|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Lewis,iskreno ja sam imao osjecaj da ces mi se bas ti javiti u vezi toga ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Iskreno nebi ti htio ubit volju/entuzijazam (sorry ak je tako zvucalo) ali bolje i to nego da zaglavis u dugove ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Imaš mišljenje kolega koji onako, bez razmišljanja, iz prve, uglavnom kažu da se to ne isplati i osobno se slažem sa njima. To je dobro, jer zamisli kako bi te tek tretirali u banci u kojoj bi se išao zaduživat. Ne možeš doć i reć "Dobar dan, otvorio bih igraonicu. Stavio bih 10 kompova, uz satnicu tu i tu, i potrošnju struje tu i tu. Otprilike mi treba xxx kuna." Znači treba ti već spomenuti poslovni plan, prije svega za sebe i uvid u realne brojke, a kasnije i za eventualno zaduživanje. U banci će tražit razloge zašto da ti ne daju kredit. Također možda možeš računati na konkurenciju koja bi ti sabotirala biznis, recimo slanjem inspekcija, itd... Povezivanjem brojeva u Excelu možeš napraviti čuda, u smislu da recimo na prvom sheetu promijeniš jedan broj, a na ostalih 15 sheetova dobivaš druge brojeve. Da bi si svoje poslovanje barem ugrubo mogao predočiti, trebaju ti analize po razdobljima (mjeseci/godine): plan potražnje za uslugom/proizvodom, otplata kredita, RDG, obračun amortizacije, ekonomski/financijski tijek, vrijeme povrata sredstava (kumulativ neto primitaka, NPV, stopa povrata, IRR...), podjela troškova (fiksni/varijabilni), točka pokrića i njezina analiza ("u slučajevima da..."), a onda kasnije i dodatne razrade poput faktora optimizma/pesimizma i daljne prognoze za recimo neku novu uslugu. Naravno, kod tih stvari si uzmi pesimistične brojke. (mala zarada/visoki troškovi)
![]() |
#35 |
Guest
Datum registracije: May 2013
|
Takve stvari trebaš napomenuti u prvom postu. Da li imaš novce koje ćeš uložiti, koliko si spreman uložiti, imaš li prostor (najvažnije), koliko si spreman plaćati najam prostora itd. Ljudi su ti već sve rekli, stavi troškove na papir i očekivanu zaradu i vidi di si, barem ugrubo, sve ostalo je naklapanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Odlicno, no samo iz razloga sto imas novce i tvoji su, dok bi zaduzivanjem imao novce koji nisu tvoji. Naravno, u slucaju neuspjeha onda nemas dugove, no neces imat vise ni taj svoj pocetni kapital. Kazem, poslovni plan je prvenstveno za tebe i da ti predoci tvoje poslovanje po razdobljima. (Eventualno i za zaduzivanje)
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#38 |
Guest
|
Ali onda si isto tako izračunaj tržišnu vrijednost prostora te koliko bi trebalo proći da ju dostigneš sa igraonicom. ![]() Ali ono, barem ti je manji rizik naravno. I ja kažem, pa satnica za Internet kafe je ista kao od igraonice, a imaš puno profitabilniji establišment gdje ljudi dolaze piti tvoje napitke, a ne igraonicu gdje će klinci kupiti božićno pakiranje od 3 litre coca cole i igrati 4 sata za 20 kuna. |
![]() |
![]() |
#39 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nije nula vec dugo izasla u admiralu na velesajmu ![]() šalim se, lijepo je krenut svoj biznis, ono ugostiteljstvo je provjerena šema, ali iziskuje jaaaako puno tvog vremena, igraonice mislim da su proslo svrseno vrijeme.
![]() |
#43 |
Premium
|
Hvala vam svima na odgovorima.danas sam bacio racunicu i stvarno se ne isplati otvarati takvo nesto...mozda se birtija otvori ali i o tome moram podrobnije razmisljati i nije pametno ulaziti u to potpuno sam...a mozda zaposlim neku big boobies studenticu pa ju dodete malo promatrati dok se piva izlijeva kroz grlo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nek bude neki rock & blues bar/pub s pivama po dobrim cijenama. Tipa Šikaka na Trešnjevci gdje se u početku mogao dobiti Leffe za 12 kn. Središ ozračivanje da i mi nepušači možemo preživjeti unutra i to ti je čisti win ![]()
![]() |
#45 |
Guest
|
otvori burekđinicu ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Baš što chief_wolfinjo kaže, burekđinica/pekarnica je winning danas ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
A i vi ste sad ošli na desete stvari. Da bi otvorio pekaru treba zaposlit ljude, treba uložit dosta para u opremanje, treba ishodit masu dozvola (radi se o pripremanju hrane) itd. On očito traži nešto što je 'one man job' i što on sam zna i može raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
a dal postoji kakav tečaj za burekđije ? pa onda može biti one man job ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja sam davno, još prije krize, mislio otvorit igraonicu sa prijateljem. Pogledali par lokacija, popričali s par ljudi - shvatili da je neisplativo i odustali. To je bilo prije krize, dok je gorivo još bilo duplo jeftinije, pdv manji, itd. Tada je sat u igraonici koštao isto ko i danas, pa sad ti razmišljaj ![]() Uglavnom, samo počmi stavljat troškove na papir, pa ćeš i sam shvatit vrlo brzo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ako imas neku lovu sa strane, bez posla si, a zelis donekle bit sam svoj covjek, bolje kupit neki auto s klimom(rabljeni, okca npr ![]()
![]() |
#51 |
Guest
|
Ma kad smo već kod "možeš ovo" ideja, ja ti kažem da je najbolje otvorit novu Fimi Mediu |
![]() |
![]() |
#52 |
~~~
|
otvoris zalagaonicu silver/gold i onda muljas ljude :P
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
radije otvori sports bar di ce potrosaci doci gledati prijenose raznih sportova, lokati dobro pivo (znaci ne ovaj domaci otrov tipa zuja, karlovacko) i jesti jednostavnu hranu. to fali u zg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
evo počeli ste filozofirati ![]() burekdžinica/pekara - koja je prva tu idem neki kafić s određenim stilom glazbe i pivama - bmk sports bar - sport me jednostavno ne zanima, barem ne ono što se većinom prenosi radio taxi - cjelodnevna "gaža" |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
~~~
|
a striptiz bar ?
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Guest
|
možda da otvoriš obrt ili d.o.o. za snimanje filmova za odrasle ? to je biznis i pol ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Guest
|
Pa to nije loša ideja. Uzmeš Fifu i PES, imaš birc i ekipa može platiti neš tipa 20 kuna sat ili 30 kuna 2 sata (više po dogovoru) i uz pifkane i normalan birc ekipa mužjaka može doći i igrati dotične sa ekipom ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
~~~
|
mozda fitness centar nebi bila losa ideja ali aparati nisu jeftinjara a u zadnje vrijeme je "in" rekreacija, bar za one "moderne gradjane" kojima se neda izac van u prirodu :P
![]() |
![]() |
![]() |
|
|