|
![]() |
#2252 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Čitam prošlu stranicu na temi i mislim si: 'Došao je smak svijeta' ![]() Svi neki pozitivni komentari, hvali se Lumia 920, ljudi zadovoljni s 520, bacaju se kritike na Android (čudno da nije flame war nastao ![]() ![]() Uvijek je WP bio vještica koju treba spaliti tipa komentari ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Je, istina! Ako postoji kontradiktorniji OS onda je to WP8! Ja ne bih rekao da njega ili voliš ili mrziš, to ostavimo za iPhone, ali WP8 pušta korisnika da se zaljubljuje u njega. Zvuči malo čudno, ali istina je. A Lumia 920 je već ušla u povijest! Na njoj se Nokia MORALA dokazati da je još uvijek u igri. Ovi ostali flagovi su već za nijansu slabije izrađeni (pogledajte recimo da niti 925 niti 1020 nema bežićno punjenje "out of box" nego treba dokupljivati nekakve caseove). |
![]() |
![]() |
#2254 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Savjet L520 korisnicima, stavite si antiglare screen protector. Jednostavno to njegovo staklo je prerefleksivno u kupi svaki otisak s prstiju, ovako imam totalno drugi user experience s tim mobom tj. njegovim ekranom, puno bolji naravno. |
![]() |
![]() |
#2255 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
#2256 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#2257 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Još da nađem player i fm radio sa tajmerom....
![]() |
#2258 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
evo da se javim nakon par dana koristenja 1020: sta se brzine tice, mobitel je 10% brzi od lumie 620, sta je po meni odlicno, jer znaci da je OS stvarno optimiziran. Baterija traje 24h ravno,a nisam ga stedija. ![]() ekran je jednostavno predivan! Boje su odlicne, odziv je brz, no pri skrolanju se kuzi onaj "blur", sta je meni predobro ![]() kamera me iznenadila, no ne ugodno. Mislija sam da ce biti bolja od N808, no nije, vidi se da je kvaliteta slike pala i da se nadoknadjuje post procesiranjem. Nemojte me krivo shvatiti, slike su fantazija, no N808 je bolja. Slike slijede uskoro! sve u svemu, od uber kvalitetne izrade, do ugode koristenja sam zadovoljan. ako imate ikakva pitanja, tu sam.
#2259 |
Registered User
|
Kakav je zvučnik? Glasan ili prosjek? Također, music player, jel dobio ikakve novitete? Ima Dolby? Možeš malo pojasniti razliku u kameri 808-1020. Što ne valja? |
![]() |
![]() |
#2261 | |
PRO
|
Citiraj:
sta se kamere tice, N808 ima prirodnije boje i vise detalja, a 1020 ima ostriji fokus i vise zasicene boje. Fino izgleda, no znam da je umjetno. Ako zelim umjetno, koristit cu efekte za to.
![]() |
#2262 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Mala N620 je bila danas na svojem prvom koncertu. I kako se držala? Pa, bila je u prvom redu, snimala je 3 video klipa, dva veća od 35min i jedan cca 25min, i nakon toga je rekla "Goodbye", baterija joj je bila prazna. Bitno je znati da je po početku snimanja bila na 99% baterije. Malo sam "premotao" klipove (ne znam zašto je gasila snimke na cca 35min, možda zbog veličine filea) - i čini mi se da je zvuk veoma dobar, s obzirom da je mala N620 bila u prvom redu odmah do zvučnika i frontmena. A gdje je to mala N620 bila? Pa, bila je na Kestenijadi u Kostajnici, 5.10.2013. - event: Psihomodo Pop. Pa, nadam se da će sutra biti i nešto uploadano. Sada sam preumoran za išta. Ali bilo je super. Moj 13ti Psihomodo Pop koncert u životu - i možda jedan od najboljih. Na žalost, zadnje tri pjesme N620 nije snimila... Među njima i novi singl "Zločest ko pas", te naravno "Leteći odred" sa albuma "Srebrne Svinje" kao odjavna pjesma. Te tri pjesme sam snimio sa sestričninog Galaxya S4, i pitanje kad ću dobiti taj snimak s obzirom da je već na putu natrag u Austriju, ali iz onog što sam primjetio: S4 VS N620: N620 ima bolju stabilizaciju slike N620 ima daleko šire polje snimanja (vidi se cijela postava banda, dok S4 vidi uvijek samo dva člana banda, i nekako mi se čini presvijetla slika na njenom displayu) N620 je ugodnija za držanje kod snimanja - nema zamora ruke S4 vjerovatno ima bolju bateriju - moguće da bi izdržala cijeli koncert Eto toliko. Gud najt pipl |
![]() |
![]() |
#2263 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#2264 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2266 |
Banned
|
Evo da javim dojmove snimke sa koncerta - zvuk je iznenađujuće dobar! Premda dobro hvata i band i publiku - oduševljen sam što nema ni distorzije ni krčanja. Slika je -manje više OK, problem su reflektori i topovi u boji koji uništavaju sliku i fokus jadne male N620. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS - Ovo nisu fotke nego screenshotovi sa snimke - pa da vidite kako kamera podnosi koncerte sa mnogo topova. |
![]() |
![]() |
#2267 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2269 |
Registered User
|
Zgodne fotke. Tako je i sa mnom. Volim poslikati, ali nisam profesionalni ovisnik o fotkanju tako da se zna zalomiti i po dva mjeseca da nemam novu fotografiju u svom foto-mobitelu. Ali, volim znati da imam "zvijer" pa kada treba nešto uslikati, ne stidim se ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Registered User
|
Istina. Malo su pretjerali s onim dodatkom. A nezgrapnost za nositi neću ni napominjati. |
![]() |
![]() |
#2272 |
Banned
|
Meni treba nešto od max 3.7'' do 4.0'' displayom, 1GB RAM, Dual Core 1.5GHz, 13MPix kamera, 1080p @ 30fp/s, Xenon za fotke i LED za snimanje, baterija od 2200mAh ili veća. Da podržava tap to unlock, unibody, da baterija nije zamjenjiva bez korištenja dva vijka - i to je to. Takav bi se uređaj dao sklepati za cca 1500-1700kn. |
![]() |
![]() |
#2273 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Ima cool video jer možeš zumirati ![]() Sad, što se tiče 1020, kamera se sigurno može dodatno optimizirati softverski, da bar izađe neka RAW opcija, a što se tiče kvalitete slike, to je najbolje sve staviti na minimum (saturaciju, oštrinu, kontrast, peglanje šuma) i onda u post processingu dobiješ bolju sliku nego šta izlazi s mobitela. Meni je 1020 najzanimljviji upravo zbog toga jer si mislim da bi s tim mobitelom dobija 2 uređaja u jednom - napokon mobitel sa kvalitetnom kamerom/videom koji parira boljim kompaktima. To bi mi super došlo kad se vozam bajkom, da se može dobiti vrlo dobra slika bez potrebe za nošenjem foto aparata. Aj baci primjere u full veličini, ali normalnih stvari ne sad snimanje po mraku nego pejzaže, interijere i sl. I kakav je shutter lag? Je li grozan kao šta govore? ![]()
![]() |
#2274 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo nečega što vam donosi GDR3 update http://www.phonearena.com/news/GDR3-...screen_id48014
#2275 | |||||
PRO
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Što se tiče shutter laga, UOPĆE nije takav ka šta ga prikazuju. Sasvim u redu radi. Iskreno, i sam sam se više puta zapita o čemu oni točno govore.
![]() |
#2276 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo, s obzirom da se priča o dogovoru Microsoft-HTC, htio bih samo napomenuti da to sa sobom donosi novu verziju Windows Phone OS-a. Jedno i ujedno i glavno ograničenje je rezolucija ekrana, za sada ni u jednom SDK-u nije podržana veća rezolucija od 1280x720 piksela. Možda ćemo još ove godine vidjeti pretpostavljam WP 8.5. |
![]() |
![]() |
#2278 | |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() Vidjet ćemo kakav će dogovor Microsoft i HTC postići. Za sada je za pretpostaviti da neće Microsoft sam sebi raditi konkurenciju nakon kupnje Nokie. Jedna od stvari na koje MS računa je pojava jeftinijih a kvalitetnih mobitela tipa HTC 8x s boljim hardverom, ali i pojava premium telefona kao što je HTC One a da ne košta papreno kao Nokia 1020. Sve samo da se dobije veći broj korisnika. Situacija koja se sad zakuhava je ista kao kod izdavanja igrače konzole, proizvodiš i prodaješ konzolu s gubitkom a zarađuješ na softveru. Microsoft hoće povećati prodaju svih dostupnih aplikacija. Veća prodaja - veća zarada - veći broj aplikacija jer bi veći broj programera imao interesa napraviti nešto za WP na čemu može zaraditi. |
|
![]() |
![]() |
#2279 |
Registered User
|
Ne želim biti zloguki prorok, ali po Phone areni (ili možda GSMareni) su već počeli raspravljati o možebitnim novim WP9. E sada želi li Microsoft zeznuti hrpu ljudi kao što je to učinio s korisnicima WP7 obečavajući im nadogradnju na Osmicu, nisam siguran. A da se na daljnjem razvoju OS-a treba dobro potruditi, to stoji. WP8 jest fluidan, dobro usklađen sustav, ali, pogledajte npr. u sadašnje Lumije su ubacili hrvatski jezik i to je ok. Ali kada pišete poruku/mail, nemate mogućnost predviđanja riječi. Meni to puno pomaže jer imam dosta velike prste i greške su česte. |
![]() |
![]() |
#2280 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
odakle ti izvlacis ove informacije? GDR3 izlazi kroz mjesec dana zajedno sa Lumiom 1520 (Nokia ce, uz MS-ov GDR3, isporucivati i "Bittersweet shimmer" nadogradnju)... WP 8.1 (a.k.a. Blue) izlazi nagodinu (pocetkom godine)... za 8.5 jos nikaki leak nije bio, cak se i o 8.1 malo zna.. vecinom samo nagadjanja... |
![]() |
![]() |
|
|