Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.12.2013., 14:25   #4171
eKICh
Premium

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor brmbo Pregled postova
Može preporuka nekog do 150$ 1GB ram i 4.5 inch i da radi na 900.
Gledan Lenovo A706 ali radi samo na 2100MHz
http://www.minideal.net/original-len...art-phone.html

ista stvar
http://www.minideal.net/thl-w100s-sm...een-white.html

Lenovo A706 radi na obje frkvencije 900/2100 barem tako kaže gsmarena

http://www.gsmarena.com/lenovo_a706-5612.php
eKICh je offline  
Staro 01.12.2013., 15:00   #4172
brmbo
Premium
Moj komp

brmbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor eKICh Pregled postova
Lenovo A706 radi na obje frkvencije 900/2100 barem tako kaže gsmarena

http://www.gsmarena.com/lenovo_a706-5612.php
Je tako tamo piše a na svim ostalim stranicama samo 2100
U biti izgleda Multi-language 2100 ili samo engleski 900 i 2100
brmbo je offline  
Staro 01.12.2013., 20:55   #4173
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor eKICh Pregled postova
...Xiaomi Hongmi

plus:

- najjeftiniji je od sviju i to za nekih 20-40 dolara ovisno na kojim stranicam se gleda moram još pogledati tko nudi kakve kupone
- MTK6589T quad 1,5 Ghz (isti ko i u UMI-u)
- MUIU rom koji se redovito updejta
- 3G 900/2100 mhz (mada negdje na nekim stranicama piše samo 2100 mhz)
-OTG

minus:

- 2000 mAh bateirja
- 4,7" HD ekran 1280x720 nema gorilla glass (minus je samo što nema gorilla glass)
- 1gb ram 4gb rom...
S GSM arene (a i drugih sitova): Xiaomi Hongmi- protection:Corning Gorilla Glass 2
fora je offline  
Staro 01.12.2013., 23:37   #4174
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor brmbo Pregled postova
Može preporuka nekog do 150$ 1GB ram i 4.5 inch i da radi na 900.
Gledan Lenovo A706 ali radi samo na 2100MHz
http://www.minideal.net/original-len...art-phone.html

ista stvar
http://www.minideal.net/thl-w100s-sm...een-white.html
Oba su dobra, sestra ima W100, žena A706, iako bih ja vjerojatno izabrao Lenovo, a nisam još stigao provjeriti jel radi na 900 mHz...
frulex je offline  
Staro 02.12.2013., 00:09   #4175
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Autor fora Pregled postova
S GSM arene (a i drugih sitova): Xiaomi Hongmi- protection:Corning Gorilla Glass 2
U prijašnjim modelima je Xiaomi koristio dragon trail glass,nisam baš siguran da Hongmi ima gorillu bez obzira što je taj podatak na GSM areni još od prije nego je mob bio u prodaji.
i mene interesira koja stakla imaju xiaomi mobovi ali nema baš službenih podataka o tome.
dabomba je offline  
Staro 02.12.2013., 06:41   #4176
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@tony
Koja je poanta tvojih postova? Nabrajaš tehničke specifikacije modela bez nekakvog suvislog komentara. To možemo i sami. I nauči koristiti dugme Edit, a ne pisati 2 posta u kratkom vremenskom razmaku.
Što se tiče gornjeg posta, odavno znamo da tih 13MP postoje samo na papiru i da se radi o interpoliranoj 8MP kameri. I to lošoj, kao i kod većine Kineza.
Staro 02.12.2013., 07:20   #4177
fora
Registered User

fora's Avatar

Citiraj:
Autor dabomba Pregled postova
U prijašnjim modelima je Xiaomi koristio dragon trail glass,nisam baš siguran da Hongmi ima gorillu bez obzira što je taj podatak na GSM areni još od prije nego je mob bio u prodaji.
i mene interesira koja stakla imaju xiaomi mobovi ali nema baš službenih podataka o tome.
Sa XIAOMI stranice:

fora je offline  
Staro 02.12.2013., 09:57   #4178
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Prijevod je fenomenalan - klasičan Google Translate
Staro 02.12.2013., 11:33   #4179
eKICh
Premium

Da ovaj prijevod je fenomenalan
BTW:
naručio Xiaomi Hongmi 199 usd preko jednog agenta s Alibabe, platio paypalom posao mi invoice na moj paypal tako da nisam platio nikakvu proviziju paypalu. Mada je bio na geeku isto za 199 bijeli koji sam htio (mobitel je za ženu) ali to sam vidio tek poslje.
Uglavnom te stranice ne volim jer se teško dogovoriti s kinezima a ja uvijek imam puno pitanja o tome što kupujem, tako naprimjer stranica etotalk za svako pitanje što bi ga ptiao poslao mi je link što ne volim
eKICh je offline  
Staro 02.12.2013., 12:19   #4180
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Baš me zanima kako će raditi. Prvenstveno fotke. Ipak se radi o MTK6589 čipsetu kojeg ima 99,99% Kineza (jedina konkretna razlika je što ovaj podržava 3G na oba SIMa), a kamera im je svima katastrofa. Valjda je Xiaomi nešto učinio u tom pogledu.
Mene užasno privlači Mi3, kako performansama, tako i dizajnom. Samo što je cijena svagdje preko 500$ za 64Gb verziju (tvornička je 408$), a kad se na to doda Slavko...
Staro 02.12.2013., 13:02   #4181
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Nije istina da je svima kamera katastrofa, u neo n003 je kamera fenomenalna, usudim se rec da nije nista losija od uređaja koji su u nas 3k kn
pokra89 je offline  
Staro 02.12.2013., 13:13   #4182
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Problem na frendovom ZTE V967S.

Čoeku sam ga predao, sav sretan i zadovoljan i nakon par sati što ga koristi, mobitel tu i tamo sam od sebe se reboota. I to totalno random. Eto, na poslu smo i budući smo u istoj sobi, od jutra od 7 do sada (13:00) se rebootao 3 puta.

Jednom kad ga je spojio na komp, jednom dok je surfao i jednom dok je mob stajao na stolu sa ugašenim ekranom.

Jel se netko susreo sa time? Fix kakav ili da mu uplatim kartu za čajnu?
Brko je offline  
Staro 02.12.2013., 13:35   #4183
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Dobrodošao u ZTE klub reboota. ZTE Blade 3 imao istu stvar
https://www.youtube.com/watch?v=rWiqzRc06AM
Stvar smiješna ali stvarna, zamijenio punjač random rebootanja nema
Staro 02.12.2013., 13:46   #4184
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Hm... prvo punjenje kad je bio kod mene, napunio sam ga preko Sonyjevog 1,5A punjača, njegov nisam koristio.

Što, da ga kolega napuni sa njegovim orginalnim? Jer kad sam ga ja koristio prije prvog punjenja (doša je sa cca 40% baterije) nijednom se nije rebootao.

I samo zamjenom punjača neće se više tako sjebavat???
Brko je offline  
Staro 02.12.2013., 13:49   #4185
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova

Čoeku sam ga predao, sav sretan i zadovoljan i nakon par sati što ga koristi, mobitel tu i tamo sam od sebe se reboota. I to totalno random. Eto, na poslu smo i budući smo u istoj sobi, od jutra od 7 do sada (13:00) se rebootao 3 puta.

Jednom kad ga je spojio na komp, jednom dok je surfao i jednom dok je mob stajao na stolu sa ugašenim ekranom.

Evo mislim da napokon ja tebi mogu pomoc.

Rodak mi je kupio ZTE Blade 3 u Vip-u na pretplatu, mob se non stop resetirao i mislio ga slat na garanciju. Ja sam malo prosurfao i nasao fix. Sve sto ti treba je komad papirica.
Radi se o tome da baterija ima lufta, izgubi kontakt i mob se resetira. I kad mi je donio mob stvarno kad mrdas bateriju u kucistu mice se dosta, tako da sam komadic papirica stavio tu i sad stoji kao zabetonirana. Evo proslo vec mjesec dana i kaze da mu se mob vise ne resetira. Tako pokusaj s tim pa javi.

Staro 02.12.2013., 13:58   #4186
frulex
Registered User

Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
Nije istina da je svima kamera katastrofa, u neo n003 je kamera fenomenalna, usudim se rec da nije nista losija od uređaja koji su u nas 3k kn
Upravo tako, kamera nema toliko veze sa chipom koliko s hardverom koji je ugradjen - Neo ima Sonyjevu kameru i meni su slike i video bolji nego na Galaxyju S3, baš sam jučer imao priliku usporediti fotke slikane unutra na nekoliko MTK uredjaja (Lenovo, THL, Umi, Timmy) i razlike su drastične u kamerama, tj. nijedan se ne može staviti u istu rečenicu s Neo kamerom u zatvorenom bez blica.
frulex je offline  
Staro 02.12.2013., 14:01   #4187
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Evo mislim da napokon ja tebi mogu pomoc.

Rodak mi je kupio ZTE Blade 3 u Vip-u na pretplatu, mob se non stop resetirao i mislio ga slat na garanciju. Ja sam malo prosurfao i nasao fix. Sve sto ti treba je komad papirica.
Radi se o tome da baterija ima lufta, izgubi kontakt i mob se resetira. I kad mi je donio mob stvarno kad mrdas bateriju u kucistu mice se dosta, tako da sam komadic papirica stavio tu i sad stoji kao zabetonirana. Evo proslo vec mjesec dana i kaze da mu se mob vise ne resetira. Tako pokusaj s tim pa javi.

vidiš vrlo dobro, a i jednostavno rješenje

Staro 02.12.2013., 14:05   #4188
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Hvala vam na savjetima, ali baterija ne mrda, ni desetinku mm. Digno sam mu haubu i bio je upaljen i drkao sam po bateriji, natezao ju gore-dole-ljevo-desno... ništa, mob radi.

Na XDA se spominje da je problem Quick Boot (kojeg sam isključio) i automacka svjetlina ekrana koju sam isto isključio i postavio mu fiksno.

ištekavao i uštekavao u komp, na punjač, pokretali antutu, ma ništa, rock solid... sad ćemo dalje vidit...
Brko je offline  
Staro 02.12.2013., 14:09   #4189
fora
Registered User

fora's Avatar

Xiaomi Hongmi, po papirima, ima Samsung 8MP BSI cameru. Koliko se vidi po slikama s recenzija dnevne slike su odlične, a noćne tako-tako.
fora je offline  
Staro 02.12.2013., 14:20   #4190
eKICh
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Baš me zanima kako će raditi. Prvenstveno fotke. Ipak se radi o MTK6589 čipsetu kojeg ima 99,99% Kineza (jedina konkretna razlika je što ovaj podržava 3G na oba SIMa), a kamera im je svima katastrofa. Valjda je Xiaomi nešto učinio u tom pogledu.
Mene užasno privlači Mi3, kako performansama, tako i dizajnom. Samo što je cijena svagdje preko 500$ za 64Gb verziju (tvornička je 408$), a kad se na to doda Slavko...
Koliko znam Xiaomi u ovom uređaju korisiti Samsungovu kameru tako da nebi smijelo biti problema a i to što bude žena koristila treba biti ok, pošto trenutno koristi samsung galaxy mini i blackberya kao službenog ovo bi bilo puno za nju. Neznam dali podržava oba sima 3G, mislim da ne, to mi zapravo nije važno jer samo na služebonom treba 3G koji je neograničen pa tako da može surfati na službenom to što joj treba.
Kaj se tiće Slavkeca njega ću sigurno izbjeći jer mobitel naručujem u Austriju i ako platim platiti ću 20% PDVa ali nadam se da će me to zaobići.
Naručio sam SG Post-om da sam naručio DHL-om bilo bi me 10 dolara skuplje ali mislim da bi onda platio PDV.
eKICh je offline  
Staro 02.12.2013., 14:22   #4191
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ne kuzim kako je minus na aparatu ako ima 5" HD 1280x720 ekran ? Poceli smo pretjerivati...
Staro 02.12.2013., 15:09   #4192
celeron
Premium
Moj komp

celeron's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:

isti problem sam imo sa Huawei 8650 ...probaj prvo flashat nanovo stock rom...ak nebu pomoglo onda neki custom jer meni se mob presto resetirat kad sam flesho novi custom rom
celeron je offline  
Staro 02.12.2013., 15:21   #4193
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Uhvatio vremena i dovršio recenziju ZTE-a v967s. Sve u svemu, loše.
Staro 02.12.2013., 15:29   #4194
kosjenko2
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
sve u svemu loše, samo radi kamere. jaaaako objektivno
kosjenko2 je offline  
Staro 02.12.2013., 16:36   #4195
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Slažem se sasma, apsolutno i 100-procentno sa Vama, uvaženi kolega ono malo što sam ja drkario po njemu, bit će da sam skoro sve to prošao

I kao da sam svoj citat vidio u reviewu
Brko je offline  
Staro 02.12.2013., 16:52   #4196
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Kakve legende, na mobu piše 5MP podržava sve naše frekvencije i ima USB OTG, ali nevalja zbog kamere . Za 800kn netreba očekivati čudo .

Objektivnija recenzija na ruskom OVDJE i zip sa slikama iz recenzije OVDJE
Slike koje je tip slikao u recenziji su puno bolje od vaših, s vašim modelima nešto ne štima . Slike kod ag008 su sve nekako izvan fokusa, nešto ne štima s tom kamerom sigurno, a brko probaj slikati sa prednjom jel tebi slike ispadaju kao ove iz recenzije, ali slikane prednjom kamerom .

THX za recenziju ag008
boris1408 je offline  
Staro 02.12.2013., 16:59   #4197
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor boris1408 Pregled postova
Kakve legende, na mobu piše 5MP podržava sve naše frekvencije i ima USB OTG, ali nevalja zbog kamere . Za 800kn netreba očekivati čudo .

Objektivnija recenzija na ruskom OVDJE i zip sa slikama iz recenzije OVDJE
Slike koje je tip slikao u recenziji su puno bolje od vaših, s vašim modelima nešto ne štima . Slike kod ag008 su sve nekako izvan fokusa, nešto ne štima s tom kamerom sigurno, a brko probaj slikati sa prednjom jel tebi slike ispadaju kao ove iz recenzije, ali slikane prednjom kamerom .

THX za recenziju ag008
Prvo, megapikseli nemaju veze sa kvalitetom slike Samsung Galaxy S ima 5MP kameru pa su slike neusporedivo bolje od ovih.

Drugo, ta objektivnija recenzija je napravljena na ranijim modelima sa malo boljom kamerom. Vjerojatno su propustio informaciju kako su raniji batchevi imali malo bolju kameru. Ne misliš da smo Ag008 i ja lažirali slike kako bi popljuvali taj mobitel ? Naši mobiteli imaju "noviju" kameru.

Treće, moj mob je kod frenda s posla. Njemu je sve super jer mu je to prvi android (korisnik candy bar nokija već duuuugi niz godina), tako da je to njemu sada sve savršeno.

Ne očekujemo čudo, ali... baš da se lako mirimo sa apsolutnim smećem, baš i ne. Eto, ja ga sebi baš zbog te kamere nebi kupio. Preko toga ne mogu proći... Na ovom Alkatelu je loša, ali na ovom ZTE-u koji je bio kod mene je... jaooo.

Nego, budući je kolega prošetao svoj novi mob po firmi i on je već 3. osoba u firmi kojoj sam kupio mob, stiglo mi je nekoliko potencijalnih narudžbi. Jel Cubot One vrijedi 130 EUR-a?
Brko je offline  
Staro 02.12.2013., 17:05   #4198
Mad_Duke
Guest

Meni se čini okej. 130 eura iz Kine ili negdje u EU?

Samo pripazi za GPS. Ako nekome treba, rađe bi i neki "normalni" androidek nego se mučio sa ovim chipsetom.

Također, ne vidim na prvi pogled SD karticu. 8 gigi je bi moglo biti nekome premalo bez dodatnih storage mogućnosti!

Staro 02.12.2013., 17:08   #4199
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ma sa banggooda.
Brko je offline  
Staro 02.12.2013., 17:10   #4200
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:

Ako sve što izguglaš o tome fejla flashajte factory image, s tim "ne gubi garanciju". Ja sam imao problem sa stock romom koji su mi stavili na bangu ali kad sam ga sam flashao SP toolom radi ko veliki već 2 mjeseca.
bg_4_l je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na