Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.09.2013., 21:12   #2731
I Don't Know
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor turista Pregled postova
Meni su danas poslali a kad stigne, javit ću. Neko je več nešto kupovao, pogledaj 1-2 stranice prije.
A jbg, to je samo poziv na oprez, pošto su friški. A svi su jednom friški. A moguće je da i konkurencija blati. Neznam. Za dva tjedna ću ti reći.
Super nadam se da ce stici. Pratit cu stranicu. Da li su dhl-om poslali? Javi ako budes dobio tracking number. Procitah na grckom forumu da je jedan lik narucio telefon ali ni traga ni glasa od njega.
I Don't Know je offline  
Staro 23.09.2013., 21:16   #2732
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
THL W7S short phablet review

THL W7S - white, naručio sam sa banggood.com, a izašao me 1450kn sa plaćenim PDV-om. Uz mobitel se dobije 2x baterije od 2300 mAh, punjač, slušalice, bijeli flip cover case, bijeli shellcase i paket screen protectora (iako to nije navedeno na stranici).

Ekran je od 5.7 incha HD IPS Capacitive multi-touch screen, precizan je i više nego što sam očekivao. Prikaz je vrlo dobar i zaista nemam zamjerki. Light sensor provjereno radi dobro.

Mobitel je izrađen od bijele plastike a obrub od brušenog aluminija. Nema škripanja kod korištenja a telefon je čvrst te daje dojam visoke kvalitete.
Što se dizajna i samog izgleda tiče meni izgleda odlično ali to je ipak subjektivan dojam.

Mobitel ima podržane frekvencije u 3G modu na 850/2100MHz na prvom SIM utoru. Ja koristim tele2 i uredno mi pokazuje H+ (područje Siska), prijem signala je odličan, bez gubljenja bilo tijekom razgovora ili korištenja interneta. WIFI signal mi je bolji nego na HTC desire-u. Za razliku od nekih drugih dual sim modela, SIM2 karticu ne pokazuje kao da nedostaje osim početnog upozorenja. GPS još nisam testirao.

Sama reprodukcija zvuka je kvalitetna i prilikom gledanja videa ili igranja igrica kao i prilikom poziva, nemam zamjerki.

Kamera je od 3.2 mpx prednja i 8mpx stražnja, hd snimanje. Sama aplikacija kamere radi vrlo brzo i ima mnoštvo opcija ali po meni su fotografije osrednje kvalitete, znači nije to vrhunski fotoaparat ali za poslikati vani ili unutra sasvim dovoljno.

Na phabletu je android 4.2.1, sve je vrlo fluidno, aplikacije se otvaraju bez ikakvog zastajkivanja. Dolazi sa predinstaliranim playstore a nema nikakvog blotware-a. Igre koje sam probao rade bez ikakvih problema, surfanje internetom je vrlo brzo, browser ne šteka niti najmanje, internet stranice otvara brže nego na laptopu koji je spojen na isti WIFI.

Baterija od 2300 mAh izdrži 2 dana (screen on 9%), uz stalno upaljen 3G / WIFI, dosta ga koristim za mail i internet, tu i tamo koji poziv, facebook i igranje igrica.

Subjektivan dojam: Očekivao sam jeftini kineski proizvod sa dosta bug-ova ali prihvatljive cijene a dobio phablet koji me oduševio u gotovo svakom pogledu, što samim izgledom i ekranom, tako i kvalitetom izrade i trajanjem baterije... Ustvari još mu nisam uspio naći neku zamjerku u odnosu na brandname smartphone koje sam do sada imao, upravo suprotno.

Prednosti:
-mob izgleda odlično a takav dojam ostavlja i nakon korištenja, brz, nema skrivenih bugova ili nedostataka u samom radu, dosada se niti jednom nije smrznuo ili općenito iznenadio nekim čudim ponašanjem u radu a čega sam se najviše pribojavao.
-android 4.2.1, playstore, bez bloatware-a
-dobra baterija
-bundle uz mobitel
-kapacitivne tipke ispod ekrana (rade besprijekorno).

Mane:
-osrednja kvaliteta fotografija
-teže skidanje zadnjeg poklopca
-notification led za pozive
-nema hr jezik

Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 23.09.2013. u 21:21.
de.fang je offline  
Staro 23.09.2013., 21:18   #2733
turista
Premium
Moj komp

turista's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor I Don't Know Pregled postova
Super nadam se da ce stici. Pratit cu stranicu. Da li su dhl-om poslali? Javi ako budes dobio tracking number. Procitah na grckom forumu da je jedan lik narucio telefon ali ni traga ni glasa od njega.
Imam tracking number. Uskoro će valjda biti vidljiv na ips-u.
turista je offline  
Staro 23.09.2013., 21:29   #2734
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor de.fang14 Pregled postova
Mobitel ima podržane frekvencije u 3G modu na 850/2100MHz na prvom SIM utoru. Ja koristim tele2 i uredno mi pokazuje H+ (područje Siska), prijem signala je odličan, bez gubljenja bilo tijekom razgovora ili korištenja interneta. WIFI signal mi je bolji nego na HTC desire-u. Za razliku od nekih drugih dual sim modela, SIM2 karticu ne pokazuje kao da nedostaje osim početnog upozorenja. GPS još nisam testirao.
možeš molim te testirati koja mu je brzina tog "H+"? kinezi ili nemaju pojma ili ih nije briga ili pišu sve i svašta, pa je nekome "H+" naš standardni 3g do 7.2mbps.

pa do koliko ti ide brzina mreže - do 7.2 ili nedajbog do 21mbps?
hvala!

ps. i koja slikica ne bi bila na odmet, da vidimo kakva je kamera. ;-)
viking.software je offline  
Staro 23.09.2013., 21:32   #2735
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Možete li nabacati i linkove tih foruma što listate?

S obzirom da ne trgujem često elektronikom preko neta, nije li sigurno koristiti paypal radi buyer protectiona i za slučaj da u paketu dobiješ ciglu?

Fala.

@Frulex:
Sve to stoji, a sve to i znam i ne brine me toliko jer ne naručujem u Hr i ne brine me puno vrijeme dostave jer se ne radi o našoj carini, a vidim da je samo trajanje puta desetak dana.
Ono što me zanima je najgora situacija po mene u slučaju šljam trgovca. On pošalje ciglu, ja napravim dispute... Kako točno taj mehanizam funkcionira? Kako paypal njega "kazni"?
Worst case je da pošalje neispravan mob ili se on brzo pokvari.

edit:
Hvala na objašnjenju

Zadnje izmijenjeno od: generic. 24.09.2013. u 05:36.
generic je offline  
Staro 23.09.2013., 21:44   #2736
frulex
Registered User

Zato kupuješ elektroniku preko 10-ak provjerenih stranica koje sve primaju Paypal, meni se od 7-8 kupnji nikad nije desila bilo kakva neugodnost kod otvaranja paketa, sve je bilo uvijek dobro zapakirano i u najboljem redu. Paketi najčešće stižu između 15-25 dana, ovisno kojom poštom su poslani i zapnu li na našoj carini. Od ovih možeš naručivat bez problema: Geekbuying, Banggood, Pandawill, Merimobiles, Antelife, Minideal i još par njih, neka netko nadopuni...

Zadnje izmijenjeno od: frulex. 23.09.2013. u 21:51.
frulex je offline  
Staro 23.09.2013., 21:56   #2737
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Zanimljivo kako na hotinbuy.com piše svugdje ista težina, 1.2kg. A toliko kopiraju pandu da imaju sve proizvode koji i oni imaju te im je isti i sku broj. Čekam da nekome dođe da se uvjerim da ne šalju cigle. Onda ide narudžbe mog tableta
Staro 23.09.2013., 22:37   #2738
frulex
Registered User

Citiraj:
Autor generic Pregled postova
Ono što me zanima je najgora situacija po mene u slučaju šljam trgovca. On pošalje ciglu, ja napravim dispute... Kako točno taj mehanizam funkcionira? Kako paypal njega "kazni"?
Worst case je da pošalje neispravan mob ili se on brzo pokvari.
Prvo otvoriš Paypal dispute gdje vas PP "spoji" u komunikaciji da probate to riješiti kao ljudi - slanje novog paketa, vraćanje para, slanje drugog proizvoda iste vrijednosti i sl. Tu je rok od 20 dana nakon kojeg PP automatski zatvara dispute bez obzira na ishod. Ako te ponuda trgovca ne zadovolji, možeš "escalate to claim" unutar tog roka gdje tražiš pare nazad. Do tog dijela nisam nikad došao, ali po tome što sam čitao, ako to ne upali, PP će ti vratiti pare, za sve je to neki rok od 45 dana...
frulex je offline  
Staro 23.09.2013., 23:38   #2739
Darkensync
Registered User

Ja se dvoumim izmedu K-Touch V8 ili Haiera.

Jedino mi nije jasno to sto na nekim stranicam za V8 pise da je GPU: OpenGL 2.0
Koliko ja znam to uopce nije GPU,tako da je to valjda greska.
Na nekim pise NVIDIA GeForce,to je valjda isti gpu kao na LG 4x,nexusu 7(2012) ?
Darkensync je offline  
Staro 24.09.2013., 00:44   #2740
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Zanimljivo kako na hotinbuy.com piše svugdje ista težina, 1.2kg. A toliko kopiraju pandu da imaju sve proizvode koji i oni imaju te im je isti i sku broj. Čekam da nekome dođe da se uvjerim da ne šalju cigle. Onda ide narudžbe mog tableta
Pa baš i ne piše ista težina svugdje,evo npr MI2A koji me interesira piše da je težina 600g.
Širiš paranoju bez veze.
Jel netko dobio nešto od njih neispravno,loše kvalitete ili je cigla bila u paketu?
Nije za sada,a ako bude onda čemo pisati o tome.Ako čemo tako onda junferici nitko nebi prvi stavio.
Dobro da nisi napisao da su im svi mobiteli loše kopje cubota99.

Zadnje izmijenjeno od: dabomba. 24.09.2013. u 09:28. Razlog: korekcija težine za 100g
dabomba je offline  
Staro 24.09.2013., 07:36   #2741
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Citiraj:
Autor viking.software Pregled postova
možeš molim te testirati koja mu je brzina tog "H+"? kinezi ili nemaju pojma ili ih nije briga ili pišu sve i svašta, pa je nekome "H+" naš standardni 3g do 7.2mbps.

pa do koliko ti ide brzina mreže - do 7.2 ili nedajbog do 21mbps?
hvala!

ps. i koja slikica ne bi bila na odmet, da vidimo kakva je kamera. ;-)
Kaze 4.5 mb/s na speedtest-u
Staro 24.09.2013., 08:22   #2742
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Danas sam se malo igrao sa Cubotom One. Mogu reći da sam razočaran. Slike su loše, zrnate i pune šuma. Moj S3 radi debelo bolje iako ima 'samo' 8MPix. Ono što mi još smeta je ono što imam kod S3 - notification bar u kojem mogu aktivirati wifi, bt, gps,... Wifi je kao i kod S3 (kao i kod svakog Samija) ispodprosječan. Možda zericu bolji od S3, ali i dalje ispodprosječan.
Kvaliteta izrade je sasvim ok i tu nemam primjedbi.
Kako stvari stoje, čini mi se da će završiti u oglasniku. Nadam se da će THL W11 biti bolji.
da budemo potpuno iskreni uglavnom na svim kinezima su slike tako tako. mogu odmah reći da stari SE K850i ili npr. C905 daje puno bolje slike.
sad se postavlja pitanje zbog čega je to tako ? dali je kamera čip nekvalitetan ili nisu nešto dobro uskladili ? tko zna.

Staro 24.09.2013., 09:36   #2743
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
da budemo potpuno iskreni uglavnom na svim kinezima su slike tako tako. mogu odmah reći da stari SE K850i ili npr. C905 daje puno bolje slike.
sad se postavlja pitanje zbog čega je to tako ? dali je kamera čip nekvalitetan ili nisu nešto dobro uskladili ? tko zna.
Kombinacija svega. Čipset, senzor, kamera. I na alcatelu ot idolu su slike osrednje i loše.
Brko je offline  
Staro 24.09.2013., 10:31   #2744
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor de.fang14 Pregled postova
Kaze 4.5 mb/s na speedtest-u
hm... sad, da li je do male brzine mreže ili ipak do toga da ne podržava brže od 7.2mbps...

hvala!
viking.software je offline  
Staro 24.09.2013., 10:44   #2745
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
Probat ću napraviti jednu caku danas iz čiste znatiželje. Svi znamo da je senzor 8MPix, a do 13MPix dolazi softverskom interpolacijom. Zanima me da li bi slike bile bolje kada bi u opcije fotića stavio da hoću 8MPix slike. Tada neće biti interpolacije.
Staro 24.09.2013., 10:59   #2746
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

probali su vec neki. kazu da ne vide nikakvu razliku, pa sad...
pokra89 je offline  
Staro 24.09.2013., 11:26   #2747
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
probali su vec neki. kazu da ne vide nikakvu razliku, pa sad...
Čekaj čekaj... ovdje na forumu obitavaju gurui i šamani koji vide svaki piksel, FPS, MHz, Watt, bod u 3D marku, bod AnTuTu benču i tako to
Brko je offline  
Staro 24.09.2013., 11:40   #2748
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

ne znam ja nista, samo prenosim misljenja ljudi koji su probali i dali svoj zakljucak. zato sam i stavio "pa sad..." na kraju rečenice, jer se ograđujem od (dez)informacija
pokra89 je offline  
Staro 24.09.2013., 11:43   #2749
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Inače, na mobu slike izgledaju ok. Kad sam ih stavio na 23" monitor onda sam vidio kakve su ustvari. Danas ću još pokušati isti motiv slikati Cubotom i S3 čisto za usporedbu.
Staro 24.09.2013., 11:47   #2750
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

jel pricas o thl w11?
kakve su onda tek na ioceanu x7 ako su na thl-u loše, a preko videa se vidi da su za dvi klase bolje http://www.youtube.com/watch?v=no8h5JdDP5w (5:00 na videu)
pokra89 je offline  
Staro 24.09.2013., 11:49   #2751
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Jučer popodne naručio sa hotinbuya thl w200 ( http://www.hotinbuy.com/thl-w200-sma...te-p-1375.html ) za 155.79 dolara i danas već poslano. Ako stigne nešto drugo umjesto mobitela javim . Pitam na chatu zašto su tako jeftini i dobijem odgovor da žele imati manju dobit ali puno kupaca.
tommyman1507 je offline  
Staro 24.09.2013., 12:42   #2752
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
jel pricas o thl w11?
kakve su onda tek na ioceanu x7 ako su na thl-u loše, a preko videa se vidi da su za dvi klase bolje http://www.youtube.com/watch?v=no8h5JdDP5w (5:00 na videu)
Cubot One, a ne THL W11. On tek treba stići.
Staro 24.09.2013., 12:57   #2753
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Je li može što ovo valjat:

ZTE Geek V975

Kako sam zasad bio prezadovoljan sa ZTEovim jeftikanerima (Blade 3, v967s) vjerujem da ni ove skuplje stvarčice ne bi trebale biti loše.

Intel Atom Dual core na 2GHz / 4 threada i 2 Gb rama meni dobro zvuči.
Kako se to nosi sa recimo Qualcomm 600 / 800?

Inače Necro:Slavko 3:1
Staro 24.09.2013., 13:09   #2754
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel ima taj koji kinez do kakvih 150 eura a da ima kolko tolko dobru kameru?
Juice je offline  
Staro 24.09.2013., 13:19   #2755
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

@necro
Na papiru zvuči solidno, ali još uvijek dosta slabije od S600. Usporedi Lenovo K900 i HO.
Malo štiva za tebe
http://www.anandtech.com/show/6790/i...ed-at-mwc-2013
http://computingcompendium.blogspot....enchmarks.html
Staro 24.09.2013., 13:24   #2756
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Autor tommyman1507 Pregled postova
Jučer popodne naručio sa hotinbuya thl w200 ( http://www.hotinbuy.com/thl-w200-sma...te-p-1375.html ) za 155.79 dolara i danas već poslano. Ako stigne nešto drugo umjesto mobitela javim . Pitam na chatu zašto su tako jeftini i dobijem odgovor da žele imati manju dobit ali puno kupaca.
I ja uzeo danas Xiaomi MI2a,isto rekli i meni,pa sad da vidimo jesmo li pioniri ili pušioničari.
Ako stigne cigla ja se ne javljam
dabomba je offline  
Staro 24.09.2013., 13:27   #2757
Superior
Premium

Superior's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Mislim da bu suza. I ja sam uzel mobitel od njih ali je jaaako sumnjivo. Prejeftino je to u odnosu na druge trgovce.
Superior je offline  
Staro 24.09.2013., 13:41   #2758
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Staro 24.09.2013., 13:41   #2759
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Citiraj:
Autor Superior Pregled postova
Mislim da bu suza. I ja sam uzel mobitel od njih ali je jaaako sumnjivo. Prejeftino je to u odnosu na druge trgovce.
Pa ako ste platili paypall-om, ipak je to neka sigurnost
Staro 24.09.2013., 13:42   #2760
chief_wolfinjo
Guest

ovdje možete pronaći više podataka o domeni

http://whois.webrankstats.com/whois/hotinbuy.com

Registrant Contact Details:
zhang ming
zhang ming (hotinbuy@sina.com)
guangdongshenzhen
shenzhen
guangdong,518000