|
![]() |
#1 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Evoulent vertical mouse
Dali netko ima vec ovo ili barem iskustva sa njim. Cini mi se prirodniji polozaj ruke. ![]() http://www.evoluent.com/ ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Isprobao sam neki takav. Ugodnije je drzati ruku u tom polozaju u odnosu na klasicni mis i priviknes se vrlo brzo. Ali ipak mi je trackball sa kuglicom na palcu ugodniji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
|
Da, probao sam i ja trackball i ono, ok je ali nemogu tako precizan biti sa palcem i amen. Ovo mi se cini ok rjesenjem obzirom da cu ubuduce dosta vremena provodit na pc-u pa si mislim ubost nesto ovako, ipak su stare kosti kod mene. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Za palcani trackball treba puno dulje vremena za naviknuti se. Ja sam prvih nekoliko tjedana bio manje precizan, ali danas vise nema sanse da se vratim na obican mis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
@nino si probao logitechov marble mouse? ja sam ga inicijalno koristio zbog ozljede desne ruke i to je bio jedini način da s lijevom koristim komp, ali sam se s vremenom priviknuo i nakon toga godinama koristio trackball s lijevom rukom i po potrebi miša u desnoj. kasnije sam ga prebacio na desnu zbog preciznosti (desni kažiprst mi je precizniji) i totalno odhebao miša. sad imam novi (zadnji) model logitechovog trackballa sa laserom i plavom kuglom (M nešto model) za desnu ruku, preciznost vrhunska i ne bježi. možeš ga malo podmetnuti s nekakvom krpom ili čime već pa ti je ruka više u prirodnom položaju. jedino nisam zadovoljan kvalitetom izrade, cjenovno preskup, a kvalitetom nije nešto, kotačić povremeno škripi i desni botun hvata duplo ako ga prelagano pretisneš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
|
Marble je i bio 1. trackball sto sam probao ali nije mi islo zbog cestog koristenja opcije klikanja po scrollu (open in new tab). ![]() Nesto duze sam koristio ovaj ali osobno nisam dosao do tog skilla da mi bude tako precizan kao mx518 koji i danas koristim. (to mi je 3., prva dva sam umirovio, izdahnuli na stolu)
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
ja sam mislio na onaj simetričan marble, sa kuglom u sredini kojom upravljaš kažiprstom. meni je to bio genijalan trackball, dok s novom verzijom softvera nisu ukinuli scroll, pa sam morao nać alternativu. koristim ga i danas, ali bez scrolla nije to to. novi je M570 (sjetih se), manje više isti kao ovaj kojeg si linkao, ali s nešto boljim dizajnom i laserom. ima 2 programabilna botuna, iako koristim operu pa sve rješavam sa mouse gestursima. da je udoban - je. meni barem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Bilo kakva "novotarija" koja uključuje precizno pomicanje palcem je glupost. Palac ne služi za to jer je previše neprecizan biološki. |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#10 |
Registered User
|
Ovisi koju preciznost ocekujes. Nije recimo dobar za crtanje u photoshopu, ali je vise nego dovoljno precizan u svakodnevnom radu (a i brzi je) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Ja to u pravom svijetu, a ne translatirajući svoj pokret pomoću nekog uređaja na monitorski ekran ![]() Velika razlika ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Umjesto prorodni i biološki valjalo bi rabiti riječ fiziološki (ergonomija): fiziološki položaj ruke, koja je u svakom položaju prirodna i biološka. Pogotovo što se npr. riječ orirodni koristi u raznim prigodama kao prorodna hrana (pojama nema na što se to odnosi) ili prorodni seks (još manje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Na prvi pogled izgleda dobro, ali vidim jedan problem (zapravo, vise njih, ali ovaj se tice iskljucivo ergonomije): na klasicnom misu saka ti se moze cijelom svojom sirinom odmarati na misu. Ovdje ili moras ruku drzati u zraku ili ju cijelu oslanjati na mali prst/rub sake. Da, na onim istim konzolama na kojima se turniri u FPS-ovima igraju sa autoaimom i gdje te online ispljuju kao cheatera ako u konzolu ustekas misa i s njim igras. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|