Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 24.09.2013., 13:50   #2761
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@necro
Na papiru zvuči solidno, ali još uvijek dosta slabije od S600. Usporedi Lenovo K900 i HO.
Malo štiva za tebe
http://www.anandtech.com/show/6790/i...ed-at-mwc-2013
http://computingcompendium.blogspot....enchmarks.html
Da, u biti izgleda da i nije nešto
Šteta, fora bi mi bilo imat mob sa intelom inside
Ovako nabrzinu što sam vidio po benchu nešto bolje od Tegre3 ali daleko od S600...
Staro 24.09.2013., 13:51   #2762
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Superior Pregled postova
Mislim da bu suza. I ja sam uzel mobitel od njih ali je jaaako sumnjivo. Prejeftino je to u odnosu na druge trgovce.
Baš to, i ja sam naručio u trenutku slabosti.

Na koji način nas mogu zahebati ako je placeno paypalom?

Troškovi bi nam bili slanje pošiljke natrag u kinu? Ako dođe cigla ili novčić, i onda moramo slati nazad da bi nam paypal vratio lovu ili?
Gilbert5 je offline  
Staro 24.09.2013., 14:00   #2763
kosjenko2
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Snimite obavezno otpakiravanje paketa, pa ako ne bude funkcionalan(cigla ili nesto), paypalu video, nebi trebalo bit problema oko refunda..
kosjenko2 je offline  
Staro 24.09.2013., 14:08   #2764
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Tako će i biti. Budem i poštara snimio ako treba. Kaj će si čovjek pomisliti....
Gilbert5 je offline  
Staro 24.09.2013., 14:15   #2765
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor kosjenko2 Pregled postova
Snimite obavezno otpakiravanje paketa, pa ako ne bude funkcionalan(cigla ili nesto), paypalu video, nebi trebalo bit problema oko refunda..
Tak jasno. Imam već 2 video uratka po 500-tinjak MB sve u zadnji detalj usnimano

Citiraj:
Autor tommyman1507 Pregled postova
Jučer popodne naručio sa hotinbuya thl w200 ( http://www.hotinbuy.com/thl-w200-sma...te-p-1375.html ) za 155.79 dolara i danas već poslano. Ako stigne nešto drugo umjesto mobitela javim . Pitam na chatu zašto su tako jeftini i dobijem odgovor da žele imati manju dobit ali puno kupaca.
Bote led... kinez koji se odriče profita i želi više kupaca... ajde, nadam se da će ti mobitel doći...
Brko je offline  
Staro 24.09.2013., 14:54   #2766
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ma da se ne plaća preko paypala nebi uzeo sigurno. Ovako fino sve snimim i ako je pušing dobijem lovu nazad. Previše je dobra ponuda za ne probati. Toliko sam uvjeren da je stranica OK da ću i sestri uzeti mob
tommyman1507 je offline  
Staro 24.09.2013., 15:01   #2767
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Samo da ne šalju čarape ili privjeske za ključeve koje onda zahtjevaju da im vratiš nazad
Čekam da nekome dođe s hota, javite se obvezno kada dođe...
Btw možete sudjelovati i u raspravi ovdje, o tabletima...

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 24.09.2013. u 15:09.
Ag008 je offline  
Staro 24.09.2013., 15:12   #2768
kosjenko2
Registered User
Moj komp

došao je prije 20-ak dana mobitel korisniku forum.hra.. sve uredno prošlo, javio se prije koji dan na forum..
kosjenko2 je offline  
Staro 24.09.2013., 15:16   #2769
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Baš to, i ja sam naručio u trenutku slabosti.

Na koji način nas mogu zahebati ako je placeno paypalom?

Troškovi bi nam bili slanje pošiljke natrag u kinu? Ako dođe cigla ili novčić, i onda moramo slati nazad da bi nam paypal vratio lovu ili?
mogu vas zajebati jedino ako budete napravili paypal dispute , a kasnije kad paypal će željeti prebaciti lovu vama nazad neće moći ako ovi kinezi na vrijeme povuku svu lovu s paypal jer to mogu s obzirom da nemaju tako stroge uvjete kao kod hrvatskog paypala. onda jedino preostaje chargeback

Staro 24.09.2013., 16:13   #2770
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
ovdje možete pronaći više podataka o domeni

http://whois.webrankstats.com/whois/hotinbuy.com

Registrant Contact Details:
zhang ming
zhang ming (hotinbuy@sina.com)
guangdongshenzhen
shenzhen
guangdong,518000
CN
Tel. +86.013418521345
Fax. +86.013418521345
Evo podatci od pandawill-a za usporedbu:

COMPANY: Shenzhen Danhonghaotian Ecommerce Co., Ltd.
Receiver: Dandan wu
ADDRESS: Fl.4-5,7 Longtang Industry Park, Liuyue, Henggang, Longgang,
Shenzhen 518000, China.
Phone number: 0086-755-83650148

*edit: firma koja je registrirala domenu je SHANGHAI MEICHENG TECHNOLOGY INFORMATION DEVELOPMENT, ima po netu nešto podataka o njoj, procrawlajte.

na primjer, spominje se u android malware napadu

Ovo su izgleda podatci od registra, false alert, my bad.

*edit2: ostale domene hostane sa istog IP-a:

hotinbuy.com
magic8000.net
www.hotinbuy.com
www.magic8000.biz
www.rivertreejewellery.com
www.sexylingeriesex.com

edit3: ovo je hosting firma, pošto je domena registrirana na 1 godinu i sajt se nalazi najvjerovatnije na shared hostingu sa planom od 10$ mjesečno biti ću jako iznenađen ako sve bude legit

edit4: hotinbuy@sina.com je verified paypal seller (provjereno ovom metodom)
evo i wayback machine snapshoti stranice otkad je nastala, zanimljivo da na početku layout nije bio tako sjeban kao sada (barem meni u firefoxu)

Možda ih nebi bilo loše tražiti neku sliku paketa koje šalju, sliku skladišta, ili neku kopiju bilo kakvog relevantnoga papira da firma zbilja postoji.
Problem sa garancijom (bar koliko ja kužim) je taj da te paypal pokriva 45 dana od trenutka kupnje. Ako krepa mobitel za 3 mjeseca ne postoji nikakva garancija da će ti oni ikada vratiti mobitel kad im ga pošalješ.

Zadnje izmijenjeno od: brandon. 24.09.2013. u 17:22.
brandon je offline  
Staro 24.09.2013., 17:20   #2771
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

aj kad sve editiras javi konacni rezultat
pokra89 je offline  
Staro 24.09.2013., 18:50   #2772
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Tako će i biti. Budem i poštara snimio ako treba. Kaj će si čovjek pomisliti....
Hahahahahahhahah nasmije me pravo....
Ugl stigao mi haier w910 kojeg su svi vidjeli dosad osim mene jer sam bio nešto zauzet. Svi su više nego oduševljeni pa ćemo vidjeti
puding22 je offline  
Staro 24.09.2013., 18:57   #2773
I Don't Know
Registered User

Na hotinbuy pitam zasto nema nidje po netu o vama a on kaze da ima u Hrvatskoj review, Grckoj i Spaniji
Kaze da ce mi poslati sjutra slike njegovih kancelarija i potvrdu da ima firmu.
I Don't Know je offline  
Staro 24.09.2013., 19:15   #2774
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ja nisam vidio nikakav review, nigdje. A čudno je njihovo radno vrijeme supporta.
Rade od 17h po našem vremenu kada je u Kini oko 23h i vidim ga sada u 19h isto online kada je prema njihovom vremenu 1 ujutro. A stavili su nepostojeću adresu kao mjesto povrata robe dok im je na whoisu situacija kada da ja registriram ovako domenu:
Ivan Horvat, OpatijaPrimorskoGoranska,
Opatija,
Primorsko-Goranska, Hrvatska.
Sve domene s te ip adrese nemaju reviewe, relativno su nove, fejs stranice vode na facebook.com/prazno.
Radno vrijeme online supporta se poklapa sa vremenom u SAD-u, tj. po lokalnom vremenu SAD-a počnu oko 9 ujutro. To kinesko sučelje je generirano pomoću Zen-Carta a cijeloukupni asortiman je zapravo kopija pandawilla.
Neobičan je izbor hostinga, male tvrtke iz SAD-a. Ništa mi ne miriši na dobro, sve dok netko ne dobije mobitel neću misliti pozivitvno.
Pokušao sam dobiti odgovor koji mi nisu pružili na email od prije 2 dana, njihove stvarne adrese. Kako se preko chata ne može znati da sam ih isto pitao preko emaila, pogledajte pitanje i odgovor:
http://prntscr.com/1t7vhp
Sve mi miriši da je hotinbuy.com napravio neki amerikanac koristeći kineske programe i praveći se da govori loš engleski. Kinezi ne koriste hotmail kao službeni mail niti bi odabrali malu tvrtku iz USA za hosta.
Jedan od prvih poteza bi bilo napraviti Facebook i proširiti se na društvene mreže, ali to se ne radi. Ako cijena xyz x1 košta 780 yuana iz tvornice ili oko 130$, on ga ne može prodavati po istoj cijeni i još nuditi kupon za popust od 5% na tu smiješnu cijenu.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 24.09.2013. u 19:25.
Ag008 je offline  
Staro 24.09.2013., 19:34   #2775
kosjenko2
Registered User
Moj komp

http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=6080

evo reviewa i kupca koji je dobio sto je narucio, a pisao si par postova iza njega..

Toliko o tvojoj (ne)pristranosti.
kosjenko2 je offline  
Staro 24.09.2013., 19:55   #2776
Necronomicon
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Citiraj:
Autor kosjenko2 Pregled postova
http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=6080

evo reviewa i kupca koji je dobio sto je narucio, a pisao si par postova iza njega..

Toliko o tvojoj (ne)pristranosti.
Upravo to. I ja sam vidio za ovu stranicu na forum.hr
Zasad se širi panika stvarno bezveze.
Zato se i plaća paypalom i ima kakva takva zaštita.

Ja osobno nikad nebi ni kupio od nekog novog shopa da nije ovako jeftiniji.
Treba nekako počet i napravit reputation.

A evo još dva primjera kako banggood "rješava" pitanje garancije:

http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=6181

http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...=asc&view=flat
Staro 25.09.2013., 00:14   #2777
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ekipa trebam pomoć s Haierom.

Naime stavio sam 4.1.2 rom kojeg je preporučio kolega necronomicom. Rom je port s Acera v350. E sad, ja bi stavio natrag orginalni rom jer mob ide sestri kojoj je nbitna verzija androida, ali joj je bitan Hrvatski jezik.

Međutim, niti na jednom kompu ne uspijevam flashati rom zato jer u fastbootu mob prepoznaje kao acera, ne haiera, a ne mogu nikako drivere za navedeni model instalirati. Ima netko u .zip orginalni kernel/rom?
Staro 25.09.2013., 06:43   #2778
turista
Premium
Moj komp

turista's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
To vam je kao i s PDV-om. Neki imaju sreće a neki nemaju s kupljenim.
turista je offline  
Staro 25.09.2013., 08:17   #2779
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
...niti na jednom kompu ne uspijevam flashati rom zato jer u fastbootu mob prepoznaje kao acera, ne haiera, a ne mogu nikako drivere za navedeni model instalirati. Ima netko u .zip orginalni kernel/rom?
Probaj univerzalne ADB drivere pa vidi prepoznaje li mob, trebao bi raditi fastboot.

Potrazi na onom španjolskom forumu 4.0.4 stock rom (tamo ga nazivaju magyar rom, jer je s nekog mađarskog foruma skinut).

Ima jos jedan thread sa 4.1.2 visejezecnim romom - 4.1.2 stock - to je neciji backup, sad ne znam moze li se to flashati kao i svaki drugi Iz CWM-a.

EDIT: Prepravili su taj backup da se moze flashat, evo link: ROM-4.1.2---"stock"
http://www.movilesdualsim.com/index....tock%22.47032/

Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 25.09.2013. u 08:22.
flajpan je offline  
Staro 25.09.2013., 08:22   #2780
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Našao sam romove, nije mi to problem.

Problem mi je taj s driverima, kad je mob upaljen spojenog ga prepoznaje kao Haiera i acera v350, a u fastbootu samo kao acera, i nikako te drivere riješiti. Probat ću s univerzalnim ADB popodne.
Staro 25.09.2013., 09:13   #2781
Necronomicon
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Citiraj:

Naime stavio sam 4.1.2 rom kojeg je preporučio kolega necronomicom. Rom je port s Acera v350. E sad, ja bi stavio natrag orginalni rom jer mob ide sestri kojoj je nbitna verzija androida, ali joj je bitan Hrvatski jezik.

Međutim, niti na jednom kompu ne uspijevam flashati rom zato jer u fastbootu mob prepoznaje kao acera, ne haiera, a ne mogu nikako drivere za navedeni model instalirati. Ima netko u .zip orginalni kernel/rom?
Na koji si foru to uspio?

Koje si drivere instalirao i koji rom?
One drivere koji su na mobitelu ili neke druge.

Inače ja nisam radio backup originalnog roma, mislim da ga na forumu ima kolega kassad.
Staro 25.09.2013., 09:21   #2782
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova
Na koji si foru to uspio?

Koje si drivere instalirao i koji rom?
One drivere koji su na mobitelu ili neke druge.

Inače ja nisam radio backup originalnog roma, mislim da ga na forumu ima kolega kassad.
Necro, bi li bio toliko ljubazan kako si ljubazan i nače, pa da tutneš link na Haierov 4.0.4 orginal ROM (ako ga imaš naravno).
Kolega koji je flešao neki 4.1.2, nije napravio nandroid backup, a htio bi vratiti jer mu ne radi vrlo bitna stvar - punjenje preko USB-a autoradija.
Probali smo drugi Haier na kojemu je 4.0.4 i radi, a na 4.1.2 piše "Firmware error, cannot charge" Pa eto, ako ti nebi bio problem.
Brko je offline  
Staro 25.09.2013., 09:28   #2783
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Napravio sam ja backup orginalnog roma prije instalacije 4.1.2, ali mi ne radi kako treba nakon restorea, i dalje mobitel prepoznaje kao Acera.
Zato bi htio sve ispočetka postaviti da sestra nema problema.

@Necronomicon aj molim te probaj spojit mob s kompom u fastboot modu pa vidi kako ti ga prepoznaje (pretpostavljam da i ti voziš taj 4.1.2. rom).
Staro 25.09.2013., 09:28   #2784
mate81
Registered User

Datum registracije: Aug 2013
Stigao mi Tronsmart TS7 sa geekbuyinga. druzim se s njim od jucer popodne i za sad sve super, bas sam odusevljen mobitelom. Nadam se da ce tako i ostati. Vidim da mi sprema aplikacija na flash karticu, sto bi mislim znacilo da je rootan. Ima hrvatski jezik. Kamera mi se po danu cini super, iako nisam po tom pitanju zahtjevan. Brzina je super, spojio mi se odmah na net, 3G, wifi.. za sad sve 5.
mate81 je offline  
Staro 25.09.2013., 09:34   #2785
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor mate81 Pregled postova
Stigao mi Tronsmart TS7 sa geekbuyinga. druzim se s njim od jucer popodne i za sad sve super, bas sam odusevljen mobitelom. Nadam se da ce tako i ostati. Vidim da mi sprema aplikacija na flash karticu, sto bi mislim znacilo da je rootan. Ima hrvatski jezik. Kamera mi se po danu cini super, iako nisam po tom pitanju zahtjevan. Brzina je super, spojio mi se odmah na net, 3G, wifi.. za sad sve 5.
Kako Slavko gleda na geekbuying ? PDV te zahvatio ili ne?
Brko je offline  
Staro 25.09.2013., 09:43   #2786
mate81
Registered User

Datum registracije: Aug 2013
Slavko me zakačio, tako da gubim u odnosu na njega. A izgleda i ova drugi mobitel, THL W8 Beyond ce me isto nakačit s PDV-om.. eto od dvi pošiljke i to prve dvi, obe s PDV-om. Tronsmart me izasao 1050 kn, a W8 nekih 1280 kn (kupljen je na akciji).
mate81 je offline  
Staro 25.09.2013., 10:09   #2787
Necronomicon
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Citiraj:
Napravio sam ja backup orginalnog roma prije instalacije 4.1.2, ali mi ne radi kako treba nakon restorea, i dalje mobitel prepoznaje kao Acera.
Zato bi htio sve ispočetka postaviti da sestra nema problema.

@Necronomicon aj molim te probaj spojit mob s kompom u fastboot modu pa vidi kako ti ga prepoznaje (pretpostavljam da i ti voziš taj 4.1.2. rom).
To mogu tek sutra ili preksutra kad mi se žena vrati s puta, ja sam na ZTEu.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Necro, bi li bio toliko ljubazan kako si ljubazan i nače, pa da tutneš link na Haierov 4.0.4 orginal ROM (ako ga imaš naravno).
Kolega koji je flešao neki 4.1.2, nije napravio nandroid backup, a htio bi vratiti jer mu ne radi vrlo bitna stvar - punjenje preko USB-a autoradija.
Probali smo drugi Haier na kojemu je 4.0.4 i radi, a na 4.1.2 piše "Firmware error, cannot charge" Pa eto, ako ti nebi bio problem.
Evo Brko par linkova:

Haier driveri: link1, link2 (ako ne rade prvi driveri)

Haier 4.0.4 Multilanguage Stock ROM link

Haier USB flash recovery (cwm english) link

PDF upute link

Znači prvo idu driveri (vjerovatno ih već ima),
onda se flasha recovery a tek onda rom koji se također flasha iz windowsa
(fastboot_flash_multilanguage_ROM.bat), na kraju ući u recovery i napravit wipe data/factory reset. (sve je u uputama na onom pdf-u )
Staro 25.09.2013., 10:31   #2788
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Stigao i meni tracking number sa hotinbuy - sad očekujemo rasplet događaja pa ako dođe prvi ZTE idemo odmah po drugi mini s4
zupy je offline  
Staro 25.09.2013., 10:40   #2789
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Pitanje za Haier vlasnike.

Jel se može izvaditi/staviti SIM kartica dok mobitel radi? Ili treba prvo isključiti?
Ne znam da li piše gdje na upustvima,jer ja samo imam kineska...pa ako gdje tamo piše.

veki19 je offline  
Staro 25.09.2013., 10:53   #2790
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imam pitanje. Došao mi je Cubot One rootan (ima Superuser i Mobileuncle Tools appove) i postavljen na HR jezik. Obzirom da ga prodajem, kada bi napravio factory reset, da li bi i dalje bio rootan i bez kineskih aplikacija? Jezik znam da lako namjestim kod prvog pokretanja.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na