|
![]() |
#2611 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
HP je sa svojom iPaq serijom dosta drmao u doba kad ljudi nisu ni bili čuli za ajfon, a smartphone kao pojam nije ni postojao.
#2612 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Za HP klikni OVDJE i vidjet ćeš da su ti to poznati modeli. Za Dell klikni OVDJE s time da pogledaš malo i PDA uređaje i jednog i drugog proizvođača (Dell Axim i HP Jornada). Računaj da su u tim počecima PDA/smartphone uređaja bila 3 igrača koji su vodili igru - Symbian na telefonima, Palm i Windows platforma na PDA/smartphone uređajima. Računaj da je Symbian otišao s tržišta, Palm je kupljen od strane drugih igrača na tržištu a Microsoft je imao priliku biti tu gdje je danas Apple sa svojim iOS-om. Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 31.10.2013. u 15:50. Razlog: dodani linkovi |
![]() |
![]() |
#2613 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Novi budget mob na vidiku - Ascend W2 http://consumer.huawei.com/en/mobile.../w2-u00-en.htm
#2614 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Sviđa mi se više nego W1 - bar po dizajnu. W1 je bio samo "ispitivanje tržišta" - mislio sam ga kupiti ali odustao - onaj "zub" kod donjeg dijela me je toliko odbio da je to neshvatljivo - kako je netko mogao napraviti tu grešku u dizajnu? W2 naprotiv izgleda veoma suptilno i lijepo. |
![]() |
![]() |
#2616 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Android s novim 4.4 Kitkat želi konkurirati WP8 po pitanju memorije, navodno jako dobro radi s 512 MB RAM-a... http://wmpoweruser.com/android-kitka...windows-phone/ Čekam sad Cyanogenmod dok izda taj ROM da stavim na Nexus S i da vidimo kako se drži ![]() |
![]() |
![]() |
#2617 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() W2 ce morat bit bezobrazno jeftin da bude konkurencija jednoj 520... jer nema nista extra sto bi ga bacilo u rang jedne 620/625/720... Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 01.11.2013. u 19:37. |
||
![]() |
![]() |
#2618 | |
Banned
|
Citiraj:
Ovaj bi svrstao negdje između 620 i 720. Sviđa mi se dizajn, baterija. Osobito je lijepo vidjeti da iluminacija soft-touch tipki mijenja boju ovisno o boji teme koja se odabere - pozdravljam to kao opciju. Ono što mi se ne sviđa je - uz "samo 8GB" memorije, nedostatak microSD utora. Također 8MPix nebi škodilo. Također treba vidjeti dali će Nokia Camera raditi na njemu. |
|
![]() |
![]() |
#2619 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
#2620 |
...samo te gledam...
|
Windows Phone 9? Prije koji tjedan napisao sam da Microsoft vjerojatno kuha neki veći upgrade pa ste mi se rugali. Pri tome ne mislim na WP 8.1 jer je to relativno mali skok, mislim na nešto veći skok. |
![]() |
![]() |
#2623 | ||
Premium
|
pogledaj datum ![]() Citiraj:
Citiraj:
logicno je da ce i sljedeci WP bit 8.1 ![]() Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 01.11.2013. u 20:39. |
||
![]() |
![]() |
#2625 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
#2626 |
...samo te gledam...
|
Znam da je WP9 i WPcentral prožvakana vijest, vidio sam datum, WP9 se detaljnije spominje još od kolovoza ove godine, samo mi je već nekako sumnjivo da se toliko oprečnih informacija o novoj nadogradnji WP platforme javlja u ovo vrijeme kad bi već trebali znati puno više o WP 8.1. Od toga da neka nadogradnja izlazi u siječnju/veljači 2014. do toga da neće svi WP8 telefoni biti obuhvaćeni novom nadogradnjom. I dalje tvrdim da se spremaju barem dvije nadogradnje, jedna bude WP8.1 a jedna bude nešto veće, možda i WP8.5 ako se držimo logike koja je bila s WP7 platformom. |
![]() |
![]() |
#2628 |
Premium
|
aj pliz neki link ili clanak o WP9... bas pratim dosta mobilnu tehnologiju i nigdje nisam naiso na nista o WP9... o WP8.1 se prica naveliko, al sve samo glasine.. nista konkretno, no o WP9 nisam bas nista procito... u zadnje vrijeme jedino sto se spominje da ce MS, u buducnosti, spojiti/ujediniti WP i WinRT platforme... ni o tome se ne zna nista konkretno... |
![]() |
![]() |
#2631 | |
...samo te gledam...
|
Citiraj:
1. OVDJE iz veljače 2. OVDJE iz ožujka 3. OVDJE iz srpnja 4. OVDJE iz srpnja. Iskopam ti još par linkova samo kad se naspavam, klinca su mučili zubi pa sam imao neprospavanu noć ![]() Zašto sve to spominjem? Jer je Microsoftu u planu svakih 18 mjeseci izdati novi OS/novu nadogradnju. Zato i napominjem da niti ovo nije ništa konkretno, sve se svodi na rekla-kazala i nikakvih informacija iz Microsofta. Za WP7.5 znalo se dosta dobro što donosi i okvirni termin pojavljivanja. A kako će se Microsoft postaviti sada, u ovom trenutku prema postojećim WP8 korisnicima, to direktno određuje budućnost WP platforme. Evo samo JEDAN primjer, neće biti usamljen u tom razmišljanju. To je i utjecalo na sporo širenje WP platforme među korisnicima. |
|
![]() |
![]() |
#2632 |
Premium
|
Ne razumijem poantu tvojih postova kolega @Sinac... Druge godine ćemo sve saznati u vezi daljnjih nadogradnji, čemu sad spekulirati s tim WP9? O kojem btw nitko ne priča... Možda potajno želiš da se ponovi priča kao s WP7? ![]() |
![]() |
![]() |
#2634 | |
...samo te gledam...
|
Citiraj:
Poanta mojih postova je da mi se čini da Microsoft gura dvije paralelne verzije nadogradnji, jedna koja bi trebala biti WP 8.1. i druga koja bi bila veća nadogradnja, možda WP 8.5, možda već WP 9. Ako pogledaš izjave iz Microsofta oko nadogradnji i spekulacije o (ne)mogućnosti stavljanja nove nadogradnje na postojeće WP 8 uređaje, sve mi se čini da se kuhaju dvije različite nadogradnje paralelno. Računaj da je Microsoftu stalo da zadrži i sadašnje Windows RT korisnike i da dobije nove, objedinjavanje Windows RT i Windows Phone platforme mu upravo to omogućava. Time bi pokrio veći segment tržišta, od jeftinih smartphonea do skupljih i jačih tableta a sve uz dosta veliku bazu softvera. |
|
![]() |
![]() |
#2635 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Pa MS to radi već jako dugo. Razvoj desktop Win7 počeo je prije nego je Vista došla na tržište. Win8 je već bio debelo u razvoju prije listopada 2009. Definitivno je sigurno da MS radi na WP8.1 i na WP9 s tim da 8.1 dolazi prije 9.
#2636 |
...samo te gledam...
|
To je bez sumnje tako kako si naveo. Moj post navodi samo to da je pretpostavka da se paralelno rade dvije nadogradnje i da možda neće biti dugi period od izlaska prve do pojave druge nadogradnje. |
![]() |
![]() |
#2637 |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
Evo bio sam pukao neki dan i narucio si htc x8. Mada su me svi nagovarali da ne uzimam wp8 ali ipak sam ga uzeo. Neki mi kazu da ce se cak wp ugasiti i da sam bezveze bacio pare? Dali je moguce da samo tako nestane wp? |
![]() |
![]() |
#2638 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako će im prodaja dalje rasti, onda nema brige. Bolje da si Nokiu kupio zbog više sofverskih fičura. |
|
![]() |
![]() |
#2639 |
Banned
|
WP se kao takav neće ugasiti - nisu ugasili ni WP7.x, nego nema daljnjeg razvoja, ali aplikacije i dalje izlaze (u manjoj mjeri, ali izlaze). Što se tiče gašenja Symbiana, Symbian je jako jako dugo bio tu. Možda i najstabiliniji mobilni OS ikada. Symbian nije bio zamišljen kao "touch" OS, tako da ga je iOS zapravo počeo uništavati. Sa današnjih hardwareom, Symbian bi bio vrh vrhova, ima stabilnost, uz hardawre i brzinu, recimo 5'' uređaj sa 3'' displayom, ostatak tipkovnica i track ball. Me want. |
![]() |
![]() |
#2640 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Čestitke na kupnji, uvjerit ćeš se kako WP8 nije ni približno loš kako većina misli. Naravno, ima neke mušice i nedostatke ali ako se malo snađeš ne bude problema ![]()
![]() |
|
|