|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Format snimanja u Win DVR3
opet me muče problemi sa snimanjem u WinDVR3. Kad snimim nešto u bilo kojem zapisu (od onih koje mi DVR3 ponudi u izborniku) to ne mogu otvorit sa Virtual Dubom ("no video frames in MPEG file") niti prebacit u DivX sa Gordian knotom. Šta da radim. Kako da normalno snimim to i pribacim u DivX. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ali ne mogu ga prebacit u divx ili xvid. šta ću sad. ima li rješenja za to??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
|
kako mislis ne mozes ga prebacit u divx otvoris mpeg u vdub modu u video izborniku odaberes compression, odabers codec, kliknes configure, podesis sve sta treba i dva puta ok onda ides u streams, pa stream list desni klik na prvi stream, odaberes full processing mode, opet desni klik i odaberes compression, odaberes codec i bitrate, opet dva puta ok ides u file pa Save as odaberes di ces spremit film i das mu ime. pazi da ti nije ukljuceno "Don't run this job now ...". Klikni ok i vdub mod bi treba pocet kopirat
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||||
Premium
|
probaj skinit najnoviji vdub mod i stavi ga u novi direktorij probaj i codec reinstalirat onda probaj ponovit onaj postupak
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ništa... nema promjene. Statsfile not found, a poslje mi napiše: ___________________________ ERROR cannot start video compression: the operation is not supported. (error code - 1) ___________________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Ovo statsfile mi najvise smrdi na 2 pass enkondiranje koje je krivo konfigurirano. Probaj kliknuti na gumb load defaults (ili tako nesto) u recimo xvidu kako bi vratio pocetne postavke.
![]() |
#9 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
probaj u divx-u kao encode mode stavit 1-pass
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
evo uspija sam, ali sa DivX codecom. Xvid mi neće. Sad mi je problem što imam jedino zvuk, a slike nema. šta ću sad ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
stavi 1-pass i sve ce bit ok
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
znači da napravim u 2 puta. 1. first pass, a onda second pass. evo sad ću napravit pa ću ti javit |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
za pocetak opce nemoj stavljat multipass kodiranje stavi 1-pass (ne first nego one) i onda neces trebat kodirat drugi put kad to svladas baci se na multipass kodiranje ako bude potrebe
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Koristim DivX 6.0. Baš sam ga skinija i tija sam ga probat. Stavija sam sad da kodira 1 pass (ne first pass, nego samo 1). Javit ću ti šta će bit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
evo napravija sam. imam sliku i zvuk, ali mi je slika puna plavo crvenih točkica. šta je to?????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||||||||||
Premium
|
napravi screenshot i postaj ga tu na forum
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
evo slika. tu ih je samo nekoliko, ali inače ih ima puuuuuuuno više. Označio sam tu ih strelicama |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
ja vidin samo dvi tockice ima li tih tockica u originalu ili one nastanu nakon kodiranja?
![]() |
![]() |
#19 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
ja vidin samo dvi tockice ima li tih tockica u originalu ili one nastanu nakon kodiranja? i drugi put nemoj stavit sliku sa dva ruzna lika stavi lipo Tpol i Hoshi
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
ma tu se vidi nekoliko točkica, ali su one ka "snijeg" kad nema ništa na TV-u. Pojavljuju se i nestaju. Ja uvik uvatim sliku kad ih nema. Ne znam zašto. Uglavnom kad gledaš film, ima ih Pun kurac i nije uopće ugodno gledat film. Sve to nastane nakon kodiranja. Original je normalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||||||||||||
Premium
|
lipo otvori prekodiranu datoteku u virtual dubu strelicama livo i desno nadji neki frame di ima puno tockica pritisni ctrl+f1 u paintu, psp-u, photoshopu ili necem ctvrtom stavi paste, sejvaj i postaj sliku s puno tockica
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
taj problem se nekako sam rješio. Sad me muči kako da kodiram u divX sa 2 pass. Ovako mi je slika nekako kockasta u nekim scenama (kad ljudi trče u većinom slučaja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Što se tiče Xvida, radio sam po tutorialu. To nema veze. Sad pričam o DivX 6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||||||||||
Premium
|
nemoj koristit divx 6.0 izgleda da ima bugova samo tako, nece sve to ispravit sljedecih 5 verzija ja san ga stavija i nakon prvog kodiranja vratija peticu
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
ma reci mi koja je šema sa tim kodiranjem u 2 passa. kako ću to napravit. šta je sa zvukom kad radim drugi pass |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
podesi sve sta trebas - filtere, izrezi reklame ... za prvi prolaz mozes stavit no sound. postavi sve sto trebas u video codecu (bitrate, ...) te stavi multipass, 1 st pass. dva puta ok i onda save, daj ime i sejvaj datoteku. moras onda cekat da se odvrti prvi prolaz kad je prvi gotov u postavkama codeca prebaci na multipass, nth pass. nikakve druge postavke nemoj dirat (ni od codeca ni filtere i slicno). namisti zvuk i opet save (daj drugo ime datoteci, ne isto ka kod prvog prolaza) i to je to da sebi olaksas stvar mozes ukljucit "don't run this job now..." oba puta u save dialog boxu. nakon drugog savea pritisni f4 i ukljucit ce ti se job control i tu kliknes start i oba prolaza iskodirat ce se sami bez tvoje intervencije oba prolaza jedne datoteke kodiraj jedan za drugim jer ako izmedju ubacis prvi prolaz neke druge datoteke nece valjat
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|