|
![]() |
#36512 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Ima i Hervis, al mislim da tamo neces Geniusa naci ![]() Ekipa, trebam prijedlog za prednju gumu. Sto sira, sto bolji grip, max 900grama i obavezno Maxxis ![]() Felga je DT swiss M480. Kaze da moze do 2.4, pa bi mozda mogao maxxis 2.5 proci, al brijem da mi to probija limit tezine u svakom slucaju Najvise me zanima Minion 2.35 (single ply je pa me frka da ce se busiti) i highroller 2, pa ak je netko vozio, zanimaju me dojmovi
![]() |
#36514 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Vozim HR2 2.4 single ply 60a exo naprijed i zadovoljan sam. Dosta predvidljiva guma, dobro drzi i brzo zaustavlja. Dobro se cisti od blata isto. Kad potrosim mozda probam naprijed Miniona 2.3/35 single ply jer on navodno jos bolje drzi, no vidjet cu jos. Otom potom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36515 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
minjonka u 2,35 je garant ko švalbice 2,25(max) ![]() taj limit koji si naveo bi ispunjavao ardent, ali ga pokušaj izbjeći kao prednju gumu. (imho) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36516 |
Gear breaker!
|
Mjerio sam malo prije, tijelo gume ne uzimajuci ripne u obzir, High Roller 2.35 vs Fat Albert 2.4. Fat Albert je 4mm deblji. 57mm vs 53mm. Doduse, mislim da je Fat albert bio na 1mm debljoj felgi. Ardent nikako ne prolazi. Da ocu sketchy gumu, ostavio bi HR naprijed ![]()
![]() |
#36519 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36520 | |
Gear breaker!
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#36522 |
|
Za ovo sto mi vozimo ne vidim potrebu za 2ply gumama. I sam sam htio to uzet al su me decki na vrijeme odgovorili i bili su u pravu. Nema smisla nepotrebno se ubijat sa teskim gumama kad ne vozimo dh. Mi se penjemo i spustamo sa bajkovima, remember? ![]() Za nase potrebe je sasvim dovoljna single ply verzija sa ojacanim sidewallom, npr. Exo kod maxxisa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36523 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36524 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Zapele mi za oko one super gravity schwalbice, al sam malo ostao razočaran kad sam pročitao da samo sidewallsi dobivaju još 2 ekstra sloja kao DH gume, dok je srednji dio gume ostao na istih 2 sloja kao i evo gume. Trenutno naprijed imam pretešku muddy mary DH vertstar 2.5 i guma mi je stvarno odlična. da je 200g lakša bila bi mi zasad prvi izbor od onih koje sam probao. Jedina guma koju možeš držati horizontalno u zraku, a neće se savinuti ako ju primiš samo jednom rukom. Nažalost, 1250g. ![]() Sljedeće ću staviti 2.35 verziju i vidjet kako se ponaša. Još uvijek razmišljam što staviti otraga, Šoš, ak ćeš se rješavat jednog HR javi pa bih uzeo, bar privremeno ![]() Na HTu mi se pokazala kao dobra guma pozadi
![]() |
![]() |
#36525 |
|
S obzirom na obzir ![]() Ne znam, ali i dalje ne vidim potrebu za gumom od kilu ipo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36526 |
Avocado
|
Ne kažem da ti treba DH guma, dapače, ne treba. Veća je razlika u mekoći gume nego u širini. Ove godine sam provozao staze u i oko Splita 3 puta. Prvi put kombinacija Ardent + Aspen (2.35 obje), drugi put Nobby Nicovi (2.25) i treći put sa Fat Albertom (2.4). Učku nakon toga sa DH gumicom. I svaki od ovih koraka se osjetio da guma drži bolje, ovaj zadnji rekao bih najbolje, a tome u prilog ide ova ultramekana smjesa na gumi. Stvarno drži. Sljedeći put 2.5 neću uzeti sigurno, ali 2.35 hoću. Montaža TL je ubitačno jednostavna (guma drži zrak bez trunke mlijeka). FR verzija je dosta lakša u 2.35 izdanju, treba to isprobati... ![]()
![]() |
#36531 |
Avocado
|
Pa taj gooey gluey je zadnji put napravljen valjda 2010, normalno da ti 3 godina stara guma nije držala, otvrdne smjesa s vremenom. Ovaj triplenano je isto na svim današnjim gumama jačim od performance verzije, jel bio trailstar, pacestar ili vertstar? Interesira me kako ti ta guma nije držala, čepovi su joj ogromni i ima dobar profil... Moj utisak je potpuno drugačiji. ![]()
![]() |
#36532 |
|
Vozio sam se po dotki s njom, cak i nije bilo nekog blata, al dojam je bio kao da sam na ledu. Ne znam koja verzija od te 3 je bila, al gume nisu bile stare. Da su valjale ostavio bi ih sebi sigurno. Ne naginjem bajk kao neki pro, al i ono malo sto sam ga nagnuo ode u pm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36533 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Možemo organizirati neko natjecanje, nešto kao kako enolozi prepoznaju vina, tako mi gume. Kategorije bi bile potrošenost u postocima, godina proizvodnje, smjesa, te broj slojeva. Elite kategorije bi to radile zatvorenih očiju, samo opip i miris, s bonus bodovima za određivanje da li je Continental napravljen u Njemačkoj ili Indiji i slično. Pro kategorija bi po zvuku kotrljanja gume procjenjivala tlak zraka u gumi te da li je korišten tubeless ili zračnica.
![]() |
#36534 | |
Avocado
|
Citiraj:
Znači HR2 drži bolje od MM. Daj mi molim te samo još jednom koju verziju gume imaš? Ima kod nas za kupit (cijena)? Lako završi otraga ako lažeš ![]()
![]() |
![]() |
#36535 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Destro, my two cents od DH ekipe ovde, vozia je HR2 pa MM, pa HR2 i kaže, stavio MM, iznenadio se kako je dobra, potrošio nju, stavio HR2, gledam kjk, ovo mi izgleda bolje nego MM, najmekše smjese lik vozi. Svi su većinom na HR2 tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36539 |
Avocado
|
Kod HR2 mi se najviše sviđa što se sigurno bolje kotrlja od MM. Al da ima više gripa, iskreno ne vjerujem ![]() Naginjem bajk, na stijenskim površinama gdje sam očekivao ponašanje fat alberta - malo otkliže al uhvati - je bila čisto ljepilo. Moguće da je stvar do sastava gume jer su čepovi na vertstar toliko mekani i mekši od trailstara da je za nevjerovat. Jebiga sad, uvijek će biti neki placebo u pitanju, tako da ću morati osobno probati ![]() Također, problem je jer gumu kupim dok je stara već potrošena i onda mi svaka guma ima bolji grip od stare ![]()
![]() |
#36540 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ja nemam acc na DB-u a i sumnjam da bi me tko shvatio tamo ozbiljno da samo uletim tamo i kažem da hoću. Pare nisu problem, samo tražim nekoga da mi logistiku odradi za ćevape. ![]()
![]() |
![]() |
|
|