|
![]() |
#3181 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
#3182 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Mislim da nitko osim Applea nije krivo protumačio šta je 5C i gdje se cijenovno trebao nalaziti...spakirati hardware petice u plastično kućište, prodavati ga po cijeni po kojoj si trebao prodavati peticu i još se hvaliti time je dosta bezbrazno po meni..mislim da ćemo se svi složiti da je petica ljepši, a time i bolji i kvalitetniji telefon od 5C, a više nećeš moći dobiti 5 jer je povučen iz prodaje, nego umjesto njega njegovu plastičnu verziju, po cijeni po kojoj si trebao dobit mobitel od aluminija...zar to ima smisla? ![]() edit: evo sad sam se sjetio opet gledat dionice..apple je dan završio sa više od 5% pada u odnosu na dan prije..5C se spominje kao glavni razlog u analizama zbog uglavnom 2 razloga: 1. apple je sa 5C izgubio status "premium" brenda jer su napravili nešto što nije "premium" (iako po svojoj cijeni to ne odaje) 2. je previsoka cijena 5C i micanje ajfona 5 iz prodaje... Jobs se okreće u grobu vjerojatno Zadnje izmijenjeno od: hedgehog. 12.09.2013. u 01:46. |
![]() |
![]() |
#3183 |
Guest
|
Može se on vrtiti do vječnosti u grobu, ali činjenica je da bez nekog mid-range mobitela in the long run Apple će biti popapan. Dovoljno je pogledati koliko glavni konkurent Samsung shippa mobitela, a koliko Galaxy serije. Da, Galaxy serija je tu za "prestiž", veće marže i slično. Ali flagship mobitelu moraju pogoditi plafon, a poslati cijelu ergelu uređaja (doduše, ne baš ovakav broj kakav danas bacaju van) u konačnici znači nekoliko stvari. Prva je, ljudi koji si ne mogu priuštiti mogu opet dobiti novi mobitel, makar jeftiniji. Druga je, koriste brand iako znaju da to nije top model. Treća, privikavaju se na software te će im se biti lakše odlučiti za flagship istog proizvođača nego nekog drugog kada će imati sredstva. Apple ima još puuno "praznog hoda" sa iPhoneom, ali da bi to ostalo trebat će se oke potruditi u budućnosti. |
![]() |
#3184 |
Premium
|
Ne znam..nisam siguran da je Appleu trebao ovaj "izlet u nepoznato" i pokušaj izrade mobitela koji će biti za službeno mlade, a zapravo one siromašnije ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3185 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#3186 |
Premium
|
ali još uvijek ne kužiš ili si ne želiš priznat jednu stvar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3187 | |
Banned
|
Citiraj:
2. ja ću uzet golden 5S i boli me šiška 3. Nikakve ugovore i tarife ne prznanjen (osim Svaršene ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3188 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da zlobnici ne bi rekli da nema ništa novo u iP5S/c http://www.anandtech.com/show/7324/a...-relative-to-5
#3189 |
Premium
|
pa evo ja sam zlobnik ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3190 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pogledajte ovu sramotu od baterije, povećali su je za 130mAh u odnosu na prošli model ![]() http://www.gsmarena.com/the_iphone_5...-news-6784.php EDIT: Vidim da je kokos već stavio link. |
![]() |
![]() |
#3191 | |
Banned
|
Samsung to add 64-bit CPUs to its 2014 flagships Citiraj:
![]() ![]() ![]() EDIT: Sasrali su iOS7, app switcher zna dobrano lagat, nema rotate botuna di je bio, tako da je prilično teško prominiti tu opciju iz CC kada je mob naopako (npr kad ležiš). Ali od svega me najviše živciraju ta povremena zapinjanja. Još samo fali da počme ka Android radit.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 12.09.2013. u 17:50. |
|
![]() |
![]() |
#3192 |
Guest
|
|
![]() |
#3193 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sve je to ocekivano - istina. Ocekivale su se vece razolucije, popularizacija touchscreen mobitela, tableti, itd. No zanimljivo - Apple je uvijek prvi. Ostatak slijedi za njima. Jer eto, svi su nesto spremali ili spremaju, samo nikako da netko drugi neki trend pokrene. |
![]() |
![]() |
#3194 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Inace ko je na GM ima li stuttera??? |
|
![]() |
![]() |
#3196 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Kaj je GM? |
![]() |
![]() |
#3197 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#3198 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Dakle nakon 3 , 3gs, 4 i od veljače do sada 5 , jednostavno nisam više mogao žmiriti na android telefone, potpisao kapitulaciju i uzeo samsunga s4 mini ( dakle htio sam i dalje fon koji ide u džep i nije preveliki ) svaki put kad sam uzimao novi ajfon nadao sam se da će napokon neki fićrsi normalni među android bagrom naći mjesta i na ajfonu, međutim ništa. dakle baterija na petici - nula bodova, nedaj bože ne napunit ga navečer i dopuniti oko 2-3 kad se nađem na laptopu ... nemože živ cijeli dan izdržat ... zatim iOS vs android .... ajme ... ko DOS vs WIN ... ako ne jailbreakaš ajfon ( a i to je zajebancija svoje vrste dok čekaš da izađe aktualna verzija, pa nesmiješ update napraviti, pa nedaj bože da nešto krepa, ode jamstvo ... ) - dobar je samo za zatuć nekog s njim, svaki oblik personalizacije se svodi na mjenjanje wallpapera ... naspram androida koji ima milion i jedan način da to izgleda "do jaja" ![]() ništ mi taj super dizajn i feel kvalitete nije značio dok sam nosio na reklamaciju zbog pokvarene home tipke ![]() i nakraju , svejedno svaka šuša danas nosi taj ajfon sa sobom ( jer ima milion tarifa kojekakvih ) i već mi je postalo neugodno iskreno da me svi gledaju s podsmijehom, da sam još jedna ovca koja nosi telefon čiji je OS još u kamenom dobu ... Zadnje izmijenjeno od: vex. 12.09.2013. u 23:09. |
![]() |
![]() |
#3199 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
#3200 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#3201 | |
Guest
|
Citiraj:
I ako ćemo o tome tko je prvi. Puno prije su drugi imali 1920x1080 ekrane naspram Applea. Apsolutno svejedno. Niti jedno, niti drugo ne znači apsolutno ništa realno. Čak Full HD ekrani na androidu znače više jerbo ako ih spojiš na Full HD plazme/LED TV-ove ima smisla. Apple ima prednost u implementaciji 64 bita naspram drugih, ali apsolutno nevažnu u ovom trenutku. |
|
![]() |
#3202 |
Premium
|
Fanbojizma? Nema nista jace od toga da ako nesto napises pozitivno o Appleu, odmah si fanboj. Ali instant. No da se bolje uklopim od sada obecajem da cu iskljucivo pljuvati po istome, dok cu android/wp/bbos/itd uzdizati do iznemoglosti. Obecajem. Majkemi ![]() |
![]() |
![]() |
#3203 |
Guest
|
Fulao si poantu stari ![]() |
![]() |
#3204 |
Premium
|
Jbg, sad sam i ja tuzan. Jako tuzan ![]() |
![]() |
![]() |
#3205 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Ali... zašto ? Na androidu ne postoje aplikacije koje moraš platit ? Platiš ih i vamo i namo. No, platit ćeš one koje ces stvarno i koristit.. ja sam ih osobno kupio 4-5 za par dolara i to je sve što meni treba od paid aplikacija. Uvijek će bit ekipe koja će bacat bureke po macu i appleu i to je valjda vec danas sasvim normalno, ali nitko mi nemoze konkretno reci zasto je taj android, taj s4 ili s3 bolji od 4s/5 jer jednostavno nije. Touch radi maestralno, tipkovnica je fluidna i brza, kučište je super kvalitete, znamo dobro i kakav je gui kod applea, to je njihov trademark. Ja ću reći "šminka" kad vidim klinku od 15god kako nosa iphone 5s sa kul rozom torbicom, ali covjeka koji zna sto i zasto kupuje, u cemu je problem ? Pa taj mobitel radi bolje od bilo koje druge konkurencije. Apple hejteri su me oduvijek podsjecali na blizzard hejtere, ali guess what.. i kod applea i kod blizzarda dobiješ ono što platiš. Pričaš o nekoj personalizaciji, koji ce mi to q ? Ko je sad tu šminker ? GUI je na ajfonu savršen, nemaš tu šta mjenjat drugo osim wallpapera, sve je vrlo vrlo jednostavno i pregledno. Kad uzmem neki od novijih androida u ruke odma mi se zavrti u glavi od silnih efekata prilikom šaltanja screenova. Ajd ok. Zato te molim, reci mi koji tocno featursi tebi fali na iosu, a da ih ima na androidu ? ty. Zivo me zanima jer ja stvarno se nemogu sjetiti nicega sto mi trenutno fali na mom 4s-u.
Darker than a moonless night and hotter than hell itself, that is coffee. Zadnje izmijenjeno od: wnbeeeE. 13.09.2013. u 00:18. |
|
![]() |
![]() |
#3206 |
Premium
|
Ja na zalost mogu. Veci ekran. Zelim 4,5-4,8 iOS uredjaj. Poprilicno. Sto se tice customizacije, dijelim tvoje misljenje. U potpunosti. Ali ne i u vezi jailbreaka. JB ne sluzi sa crackane aplikacije, ok, kod nas ljudi sluzi pretezito za to. No dosta jako korisnih tweakova sam imao preko JB-a, a vecinu sam ih platio, samo neke su besplatne bile. Uostalom, od JB zajednice google je prvi pokupio tonu stvari, a evo sada i Apple slijedi. |
![]() |
![]() |
#3207 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Veći ekran, okej.. u redu, ali to je stvar ukusa. Ja osobno tablet poput samsunga s4 ne bi nikad povlačio za sobom, jer dok imam u ruci iphone još uvijek imam feeling da držim mobitel. Nekome bolje paše veći ekran, nemam ništa protiv.. ali to nemoze biti minus ili plus, to je stvar preferencija. Što se tiče JB-a nisi mi dao ništa konkretno, ali znam otprilike na koje tweakove misliš.. da su neophodni.. baš i nisu, al ok.
#3208 |
Premium
|
Tom logikom nista nije neophodno. Cak ni smartphone. Ukratko, od tweakova sam koristio sljedece: Mail Enhancer Pro - osjetno poboljsava defaultni mail klijent. Bez toga isti ne bi iskreno ni koristio. Slicno i za Safari + SafariTabs. Evo apple je sada nesto slicno napravio za Safari. Zaphyr - google it, bolje ce youtube pokazati nego ja objasniti. auto3g - zelis da ti baterija traje po dva dana bez problema? Eto rjesenja. Jednostavno, brzo i krajnje uncikovito. Infinifolders - Ukidalo debilno ogranicavanje broja aplikacija u folderu. Eto apple i to rijesio. NCSettings - Togglesi za palit/gasit wifi, 3g, airplane mode, itd. Ponovno, Apple je to sad takodjer uveo. Accelerate - ili brzas izvodjenje defaultnih animacija, ili ih pak u potpunosti iskljucis. Dobijes osjecaj da je telefon ubrzan do te mjere da pomislis da drzis iPhone 12 u dzepu, a ne iP4s. I jos par takvih sitnica, ne mogu se tocno sjetit kako odavno nemam jb-a na zalost. A bez toga imam iskreno osjecaj da imam duplo losiji mob nego kad je isti instaliran. Ukratko, ne osudjuj nesto sto nisi testirao i sam probao. Recimo da jedva cekam JB za iOS7, stavit cu si samo poboljsanje za mail, auto3g + accelerate. Ovaj zadnji posebno cu stavit, jer sve ove silne fancy-shmensi animacije u iOS7 me bolesno iritiraju. Koliko god da su lijepe, predugo traju i postale su same sebi svrha. |
![]() |
![]() |
#3210 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Kad sam ja otkrio da JB ne sluzi samo za crackane appse, bio sam najsretniji iOS korisnik u tom trenutku ![]() SBsettings mi je promijenio dozivljaj 3gs-a, makar je i to s vremenom izbljedilo jer je njegov chipset jednostavno vrijeme pregazilo...
|
|