|
![]() |
#481 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U vezi E PM2.. "Lovely image quality but there are still some shots showing a double image blur at shutter speeds around 1/100 of a second, a problem I’ve observed on some PENs since the E-PL1." http://www.photographyblog.com/revie...view/comments/ Kolko čitam ostali su zadovoljni... Sad mi nije jasno jel na svim tim modelima, il zavisi kak se namjeriš. http://www.imaging-resource.com/PRODS/EP1/EP1BLUR.HTM Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 21.08.2013. u 00:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Premium
|
Gledam Samsung NX1000'20-50kit, oko 2.5tkn.. Pretpostavljam da vrijedi te novce... Kolko vidim kod nas nema puno govorancije o njemu.. Jel ima ko Samsunga, zanimaju me dojmovi? EDIT: O objektivu 20-50 http://www.dpreview.com/forums/thread/3260416 Review Samsung 20-50 http://www.photozone.de/samsungnx/70...0f3556?start=1 Uglavnom pozitivna iskustva za taj kit objektiv... Samsung je po tom pitanju daleko jeftiniji neg Olympus, a ne vjerujem i da je tolko lošiji... Mislim da je to best baj kupnja fotića sa APS-C senzorom.. Mana mu je eventualno lošiji AF u slabije osvjetljenim mjestima i kaj nema OIS na objektivu, al zato ima 18-55 OIS, al je lošiji neg ovaj 20-50, e sad... A imun je na šum do ISO 1600, posle tog se već lagano uočava... Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 22.08.2013. u 22:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Premium
|
Ma sve mi se čini da bum kupil nekog kompakta (rx100, lx7) još bum videl.. Kolko god su praktični ovi PENovi, al i dalje su veliki ![]() Dok sam imal dslr divil sam se koje fotke radi, al mi ga je bilo muka teglit okolo, a još je bil jedan od najmanjih na tržištu (k-x), tak da sam odmah volju izgubil da uslikam nekaj... Sad se divim kompaktima koje slike rade.. Olympus E PM2, ima problema s tim bluranjem slika.. Nex 5, kolko čitam objektivi nisu neka sreća (KIT) a i ograničeni su ponudom istih. Samsung NX1000 je dobar, al nema stabilizaciju na objektivu (a čini mi se i u tijelu, nisam siguran), AF mu loš dok je loše osvjetljeno mjesto.. A ak oću uzet neki od ove nabrojane trojke, onda bi se trebalo podrazumjevat da i objekitv prati kvalitetu senzora; drugim riječima uzet bolji objektiv neg ove KITe.. itd, itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Premium
|
Ipak odlučil za kompakt, u najužem krugu su RX100 i XZ2, potonji je dost jeftiniji.. Evo review o XZ2 kaj mali čuda dela.. http://robinwong.blogspot.de/2012/10...ew-street.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
imam u familiji xz1, tako da znam kakav je to aparat ![]() ps - kako to misliš "dosta jeftiniji"? kod nas ga nema ispod 3500kn. vani uzmeš rx100 za te pare. ja bi, da kupujem aparat takve cijene, kupio to u njemačkoj. sad kad su ukinuli carinu i pdv na robu iz EU (jesu li? nisam u toku kako sad ide s narudžbom iz EU) platiš samo poštarinu. IMHO isplati se ohoho. |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Premium
|
jesam ![]() sve u svojim limitima naravno. koristi se za usputno slikanje i izlete, jer je manji od pena a rezultati su bolji nego sa ultrazooma. ujedno i jedini aparat kojeg imamo s kojim se normalno može slikati unutar muzeja, crkvi, i takvih mjesta bez da ispadne van brljotina. u prevodu - max iso 400 raw. stabilizacija odradi ostatak. keep rate s njega nam je ogroman. ima manu da se povremeno zablokira, tj ponekad kad ne uspije fokusirati se zakopa idućih 10 sekundi, uredno radi i dalje i prikazuje live sliku, ali ne trza na ništa osim na power. i možda review. ako ga pustiš da odustane od af-a onda je opet upotrebljiv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kolko vidim xz2 potegne do ISO 800, bez gubitaka, sve dalje (1600) počinje se uočavat razlike.. Ma kod RX100 me privlači veći senzor.. 1 1/63" pa to bu se skoro u mobitele ugrađivalo još malo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Zato je RX100 skuplji. Nije u istoj klasi kao i XZ2. Makar nemreš fulat s XZ2. ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#495 |
Premium
|
Ma sad gledam da ima kod nas uzet Ricoh GR APS-C, ovo je baš kompakt, koji bi mogel stat u džep, cjenovno je čak jeftiniji od RX100.. Ima usporedba sa RX100 vs GR, na oko se ne vidi razlika, al dok se poveća ISO tj cropa slika, razlika je očita.. Ovo sam baš tražil, kompakt s velikm senzorom, fiksni objektiv koji je relativno brz (28mm) f2.8... |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Premium
|
između njega (i nikona A, s obzirom da je ricoh bolja i jeftinija kopija praktički) i fujija x100(s) nebin uopće razmišljao. fuji x100 anytime. (kojeg btw možeš kod nas nać počev od nekakvih 4kkn) ako te zadovoljava takav aparat, super. mene nebi. 28mm prime je preširok za generalnu upotrebu, f2.8 nije neka sreća za prime, a dodaj tome da nije stabiliziran. između toga, i canona g1x, rađe canona. em ima zoom (i objektiv koji počinje na f2.8 28mm, tako da si na istome), skoro-aps-c senzor, stabilizaciju i tilt lcd. da nema onu manu sa low light fokusiranjem, bi bio top. (IMHO). |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Zvonac, jel ti itko ikad rekao da si neodlucan? ![]() Citam tvoje postove ovdje i na forum.hr i tjesim se. Otprilike istovremeno (koliko je vec proslo? 3-4 mjeseca?) smo dosli na ideju kupovine malog aparata. Za sada sam ja u prednosti jer sam odlucio da definitivno zelim kompakta a ne PEN-a ili slicno, dok ti ni tu nisi siguran. Sve ostale dileme su zajednicke. RX100, XZ-2, LX7, Ricoh GR, P7700, P330, G15, G1X, X20.... ![]() E sad, vidim da si se, kao i ja, priblizio XZ-2 pa ti evo jedan review da ti uljepsa ovaj tmurni dan: LINK ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, neodlučan sam, pročešljal sam praktički sve kategorije fotića ![]() Na kraju mi ni jedan ne paše ![]() Dok sve zbrojim i oduzmem, RX100 mi najviše odgovara, u svim segmentima, jedino kaj bi mu možda uzel ko manu je, mali je.. Više ne gledam nit čitam rivjue, dok mi pukne film, odo u nabavku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Ja mislim da cu danas napokon naruciti. Meni RX 100 ima 2 mane. Zbog 20mpix file size, pogotowo RAW, je ogroman a zaista mi je ta rezolucija nepotrebna. USB only punjenje je stvar koja me jako, jako zivcira. Trenutno stanje u glavi mi je: XZ-2 - 40% LX7 - 20% P330 - 10% S100 - 10% LF1 - 10% ostali - 10% ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: sasuke_the_king. 27.08.2013. u 16:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Pise ti u EXIFU - aperture priority ili prioritet blende. To je semi-auto mode. Namjestis kotacic na A pa ces skuziti. @zvonac, lijepo sam ti rekao da se neces moci odluciti ![]()
![]() |
#504 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
pitanje.. nije koji fotoaparat vec koju bateriju za canon 550d.. dali je netko probao ove jeftine s ebay-a? http://www.ebay.com/itm/New-Genuine-...item2a30d15256 ili ove jos jeftinije non branded? http://www.ebay.com/itm/LP-E8-LPE8-B...item460ed139fe znam da su orginal najbolje ali ako nece nastetit foticu a trajat ce bar 50% ko orginal onda bih rade uzeo neku od ovih jeftinijih... znaci jel netko probao ovakve zamjenske baterije kupiti i koristiti? hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Nisam probao, ali sam citao na Fotozineu da su OK i da nisu stvarale probleme. Probaj proguglati njihov site pa ces naci temu o iskustvima vise ljudi s tim baterijama.
![]() |
#507 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kratko pitanje. Fotić za 1000-1500kn koji je izgledom i dimenzijama da ga se stavi u džep za slikanje u vožnji bajkom (naravno relativno ravan teren, ne kad se spuštamo ![]() Jel se isplati davati tako do 200€ za odvojeno fotić + mobitel novi ili da se jednostavno da 500-1000kn više za mobitel tipa Samsung S3, Xperia Z i slični koji imaju relativno super slike po meni ? Čitam zadnje stranice i nekako mi se čini da je bolje onda imati dobar fotić na mobitelu, jer ovi do 200€ neće davati toliko bolje slike ? Jesam u pravu ili ?
![]() |
#508 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ak ti treba fotic i smartphone, a zadovoljan si s fotografijama koje ti daju navedeni mobiteli - uzmi mobitel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Moram mijenjati mobitel, stoga i takvo pitanje. A sve je zapravo krenulo od toga kad smo na vožnji prijatelj i ja snimali fotke. On sa Olympus XZ-1, ja sa Arc S-om. I razlika je poprilična ![]() Taj olympus XZ-1 je koliko sam uspio prosurfati, stari mobitel sad već (iz 2011), a cijena mu je tipa 250€. Vjerojatno danas postoji i nešto bolje za te pare, a usto je i za u dugi džep hlača.
![]() |
#510 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Ako ti treba nesto prijenosno i ako si zadovoljan s fotkama koje radi S3, Xperia Z i prihvatljiva ti je ta kvaliteta, uzmi skuplji mobitel. Sve drugo ti ili nece stati u dzep ili ces imati 2 (ispod)prosjecna uredaja. Ak si bas nabrijan na dobru kvalitetu fotki, preporucio bi PEN. Dobit ces daleko bolju kvalitetu fotki od 99% kompakta, po bitno povoljnijoj cijeni. Napredni kompaktni su trenutno skupi, a mirrorless daju bolju kvalitetu po povoljnijoj cijeni. Odvojen od objektiva PEN je velicine kompakta, a imat ces daleko bolju kvalitetu fotke. Tu ti je odgovor na tvoje zadnje pitanje: "jer ovi do 200€ neće davati toliko bolje slike ?" Imas u Gratzu, provjereno dobar ducan: PEN Lite E-PL3 s kit objektivom za 239 EUR. Rabljen, 1god garancija, "A" stanje. Brine te velicina? EPL3 je velik ko i od frenda XZ-1. 109mm x 63.7mm x 37.3mm - PEN 110mm × 64.8 mm × 42.3mm -XZ1 Jednake su i tezine, Kit objektiv provjereno stane u manje torbice koje se vezu oko rame bicikla. Tak da ono - ak hoces kvalitetu, za cca 200 EUR ju definitivno mozes dobit. Evo ti jos za kraj o tom PEN-u: Very good low ISO image quality and resolution Fast and responsive operation Fast, accurate autofocus Full HD AVCHD video Attractive styling and solid, metal construction |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|