|
![]() |
#781 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Ispravak netocnog navoda. Posta iovako ionako uzme pinku. Evo meni se bilo posrecilo da dobijem paket direkt na carini i svejedno sam morao platiti pdv + 7-10% ekstra za gluposti (preporuceno pismo od carine i jos neke idiotarije). Dakle uzeo ti u posti ili ti kuci doslo isto ce te po dzepu opaliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Reci cu ti ja kako ce moj proci sa priceangelsa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2013
|
Trenutno sam u situaciji: Citiraj:
Kada mogu očekivat mob, i kakva je procedura? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
Dakle to ti se tek treba poslati na carinu. recimo da će ti se to poslati na carinu u ponedjeljak. Tad će carina skužiti da nemaš račun pa će ti posllati poziv da dostaviš taj račun. Taj poziv putuje 2-3 dana u najboljem slučaju. Nakon što dostaviš račun treba proći cca 2 dana da carinik to sve sredi i 1-2 dana da to tebi postar donese. |
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Ja njima mogu dostaviti račun mejlom? Igra li ulogu vezano za brzinu obrade ako dostavljam mejlom, poštom ili osobno? Obzirom da sam platio preko PP-a, što im točno trebam dostaviti kao račun? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
Mail ti je najzgodniji. Ja im obicno posaljem potvrdu kupnje, paypalov racun sa maila i poveznice na kupljene iteme |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prokleti rižožderi sa Geeka. Naručim item i tražim da mi pošalju sa točno određnom pošt. službom. A oni pošalju sa SG nastavkom. Kreteni! Sada mi Slavko ne gine.
![]() |
#791 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
Ja vam kazem. Ili skeniraju kod pa gledaju otkud ide ili skuze po imenu na deklaraciji..a i da napisu neku realniju cifru na samoj deklaraciji nebi bilo od gorega. -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Premium
|
Malo sam zachatao s njima. Nakon što sam im poskidao sve po spisku, odobrili su mi popust od 6 (šest) $ na slijedeću kupnju iznad 100$. Onda sam im objasnio da me njihova greška košta x puta više od tih 6$ pa smo se još malo natezali i onda su mi dali veći popust na slijedeću kupnju. Pouka: slijedeći put se prvo dogovoriti o pošt. službi, pa kada tvoj zahtjev potvrde mailom, onda ići kupovati.
![]() |
#794 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Meni zte s geeka stigao u Hr pred tjedan dana, poslan preko DE pošte i uredno završio kod Linića. I još sam osobno nosio račun u Baranimirovu i nisu htjeli mob odmah carinici nego se još tamo kiseli
![]() |
#795 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Kad se mobitel pokaže da je stiga u švedsku koliko mu dalje treba da dođe u hrv? |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ima netko za preporučiti dobar webshop sa mobitelima, ali iz EU da se izbjegne carina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
Imam jedno pitanje : nakon više od dva mjeseca od plaćanja eskalirao sam case na ebay-u i rekao da hoću full refund i ako dobijem item da ga budem onda ponovno platio. E sad sam vas htio pitati pošto je pošilljka još uvijek u transportu (u pekingu u zračnoj luci) i meni ta pošiljka više ne treba jer sam se "pokrpao" na druge načine da li se ta pošiljka vraća s carine direkt nazad prodavaču ukoliko ja ne dostavim papire za nju u roku od 8 dana ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Zopo ti šalje iz italije, po dobrim cijenama, ali ti onda bubne 45 dolara poštarinu tako da opet nisi niš ušparao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Kina me malo mući jer onda nema EU garanciju, što mi je bitno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Antimićanin
|
Zopo ima garu u italiji. Jiayu u španjolskoj, čini mi se i u njemačkoj. Ali ako XZ ili XZR koštaju slično u njemačkoj, onda kineze zaboravi momentalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
kenova?
|
Mogu li pokrenuti dispute cisto iz "zlu ne trebalo" situacije? Radi se o tome da sam platio za mob 23.09, kao poslan je 3.10, a kiselio se u singapuru do 25.10, otad stoji na trackingu: "item insert into bag" i "dispacted to croatia", ali moba jos nema a sad je cca 4x-ti dan od uplate (rok za distupe ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Premium
|
Ako je SG u pitanju, treba mu par dana da proradi. Carina će ti tražiti kopiju računa. Najbolje im je dostaviti kopiju PayPal transakcije.
![]() |
#808 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Pretpostavljam da treba cekati nekih mjesec dok ne dođe mob .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Premium
|
Manje, za cca. 10-12 dana je u HR, a onda će se na carini kiseliti još barem 7 dana. Dobiti ćeš doma poštom obavijest od carine da im dostaviš račun.
![]() |
#810 | |
Registered User
|
Trenutno imam ovakvu situaciju: Citiraj:
Što to točno znači? Dobit ću obavijest pa im moram slati račun ili? Thnx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|