Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.10.2013., 14:12   #541
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Krenuo kupiti mobitel s Hotinbuya i kod zaključenja narudžbe me dočekala ova poruka.
http://s11.postimg.org/mai2y7soy/Capture.jpg

mislim da smo svi spušili i to pošteno...dva dana ih nema na chatu i sada ovo
tommyman1507 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2013., 14:45   #542
Los Sam
Premium
Moj komp

Los Sam's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
@coconut sta je najbolje nisam mislio na to, makar sam nesto slicno uocio prije.
Vec sam mislio na ovo:

Gdje se ne vidi niti sto si kupio, niti gdje se salje za razliku od 99% ostalih paypal kupovina. Tu vec prostor postoji za razlicite makinacije.

Ja ovu poruku vidim kao dobar znak da je barem paypal obratio paznju, ako ih otkljuca znaci da ima odredjena jamstva i/ili ce im se dulje zadrzavati novac(30dana), a ako ne da cemo vjerojatno brzo moci podizati claimove.
Los Sam je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2013., 09:20   #543
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Kaj svi čekamo da se puding pojavi i donese tužne vijesti?
Kako je najednom postalo mirno ovdje.

10.10.2013. 8:51:00, CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange (Inb)
4.10.2013. 15:51:00, SINGAPORE, SINGAPORE SO5, Insert item into bag

evo stigle slušalice(ili kamenčići,ili mala ciglica ili .....) sa HotinBuya naravno, za 226 dolara umornih.

Zadnje izmijenjeno od: dabomba. 10.10.2013. u 09:47.
dabomba je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2013., 09:52   #544
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

Citiraj:
Autor dabomba Pregled postova
Kaj svi čekamo da se puding pojavi i donese tužne vijesti?
Kako je najednom postalo mirno ovdje.

10.10.2013. 8:51:00, CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange (Inb)
4.10.2013. 15:51:00, SINGAPORE, SINGAPORE SO5, Insert item into bag

evo stigle slušalice(ili kamenčići,ili mala ciglica ili .....) sa HotinBuya naravno, za 226 dolara umornih.
najgluplje bi bilo da je lik i stavio neki mob unutra ali je smrdan pa na kraju platimo i carinu na taj drek
Staro 10.10.2013., 09:58   #545
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Citiraj:
Autor tommyman1507 Pregled postova
najgluplje bi bilo da je lik i stavio neki mob unutra ali je smrdan pa na kraju platimo i carinu na taj drek
Ma ne plačam ništa više,pa dosta mi je jedna pušiona.
Jedino kad bi pred menom otvorili paket i kad bi se uvjerio da je to to što sam naručio.
Staro 10.10.2013., 12:20   #546
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kaj sada stvarno ako je novčić unutra i još platimo PDV?! Ovo nam je svima škola, a glavno da sam se smijao ljudima sa crnog jajeta i tabletima za šaku kuna.

I ja sam narucio, srecom je samo 440 kn u igri.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2013., 12:22   #547
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Nisam pametan gdje bi se dalo izvući Lenovo uređaja sa EU warehousea? Vjerojatno nigdje, ali ništa ne košta pitati...

Op op 1050kn - from Cardiff

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard

Zadnje izmijenjeno od: Guls. 10.10.2013. u 12:30.
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2013., 12:39   #548
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Puding izgleda uživa u novim slušalicama,kad ga nema tak dugo.
Staro 11.10.2013., 11:11   #549
Los Sam
Premium
Moj komp

Los Sam's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pred nekakvih 36h sam poslao mail paypalu:

Topic: 'Report Fraud/Prohibit Use'
Sub Topic: 'High Risk Business/Prohibited Use Questions' message:
'Hi,
It is come to my attention that seller huang cheng aka hotinbuy@sina.com is probably a fraudulent seller. I've noticed that his PP account is not accessible anymore and his page hotinbuy.com is not working anymore. Is that correct?
My Unique Transaction ID is ##############. The item is not sent yet, it was in processing stage few hours ago.
What are my options? Should I open a dispute ASAP or wait for some time?
I've read you keep money for 30 days. Is that correct? If i open a dispute until then I'm covered by paypal buyer policy?

Thanks in advance!

>Best regards, xxxxxx'

Njihov odgovor:

"Dear xxxxx xxxxxx,

Thank you for contacting PayPal. I am very pleased to take this opportunity to assist you today.

Mr. XXXXXX, I have reviewed your email and I can confirm that if you have a problem with a purchase, you can open a dispute in our Resolution Centre. When you open a dispute, you communicate directly with your seller to resolve the problem.

You have 45 days from the transaction date to open a dispute.

You can open 2 kinds of disputes:

Item not received disputes: If you bought something but didn’t receive it, you can open an ‘item not received’ dispute. Before you open your dispute, wait 7 days from the transaction date so your seller has enough time to send the item.
Significantly not as described disputes: If you received an item that’s significantly different from the seller’s original description, you can open a ‘significantly not as described’ dispute. When you open a ‘significantly not as described’ dispute, you may be responsible for return postage costs. Here is what we consider significantly not as described:
....." ....i tako jos tisucu rijeci....

Uglavnom, generika do jaja.
Los Sam je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2013., 12:30   #550
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Meni za prijavu o mogučoj prijevari nisu ni odgovorili,dok su mi na zahtjev za povrat love rekli da mi je povrat od 225,90$ stavljen na čekanje dok ne ažuriraju podatke,a to može potrajati od 10 do 30 dana.
Jebote miš,pa kaj se tu ima ažurirati? Ispada da ja hoču sjebati hotinbay.
Staro 11.10.2013., 13:09   #551
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Los Sam Pregled postova
@coconut sta je najbolje nisam mislio na to, makar sam nesto slicno uocio prije.
Vec sam mislio na ovo:

Gdje se ne vidi niti sto si kupio, niti gdje se salje za razliku od 99% ostalih paypal kupovina. Tu vec prostor postoji za razlicite makinacije.

Ja ovu poruku vidim kao dobar znak da je barem paypal obratio paznju, ako ih otkljuca znaci da ima odredjena jamstva i/ili ce im se dulje zadrzavati novac(30dana), a ako ne da cemo vjerojatno brzo moci podizati claimove.
To što ne piše item na PP ne mora ništa značiti, i kod nekih renomiranih stranica, npr. Merimobiles, isto ne piše opis, osim cifre kod PP...
frulex je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2013., 21:25   #552
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Ne znam al dosad mi je vec trebalo nesto doci. Prije sam narucivao preko neta i kad se pojavi u sarajevu za max 2 dana dobijem nesto (carinski poziv)
Ovaj put jos nista. Jel moguce da nema nista... al gdje je onda tracking ovaj sto ide morao bi biti na necemu...
puding22 je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2013., 22:55   #553
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Da to nije pošiljka naslovljena na JACK MARTINA,onog istog koji se na početku pojavljivao na QUANTIUM TRACKERU, i sad je potraga za njim po Bosni.
Mislim da ni šarene perlice nebudemo dobili
Staro 11.10.2013., 23:09   #554
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

Citiraj:
Autor dabomba Pregled postova
Da to nije pošiljka naslovljena na JACK MARTINA,onog istog koji se na početku pojavljivao na QUANTIUM TRACKERU, i sad je potraga za njim po Bosni.
Mislim da ni šarene perlice nebudemo dobili
pa vidi stvarno...možda je lik stvarno i stavio na svaku pošiljku JACK MARTIN , CROATIA..hahahah ovi na carini će se pokidat kada im stigne hrpa JACK MARTINA..a jesmo naivni bili ..mi se još s time sprdamo a lik nam skuplja lovu lagano...mislim da bi bilo dobro nazvati carinu ako bi nam htjeli provjeriti pošiljke preko tracking numbera pa da vidimo šta piše i riješimo misterij a ne da čekamo ko budale da stigne poziv

Zadnje izmijenjeno od: tommyman1507. 11.10.2013. u 23:23.
Staro 11.10.2013., 23:28   #555
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Mislim da ne skuplja ništa,jer mu se sve prerano odigralo,mislim da smo mi u Hrvatskoj počeli žešče naručivati od 22.09 a neznam za španjolce.Evo kaj je paypal rekao:

Thank you for contacting PayPal regarding the transaction Id 07########30E.
I have reviewed your account and I can see that you have opened a claim for the payment $225.90 USD for an item you have not received. This payment has been placed on hold until we review this claim.
Please be advised that these cases can take up to 10 days to be resolved, however in some cases can take a maximum of 30 days. Please be assured that as soon as there has been an update we will contact you directly via email.
It is my pleasure to assist you. Please let me know if you need further assistance.
Sincerely,
Karina
PayPal

Lova čeka,a Huang Chenga budu sada kontaktirali i prikupili informacije od njega ali u kari do asa.
Jedino mi žao potrošenog vremena.
Staro 12.10.2013., 00:08   #556
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Citiraj:
pa vidi stvarno...možda je lik stvarno i stavio na svaku pošiljku JACK MARTIN , CROATIA..hahahah ovi na carini će se pokidat kada im stigne hrpa JACK MARTINA..a jesmo naivni bili ..mi se još s time sprdamo a lik nam skuplja lovu lagano...mislim da bi bilo dobro nazvati carinu ako bi nam htjeli provjeriti pošiljke preko tracking numbera pa da vidimo šta piše i riješimo misterij a ne da čekamo ko budale da stigne poziv
Sutra šaljem pošti upit na koga je naslovljena moja pošiljka,može se poslati upit preko njihove službene stranice.
Vjerojatno je kinez i na ovaj način htio dobiti na vremenu,jer bi svi čekali poziv sa pošte još neko izvjesno vrijeme.
J... bi mu m...icu, da mi ga je sresti.
Staro 12.10.2013., 00:18   #557
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

a mislim da ništa do ponedjeljka od carine kada je sada baš vikend...nakon koliko dugo ti je stigao taj mail od PayPala nakon claima? meni nije ništa stiglo zato pitam...fora je ta što sada PayPal može tražiti TN broj i onda vide da je aktivan a mi uopće pošiljku nemamo kod sebe pa da dokažemo što smo dobili umjesto mobitela..zbog toga može ispasti da muljamo i lagano nas odhebu sa povratom love..jedino ostaje mogućnost da svako nazove carinu i preko TN broja zamoli da mu pošalju paket na pravu adresu da ga imamo kao dokaz za claim
Staro 12.10.2013., 01:06   #558
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Citiraj:
a mislim da ništa do ponedjeljka od carine kada je sada baš vikend...nakon koliko dugo ti je stigao taj mail od PayPala nakon claima? meni nije ništa stiglo zato pitam...fora je ta što sada PayPal može tražiti TN broj i onda vide da je aktivan a mi uopće pošiljku nemamo kod sebe pa da dokažemo što smo dobili umjesto mobitela..zbog toga može ispasti da muljamo i lagano nas odhebu sa povratom love..jedino ostaje mogućnost da svako nazove carinu i preko TN broja zamoli da mu pošalju paket na pravu adresu da ga imamo kao dokaz za claim
Odgovorili su drugi dan i,sad bi im kinez da je sve normalno predočio dokaze o slanju pošiljke,sa mojim imenom i prezimenom,adresom i svim relevantnim podacima od poštanskog ureda i ja nebi imao osnove za povrat osim ako u pošiljci nebi bilo nešto što nisam naručio (zato je dobro snimiti otvaranje paketa)
Ovako kinez nema ništa jer je sve bila muljaža i vjerojatno je moja pošiljka bila obično preporučeno pismo jer je bila teška 20grama a uz to i bila naslovljena na nekog drugog (Ricki Martin)da dobije na vremenu.
Sve je ovo pretpostavka i nekakva moja teorija,ali sam prilično sada uvjeren u nju.
mislim da kod paypala nebi trebalo biti problema samo treba proči proceduru.

10.10.2013. 20:49:00 CROATIA ZAGREB 10003 Insert item into domestic bag

Uvijek kad mi je bilo ovako poštar je drugi dan bio na vratima.
Staro 12.10.2013., 14:59   #559
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Čini se da smo samo nas tri ovdje
Oći li otvoriti dispute na paypalu ili da sačekam ponedjeljak.
22.9 sam mu platio ove mobitele što očito neći vidjeti...
Jer ne znam koji bi dispute otvorio: onu drugu opciju da nisam dobio što sam tražio ili onu prvu da se ništa ne događa...
Može savjet
Staro 12.10.2013., 15:07   #560
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
Čini se da smo samo nas tri ovdje
Oći li otvoriti dispute na paypalu ili da sačekam ponedjeljak.
22.9 sam mu platio ove mobitele što očito neći vidjeti...
Jer ne znam koji bi dispute otvorio: onu drugu opciju da nisam dobio što sam tražio ili onu prvu da se ništa ne događa...
Može savjet

a šta ja znam sada je rizično otvarati jer su nam tracking brojevi aktivni pa ako te paypal zatraži broj vidit će da radi i tražit će te da vide što si dobio u paketu..naravno taj paket nitko od nas neće imati jer ovi na carini ne znaju gdje da šalju kada nema adrese...ja ću probati u ponedjeljak nazvati carinu ako mogu da mi preko TN nađu pošiljku i pošalju na moju adresu da imam to sranje što je poslao kao dokaz za paypal
Staro 12.10.2013., 17:35   #561
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Citiraj:
a šta ja znam sada je rizično otvarati jer su nam tracking brojevi aktivni pa ako te paypal zatraži broj vidit će da radi i tražit će te da vide što si dobio u paketu..naravno taj paket nitko od nas neće imati jer ovi na carini ne znaju gdje da šalju kada nema adrese...ja ću probati u ponedjeljak nazvati carinu ako mogu da mi preko TN nađu pošiljku i pošalju na moju adresu da imam to sranje što je poslao kao dokaz za paypal

Carina ti na osnovu TN neče izdati paket ako nije naslovljen na tebe.

@puding
Mislim da nas je više od troje,samo ostali žele što prije zaboraviti da su bili luzeri kao i mi.
Digni dispute odmah sa naznakom da nije došlo,ako nešto dođe lako se promjeni u nije došlo to što je naručeno.
Ako dođe tvoj mob (možeš si misliti) onda zapjevaj od sreče i povuci disput na pay pal-u.
Što prije digneš prije buš dobil lovu.
Staro 12.10.2013., 20:37   #562
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Koja je to opcija disputea na paypalu. druga?
Vec sam digao jednu onu prvu na ZTE koji je tamo bio u processing.
Staro 13.10.2013., 09:24   #563
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Može li mi netko ovo pojasniti? Po meni ispada da su mi istu stvar već 4 puta poslali (zadnje 4 stavke)

EDIT: hoće li ta Singapurska pošta proraditi? Već danima imaju problema sa trackingom. Imate neku alternativu za tracking SG pošiljki?

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 13.10.2013. u 09:31.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2013., 11:07   #564
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Može li mi netko ovo pojasniti? Po meni ispada da su mi istu stvar već 4 puta poslali (zadnje 4 stavke)

EDIT: hoće li ta Singapurska pošta proraditi? Već danima imaju problema sa trackingom. Imate neku alternativu za tracking SG pošiljki?
Meni je iato bilo departured beijing 4 puta, ali mi je na kraju item stvarno i dosao najvjerojatnije idu ukrcati u avion pa avion ne poleti pa iskrcaju pa onda tako u krug. Zatim prodje tri cetiri europske zemlje i dodje u hr
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2013., 12:47   #565
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Meni se stanje promijenilo tek kad sam pokrenuo dispute na PayPalu protiv Pande.

Panda je objavila da je China Post donijela odluku krajem prošlog mjeseca da više ne prima uređaje sa ugrađenom baterijom. Zbog toga oni prelaze na njemačku i belgijsku poštu. Vidim da mi je jedan paket došao iz Kine u Njemačku za 2 dana. Baš me zanima koliko će mu sada trebati do ovdje.
Staro 14.10.2013., 08:29   #566
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Banggood

Evo da i ja prijavim jedno negativno iskustvo sa Banggooda.
Stvar sad rješava Paypal i nisam baš siguran u pozitivan ishod.

Prva stvar koju sam od njih naručio (Cubot Gt99 je prošlo bez problema) a ova stvar nije.
Ne radi se o mobitelu ali treba ljude informirat da ako dođe do problema da nisu ga voljni riješiti.

Vrijednost je 50$ i plaćeno 1.9. poslano navodno 3.9. dobio tracking u obliku
RBXXXXXXXXXCN koji se nije maknuo on information recieved od 6.9.
Znači prošlo je 45 dana od plaćanja, paketu ni traga ni glasa, oni se prave mutavi, na trackingu ništa, nikad Kinu napustio nije...

Zadnji put da nešto od tamo uzimam...

I taj PayPal i njihov buyer protection mi se čini sranje, znači na svaku moju pritužbu banggood se nije ni udostojio odgovorit već samo prilože ovaj nevažeći TN a to je PayPalu izgleda dovoljno...
Staro 14.10.2013., 08:37   #567
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ja imam negativni feedback za pandawill.
Sad već ima mjesec dana kako su primili natrag pokvareni mobitel koji su mi poslali i nisu mi odgovorili niti na jedan od 3 maila, niti si mi refundali, totalni radio silence.

Dok je trajalo 45 dana od trena kupnje odgovarali su na mailove unutar dana.
Staro 14.10.2013., 08:56   #568
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ja u petak dobio dva paketa s ebaya, oba poslana China postom. Jedan je bio naručen prije dva tjedna a drugi je poslan 24.7 (piše na pismu, naručen 23.7). Dobio sam već refund i vratiti ću novac no to je stvarno smiješno. Gdje je bio taj paket...
Btw necro, poslao sam ti pm bio, da ako možeš ipsraviš link za preuzmanje xyz roma na gt99 temi.
Staro 14.10.2013., 10:51   #569
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova

I taj PayPal i njihov buyer protection mi se čini sranje, znači na svaku moju pritužbu banggood se nije ni udostojio odgovorit već samo prilože ovaj nevažeći TN a to je PayPalu izgleda dovoljno...
Ukoliko ne uspijes vratiti novac putem PayPala, obavezno preko svoje banke napravi chargeback.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2013., 11:02   #570
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Jel moze netko napisati malo o tom chargebacku, kako to funkcionira?
Mislim, kako banka provjerava sve, kako se moze dobiti dozvola za to?
rendula je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na