|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
![]() (Potrebna Pomoc) Pozdrav ljudi imam jedan problem cini se velik i treba mi od vas pomoc , no vi cete vjerovatno bolje procijeniti o velicini problema..Ovako imam desktop kompjuter sa windows 8 (tvornicki instalirana) komp sam kupio (nov) prije 1,5 godinu otprilike . Sve super je radio i vrlo sam zadovoljan bio , no prije nekih desetak dana poceo je neke greske izbacivat ,nece da ukljuci firewal ,samo neku gresku je izbacivao tipa 00x..... tamo nekih brojeva jos , nece da skine sa google play nista (takodjer samo neki error) i resetirao sam ga potpuno i vratio na prve korake te formatirao sve totalno . I od tad me neki broj poceo zvati na kucni telefon , zenski je glas i prica na engleskom ,nakon nekoliko desetaka puta sto je zvala javio sam se na tel da vidim sto zapravo hoce,zvala je danima. Rekla mi je kako zove iz nekog centra za kompjutere iz amerike bla bla bla ..kako moj komp downloaduje neki maliciozni softver i da ce mi pomoci da namjestim komp da to prekine .Naravno nigdje nema upisan moj broj kucni pri registraciji kompa ,obavio sam to na acer stranici samo e-mailom, na moja pitanja otkud broj i sve to ? rekla je primili smo tvoj automatski e-mail bla bla , reko sam ok posaljite mi e-mail nazad sa tim koracima koje trebam napraviti i ona je rekla ne moze jer ti je e-mail isto inficiran kao i svi tvoji racuni i kazem ok neka pusti rijesit cu vec nekako ne trebate nista zvati, bilo mi je to sumnjivo pa sam je otkacio . No pocela me muciti sumnja da mozda imam rootkit na kompu ,a kako nezz puno o njemu skinuo sam malwarebytes i comodo firewall (kojeg planiram kupiti u full verziji) , do tada sam imao avast na kompu .Nakon skeniranja i brisanja zarazenih datoteka malwarebytes mi svakih 20-tak sekundi pokazuje da je blokirao pristup nekom programu potencijalnoj zlocudnoj web stranici 111.111.111.111 ,a vrlo cesto i stranici sa nekim drugim inicijalima , skenirao sam antivirusom i malwarebytes i nemogu naci nista novo, no svakih nekoliko sekundi malwarebytes se javlja s istom porukom , Imam li mozda stvarno rootkit ili neku drugu vrstu zlocudnog programa ili je lazna uzbuna , je li mozda neki hakerski trik bio onaj poziv na moj kucni telefon ili nesto sasvim drugo,. Ja od tad nesmijem nista placat online, provjeravat bankovni racun niti nesto kupovat istim putem ... Molim pomoc , izvinjavam se zbog jako dugackog posta , no htio sam sve objasniti kako bi bilo jasnije sto me muci ... pozdrav i unaprijed zahvaljujem ... Zadnje izmijenjeno od: infinito. 19.09.2013. u 19:10. Razlog: Pokusaj smanjit kolicinu tockica u textu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
bilo kakva pomoc ili savjet su dobro dosli . Zadnje izmijenjeno od: infinito. 19.09.2013. u 21:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Možda ovo pomogne http://pantip.com/topic/30662752 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Prema ovome http://forums.malwarebytes.org/index...owtopic=107952 Neki softwer ti je instalirao neki hidden process koji zapravo radi sranja....tako da bi trebao pronaci koji je to process.....u ovom gore linku covjeku se instalirao taj proces sa KMPlayerom......Uglavnom ozbiljna stvar....ja bih čak na tvojem mjestu sve nanovo instalirao i zvajpo cijeli c disk da budem ziher...... Uglavnom kakve su to gluposti da te netko zove.....čini mi se tipična prevara....nemoras se uglavnom ubuduce ni javljati na te stvari edit: probaj u safe modu izvrtiti scan sa malwarebytesom...... edit2: http://forums.malwarebytes.org/index...owtopic=132255 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
cu to skenirat tako u safe mode , pa javim rezultat ,ma nije bed lako bih napravio reinstal sistema ako bi to sigurno rijesilo problem ,. za poziv ,tako sam i mislio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Skenirao sam u safe mode i pronasao mi je 5 zarazenih datoteka jednu uz photscape ,jednu uz kmp i nezz odakle ove tri uglavnom obrisao sam ih i sad kad sam normalno upalio kompjuter obio sam upozorenje, da blokiran pristup zlocudnoj stranici 46.252.138.54 i od tad vise nista ne dobijam nikakva upozorenja vise . Zadnje izmijenjeno od: infinito. 25.09.2013. u 21:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
sad fino opet u safe mode i ako opet nešto nađeš onda možda postoji šansa da ti se svaki put pri bootu instalira neki vrag...da budeš ziher.....ako je u tome stvar onda mislim da ti ponovni install ne gine... ili uguglaj ovu ip adresu koju blokira malware pa ti mozda izbaci koji process treba micat/uninstalirat |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
pocelo je opet covjece , u safe modu nemogu pronaci nista ,a kad upalim komp svako malo neki drugi broj se pojavljuje fkt vise nezz sta bi ,.. master_hrc jel to znaci skroz format hard diska ilii mogu vratit ovo ponovo znas vec kako to dodje na osmici opcija "Prvi koraci" (sistem se ponovo instalira ) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Za osmicu neznam, bjezim ko vrag od tamjana od tog poluproizvoda..... Napravi si backup i probaj nemaš kaj izgubiti.....jel imas mozda particiju neku sa backupom OS-a? Ako imas to bi čak moglo proći.....ako prije toga ti ili software obrišete prvo c particiju...... Ako to ne prođe...onda ručno formatirati C i nanovo instalirati OS.....tak bi barem ja napravio.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|