|
|||||||||||
|
|
#3271 |
|
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
Kolko sam shvatio to su DSLR aparati? Daj mi reci jel ima kaj novo oko 2000kn za početnika? Ili samo rabljeno za te novce? |
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
ok, kolega mi nudi Canon 400D + objektiv EFS 17-85 mm za 1500kn s naznakom da ne funkcionira autofocus na objektivu. Uzeti to ili tražiti dalje? |
|
|
|
|
|
#3274 |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Taj paket ti ne treba. Kao nekome tko ulazi u svijet DSLR-a, zadnje sto ti treba je da rucno fokusiras 400D je OK fotic, imao sam ga prije, ali dosli su noviji i bolji, kako to uvijek biva...Ako vec zelis DSLR, prekopaj njuskalo za onoliko para koliko mislis izdvojiti pa se javi tu. Netko ce ti odgovoriti ![]()
|
|
|
#3279 |
|
Premium
|
Pogledaj tu pa odvaži što ti je korisnije http://snapsort.com/compare/Canon-EO...-vs-Pentax_K-x http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/29 http://www.pixel-peeper.com/cameras/...es=3&digicam=0 Inače ako kupuješ novo onda k-30/nikon d5200 bar bi ja takoZadnje izmijenjeno od: Bravo. 01.09.2013. u 15:47. |
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Je suis Schumi
|
Nisam probao ni jedan od ta dva pa mi je nekako glupo covjeka navoditi. Jesam 600D i cini mi se OK foticem. E sad, taj Snapsort je po meni obicno smece. Tu su ugl.orijentirani na brojeve, tako da taj site prilikom kupovine nikad nebi uzimao kao relevantan. Pixel peeper za primjere fotki takodjer bas i nije relevantan. Ako se vec gledaju sampleovi, onda je bolje procitati neki od brojnih reviewa i pogledati njihove fotke. PP povlaci fotke s Flickra, a svaka ili barem vecina je sigurno obradjivana pa se pravo stanje s kit objektivom u stvari moze popraviti... Takodjer, dosta je fotki s objektivima koji kostaju jednako ili vise nego gore navedena tijela.
|
|
|
#3281 |
|
Premium
|
Snapsort baš i nije smeče. Kako češ prvo usporedit dva fotoaparata, ako ne po specifikacijama..Pixel peeper je dobar jer baš i nije večina fotki obrađena, uostalom možeš birat aparat i objektiv ..Dpreview je nezaobilazan tu se mogu direktno usporedit fotke.. U slučaju gore uzeo bi 650d, dobar fotoapart a prije svega dobar video..Od novih u toj klasi uopče nebi gledao dotičnog (ako mi nije prioritet video), nego nikona d5200 i pentaxa k-30.. |
|
|
|
|
|
#3282 |
|
Je suis Schumi
|
Gledajuci specse, moram se sloziti s tobom, site je na mjestu. Ali na osnovu nekih stvari koje i ne moraju biti toliko bitne, donosi se zakljucak o tome koji je bolji. Kao recimo rotirajuci zaslon, duze trajanje baterije i sl. Sto ti npr sluzi duze trajanje baterije od 200 snimaka ako je taj fotic po svemu ostalom slabiji od drugog potencijalnog za kupnju? Neke stvari mogu navesti na krivu kupnju. ![]()
|
|
|
#3285 |
|
Je suis Schumi
|
|
|
|
#3286 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Na otocima je more čišće, ali Jadrija je super - ovo mi je isprid vikendice ![]() Dobar ti je oblak, ali su izgorili, pošalji mi RAW da vidim šta se može napraviti. Danas je isto bija neki oblak na nebu, izgleda je ka Llama ![]()
|
|
|
#3287 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
A ovo srce u oblaku je zakon ispalo ![]() Mar - vuta fuk is ovo čudo na 3. fotki? Gusjenica ili neki drugi izrod? Djeluje neko maleno čudo s obzirom na kamenčiće.. baš dobro uhvaćeno.. |
|
|
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Je suis Schumi
|
Citiraj:
Nisam jedan po jedan isa obradjivat, nije mi se nikako dalo. Iz JPEG-a sam spojio i to je to. Oblaci su OK iz RAW-a, dovoljno je samo malo korekcije, ali ovako su spaljeni.Ima sam Tokinu 11-16 mm kod sebe, ali nisam skuzio da je uopce bila u torbi jer mi je Tamron bio na tijelu i samo sam ga ubacio u drugu pregradu, a imao bi manje posla ![]() Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#3290 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa sinkroniziraš obrade da ti bude ista za svaki raw i to exportaš u jpeg i onda spojiš u panoramu ![]()
|
|
|
#3291 |
|
Je suis Schumi
|
Bas cu probat kasnije iz Bridgea kad dodjem doma. Sunce nije bilo skroz iza guzice da mi olaksa. pa zato nisam ni probava jer su JPEZi bili razliciti.Vidit cemo kako ce ispasti sa sinkro. postavkama iz RAW-a.
|
|
|
#3292 |
|
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Može preporuka digitalca do 1000kn, a da može brzo okidati između fotki? Kako uopće prepoznati da fotić ima tako nešto?
|
|
|
#3296 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Da nije nikon d800? ![]() |
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#3298 |
|
The mighty pirate
|
Mrvicu si samo pretjerao s HDR-om na 2. slici (HNK). Prejaka crvena na krovu privlači previše pažnje. One bijele "zavjese" gdje piše koja predstava igra su ti iz bijele prešle u plavu boju
|
|
|
#3299 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Da, imas pravo, popravio sam to sad Inace, nije u igri HDR, odnosno vise blendanih ekspozicija, fotka je napravljena iz jedne ekspozicije ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#3300 |
|
The mighty pirate
|
HDR možeš na hrpu načina dobiti. Ako fotić ima dobar dynamic range, čuda možeš izvuć iz samo jednog RAW-a, samo se treba igrati u Photoshopu/Lightroomu. http://www.youtube.com/watch?v=YY7cYyXjQ-I http://www.youtube.com/watch?v=97jrINE3FMM Inače, o kojem aparatu se radi?
|
![]() |
|
|