|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Bitcoin - iskustva i korištenje
Možda ovo nije ni dio za takvo pitanje, ako nije molim Admina, nek prebaci gdje bi trebalo bit. Ljudi, zanima me jel ima netko iskustva sa korištenjem Bitcoin-a? Možda ga netko koristi intezivno, ako da nek napiše neka svoja iskustva. Radim istraživanje za Diplomski pa me zanima iskustvo korištenja i koliko se zapravo koristi u Hrvatskoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Evo dizem temu iz laganog pepela. Jel ima tko iskustva s ovim? Ja danas instalirao Bitminer program, donekle razumim o cemu se radi, ali sta taj program kokretno radi na mom racunalu? Mislim, znam da koristi GPU radi OpenCL, ali u koju tocno svrhu, u kojim kalkulacijama pomaze moj komp? Na jednoj stranici trebam platiti nesto u Bitcoin-ovima, tocnije 1.5 Koliko vremena mi treba da moj komp to odradi, i da li mogu mozda na neki drugi nacin "zaraditi" BC.ove. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
problem je da BCe ne generiras 1 po 1 nego u bundlovima od 25, zato ih i rudare grupe ljudi pa se onda djele medusobno inace traje poprilicno dugo dok dobijes plod svoga rada. Vise ti se isplati kupiti 2 komada pa za njih kupit sta trebas nego rudarit.
![]() |
#5 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Kolko je to dugo i s kakvim hardwareom,gpuom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo mininig hardware https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison Moja HD7790 radi 270Mhash/s Zadnje izmijenjeno od: Mortal. 11.11.2013. u 12:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Vrijeme majnanja bitcoina je prošlost. Nije isplativo. Bilo je, prije godinu dana ![]() Ja sam dosta bio u tome, sa vanjkim usb majnerima, karticama, bla bla... Na kraju svega, bolje kupit bitcoin i čuvat ga dok naraste. Gledat na to kao ulog, dugoročni. Jer sa današnjim dif. rating preko 500k, necete skupit ni centa ![]() Osobno sam krenuo kad je dif bio oko 30k, skupio skoro (lol) 0.5 bc i nakon toga odustao. Jer diff raste neproporcionalno vrijednosti samog coina... Btw, najNEisplativija varijanta su grafičke kartice. Radje korsitite neki vanjski majner, dosta su pojeftinili zadnje vrijeme... ispod 10GH/s, nemojte ni gledati. Toliko od mene ![]()
![]() |
#9 |
Guest
|
bitcoin leti u nebo ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Ja sam u bitcoinima još od 2009. Neko vrijeme sam ih sma "majno" a sada ugl kupujem/prodajem kada mi se da s time zezat. Trenutno sam u posjedu 977 BTC-a. Najvecim dijelom ih nabavio preko "thor-a" Zadnje izmijenjeno od: Mirrim. 27.11.2013. u 09:02. Razlog: Tipfeler |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Onda sam prodao komp koji sam bio složio za taj podhvat i te novec uložio i kupio BTC za istu svotu za koju sam prodao komp. Praktički je kao da pratiš dionice, bar za sada radi tako pa treba to iskoristiti. @OuttaControl Thx! Ne znam dal sam se možda zaletio ali ovakav rast nisam htio propustiti. A vidim pad je polako krenuo. 200 BTC sam ostavio ako slučajno još poraste cijena ostalo odmah riješio. Nadam se naglom padu pa opet dobar dio novaca uložiti u kupnju BTC. Jedini problem na koji sam do sada naišao je što je količina BTCa koja je raspoloživa za prodaju/kupnju uvijek u malim količinama. Pa se zato treba dogovoriti sa više ljudi istovremeno jer čim bude malo veča transakcija cijena BTCa pocne jako skakati Zadnje izmijenjeno od: Mirrim. 27.11.2013. u 09:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
iskreno ja nisam razmišljao do sinoć, a onda sam počeo malo kalkulirati... komp mi je upaljen stalno (htpc/torrent) i ne bi bilo loše da tamo neka kartica kalkulira novac za mene. početna investicija je malo jača, ali sa druge strane koliko vidim isplati se vrlo brzo. @mirrim... kad se naharvesta bitkojnova jel to neki problem prodati i kako se ti dolari translatiraju u pošten hrvacko-katolički tekući/devizni račun? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
u jednom kompu ti treba jedno 4-5 mjeseci da vratis investiciju, a onda ti ostane kartica besplatno. ovo govorim za 280x grafu koja moze dat 750khasha majnanja scrypt algoritma. sto se tice prebacivanja love, ja sam koristio BTC-E exchange, i onda withdraw na OKPay kod koje sam registrirao mastercard. imas hrvatski exchange bitkonan kod kojeg mozes na tekuci raditi bez problema. barem tako kazu ![]() dodatak: ovo se odnosi na trenutne cijene, tako da za tjedan dana moze lagano biti 7-8 mjeseci do isplate. moras i struju ukalkulirati.. Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 20.11.2013. u 10:42. |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() uplatis, pa cekas 2 mjeseca, a diff ode duplo i tako mislim, mene bi isto interesiralo neki asic uzet kad ne bi citao horror stories ![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
da, baš što više gledam naokolo vidim da svi oni zapravo vrte tvoje pare... koma totalna. ako gledam po ovome - http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator sa klokanom 670kom na mjesec dana majnanja bi dobio 10kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
prvo, nvidia ne valja nista za majnanje ![]() drugo, ne majnas bitcoine, vec 10x profitabilnije valute, a onda kupujes bitcoine ![]() znaci = 100kn za mjesec dana |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
ako hocete trejdati btc, https://bitkonan.com/ |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo i prve trgovine koja prodaje IT robu za Bitcoine http://www.prnewswire.com/news-relea...232508241.html
![]() |
#26 | |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Vjerovanto za svaku valutu postoji posebni wallet? ![]() E i jedno noob pitanje, lova se čuva u tom walletu na kompu, usb sticku ili što već i ako recimo taj stick vrisne onda ode sve u mp3? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Necronomicon. 20.11.2013. u 16:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
http://www.coinwarz.com koliko sam ja uspio pohvatati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Guest
|
Citiraj:
www.coinchoose.com imas i poolova koji majnaju automatski najprofitabilniji coin kao npr hashco.ws i odmah ti konvertiraju u bitcoin sto se tice walleta, mozes na kompu, mozes na sticku, mozes na kompu imati samo watching wallet, a transakcije moras signat na offline kompu koji ti nikad ne dodiruje internet ![]() najbitnije da generiras adrese NAKON sto si enkriptirao wallet, tako da se hacker moze jebat ako ti ga i popali ![]() imas i mogucnost printanja papirnatog walleta koji spremis u sef recimo zajedno sa zlatnim polugama ![]() ali da, ak se zajebes, odu pare...mislim da je masu bitcoina koji su namajnani jednostavno zaboravljeno u walletima ili izbrisano ![]() |
|
![]() |
![]() |
#29 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo meni majnanje radi po otprilike 10 sati na dan i to otprilike 7 dana. Grafa je 7790 klokana max što ati dozvoljava i imam 310Mhas. Probao sam na laptopu sa GT330m i imao sam oko 50mhas, to je drastična razlika. A confirmed reward mi je: 0.00067969 BTC na Slush's pool. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I BT kradu http://www.businessinsider.com/the-h...-theft-2013-11 U 70h uspio si zaradio 0,0007 BT-a ili oko 25centi (računao sam BT po 350$). F*kin' isplativo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|