|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Registracija custom nameservera na dns.hr - kako?
Eto, sve je u naslovu. ![]() Znaci radi se o .hr domeni, sve sto treba je napravljeno na strani VPS-a, sad bi trebalo registrirat custom nameservere kod registrara domene i postavit same ns zapise, zar ne?! Svi strani registrari s kojim sam prije radila imaju opciju registracije samih nameservera na koje "kacim" odredenu ip adresu, te nakon sto sve "prode", postavim ns zapise. Dosad mi je uvijek tako sve radilo. S dns.hr sam zbunjena; ne znam dali ste upoznati kako izgleda administracijsko sucelje (primjer: http://korisnik.infonet.hr/slike/ss4.jpg), ali iz carnetovog helpdeska me upucuju da bi trebala klik na "Prikaži dodatne DNS zapise" te upisati potrebne A zapise, sto bi valjda bio ekvivalent registracije nameservera (nisam sigurna)??. Znaci kada kliknem na "Prikaži dodatne DNS zapise" otvore se dodatna polja, te sam u polje A1 naziv unijela "ns1" (bez navodnika), a u polje IP adresa samo ip adresu servera, u polje A2 naziv sam unijela "ns2" (bez navodnika), a u polje IP adresa opet samu ip adresu servera, po naputku web hosting provider. U polja NS1 I NS2 unijela sam naravno: ns1.domena.hr i ns2.domena.hr. Nakon propagacije pristup samoj domena.hr ili www.domena.hr nije bio moguc, pristup URL-ovma ns1.domena.hr i ns2.domena.hr kao i www.ns1.domena.hr i www.ns2.domena.hr JEST bio moguc. Pokusala sam sve druge opcije, pa sam u polje A1 i A2 pokusala unijeti "www" (bez navodnika), ali tada cak ni pristup URL-ovima ns1.domena.hr ili ns2.domena.hr kao ni www.domena.hr ili domena.hr nije bio moguc. ![]() Od carneta nisam uspjela izvuci kako dalje jer mi uglavnom salju "sablonirane" odgovore. ![]() Tnx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Meni prvo pada na pamet da nije osvježen podatak u DNS serverima tvog ISP-a, pa da zato imaš problema s pristupom. Znam da je meni u firmi bilo slično kada smo mijenjali hosting. Trebalo je dan ili dva da to promjene. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Pointas NS-ove preko Carneta na novi domain manager i onda tamo podesis sve sto ti treba. Moze biti da se nesto promijenilo (zadnji puta sam se igrao s time ~2006.), ali, ponavljam, AFAIR, takva nekakva kombinacija je bila tada. Iako, da, i prije 15ak godina si komotno mogao u bilo kojem ozbiljnijem DNS registryju podesiti custom NS-ove, ali eto, bitno da deru 600kn po naplatnoj domenu. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Znaći, na dns.hr podesi DNS zapise od svog dns managera, s obzirom da si na VPS-u onda tamo postaviš ns zapise od hosting provajdera, a na svom dns-u postaviš za svoj web. Tipa ako si na avalonu: Primarni: dns1.cdn.hr 178.77.74.69 Sekundarni: dns2.cdn.hr 178.79.136.84 Znaći na dns.hr postavljaš NS server od hosting provajdera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|