Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 03.10.2013., 00:33   #3031
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ma da, 4gb rom-a verzija je, ali sumnjam da cu to radit, poslan im je mail, sad cekam 6. da im praznici zavrse da vidim kaj ce rec. Ziva steta, osim toga, mob je savrsen, jebo ih nepostojeci QC.
Staro 03.10.2013., 00:46   #3032
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
To je tronsmart ts7 iz geekbuyinga jel? I ja cekam takav, da se odma spremim za sokove
pokra89 je offline  
Staro 03.10.2013., 01:18   #3033
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
To je tronsmart ts7 iz geekbuyinga jel? I ja cekam takav, da se odma spremim za sokove
Da, ah, cista sreca, bilo bi zanimljivo vidjeti postotak neispravnih uredaja, u bilo kojem segmentu, koje salju.
Staro 03.10.2013., 07:43   #3034
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor HCS Pregled postova
Ma da, 4gb rom-a verzija je, ali sumnjam da cu to radit, poslan im je mail, sad cekam 6. da im praznici zavrse da vidim kaj ce rec. Ziva steta, osim toga, mob je savrsen, jebo ih nepostojeci QC.
Citiraj:
Autor HCS Pregled postova
Da, ah, cista sreca, bilo bi zanimljivo vidjeti postotak neispravnih uredaja, u bilo kojem segmentu, koje salju.

Da to je problem svih tih Tronsmarta, Cubota i ostalih no namera jer u velikom broju dolaze sa raznoraznim mušicama radi gotovo nepostojećeg quality checka.

Zato je uvijek bolje dati par $ više i uzeti provjereni kineski brand i biti miran.
Problem je što su uz tih par $ razlike i malo manje privlačni na papiru (ali samo na papiru) i tu leži glavni zajeb.

Inače malo sam istraživao i ako još ima onih koji žele uzeti Cubot GT99, puno je bolje da idu na Xyz X1, radi se o proizvodu koji ide za drugog nabavljača i izgleda da ima puno bolju podršku, bolji quality check te manje problema, doduše i cijena mu je 10-20$ veća.
Staro 03.10.2013., 08:08   #3035
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
XYZ iliti MySaga je tvornica i koliko je meni poznato ona sama proizvodi i distribuira proizvode.
Cubot valjda kupi od njih iste mobitele i sumnjam da postoji ikakva razlika osim imena. Podrška je ista jer romovi međusobno pašu a quality check je valjda isto isti kada je riječ o istom mobitelu
Staro 03.10.2013., 08:13   #3036
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Jel itko kupovao neki case za haiera?
I jos jedno pitanje za vlasnike w910; da li se vama prilikom javljanja na telefon dogodi da imate neki delay kad stisnete zelenu tipku, tipa javim se na phone a osoba me ne cuje tek nakon sec ili 2 kad ponovo kazem "molim" osoba me cuje.
Ja mozda sumnjam na call recorder app al ne mogu je nac da je disejblam?

Mozda je sound recorder, budem probao.
dekky je offline  
Staro 03.10.2013., 08:55   #3037
mate81
Registered User

Datum registracije: Aug 2013
Ja imam evo vec dva tjedna je sad Tronsmart TS7 i sve mi bez greske radi, unutra mi je inace T-mobile kartica, probao sam i BiH karticu, obe zajedno, sve uredno. Net mi je prepoznao odmah. A sve je moguce, lutrija s tim mobitelima.. Nisam mu ništa dodavao, samo stavio ono aplikacija sto mi je osnovno i to je to, ja zadovoljan.
mate81 je offline  
Staro 03.10.2013., 09:04   #3038
Necronomicon
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
XYZ iliti MySaga je tvornica i koliko je meni poznato ona sama proizvodi i distribuira proizvode.
Cubot valjda kupi od njih iste mobitele i sumnjam da postoji ikakva razlika osim imena. Podrška je ista jer romovi međusobno pašu a quality check je valjda isto isti kada je riječ o istom mobitelu
Cubot nema nikakvu službenu podršku (dovoljno je pogledati njihovu web stranicu, čista smijurija) a službeni romovi za Xyz X1 NE rade na Cubotu GT99 da se prethodno ne uredi ROM tj ne editira updater script, što hoće reći da MySaga također NE pruža podršku za navedeni uređaj.

To što romovi rade je sreća što Xyz X1 ima dobar comunity pa se nađe custom romova kojima su maknute restrikcije za instalaciju na ostale klonove.

Kvaliteta ugrađenih elemenata u uređaj ovisi isključivo o nabavljaču i koliko je on spreman platiti navedeni uređaj pa tako iako naizgled identičnih karakteristika Xyz X1 može imati bolji (a i nemora) mikrofon, zvučnik...

Također zbog smanjenja troškova Cubot s proizvodne trake može direkt u kutiju bez ikakvog QC-a dok će recimo Xyz nastaviti dalje na nekakve provjere.

Kako objasniti da u moru kineskih foruma kinezi imaju manje problema s Xyz X1 nego hrvati s Cubotom GT99?

Mora bit da smo mi kupili barem milijun tih uređaja.

Nego ti bi morao malo bolje znati ovakve stvari:
http://anton008.com/o-meni/

Zadnje izmijenjeno od: Necronomicon. 03.10.2013. u 09:10.
Necronomicon je offline  
Staro 03.10.2013., 10:10   #3039
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Dekky to sam i ja primjetio nekidan, da prodje sekunda od javljanja do uspostave.
rendula je online  
Staro 03.10.2013., 12:40   #3040
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Dekky to sam i ja primjetio nekidan, da prodje sekunda od javljanja do uspostave.
Ja brijem da je to do call recordera ali nisam siguran jer ga nisam jos uspio iskljucit...doduse nisam ni imao vremena puno gledat..ali malo me nervira to
dekky je offline  
Staro 03.10.2013., 14:12   #3041
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Kako kinezi stoje sa zamjenama mobitela ukoliko trenutni nije na raspolaganju? Recimo htio bi bijeli mobitel pa ako on nije na raspolaganju onda nebi htio crnu verziju nego jedan sličan model s malo manjom cijenom. Konkretno radi se o banggood-u
Red Dwarf je offline  
Staro 03.10.2013., 15:04   #3042
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Rado će ti izaći u susret.
Staro 03.10.2013., 15:05   #3043
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Rado će ti izaći u susret.
A razlike u nofčekima?
Red Dwarf je offline  
Staro 03.10.2013., 15:45   #3044
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Do sada sam mijenjao mobitel za drugi koji isto košta pa nije bilo problema. Nudili su i povrat love, ali sam radije uzeo drugi mob. Vjerojatno i za skuplji ne bi trebalo biti većih problema (nadoplata razlike). Sa vraćanjem love ne znam kako stoje. Pretpostavljam da će ti prvo ponuditi neku robu tipa usb stick i sl. điđe za razliku u cijeni.
Staro 03.10.2013., 18:07   #3045
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
Kako kinezi stoje sa zamjenama mobitela ukoliko trenutni nije na raspolaganju? Recimo htio bi bijeli mobitel pa ako on nije na raspolaganju onda nebi htio crnu verziju nego jedan sličan model s malo manjom cijenom. Konkretno radi se o banggood-u
Wency je ok po tom pitanju
Brko je offline  
Staro 03.10.2013., 18:38   #3046
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Wency je ok po tom pitanju
Druže Brko, da ti možda ne vizualiziraš ovo, a zapravo je s druge strane ovo?

Što još kaže Wency? Išta o haieru?

Ja na ručio malatu s hotinbuya, a sutra idem po THL W100, ali bih i jenoga hajera. A, bumo videli što na kraju bude od svega.
generic je offline  
Staro 03.10.2013., 19:25   #3047
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Evo da i ja napišem koju riječ. Naručio Cubot gt99 sa banggooda, došao iz kine za 10 dana i onda skoro 3 tjedna bio na carini jer se zagubio poziv koji su mi slali. Što se uređaja tiče moja se iskustva podudaraju s ostalima u temi. Vrlo responzivan i nakon što sam instalirao crapload aplikacija(pod tim doslovno mislim crapload ima ih već preko 100, od toga dosta radi nešto u pozadini, koristi internet itd). Battery life 1 dan uz vrlo intenzivno korištenje. Oni koji baš cijeli dan imaju mobitel u rukama neće dobiti cijeli dan korištenja. Za sve ostale baterija i više nego adekvatna. Ekran izgleda sjajno, nema govora o "budget" ekranu jer smo frend i ja usporedili s Nexusom 4 i razlika je minorna.

Što se problema tiče s obzirom da sam odmah pogasio nepotrebne frekvencije u engineer meniju, odradio GPS fix sve radi kako treba. Jedino što bi moglo iznenaditi ljude je ghost touch kad se puni svojim punjačem(dobivenim uz uređaj). Prilikom korištenja drugih punjača i u normalnom radu te pojave nema, ali dok se puni tim punjačem je praktički neupotrebljiv kao što je netko već naveo. Nije strašan problem, ali dobro je to ponoviti da se ljudi ne alarmiraju bezveze. Definitivno ne preporučam korištenje tog punjača jer se i abnormalno grije i imam osjećaj da bi se kroz noć mogao i otopiti. Učinite si uslugu i uzmite bilo koji drugi punjač.

Mislim da bi bilo dobro dodati u početni post kako koristiti Xposed i GravityBox jer omogućuju svima da se ne zafrkavaju s custom romovima jer više manje sve tweakove mogu ostvariti uporabom GravityBoxa. Kratak guide:

1. na google playu nađete Xposed installer i instalirate ga, potom rebootate uređaj
2. Sljedeći korak je otvaranje Xposeda, ulazak u kategoriju "Download" i pronalaženje modula "GravityBox". U opisu stoji da mu je primarna namjena tweakanje MTK uređaja
3. Downloadate GravityBox i aktivirate ga klikanjem na kvačicu u kategoriji "Modules"
4. reboot uređaja

Nakon ovog možete ući u gravitybox koji ima hrpu opcija, od kojih su mnoge vrlo korisne. Primjerice moguće je natjerati kapacitive tipke da se upale kad se upali i ekran, a gase se tek kad se ugasi i ekran. Na Cubotu je to dosta korisno jer su kapacitivne tipke relativno nisko i lako je promašiti ako je LED osvjetljenje ugašeno. Postoje i razni tweakovi za statusbar, performance, telefoniranje itd. Od korisnijih bi još izdvojio mogućnost promjene tileova u notification baru, omogućavanje Pie controla i omogućavanje navigation bara. Više manje je sve straightforward tako da ne bi trebalo biti problema. That's all folks uživajte u svojim kinezima .
bg_4_l je offline  
Staro 03.10.2013., 20:17   #3048
ivojima
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
pozdrav , evo konačno stigao thl w100 , mob je neočekivano dobar i dosta brz (imao sam iphone 4s i samsung s2 ) tak da me brzina rada i surfanja očarala , ekran malo prevelik ali bum se naviknul ,plaćen 2.9.2013 stigao 2.10.2013 , carini je trebalo 5 dana da ga ocarine , kinez pošteno napisao na kutiji "gift" vrijednost 20 dolara ali mi naši poslali s carine papir da im pošaljem orginal stranice gdje je uredjaj kupljen i izvod plačanja s kartice , pa sam platio pdv bez carine , i dobio specifikaciju od njih kao čestitku
sve u svemu mob 899 kn + pdv s obradom pošiljke 252 kn , došlo na kučnu adresu
lp
ivojima je offline  
Staro 03.10.2013., 20:49   #3049
niknik
Registered User

niknik's Avatar

niknik je offline  
Staro 03.10.2013., 20:54   #3050
niknik
Registered User

niknik's Avatar

nakon sec ili 2 kad ponovo kazem "molim" osoba me cuje.

Mozda je sound recorder, budem probao.[/QUOTE]

možebit, to traje 2 i tri sec !
niknik je offline  
Staro 03.10.2013., 21:18   #3051
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Dobra vijest za fanove Haiera... Upravo vidio da je Haier W910 "IN STOCK" (makar tako piše) na geeku i te je na akciji povodom praznika za 133aud
Staro 03.10.2013., 21:42   #3052
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Citiraj:
Autor niknik Pregled postova
nakon sec ili 2 kad ponovo kazem "molim" osoba me cuje.

Mozda je sound recorder, budem probao.

možebit, to traje 2 i tri sec ![/QUOTE]

Meni se ovo s javljanjem pojavljuje isto i na samsungu s advance s 4.1.2 softverom. dignem slušalicu, kažem halo, kažem halo opet i tek onda ovi valjda prime zvuk...tako da može biti da je do OS-a
Red Dwarf je offline  
Staro 03.10.2013., 21:43   #3053
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Dobra vijest za fanove Haiera... Upravo vidio da je Haier W910 "IN STOCK" (makar tako piše) na geeku i te je na akciji povodom praznika za 133aud
Na geeku za haier stoji cijelo vrijeme in stock. Pitaj support ja chatu pa ćeš vidit kaj će ti reći. A i ostavio sam email na wishlist da mi se javi kad dođe na stock. Nisam dobio niš ni u inbox ni u spam.
Brko je offline  
Staro 03.10.2013., 22:10   #3054
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Vidio sam ga na listi ovdje (koja je relativno nova) i mislio sam da ne bi reklamirali mobitel koji nemaju tjednima...
http://promotion.geekbuying.com/prom...ional_day_2013
Staro 03.10.2013., 23:22   #3055
niknik
Registered User

niknik's Avatar

Haier W910 IP45

Item code: 316309
Price:
USD

134.99

GeekB

In Stock

3 to 7 calendar days from ordering
niknik je offline  
Staro 04.10.2013., 10:24   #3056
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Meni je isto zgodna Wency s benga potvrdila, za 3-5 dana im stiže Haier natrag
http://prntscr.com/1v5rt1
Staro 04.10.2013., 12:00   #3057
Clifton
humanoid carbon unit
Moj komp

Clifton's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Mislim da bi bilo dobro dodati u početni post kako koristiti Xposed i GravityBox jer omogućuju svima da se ne zafrkavaju s custom romovima jer više manje sve tweakove mogu ostvariti uporabom GravityBoxa. Kratak guide:

1. na google playu nađete Xposed installer i instalirate ga, potom rebootate uređaj
2. Sljedeći korak je otvaranje Xposeda, ulazak u kategoriju "Download" i pronalaženje modula "GravityBox". U opisu stoji da mu je primarna namjena tweakanje MTK uređaja
3. Downloadate GravityBox i aktivirate ga klikanjem na kvačicu u kategoriji "Modules"
4. reboot uređaja

Nakon ovog možete ući u gravitybox koji ima hrpu opcija, od kojih su mnoge vrlo korisne. Primjerice moguće je natjerati kapacitive tipke da se upale kad se upali i ekran, a gase se tek kad se ugasi i ekran. Na Cubotu je to dosta korisno jer su kapacitivne tipke relativno nisko i lako je promašiti ako je LED osvjetljenje ugašeno. Postoje i razni tweakovi za statusbar, performance, telefoniranje itd. Od korisnijih bi još izdvojio mogućnost promjene tileova u notification baru, omogućavanje Pie controla i omogućavanje navigation bara. Više manje je sve straightforward tako da ne bi trebalo biti problema. That's all folks uživajte u svojim kinezima .
možda ipak naglasiti par mjera opreza prije instalacije, evo što sam autor moda poručuje. da ne bi bilo suza kasnije

To use this module, the following conditions must be met
- You have a device running Android 4.1/4.2/4.3 that's based on AOSP (vanilla or close-to-vanilla Android)
- ROM must be rooted (XposedInstaller requires root to be able to install framework into system)
- You have working custom recovery allowing you to make a backup before installing Xposed framework

Backup your current ROM in custom recovery. I am serious. Don't skip this step. If device doesn't boot that means that the Xposed framework is not compatible with ROM you are currently running. You don't need to continue with the next steps. You will have to restore your ROM from backup.
Clifton je offline  
Staro 04.10.2013., 12:55   #3058
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
topselleru i/ili ioceanu iz italije dajem jos do sredine sljedeceg tjedna. Ukoliko mob do tad ne stigne na moju adresu, ili pak ne dobijem bilo kakav track id, otvaram dispute pa claimam lovu. Ovo nema smisla.

Mobitel uredno placen, ni rijeci od njih. Cak ni na mailove ne odgovaraju. A vidim da na ebayu imaju gotovo pa odlicnu ocjenu. Cudno.
Mileni je offline  
Staro 04.10.2013., 13:30   #3059
Necronomicon
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Na geeku za haier stoji cijelo vrijeme in stock. Pitaj support ja chatu pa ćeš vidit kaj će ti reći. A i ostavio sam email na wishlist da mi se javi kad dođe na stock. Nisam dobio niš ni u inbox ni u spam.
Citiraj:
Meni je isto zgodna Wency s benga potvrdila, za 3-5 dana im stiže Haier natrag
http://prntscr.com/1v5rt1
Moj brat je naručio Haiera prije jedno 15-20 dana na geeku. Bio je "In Stock" naravno.
Nakon što je prošlo više od tjedan dana od uplate javili smo im se da vidimo gdje je zapelo (po njihovom ugovoru trebaju poslat 7 dana najkasnije nakon uplate) i rekli su da ga nemaju na lageru i da treba čekati restock (iako naravno još uvijek stoji In Stock) te da oni idu na godišnji jer su neki China National Days te da će ga najranje poslati tamo oko 16. 10. kada se vrate.
Odmah je uslijedio paypal dispute tako da smo danas dobili tracking number koji naravno ne radi.
Staro 04.10.2013., 13:49   #3060
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
topselleru i/ili ioceanu iz italije dajem jos do sredine sljedeceg tjedna. Ukoliko mob do tad ne stigne na moju adresu, ili pak ne dobijem bilo kakav track id, otvaram dispute pa claimam lovu. Ovo nema smisla.

Mobitel uredno placen, ni rijeci od njih. Cak ni na mailove ne odgovaraju. A vidim da na ebayu imaju gotovo pa odlicnu ocjenu. Cudno.
Izgleda da su alergični na nas iz Hrvatske,koji likovi.izgleda da je i xiaomi.it od iste ekipe.
Nisam želo od njih naručivati jer su bili prilično bahati u mailovima(pa sam se usrečio sa "HotinBay")
dabomba je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na