Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 12.11.2013., 02:39   #2461
Don Kihoty
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
S obzirom da sam godinama favorizirao Android,
vrlo sam zadovoljan sa WP-om.

Jedan razlog: pouzdanost.

Mogao bi reći da je pouzdaniji skoro od Symbiana S60, ali neću.

Super je Android, mnogo duplih aplikacija koje rade istu stvar,
piratske aplikacije itd itd. Al čemu to sve kada mi se high end uređaj
reboota random, zablokira, ili ne zvoni alarm?

Čemu tražiti dodatne Alarm aplikacije kada stock ne odrađuje svoj posao?
Po tome nešto ne štima sa tim OS-om. Tako da sam od Androida nakon 3 godine,
odustao, i ne vraćam se više na njega.

I nije Nokia u velikoj prednosti nad drugima - hoćeš Here Maps?
Plati ih, pa imaš. Škrt za platiti, ili ne želiš? Koristi free riješenja.

I najbolja stvar kod WP-a je to što Entry Level uređaji rade fluidno kao
i High End. Nokia 520/620, W1 - najbolji dokaz tome.

Dok jedna Sony Xperia J - bože sačuvaj, štekanja i štekanja.
I jedan Samsung S7500 Galaxy Ace Plus - isto tako - strašno do bola.

Da napomenem da su oba uređaja u slobodnoj prodaji preko 2000kn.

Meni je to osobno prekipilo. Zar moram imati uređaj od 6000kn da mi
Android radi kako spada? Ili se moram mučiti i tražiti ROM-ove
koji su donekle stabilni i optimizirani?

Ne želim to više - zato WP. Hoću stabilnost i pouzdanost.
Mogao sam to imati i sa iOS-om, ali ista stvar - skupo.
Don Kihoty je offline  
Staro 12.11.2013., 04:49   #2462
Mad_Duke
Guest

Pa svakom svoje.

- Nikad nisam imao potrebu tražiti "duple aplikacije koje rade istu stvar" jer sam koristio uvijek jednu (zapravo, ne znam slučaj kada sam ima potrebu a da je bitno).

- Piratske aplikacije, platim onih 1-5 dolara max za tih par appova koje koristim već preko 4 godine... Zašto? Ne moram pričati valjda. Ali ako se ovo odnosilo na root, uvijek ga imam jer neki appovi rade divote kad moram promijeniti par romova (ne zbog neke velike potrebe već jer, mi je gušt pronaći nekaj kaj mi idealno odgovara)

- Random reboot sam imao samo na HTC Desire kad mu je matična otišla

- Zablokira, isto, samo na HTC Desire dok je "crkavao".

- Ne zvoni alarm, nekad sam htio poslati u lijepu stvar jer je uvijek radio bilo da se radi o Samsungu, HTC-u ili nečem petom. Ako je problem kod laganog snoozea prilikom nekih slučaja. E, tvoj neodgovorni problem.

- google maps odrađuje sve besplatno kaj mi treba. Za sve ostalo tu je Navigon i Copilot (imam oboje)

- Entry level uređaji rade fluidno. Ne zna, uvijek imao high end ili "prošlogodišnji high end". Da li "smetje" jeftinjak uređaji "štekaju". Da, ali zato koštaju niš para. Koliko para toliko muzike.

- Par grama zlata košta određene pare pa ga neću kupiti. Da li se može zaje sa lošim androidom, da. Ali frendici koliko god imala gofno od uređaja ne šteka nikaj kad ide biciklirati uz endomondo (frendu sa kinezom da)

- Ne moraš imati Android od 6.000 kuna. Bilo koji stari uređaj će šljakati super bilo da se radi o Nexus 4, SGS2 ili SGS1 (koliko god star bio)

- Windows Phone možda ima stabilnost, ali to je logično, mali ekosustav, ne puno uređaja i nikakva podrška kada se direktno usporedi sa par godina starim droidima ili iOS uređajima. iPhone novi je skup (skuplji nego droid sličnih mogućnosti, ali isto kao nekadašnji droid flagship, radi super i nakon par godina.

Staro 12.11.2013., 11:31   #2463
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
gin.tonic je offline  
Staro 12.11.2013., 11:49   #2464
Sanjo00
Registered User

Datum registracije: Mar 2013
Treba mi pomoć od nekoga ko ima Samsung S3,kako smanjit slova u porukama jer mi je najveći font,ali samo u porukama,a nisam nigdje našao u postavkama kako smanjit,jedino se može pomoću dugmadi za glasnoću smanjivat,ali ja oću da mi uvijek kada uđem u poruke budu manja slova.Zna li netko?
Sanjo00 je offline  
Staro 12.11.2013., 19:56   #2465
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Sanjo00 Pregled postova
Treba mi pomoć od nekoga ko ima Samsung S3,kako smanjit slova u porukama jer mi je najveći font,ali samo u porukama,a nisam nigdje našao u postavkama kako smanjit,jedino se može pomoću dugmadi za glasnoću smanjivat,ali ja oću da mi uvijek kada uđem u poruke budu manja slova.Zna li netko?
Mozes smanjiti slova u postavkama mobitela, ali ti se ona slova smanjuju za cijeli sistem.
dinos3 je offline  
Staro 12.11.2013., 21:01   #2466
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Pa svakom svoje.

- Nikad nisam imao potrebu tražiti "duple aplikacije koje rade istu stvar" jer sam koristio uvijek jednu (zapravo, ne znam slučaj kada sam ima potrebu a da je bitno).
jedan si od rijetkih koji to kaže, mislim da znaš to i sam.
Citiraj:
- Piratske aplikacije, platim onih 1-5 dolara max za tih par appova koje koristim već preko 4 godine... Zašto? Ne moram pričati valjda. Ali ako se ovo odnosilo na root, uvijek ga imam jer neki appovi rade divote kad moram promijeniti par romova (ne zbog neke velike potrebe već jer, mi je gušt pronaći nekaj kaj mi idealno odgovara)
Nda. Jedini razlog zašto bih minja ROM na mobitelu jest jer mi ovaj ne radi kako treba, ukratko - nezadovoljstvo.
Citiraj:
- Random reboot sam imao samo na HTC Desire kad mu je matična otišla

- Zablokira, isto, samo na HTC Desire dok je "crkavao".

- Ne zvoni alarm, nekad sam htio poslati u lijepu stvar jer je uvijek radio bilo da se radi o Samsungu, HTC-u ili nečem petom. Ako je problem kod laganog snoozea prilikom nekih slučaja. E, tvoj neodgovorni problem.
Nisam ima Android koji se nije zablokira. S mini, Galaxy S, Nexus S, Galaxy S2, LG Optimus 2X, Optimus 4X, Galaxy S3 mini, Galaxy S4, HTC One, HTC One V... svaki je zablokira. Ka šta vidiš, od high-enda do low-enda, svi su zakurac po pouzdanosti. Jedan, dva, tri čak - to bi oprostija, no svaki faking android, ma daj molim te, poštedi me tih izjava.

Alarm mi nije radija samo na custom ROM-ovima, na svim stock ROM-ovima je radija. Znam i zašto krepava, jer se inner clock ROM-a čačka da bi se produljilo trajanje baterije u standby-u.
Citiraj:
- Entry level uređaji rade fluidno. Ne zna, uvijek imao high end ili "prošlogodišnji high end". Da li "smetje" jeftinjak uređaji "štekaju". Da, ali zato koštaju niš para. Koliko para toliko muzike.
Citiraj:
- Ne moraš imati Android od 6.000 kuna. Bilo koji stari uređaj će šljakati super bilo da se radi o Nexus 4, SGS2 ili SGS1 (koliko god star bio)
Aham, ajmo kupiti novi wp8 uređaj od 1000 kn i novi android od 1000 kn, pa usporediti ugodu korištenja i viditi da li zaista moraš imati štekavo govno za male pare.

Androidi koji bi imali dojam ugodnog rada na stocku su svi iznad cifre od 3500 kn ( u dućanu).
Ostali? Ne.

Citiraj:
- Windows Phone možda ima stabilnost, ali to je logično, mali ekosustav, ne puno uređaja i nikakva podrška kada se direktno usporedi sa par godina starim droidima ili iOS uređajima.
Ne možda, nego su sigurno pouzdani i stablini. To apsolutno nema veze sa ekosustavom, već sa implementacijom. Nativni kod vs virtualna mašina - nema tu puno polemike.
Nikakva podrška? Nokia daje najveću podršku za uređaje nakon Applea, što je sasvim logično, no nikako ne umanjuje vrijednost iste.

Citiraj:
Autor Sanjo00 Pregled postova
Otvori Messaging aplikaciju, pođi u njene postavke i uključi da se sa volume tipkama može smanjivati font poruke. Nakon toga samo pođi u neki messaging chat, počni pisati neku poruku, da se pojavi tipkovnica. Nakon toga samo pritišći volume tipku dok ne budeš zadovoljan veličinom fonta.

Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 12.11.2013. u 21:10.
Ivo_Strojnica je offline  
Staro 12.11.2013., 21:57   #2467
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ne možda, nego su sigurno pouzdani i stablini. To apsolutno nema veze sa ekosustavom, već sa implementacijom. Nativni kod vs virtualna mašina - nema tu puno polemike.
I onda taj nativni kod postane sporedan ako nisi siguran da će se kupljeni WP8 uređaj moći nadograditi na WP8.1.
listerstorm je offline  
Staro 12.11.2013., 22:15   #2468
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
I onda taj nativni kod postane sporedan ako nisi siguran da će se kupljeni WP8 uređaj moći nadograditi na WP8.1.
Koliko čujem, svi uređaji će se moći nadograditi na wp8.1. to nije podatak sa Interneta, već sa malo pouzdanije strane.
Staro 12.11.2013., 22:24   #2469
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Ajde, to je lijepa i korisna vijest. Ako su izvori pouzdani, ja bih ju svakako stavio na WP8 topic i još malo razveselio vlasnike.
listerstorm je offline  
Staro 13.11.2013., 18:21   #2470
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nitko ne zna da li ce 100% svi uredjaji dobiti wp8.1 update. No isto vrijedi i za obrnuto.
Ali Androidi se sigurno ne mogu sa updejtovima pohvaliti, pa cak ni Nexus linija

Citiraj:
Autor Delpiero Pregled postova
Na s3 je updatean android na 4,3 verziju. Sama ova updateana verzija zauzima mnogo, jer prosječnim brojem instaliranih aplikacija je zauzeto cak 3,9Giga memorije, dok je na staroj verziji(4.1.2) s istim brojem aplikacija bilo oko 2,5Gb. Jeli tako i vama?!

Općenito cijeli mobitel radi nekako sa zastajkivanjem kod javljanja ili otkljucavanja..kao da je neki lag mali dobio.

Jeli trebalo neki factory reset nakon updateanja android verzije ili? Ima li tko od korisnika istog mobitela savjet? :what:
Factory reset je inace preporucljivo napraviti. Kod mene obavezno.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 13.11.2013. u 19:32.
Mileni je offline  
Staro 13.11.2013., 19:22   #2471
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Na s3 je updatean android na 4,3 verziju. Sama ova updateana verzija zauzima mnogo, jer prosječnim brojem instaliranih aplikacija je zauzeto cak 3,9Giga memorije, dok je na staroj verziji(4.1.2) s istim brojem aplikacija bilo oko 2,5Gb. Jeli tako i vama?!

Općenito cijeli mobitel radi nekako sa zastajkivanjem kod javljanja ili otkljucavanja..kao da je neki lag mali dobio.

Jeli trebalo neki factory reset nakon updateanja android verzije ili? Ima li tko od korisnika istog mobitela savjet? :what:
Staro 13.11.2013., 19:31   #2472
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
I jos kad spomenemo 1-2 Samsung WP8 moba na trzistu,a 1 je dobavljiv kod nas, dodjemo do pitanja zasto sve ovo pisemo u Samsung temi,pogotovo znajuci da Ativ nema nikakav update i ne radi bas dobro.
spawn je offline  
Staro 14.11.2013., 06:18   #2473
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
I ja sam primjetio mali lag na S3 prilikom otvaranja i zatvaranja aplikacija. Scrolanje je super fluidno, ali ovo šteka. I ne mogu naći onu opciju da uključim Dalvik, jednostavno mi je nestao cijela ta stavka u Podešavanjima (ono, USB Debugging i sl.). Na S3 Mini ga imam, a na S3 mi je nestao nakon ovog zadnjeg updatea.
Staro 14.11.2013., 07:55   #2474
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Tapkaj nekoliko puta po build number stavci u "about phone", tako se vraćaju developer options...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline  
Staro 14.11.2013., 07:58   #2475
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Glasine su da je 4.3 za s3 on hold..

vjerojatno će malo kasnit da prepakiraju kineski kernel koji radi dobro u ovaj stariji build za Europu koji je izašao
schetz je offline  
Staro 14.11.2013., 08:15   #2476
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Za sve vlasnike s3 i o update-u na 4.3.......

http://www.androidauthority.com/gala...s-hold-316828/
denied je offline  
Staro 14.11.2013., 09:14   #2477
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

E, i sada što je najpametnije rješenje? Ostati na ovome neoptimiziranome 4,3 androidu ili se vratiti na onaj stari?

Jeli se može uopće jednostavno i kako downgradeati sustav na onaj 4.1.2?
Staro 14.11.2013., 09:37   #2478
schetz
Premium

schetz's Avatar

ha ..po meni su 2 opcije

1. povrat na 4.1.2 (uz obavezan backup EFS , ja sam koristio onaj HC-kTool) s time da se vodi računa da se flasha ona zadnja verzija 4.1.2. s modemom MG4...

2. flashanje kineskog ili yank kernela koji kao rješavaju te stvari..

Oboje je meni najlakše(ako si rootan) uz pomoć Mobile Odin Pro..
schetz je offline  
Staro 14.11.2013., 09:48   #2479
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
ha ..po meni su 2 opcije

1. povrat na 4.1.2 (uz obavezan backup EFS , ja sam koristio onaj HC-kTool) s time da se vodi računa da se flasha ona zadnja verzija 4.1.2. s modemom MG4...

2. flashanje kineskog ili yank kernela koji kao rješavaju te stvari..

Oboje je meni najlakše(ako si rootan) uz pomoć Mobile Odin Pro..
Nažalost nisam rootao, isključivo stock verzija ... tako da mi treba rješenje na toj razini
Staro 14.11.2013., 09:58   #2480
schetz
Premium

schetz's Avatar

onda koristi desktop Odin ali samo za prvu soluciju..

tutoriala imaš hrpu na jubitou

provjeri koji ti FW treba(regija,operator etc) i skini sa sammobile stranice..
pazi da je zadnja verzija modema (MG4)..

EDIT:mislim da je ovo čak kriva tema za ove info
schetz je offline  
Staro 14.11.2013., 10:01   #2481
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Delpiero Pregled postova
E, i sada što je najpametnije rješenje? Ostati na ovome neoptimiziranome 4,3 androidu ili se vratiti na onaj stari?

Jeli se može uopće jednostavno i kako downgradeati sustav na onaj 4.1.2?
Ja sam neki dan svoj S3 prije prodaje morao spustiti na službeni FW, pa sam skinuo zadnji Hrvatski koji je izašao, ali nebrandirani, i to je taj MG4 il kak već. I njega samo normalno flashas kroz odin i to je to. A ako želiš nešto prije možeš samo ako već imaš EFS backup od prije nego što si stavio 4.3.
Goranbm je offline  
Staro 14.11.2013., 12:59   #2482
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Budem, thnx
Staro 14.11.2013., 17:29   #2483
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Novo pojašnjenje Region locka. E sada više nije dovoljno ubaciti 'pravi' SIM, a onda staviti bilo koji drugi, nego moraš i razgovarati 5min s tim SIM-om. Netko je f**king popi**io.
http://www.unwiredview.com/2013/11/1...galaxy-note-3/
Staro 14.11.2013., 17:41   #2484
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Nesto slicno je bilo nekad s Dual BAnd mobitelima. Mobovi iz USA nisu imali signala uopce u drugim zemljama. Ili EU telefoni u USA.Tako i neki telefoni iz Azije.
Ovo je malo blaza verzija
Ja bih se slozio da je ovo napravljeno da bi se EU i USA zastitio od masovnog sivog uvoza jeftinijih uredjaja iz Dubaija,Kine i sl.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 14.11.2013. u 17:59.
spawn je offline  
Staro 14.11.2013., 19:44   #2485
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Novo pojašnjenje Region locka. E sada više nije dovoljno ubaciti 'pravi' SIM, a onda staviti bilo koji drugi, nego moraš i razgovarati 5min s tim SIM-om. Netko je f**king popi**io.
http://www.unwiredview.com/2013/11/1...galaxy-note-3/
Odlično. Nikad nisam ni mislio kupiti Samsungov mobitel (osim SGS2 onomad), ali sad sam još sigurniji da neću
Koji su to likovi...
Brko je offline  
Staro 15.11.2013., 06:23   #2486
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Koji qrac nekog u Samiju briga gdje sam ja kupio mob? Jesam ga pošteno platio? Jesam. Šta onda s**u? Nije razliku u lovi ispušio Sami nego trgovac. Jedino pozitivno je što ne mora zvati vlasnik 'krivog' uređaja, već može biti i pozvan. Teoretski, skočiš do na najbliže telefonske govornice i nazoveš sam sebe 5min. Onda ubaciš drugi SIM i dovigiorno.
Bez obzira na to, ipak nije u redu od Samija da radi takve p**darije.

EDIT: a sad nešto totalno drugačije - mobitel s ekranom koji se vidi i s boka
http://www.theverge.com/2013/11/14/5...d-display-2014
Staro 15.11.2013., 09:43   #2487
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koji qrac nekog u Samiju briga gdje sam ja kupio mob? Jesam ga pošteno platio? Jesam. Šta onda s**u? Nije razliku u lovi ispušio Sami nego trgovac. Jedino pozitivno je što ne mora zvati vlasnik 'krivog' uređaja, već može biti i pozvan. Teoretski, skočiš do na najbliže telefonske govornice i nazoveš sam sebe 5min. Onda ubaciš drugi SIM i dovigiorno.
Bez obzira na to, ipak nije u redu od Samija da radi takve p**darije.

EDIT: a sad nešto totalno drugačije - mobitel s ekranom koji se vidi i s boka
http://www.theverge.com/2013/11/14/5...d-display-2014
Nije dosta love. Nikad nije dosta love
Brko je offline  
Staro 15.11.2013., 11:44   #2488
Mad_Duke
Guest

Pa nek izdaju. Vidjet će po prodajnim rezultatima ka će proći :P

Staro 15.11.2013., 12:15   #2489
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Sto se samsunga tice,boli njih kifla gdje je mob kupljen. Trgovci i provideri traze da se mobovi zakljucavaju,neki traze simlock,neki region lock jer se gubi zarada. Samsungu to i odgovara jer ce imati vecu zaradu zbog vece potraznje iz odredjene regije. Nas to inace ne zanima ako je mob kupljen u Europi. Ne Europskoj Uniji nego Europi kao kontinentu. Ionako vecina ne zeli brand telefone iz Azije radi garancije,tako da nas boli briga.
Npr,iz prve ruke,Note 3 kupljen u Swiss,napljenica s napomenom da je uredjaj lockan ,prva sim kartica stavljena ovdje,VIP. Nikakvih problema
spawn je offline  
Staro 15.11.2013., 12:25   #2490
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ima li kakvih naznaka da bi note 2 mogao dobiti upgrade na kitkat ?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na