|
![]() |
#3271 |
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
Kolko sam shvatio to su DSLR aparati? Daj mi reci jel ima kaj novo oko 2000kn za početnika? Ili samo rabljeno za te novce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3273 |
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
ok, kolega mi nudi Canon 400D + objektiv EFS 17-85 mm za 1500kn s naznakom da ne funkcionira autofocus na objektivu. Uzeti to ili tražiti dalje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3274 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Taj paket ti ne treba. Kao nekome tko ulazi u svijet DSLR-a, zadnje sto ti treba je da rucno fokusiras ![]() Ako vec zelis DSLR, prekopaj njuskalo za onoliko para koliko mislis izdvojiti pa se javi tu. Netko ce ti odgovoriti ![]()
![]() |
#3279 |
Premium
|
Pogledaj tu pa odvaži što ti je korisnije http://snapsort.com/compare/Canon-EO...-vs-Pentax_K-x http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/29 http://www.pixel-peeper.com/cameras/...es=3&digicam=0 Inače ako kupuješ novo onda k-30/nikon d5200 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 01.09.2013. u 15:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3280 |
Je suis Schumi
|
Nisam probao ni jedan od ta dva pa mi je nekako glupo covjeka navoditi. Jesam 600D i cini mi se OK foticem. E sad, taj Snapsort je po meni obicno smece. Tu su ugl.orijentirani na brojeve, tako da taj site prilikom kupovine nikad nebi uzimao kao relevantan. Pixel peeper za primjere fotki takodjer bas i nije relevantan. Ako se vec gledaju sampleovi, onda je bolje procitati neki od brojnih reviewa i pogledati njihove fotke. PP povlaci fotke s Flickra, a svaka ili barem vecina je sigurno obradjivana pa se pravo stanje s kit objektivom u stvari moze popraviti... Takodjer, dosta je fotki s objektivima koji kostaju jednako ili vise nego gore navedena tijela.
![]() |
#3281 |
Premium
|
Snapsort baš i nije smeče. Kako češ prvo usporedit dva fotoaparata, ako ne po specifikacijama..Pixel peeper je dobar jer baš i nije večina fotki obrađena, uostalom možeš birat aparat i objektiv ..Dpreview je nezaobilazan tu se mogu direktno usporedit fotke.. U slučaju gore uzeo bi 650d, dobar fotoapart a prije svega dobar video..Od novih u toj klasi uopče nebi gledao dotičnog (ako mi nije prioritet video), nego nikona d5200 i pentaxa k-30.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3282 |
Je suis Schumi
|
Gledajuci specse, moram se sloziti s tobom, site je na mjestu. Ali na osnovu nekih stvari koje i ne moraju biti toliko bitne, donosi se zakljucak o tome koji je bolji. Kao recimo rotirajuci zaslon, duze trajanje baterije i sl. Sto ti npr sluzi duze trajanje baterije od 200 snimaka ako je taj fotic po svemu ostalom slabiji od drugog potencijalnog za kupnju? Neke stvari mogu navesti na krivu kupnju. ![]()
![]() |
#3285 |
Je suis Schumi
|
![]() |
#3286 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Na otocima je more čišće, ali Jadrija je super - ovo mi je isprid vikendice ![]() Dobar ti je oblak, ali su izgorili, pošalji mi RAW da vidim šta se može napraviti. Danas je isto bija neki oblak na nebu, izgleda je ka Llama ![]()
![]() |
#3287 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
A ovo srce u oblaku je zakon ispalo ![]() ![]() Mar - vuta fuk is ovo čudo na 3. fotki? Gusjenica ili neki drugi izrod? Djeluje neko maleno čudo s obzirom na kamenčiće.. baš dobro uhvaćeno.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3289 | ||
Je suis Schumi
|
Citiraj:
![]() ![]() Ima sam Tokinu 11-16 mm kod sebe, ali nisam skuzio da je uopce bila u torbi jer mi je Tamron bio na tijelu i samo sam ga ubacio u drugu pregradu, a imao bi manje posla ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3290 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa sinkroniziraš obrade da ti bude ista za svaki raw i to exportaš u jpeg i onda spojiš u panoramu ![]()
![]() |
#3291 |
Je suis Schumi
|
Bas cu probat kasnije iz Bridgea kad dodjem doma. Sunce nije bilo skroz iza guzice da mi olaksa. ![]() Vidit cemo kako ce ispasti sa sinkro. postavkama iz RAW-a.
![]() |
#3292 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Može preporuka digitalca do 1000kn, a da može brzo okidati između fotki? Kako uopće prepoznati da fotić ima tako nešto?
![]() |
#3296 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Da nije nikon d800? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3297 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3298 |
The mighty pirate
|
Mrvicu si samo pretjerao s HDR-om na 2. slici (HNK). Prejaka crvena na krovu privlači previše pažnje. One bijele "zavjese" gdje piše koja predstava igra su ti iz bijele prešle u plavu boju
![]() |
#3299 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Da, imas pravo, popravio sam to sad ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3300 |
The mighty pirate
|
HDR možeš na hrpu načina dobiti. Ako fotić ima dobar dynamic range, čuda možeš izvuć iz samo jednog RAW-a, samo se treba igrati u Photoshopu/Lightroomu. http://www.youtube.com/watch?v=YY7cYyXjQ-I http://www.youtube.com/watch?v=97jrINE3FMM Inače, o kojem aparatu se radi?
![]() |
|
|