vidio da ne dopusta upload fajlova - nula bodova. Samo steta sto ga ne mogu izbrisati...
tominho je offline  
Staro 25.12.2013., 15:23   #6546
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Firefox - sync i dodaci, upakovano u dobar browser, brz
Mikeyy je offline  
Staro 25.12.2013., 17:57   #6547
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
takodjer glas za dolphin browser. Stvarno je odlican i volim geste koje ima implementirane.
Staro 26.12.2013., 09:18   #6548
tominho
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
takodjer glas za dolphin browser. Stvarno je odlican i volim geste koje ima implementirane.
Jos i to sto se mogu instalirati Dolphin connect ekstenzije na chrome i firefox desktop browsere,ne moze bolje.
tominho je offline  
Staro 26.12.2013., 10:06   #6549
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Meni je chrome ok, mislim da je default browser cak bolji, a operu mini sam imao na nekoliko mobitela, i to je obicno smece koje na vecini stranica ne radi kako treba, niti je u stanju otvoriti sve linkove, ma uzas, koristiti samo u krajnjoj nuzdi ak se nema za veci paket prometa
Staro 26.12.2013., 10:25   #6550
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Tko je zamijenjen? Ja koristim defaultni većinu vremena. Koristio bi Chrome, odlično mi je kako mi se oke synca, ali mi fali onaj full screen pogled sa quick controls. Volim također slanje stranica na mobitel kad si nađem nekaj oke za pročitati pa si pošaljem da mogu na veceju to u miru pročitati :P hehe

Pokraj jubita, google musica i sličnih kerefeka mi browsanje ne čini toliko veliku stavku kaj se prometa tiče. Malo je cumbersome browsanje netom na mobu pa mi je tu važnija responsiveness da se što prije maknem sa sadržaja i nađem kaj mi treba nego ikaj drugo. Za sve ostalo su rss readeri, tapatalkovi, odnosno dedicirani programi etc.

Staro 26.12.2013., 10:43   #6551
The Man
Premium

The Man's Avatar

Opera toliko dobro kompresira stranice da se itekako isplati onima koji bi inače bez kompresije imali preko 10 gigi data prometa mjesečno. Svi koji hejtaju Operu očito su tek kežual surferi kojima je ta ogromna (i još uvijek nedostižna) prednost Opere naspram drugih mobilnih preglednika nebitna stavka i to je u redu, ali ako na gotovo dnevnoj bazi posjećuješ određene stranice i one ti na Operi rade najnormalnije, nejasno ti je takvo hejtanje i čudiš se tim ljudima, pošto kao dugogodišnji korisnik Opere znaš da uvijek u krajnjoj nuždi možeš iskopirati link stranice koja ne radi (onako kako bi trebala) u address bar drugog mobilnog browsera i rješiti taj (strašan) problem za ogromne 3 sekunde.

Vi svi koji ne volite Operu očito ne kužite da ona vama nije ni namjenjena i ne znate cijeniti njenu glavnu prednost koju (u toj mjeri) ne nudi niti jedan drugi mobilni browser.

Za kraj bi molio da mi napišete koje vam to točno stranice na Operi ne rade, pa da se i ja u to uvjerim, jer iskreno mislim da pretjerujete i kenjate bezveze (neutemeljeno), a to nikako nije lijepo, nego je ružno i pomalo tužno.

The Man je offline  
Staro 26.12.2013., 11:09   #6552
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Zašto bi se netko trebao tebi (ili ikome) opravdavati? Ako hoćeš vjeruj što pojedinci pričaju, a ako nećeš nemoj vjerovati. Jer ne vidim poantu da bi netko lagao na forumima o hebenim aplikacijama, zar smo na to spali?

Koristio sam Dolfin jako dugo i počeo je na neki način zezati, ne sjećam se kako, no zamjenio sam ga sa Operom i još uvijek ju koristim.

Dobar je to browser ali eto, recimo pada mi na pamet, Index stranicu (mobile ver.) ne otvara baš najbolje (ponekad).
Kada se ide na "Najnovije" Opera samo "reloada" i opet vrati na početni screen (isti onaj screen koji bude kada se pokrene Index).
Također kada želim pogledati "Galeriju fotki" unutar neke stranice, također samo reloada i vrati na tu istu stranicu no bez učitanih fotki.

Inače, sve u svemu vrlo dobar browser i ako bi ga želio mijenjati, stvarno na znam sa čime.
Staro 26.12.2013., 11:11   #6553
Mad_Duke
Guest

10 gigi data prometa mjesečno surfajuci na mobu Ajde molim te. Ili brišeš cache od aplikacije svakih 5 sekundi?

Staro 26.12.2013., 11:29   #6554
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

@The Man

Velim ti da smanji dozu
Brko je offline  
Staro 26.12.2013., 11:42   #6555
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Zašto bi se netko trebao tebi (ili ikome) opravdavati?
Ma ne mora, ali bilo bi lijepo.

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
10 gigi data prometa mjesečno surfajuci na mobu Ajde molim te. Ili brišeš cache od aplikacije svakih 5 sekundi?
Ama tih 10 gigi sam naveo kao primjer velike količine prometa, pošto većina ortaka ima pakete od 1 gigu ili 2 gige, a svi vole da im i malo ostane za svaki slučaj, tako da im ne zafali goriva za surfovanje dok predzadnji dan u mjesecu prazne crijeva ili čekaju javni prijevoz koji kasni. Druga stvar, ne mogu svi na poslu surfat preko kompjutera (zabrane su prisutne), a i danas ljudi jako puno rade, pa samim tim i puno surfaju. Generacija X, kaj da ti velim. Opera(cija) spašava pacijente!

The Man je offline  
Staro 26.12.2013., 12:17   #6556
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Probao sam više tih browsera i uvijek se na kraju vratim kombinaciji stock + opera. Nisam imao nikakvih problema dosad s njom...
Neo-ST je offline  
Staro 26.12.2013., 12:21   #6557
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Samo mala digresija. Opičili po aplikaciji u temi o mobitelima ajd da ne OTamo više
Brko je offline  
Staro 26.12.2013., 13:40   #6558
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Probao sam više tih browsera i uvijek se na kraju vratim kombinaciji stock + opera. Nisam imao nikakvih problema dosad s njom...
Ovo kao da sam ja pisao, osim što je kod mene kombinacija Opera + stock (kad baš moram).

Citiraj:
Samo mala digresija. Opičili po aplikaciji u temi o mobitelima ajd da ne OTamo više
Evo posipam se pepelom. Neću više nikad.

The Man je offline  
Staro 26.12.2013., 13:43   #6559
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Za kraj bi molio da mi napišete koje vam to točno stranice na Operi ne rade, pa da se i ja u to uvjerim, jer iskreno mislim da pretjerujete i kenjate bezveze (neutemeljeno), a to nikako nije lijepo, nego je ružno i pomalo tužno.
Nije tebi lako provoditi vrijeme na internetu
Staro 26.12.2013., 15:56   #6560
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Ja ženi kada mi je dosadno i ne znam šta bi više gledao na internetu kažem da sam pročitao cijeli internet i da može dobiti kompjuter sada. On ga izgleda stvarno cijelog pročita.
Mikeyy je offline  
Staro 26.12.2013., 16:14   #6561
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Tko je zamijenjen? Ja koristim defaultni većinu vremena. Koristio bi Chrome, odlično mi je kako mi se oke synca, ali mi fali onaj full screen pogled sa quick controls. Volim također slanje stranica na mobitel kad si nađem nekaj oke za pročitati pa si pošaljem da mogu na veceju to u miru pročitati :P hehe

Pokraj jubita, google musica i sličnih kerefeka mi browsanje ne čini toliko veliku stavku kaj se prometa tiče. Malo je cumbersome browsanje netom na mobu pa mi je tu važnija responsiveness da se što prije maknem sa sadržaja i nađem kaj mi treba nego ikaj drugo. Za sve ostalo su rss readeri, tapatalkovi, odnosno dedicirani programi etc.
Na Nexusu ga nema od 4.3... Pa zato je i meni bio zakon, trebam na brzinu ucitat stranicu, ne trebaju mi geste, pluginovi, mail, rss ni nista u samom browseru.

Da zaboravio sam spomenut i Naked browser, za sporije uređaje ko rođen...
tutix je offline  
Staro 26.12.2013., 17:03   #6562
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

@tutix, da google ga je na svojim uredjajima zamijenio chromeom, ali se browser i dalje razvija pod aosp-om, nije (jos) mrtav
Staro 26.12.2013., 18:10   #6563
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Još jednom podsjećam da je ovo tema o mobitelima, a ne aplikacijama
Brko je offline  
Staro 27.12.2013., 02:10   #6564
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

ART vs DALVIK, vrlo zanimljivo stivo : http://www.infinum.co/the-capsized-e...ime-in-kit-kat
Staro 27.12.2013., 23:01   #6565
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Jedno brzopotezno:
Otac mi je danas nosio Ascend G300 u dzepu od jakne i posto se ugrijao a vani je bilo hladno primjetio sam da se orosilo staklo od kamere straga. Ima li razloga da se brinem radi vlage?

Hvala.
Staro 27.12.2013., 23:09   #6566
The Man
Premium

The Man's Avatar

Stavi ga na toplo ugašenog i mirna Bosna. Sve će se unormalizirat jako brzo.

The Man je offline  
Staro 27.12.2013., 23:12   #6567
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Stavi ga na toplo ugašenog i mirna Bosna. Sve će se unormalizirat jako brzo.

Koliko je vjerojatno da ce indikatori vlage unutar moba pocrvenit?
Staro 28.12.2013., 01:17   #6568
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
100%
Staro 28.12.2013., 01:30   #6569
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
100%

I mogu se pozdravit sa garancijom? Sto bi mobitele trebali nositi u waterproof kutiji?
Staro 28.12.2013., 01:31   #6570
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Well fak, onda je moj One davno izgubio garanciju :/ a taman ga odlucio nosit radi mrtvih piksela samo meni vidljivih ahhh
Princ288 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na